تحلیل آنچین ارزهای دیجیتال

تحلیل آنچین هفتگی ارزهای دیجیتال (۱۶ آذر) – بازیابی سرمایه‌ها و تغییر ساختار بازار

در یک نگاه بلندمدت، ارزش بازار بیت کوین و دیگر رمز ارزها پس از رخداد کاهش اهرم‌ها (Delevaraging) در می ۲۰۲۱ روندی کاهشی را در پیش گرفت و تا همین اواخر ادامه یافت. به تازگی می‌توان شاهد یک روند صعودی در فعالیت‌های شبکه و تعداد تراکنش‌ها بود، اما حجم تغییرات همچنان به اندازه‌ای نیست که بتوانیم آن را نقطه عطفی در بازار بیت کوین محسوب کنیم.

بازار بیت کوین پس از سقوط FTX همچنان در محدوده‌ای تعادلی، بالاتر از کف چرخه نزولی فعلی، نوسان می‌کند. حرکات قیمتی طی روزهای اخیر یک سویه صعودی ۱۰ درصدی را ثبت کرد و از کف کانال ۱۶ هزار دلاری وارد کانال ۱۷ هزار دلار شد. در این نسخه از مقالات تحلیل آنچین قصد داریم به تشریح وضعیت بازار و سرمایه‌گذاران پس از کاهش اهرم‌ها هفته‌های اخیر بپردازیم و علاوه بر این، حرکات اخیر بازار را با دقت بیشتری دنیال کنیم. سنجش میزان فعالیت شبکه و شمار تقاضا برای بلاک‌های جدید، می‌تواند افق پیش روی بازار را کمی روشن‌تر کند.

تحلیل آنچین

سرمایه‌های از دست رفته!

در ابتدای شروع ارزیابی خود، قصد داریم میزان زیان‌های محقق شده‌ای که در پی رخداد کاهش اهرم‌های هفته‌های گذشته صورت گرفت را بررسی کنیم. هم در فشار فروش ژوئن ۲۰۲۲ و هم در ریزش قیمت حاصل از بحران FTX، فرآیند تسلیم سرمایه‌گذاران در حد و اندازه‌های تاریخی رخ داد. بحران FTX منجر به ثبت رکورد ۴.۴ میلیارد دلار زیان در یک روز شد. با این حال اگر این زیان را با نمودار متحرک زیان هفتگی مقایسه کنیم، شاهد یک روند کاهشی خواهیم بود. چراکه در فشار فروش ژوئن ۲۰۲۲، زیان روزانه ۷۰۰ میلیون دلاری برای دو هفته تکرار شد و رقم بزرگی را به عنوان حاصل این ریزش ثبت کرد.

تحلیل آنچین

می‌توان این ارزیابی را با بررسی نسبت نرخ سود و زیان محقق شده، کامل کرد. در شاخص زیر می‌توان مشاهده کرد که نسبت سود به زیان محقق شده، به یک رکورد تازه دست یافته است.

این وضعیت نشان می‌دهد که زیان ثبت شده در این بازه زمانی ۱۴ برابر بزرگ‌تر از سود محقق شده در همین بازه است. با نگاه کردن به سابقه بلند مدت این شاخص می‌توان دید که در مواقع افزایش شدید اختلاف میان سود و زیان محقق شده، روند بازار تغییر کرده است.

تحلیل آنچیندر قدم بعدی می‌توانیم شاخص جریان سرمایه (Realized Capitalization) را مورد ارزیابی قرار دهیم که می‌تواند جمع جریان سرمایه ورودی و خروجی به شبکه را در محدوده‌های مختلف زمانی بازنمایی کند. از این طریق می‌توان میزان سرمایه خروجی از شبکه را پس از اوج چرخه کنونی مشخص کرد.

می‌توان روند افزایشی خروج سرمایه‌ها را پس از فشار فروش اواسط ۲۰۲۱ به وضوح مشاهده کرد. بنابراین باید اینگونه تفسیر کرد که سرمایه‌گذاران به سرعت وارد بازار شده و از روند افزایشی قیمت کسب سود کردند و از این طریق میزان شاخص افزایش یافته است.
از طرفی پس از بحران سقوط LUNA در می ۲۰۲۲، بخش قابل توجهی از سرمایه‌هایی که در قیمت‌های بالاتر خریداری شده بودند، همراه با زیان از بازار خارج شد. هیجان حاکم بر فضای بازار در روند صعودی دو فصل ابتدایی سال ۲۰۲۲، با این رخدادها کاملا تخلیه شد و مازاد نقدینگی را از بازار خارج کرد.

تحلیل آنچین

برای داشتن معیاری در راستای تحلیل میزان سرمایه خروجی از بازار، باید این میزان را با خروجی سرمایه در چرخه‌های قبلی بازار مقایسه کنیم.

  • در سال ۲۰۱۰-۱۱ حجم سرمایه خروجی به اندازه ۲۴ درصد کل حجم بازار در نقطه اوج بود.
  • طی ریزش قیمت ۲۰۱۴-۱۵، چهارده درصد از سرمایه‌ها در کف قیمتی این دوره از بازار خارج شده‌اند.
  • در سال ۲۰۱۷-۱۸، این میزان به ۱۶.۵ درصد رسید و در حال حاضر ۱۷ درصد از سرمایه‌ها در یک جریان عظیم از بازار خارج شده‌اند.

طی چرخه فعلی، حجم سرمایه‌های خارج شده از بازار نسبت به بسیاری از جریان‌های مشابه در سال‌های گذشته بیشتر بوده است.

تحلیل آنچین

زیان تجربه شده توسط سرمایه‌گذاران بیت کوین در ۶ ماه گذشته از منظر تاریخی دارای اهمیت ویژه‌ای است. می‌توان نتیجه گرفت که نقدینگی مازادی که طی ۱۸ ماه گذشته در بازار باقی مانده بود، طی کاهش اهرم‌ هفته‌های اخیر به طور کامل از بازار خارج شده است.

افزایش تقاضای تراکنش

شاخص میزان درآمد ماینرها که بر مبنای کارمزد تراکنش‌‌ها محاسبه می‌شود می‌تواند میزان تقاضای بلاک را در شبکه مشخص کند. اگر نرخ کارمزد ماهانه و سالانه را با یکدیگر مقایسه کنیم می‌توانیم تصویر روشن‌تری از تغییرات تقاضا در شبکه داشته باشیم.

نرخ تغییرات کارمزد بالاتر ۱: این وضعیت نشان می‌دهد که درآمد ماینرها در یک ماه گذشته نسبت به میانگین سالیانه افزایش یافته و در نتیجه تقاضا برای بلاک افزایش داشته است.

نرخ تغییرات کارمزد پایین‌تر از ۱: این وضعیت نشان می‌دهد که درآمد ماهانه ماینرها نسبت به درآمد سالیانه آن‌ها کاهش یافته و تقاضا برای بلاک کاهش داشته است.

به طور معمول در بازارهای نزولی طولانی‌مدت، میزان تقاضا تدریجا کاهش یافته و درآمد ماینرها نیز به همین نسبت کاهش می‌یابد. این روند تا جایی ادامه پیدا می‌کند که در یک فرآیند تسلیم گسترده، قیمت، ریزش قابل توجهی از خود نشان دهد. پس از این شرایط، تقاضا برای بلاک افزایش خواهد یافت. در حالی که فروشندگان از بازار خارج می‌شوند و دارایی‌های خود را به خریداران جدید منتقل می‌کنند، میزان تقاضا افزایش می‌یابد. اما پرسش اساسی اینجاست که آیا این افزایش تقاضا موقتی است یا می‌توان آن را تداوم بخشید و باعث تغییر روند کلی بازار شد؟

تحلیل آنچین رمزارزها

فرضیات قبلی را می‌توان از طریق شاخص نرخ تغییرات آدرس‌های فعال مورد ارزیابی قرار داد.

مقادیر بالاتر ۱: نشان می‌دهد که تعداد آدرس‌های فعال در حال افزایش است

مقادیر پایین‌تر از ۱: نشان می‌دهد که تعداد آدرس‌های فعال در حال کاهش است

باید دوباره یادآوری کنیم که ریزش قیمت اخیر باعث افزایش فعالیت شبکه شده است. همانطور که در شاخص زیر نیز مشاهده می‌کنید، برای اولین بار پس از آپریل ۲۰۲۲ (سویه صعودی منتهی به ۴۸ هزار دلار)، شاخص از خط تعادل عبور کرده و در حال حاضر نرخ تغییرات تعداد آدرس‌های فعال مثبت است.

تحلیل آنچین

در ادامه شاخص پیشین، می‌توان به سراغ یک شاخص جدید رفت که بر مبنای شاخص تغییرات تعداد آدرس‌ها طراحی شده است. در این شاخص یک میانگین متحرک محدوده‌ای تعریف شده است که تغییرات را با دقت بیشتری بررسی کند. این شاخص بر مبنای بازه‌های ۱۴ روزه مرتب شده است.

دو نکته کلیدی در این شاخص قابل مشاهده است:

  • کاهش تعداد تراکنش‌ها و فعالیت شبکه در می ۲۰۲۱ بسیار شدید بود. چنین وضعیتی در اوایل سال ۲۰۱۸ نیز تکرار شده بود.
  • اما پس از رویداد کاهش اهرم‌ها و افت شدید فعالیت شبکه، تدریجا طی یک سال، فعالیت شبکه افزایش یافت. مشابه این روند بازیابی در اواخر سال ۲۰۱۸ و مارچ ۲۰۱۹ تکرار شده است.

تثبیت وضعیت شاخص نشان می‌دهد که در ۶ ماه گذشته شبکه بیت کوین به یک تعادل پایدار در میزان تقاضا رسیده است.

تحلیل آنچین

یکی از پارامترهایی که همچنان روندی کاهشی را دنبال می‌کند، حجم تراکنش‌ها است. علیرغم افزایش تعداد تراکنش‌ها حجم آن همچنان رو به کاهش است. این امر نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران‌ همچنان در حال آزمایش کف بازار نزولی فعلی هستند و اطمینان کافی را به بازیابی قیمت ندارند.

تحلیل آنچین

اگر از منظر دیگری نیز به افزایش تعداد تراکنش‌ها و کاهش حجم آن‌ها نگاه کنیم، می‌توانیم نتیجه بگیریم که تسلط سازمان‌های بزرگ بر بازار بیت کوین رو به کاهش است. چراکه تراکنش‌های حجیم، معمولا مربوط به سازمان‌ها و نهادهای سرمایه‌گذاری است. بر مبنای شاخص زیر، تعداد تراکنش‌های کوچک به شکل چشمگیری افزایش یافته است. میزان تسلط مبادلات کوچک بر کل مبادلات، در چرخه ۲۰۲۰-۲۲ بین ۱۰ تا ۱۲ درصد نوسان می‌کرد. این در حالی است که میزان تسلط این تراکنش‌ها اخیر به حدود ۳۵ درصد رسیده است.

تحلیل آنچین

برای بررسی دقیق‌تر موضوغ می‌توانیم از شاخص RVT استفاده کنیم. این شاخص نشان می‌‌دهد که شبکه در آستانه کاربرد مطلوب قرار گرفته است. خطچین صورتی حداقل میزان تراکنش‌ها برای رسیدن به حداقل کاربری شبکه است. این امر نشان می‌دهد که حتی پس از خروج گسترده سرمایه از بازار، همچنان ارزش بازار بیت کوین نسبت به حجم تراکنش‌ها بالا است.

تحلیل آنچین

ارزیابی وضعیت هولدرهای کوتاه‌مدت

اخیرا قیمت پایه کوین‌های متعلق به هولدرهای کوتاه‌مدت به شکل قابل ملاحظه‌ای کاهش یافته است. این کاهش نتیجه حجم بالای جابه‌جایی کوین‌ها در محدوده نوامبر است. از طرفی قیمت پایه در کل شبکه نیز به یک بازه قیمتی کوچک (۱۸ تا ۲۲ هزار دلار) محدود شده است.

می‌توان گفت که قیمت پایه در کل شبکه بیت کوین به همگنی معناداری رسیده است. نزدیکی قیمت‌های خرید باعث می‌شود که واکنش هولدرها نسبت به نوسانات قیمت منسجم‌تر باشد و پایداری بازار را افزایش دهد. به عبارتی فرصت‌ها و ریسک‌ها برای بخش عمده سرمایه‌گداران یکسان است. با توجه به خروج کامل فروشندگان، می‌توان امید داشت که از این به بعد حرکات قیمتی موثرتر و پایدارتری شکل بگیرد.

تحلیل آنچین

جمع‌بندی

علیرغم نوسان‌های شدیدی که در ۶ ماه گذشته اتفاق افتاد، می‌توان گفت فشار وارد شده بر سرمایه‌گذاران کمتر شده است. جابه‌جایی کوین‌ها و خروج فروشندگان باعث شده که میزان زیان محقق شده در میان صاحبان بیت کوین روند کاهشی داشته باشد. در هفته‌های اخیر هم که بحران مربوط به FTX فشار سنگینی را به بازار وارد کرد، همچنان روند کاهشی زیان تحقق یافته، حفظ شد.

علاوه بر این می‌توان روند افزایش فعالیت شبکه و تقاضا برای بلاک جدید را به وضوح مشاهده کرد. با این حال افزایش تعداد تراکنش‌ها با افزایش حجم مبادلات همراه نبوده و این امر نشام می‌دهد که بخش عمده جریان تقاضا را معامله‌گران خرد تشکیل می‌دهند و هنوز سازمان‌های بزرگ سرمایه‌گذاری، پایداری بازار را برای ورود به معاملات کافی نمی‌دانند.

از طرفی همگنی به وجود آمده در قیمت پایه کوین‌ها شرایط ویژه‌ای را در بازار به وجود آورده است. این موقعیت نادر باعث شده که فرصت‌ها و ریسک‌ها برای بخش عمده صاحبان بیت کوین یکسان باشد و واکنش‌های یکپارچه‌ای در برابر نوسانات قیمتی شکل بگیرد. این وضعیت بستر مناسبی را برای شروع حرکت‌های پایدار و تغییر روند بازار ایحاد می‌کند.

منبع
۱
https://coiniran.com/?p=60848
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x