تحلیل آنچین ارزهای دیجیتال

تحلیل آنچین هفتگی ارزهای دیجیتال (۱۹ مرداد) – تغییرات ساختار بازار مشتقات و پروژه مرج شبکه اتریوم

از آنجایی که بازار بیت کوین و اتریوم در وضعیت تعادلی قرار گرفته (سویه صعودی متوقف شده و از طرفی خریداران اجازه نمی‌دهند قیمت کاهش یابد)، معاملات صورت گرفته در بازار مشتقات افزایش یافته است. سرمایه‌‌گذاران می‌توانند با استفاده از امکانات بازار مشتقات، مثل معاملات آپشن (Option) و فیوچر (Future)، استراتژی‌های پیچیده‌تری را دنبال کنند که بتوانند در این شرایط تعادلی از سرمایه خود در مقابل نوسانات احتمالی محافظت کنند. از طرفی مسئله مرج شبکه اتریوم نیز در تحریک بازار به سمت شکل‌گیری یک سویه مثبت، تاثیرگذار بوده است.

بازار بیت کوین هفته به نسبت آرامی را پشت سر گذاشت. قیمت در محدوده تعادلی ۲۲۴۸۶ تا ۲۳۸۳۲ دلار نوسان کرد. از آنجایی که شرایط بازار نسبت به ماه ژوئن کمی بهتر شده و ثبات به بازار برگشته است، می‌توان تغییرات معناداری را در حوزه بازار مشتقات بیت کوین و اتریوم مشاهده کرد.

پیشنهاد مطالعه: هرآنچه باید دربارۀ به‌روزرسانی مرج (Merge) اتریوم بدانید!

در تحلیل آنچین این هفته قصد داریم تغییرات مهم رویکرد سرمایه‌گذاران در بازار مشتقات را با بررسی معاملات آپشن و فیوچر، ارزیابی کنیم. در این میان مسئله ادغام شبکه اتریوم و راه‌اندازی مکانیزم جدید PoS نیز باید در نظر گرفته شود. معامله‌گران بازار مشتقات برای دوره سپتامبر وارد معاملات Call شدند. با این حال معاملات فیوچر حاکی از احتمال افزایش سویه فروش است. ساختار کنونی بازار تا حدی پیچیده شده است. شواهد مستحکمی بر ورود سازمان‌های سرمایه‌گذاری به بازار مشتقات وجود دارد. این سازمان‌ها توانسته‌اند تعادل بازار را حفظ کرده و پایداری قابل توجهی ایجاد کنند.

تحلیل آنچین : مرج شبکه اتریوم

ارزیابی بازار مشتقات بیت کوین

برای شروع تحلیل، تاثیر بازار مشتقات در تعیین قیمت بیت کوین را مورد ارزیابی قرار خواهیم داد. از ابتدای آپریل رشد معاملات بهره باز فیوچر رشد چشمگیری را تجربه کرده است. حجم این دسته از معاملات با جهشی قابل ملاحظه از ۳۵۰ هزار بیت کوین به قله ۵۳۸ هزار بیت کوین رسیده است. نکته دیگر اینکه اغلب این جریان فزاینده توسط چند صرافی هدایت می‌شود.  Binance, Deribit, OKEx, Bybit, FTX و CME، جزو این صرافی‌ها محسوب می‌شوند.

بررسی معاملات بهره باز در حوزه بیت کوین می‌تواند در تعیین دوره‌های افزایش سطح اهرم‌های بازار فیوچر کمک‌کننده باشد. این دوره‌ها همبستگی معناداری با تغییرات قیمت دارند. در حال حاضر ارزش معاملات بهره باز بیت کوین در حدود ۱۲.۴ میلیارد دلار است که رقم پایینی محسوب می‌شود. این حجم در اوایل دوره صعودی ژانویه ۲۰۲۱ و فشار فروش ژوئن ۲۰۲۱ تکرار شده بود (زمانی که قیمت ۲۹ هزار دلار بود).

ارزیابی بازار مشتقات بیت کوین

بررسی شاخص‌ها نشان می‌دهد که حجم معاملات فیوچر پس از ریزش ناگهانی LUNA به یک وضعیت پایدار رسیده است. به طور کلی حجم این معاملات طی ۱۲ ماه گذشته و پس از فشار فروش می ۲۰۲۱، روندی نزولی داشته است. با توجه به شاخص زیر می‌توان گفت که کف نمودار در محدوده ۳۳ میلیارد دلار در روز، یک بار دیگر تثبیت شده است.

افزایش اخیر و مقطعی حجم معاملات بهره باز نشان می‌دهد که معامله‌گران پس از ریزش می و ژوئن و تسلیم سرمایه‌گذاران در مقابل کاهش قیمت (Capitulation)، به کف بازار نزولی اعتماد کرده و وارد معاملات فیوچر شدند.

پیشنهاد مطالعه: رخداد تسلیم بازار (Market Capitulation) در ارزهای دیجیتال چیست؟

نکته: اگر حجم معاملات فیوچر به بالای ۴۵ میلیارد دلار در روز برسد، می‌توان امیدوار بود که سویه‌ای صعودی در این شاخص شکل گرفته است و احتمال افزایش نوسانات کوتاه مدت زیاد است.

تحلیل آنچین ارز دیجیتال

یک تغییر بنیادی دیگر در ساختار بازار فیوچر تحقق یافته است. با این تفاوت که این تغییر در یک دوره طولانی‌مدت ۱۸ماهه قابل بررسی است. میزان مارجین‌های با پشتوانه کوین طی این دوره، از ۷۰ درصد به ۴۰ درصد کاهش یافته است. به عبارتی در حال حاضر حدود ۶۰ درصد از معاملات بازار فیوچر دارای وثیقه‌هایی از نوع استیبل کوین‌ها یا ارزهای نقدی (دلار و یورو و…) است. همین امر باعث شده تا میزان نوسانات ناشی از تغییر ارزش وثیقه‌ها، کاهش یابد.

پیشنهاد مطالعه: معاملات مارجین ارز دیجیتال به چه معناست؟ (Margin Trading)

می‌توان نتیجه گرفت که در صورت افزایش قابل توجه سطح اهرم‌ها، سرمایه‌های پشتیبان (Margin) بسیار پایدارتر از قبل هستند و تاثیر منفی کمتری بر بازار می‌گذارند. در اوایل سال ۲۰۲۱، وضعیت دقیقا عکس این حالت بود و بازار به شدت تحت تاثیر نوسان ارزش وثیقه‌ها قرار می‌گرفت.

تحلیل مرج اتریوم

بازار فیوچر از یک راه دیگر نیز بر قیمت بیت کوین تاثیر می‌گذارد. معامله‌گران مبلغ اندکی را بابت معامله کردن بیت کوین در زمان آتی پرداخت می‌کنند. این شرایط برای بازار بیت کوین عادی محسوب می‌شود و مبلغ پرداختی نیز در پایان سال، تنها ۳.۲ درصد است. این مبلغ صرفا با سود اوراق خزانه‌داری ایالات متحده، قابل مقایسه است. بنابراین نمی‌توان گفت که افزایش پرداختی‌ها، نشان‌دهنده آغاز یک دوره صعودی بلندمدت است.

بازار فیوچر

به همین طریق می‌توان یک روند خنثی و ثابت را با بررسی نرخ سرمایه‌گذاری در مبادلات پرپچوال اثبات کرد. می‌‌توان گفت که این روند به شکل بسیار آهسته، سویه‌ای مثبت دارد و ۲.۳ درصد در سال افزایش می‌یابد. بر اساس سوابق تاریخی، افزایش اندک در شرایط کنونی دور از انتظار نیست. نرخ سرمایه‌گذاری در این معاملات نشان می‌دهد که بازار در هیچ سمتی جهش قابل توجهی نداشته است.

به طور کلی می‌توان گفت که بازار فیوچر بیت کوین از منظر حجم معاملات به حد پایداری رسیده است و سویه بسیار کوچک و مثبتی را دنبال می‌کند. حجم معاملات بهره باز رشد قابل توجهی داشته، اما ارزش این معاملات با توجه به قیمت دلاری آن‌ها، همچنان پایین است. این شرایط نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران به شکل فزاینده‌ای وارد بازار مشتقات شده‌اند و تردید‌ها کمی از بین رفته است. اما همچنان اطمینان آن‌ها به اندازه‌ای نیست که با افزایش سطح سرمایه‌گذاری، ریسک بیشتری کنند.

بازار فیوچر بیت کوین

ارزیابی تاثیرات ادغام (Merge) در بازار اتریوم

در سوی دیگر بازار مشتقات، سرمایه‌گذاران به شکل واضحی بر افزایش قیمت اتریوم تاکید می‌کنند. معاملات ثبت شده در بازار مشتقات تایید‌کننده این مدعا است. این پیش‌بینی‌های صعودی در ۱۹ سپتامبر به اوج خود می‌رسد (تاریخ اعلام شده جهت اجرا و پیاده‌سازی مکانیزم جدید در شبکه اتریوم‌). برای اولین بار در تاریخ رمز ارزها، حجم معاملات آپشن اتریوم با ۶.۶ میلیارد دلار از حجم معاملات آپشن بیت کوین (۴.۸ میلیارد دلار) پیشی گرفته است.

پیشنهاد مطالعه: انتقال اتریوم به اثبات سهام زودتر از تاریخ مقرر اتفاق می‌افتد؟

هرچند این حجم از معاملات آپشن اتریوم، قله تاریخی محسوب نمی‌شود، اما با راه‌اندازی و اجرای موفق پروژه ادغام، در مسیر ایجاد یک قله جدید گام برمی‌دارد. این در حالی است که حجم معاملات آپشن بیت کوین همچنان ۳۵ درصد کمتر از قله تاریخی آن است.

مرج شبکه اتریوم

اگر نگاهی به قراردادهای سپتامبر در صرافی Derbit داشته باشیم، سویه مدنظر سرمایه‌گذاران اتریوم به وضوح مشخص است. حجم معاملات Put (فروش) در مقابل حجم معاملات Call (خرید)، بسیار اندک است. بسیاری از خریداران، به صعود اتریوم تا سطح ۲۲۰۰ دلار باور دارند. حتی دیده می‌شود که در معاملات بهره باز، صحبت از ۵۰۰۰ دلار نیز مطرح است.

خط قرمز سرمایه‌گذاران آپشن اتریوم، سطح حمایت ۱۳۵۰ دلار است. در صورتی که قیمت تا این سطح کاهش یافته یا از آن عبور کند، بسیاری از معاملات با زیان قابل توجهی بسته خواهند شد. با توجه به اینکه سطح مورد نظر پایین‌تر از قیمت فعلی اتریوم است، می‌توان یک ماه مثبت و پربازده را انتظار داشت.

مرج اتریوم

این حجم بالای تقاضا برای اتریوم در سپتامبر محقق خواهد شد و قطعا نوسان‌های قابل توجهی در قیمت ایجاد خواهد کرد. نوسانات مذکور به احتمال بسیار زیاد، منجر به شکل‌گیری یه سویه صعودی قدرتمند خواهد شد. شاخص زیر بر اساس معاملات بهره باز مرتب شده است. بررسی این شاخص نشان می‌دهد که بسیاری از سرمایه‌گذاران با پرداخت هزینه بیشتر قصد دارند معاملات خرید طولانی‌تری را ثبت کنند.

قراردادهای بسیاری، نوسان ۱۰۰ درصدی را پیش‌بینی کرده و بر این اساس بیمه سرمایه‌گذاری خود را پرداخت می‌کنند. برخی دیگر محدوده نوسان را تا ۱۳۰ درصد تخمین زده و هزینه بیشتری می‌پردازند.

تحلیل آنچین

اگر ساختار و اندازه نوسانات سپتامبر را با نوسانات اکتبر مقایسه کنیم خواهیم دید که کاهش قابل توجهی در سمت راست رخ داده است. در این محدوده شکل نمودار نسبتا مسطح شده و زیر ۱۱۰ درصد قرار گرفته است. این امر نشان می‌دهد که پس از ادغام شبکه سطح تقاضای اتریوم کاش می‌یابد.

اما به شکل چشمگیری سمت چپ نمودار، پس از رخداد ادغام، نوسان قابل ملاحظه‌ای را نشان می‌دهد. به عبارتی سرمایه‌گذاران برای حفاظت از معاملات خود پس از ادغام و احتمال ایجاد حجمه در معاملات فروش، مبلغی را به عنوان بیمه سرمایه‌گذاری خود پرداخت می‌کنند.

تحلیل آنچین اتریوم

ارزیابی وضعیت صرافی‌های اتریوم

با توجه به سویه صعودی معاملات خرید اتریوم در بازار مشتقات، می‌توان انتظار داشت که جریان تقاضا در بازار نقدی نیز قدرتمند باشد. با این حال بررسی صرافی‌های اتریوم نشان می‌دهد که جریان خروجی آن‌ها تنها ماهی ۷۰۰ میلیون دلار است.

هرچند ۷۰۰ میلیون دلار میزان قابل توجهی است، اما در مقایسه با حجم ورودی ماهانه ۳ میلیارد دلار و حجم معاملات بهره باز (۶.۶ میلیارد دلار)، حجم اندکی محسوب می‌شود. حجم خروجی صرافی‌ها در حال حاضر تنها ۲ درصد از حجم کل معاملات فیوچر است. در حالی که این حجم در آپریل ۲۰۲۲ و نوامبر ۲۰۲۱ به ۲۰ درصد رسیده بود.

تحلیل اتریوم

ساختار معاملات فیوچر اتریوم از منظر شیب نمودار با ساختار معاملات فیوچر بیت کوین متفاوت است. این تفاوت به علت پیش‌بینی سرمایه‌گذاران اتریوم مبنی بر کاهش قیمت پس از پروژه مرج شبکه اتریوم است. این امر با حق بیمه پرداخت شده توسط معامله‌گران آپشن نیز کاملا همخوانی دارد.

در مجموع می‌توان گفت که سرمایه‌گذاران برای مدیریت ریسک سرمایه‌گذاری خود از امکانات بازار فیوچر و بیمه معاملات آپشن استفاده می‌کنند، تا برای نوسانات حاصل از مرج شبکه اتریوم آماده باشند.

مرج شبکه اتریوم

در نهایت قصد داریم نگاهی به ساختار تقاضا در افق کوتاه‌مدت (سه ماهه) داشته باشیم. در این محدوده نرخ بازدهی منفی ۳.۶ درصد است. به همین خاطر معامله‌گران برای محافظت از سرمایه خود در برابر کاهش قیمت، خواهان پرداخت هزینه بیمه هستند. همه چیز به پروژه ادغام وابسته است. اما سرمایه‌گذاران باید برای هر دو سناریو آماده باشند (جهش صعودی قیمت یا ایجاد حجمه فروش به علت اخبار منفی حاصل از تحقق پروژه مرج شبکه اتریوم).

مطالب گفته شده نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران رویکردهای تجاری پیچیده‌ای را برای حفظ سرمایه خود در نظر گرفته‌اند و همین امر نشانه‌ای از بلوغ و پایداری بازار مشتقات است. تاثیر رخدادهای بازار مشتقات بر بازار لحظه‌ای شدید نیست و نمی‌توان بر اساس آن، استراتژی‌های تجاری مربوط به بازار لحظه‌ای را تعیین کرد. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که سرمایه‌گذاران اتریوم در حال حاضر قصد دارند از سرمایه خود در برابر نوسانات احتمالی حاصل از ادغام شبکه، محافظت کنند.

تحلیل مرج اتریوم

جمع‌بندی

در تحلیل آنچین این هفته به ارزیابی بازار فیوچر و آپشن پرداختیم. این بررسی‌ها در راستای تاثیر این بازارها بر بازار لحظه‌ای و پیش‌بینی روند حرکات قیمتی در آینده‌ای نزدیک، صورت گرفت. بررسی شاخص‌های مربوط به بازار مشتقات بیت کوین نشان داد که سرمایه‌گذاران کمی بیشتر از ماه‌های گذشته وارد معاملات فیوچر و آپشن شده‌اند، اما همچنان جوانب احتیاط را رعایت کرده و حجم سرمایه‌گذاری خود در این بازارها را پایین نگه داشتند.

در بازار مشتقات اتریوم وضعیت متفاوت است. معامله‌گران به وضوح حجم معاملات خرید (Call) را افزایش داده‌اند. قله این افزایش تقاضا به واسطه پروژه مرج شبکه اتریوم در سپتامبر قرار گرفته است. اما هم در بازار فیوچر و هم در معاملات آپشن، پیش‌بینی معامله‌گران کاهش قیمت پس از پروژه مرج است.

علاوه بر این در ارزیابی صرافی‌های اتریوم، دیدیم که حجم خروجی صرافی‌ها در مقابل افزایش فزاینده تقاضا و ورودی صرافی‌ها، کوچک است. این امر نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران اتریوم، قصد دارند به جای خروج از بازار، با استفاده از امکانات بازار فیوچر و معاملات آپشن، ریسک حاصل از پروژه مرج شبکه اتریوم را مدیریت کنند.

این مقاله صرفا برای اهداف آموزشی ارائه شده است و نباید به‌عنوان مشاورهٔ تجاری و سرمایه‌گذاری از طرف کوین ایران و نویسندگانش قلمداد شود.

منبع

https://coiniran.com/?p=57022
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x