تحلیل آنچین ارزهای دیجیتال

تحلیل آنچین هفتگی ارزهای دیجیتال (۹ شهریور) – آیا بازار بیت کوین در مقابل تداوم روند نزولی مقاومت می‌کند؟

همچنان ضعف در عناصر مختلف بازار بیت کوین مشهود است و افزایش فشار فروش باعث ناپایداری قیمت و نوسانات کاهشی شده است. به نظر می‌رسد سرمایه‌گذارانی که در حال حاضر مشغول عرضه کوین‌های خود هستند، کوین‌ها را با پس گرفتن نقدینگی اولیه خود واگذار می‌کنند.

بازار‌های مالی یک هفته سخت دیگر را پشت سر گذاشتند. بیت کوین، سهام، فارکس و دیگر بازارهای مهم مالی، همه دچار کاهش شاخص ارزش شدند. با شدت گرفتن بحران انرژی در سطح اروپا، ارزش یورو یک بار دیگر در مقابل ارزش دلار آمریکا کاهش یافت. این درحالی که شاخص DYX دلار آمریکا به بالاترین میزان خود در ۲۰ سال اخیر رسیده است (۱۰۹.۳).

در هفته‌ای که گذشت فدرال رزرو (Federal Reserve) یک بار دیگر بر تداوم سیاست افزایش نرخ بهره در راستای کنترل تورم تاکید کرد. بازار بیت کوین نیز به عنوان یکی از بازارهای سرمایه‌گذاری در واکنش به این خبر، دچار ریزش قیمت شد. قیمت طی هفته گذشته از سقف ۲۱۷۸۱ دلار به پایین‌ترین سطح چند هفته گذشته رسید (۱۹۶۱۱ دلار).

پیشنهاد مطالعه: بهترین بازی‌های NFT در سال ۲۰۲۲

در این نسخه از تحلیل آنچین قصد داریم بررسی‌های تحلیل پیشین را ادامه دهیم و علل ضعف گسترده عناصر بنیادی بازار را به شکل دقیق‌تری مورد ارزیابی قرار دهیم. قیمت علیرغم فشار اندک فروش، کاهش قابل توجهی داشته است. این امر می‌تواند نشانه‌ای بر ضعف شدید در طرف تقاضا باشد. آنچه تا حدودی در هفته‌های اخیر روشن شده است تلاش سرمایه‌گذاران بر نقد کردن سرمایه‌های خود در نقطه سربه‌سر (به قیمت خرید) است. طی تحلیل‌های خود سعی می‌کنیم ابعاد این موضوعات را بیشتر روشن کنیم.

تحلیل آنچین بازار بیت کوین

کاهش توزیع کوین‌های قدیمی در یک نگاه کلان‌مدت!

قصد داریم تحلیل خود را از ارزیابی شاخص قدمت کوین‌ها آغاز کنیم. این شاخص قدمت کوین‌هایی که توزیع می‌شوند را به صورت یک نمودار بازنمایی می‌کند. به طور کلی:

  • میزان پایین شاخص نشان می‌دهد که غالب تراکنش‌های صورت گرفته متعلق به کوین‌های جدید است. این شرایط معمولا در سطوح پایین بازار نزولی و در زمانی که دلال‌ها از بازار خارج شده‌اند رخ می‌دهد.
  • میزان بالای شاخص نشان می‌دهد که عمده تراکنش‌ها متعلق به کوین‌های قدیمی است. این وضعیت معمولا در دوره‌های صعودی و در راستای کسب سود از کوین‌های انباشت شده، رخ می‌دهد. اما در مواقعی که تسلیم سرمایه‌گذاران (Capitulation) و فروش‌های هیجانی و ناگهانی، هدایت بازار را بدست می‌گیرند نیز می توان شاهد توزیع کوین‌های قدیمی بود.

پیشنهاد مطالعه: رخداد تسلیم بازار (Market Capitulation) در ارزهای دیجیتال چیست؟

شاخص ASOL میانگین قدمت کوین‌های توزیع شده را محاسبه می‌کند اما حجم این کوین‌ها را در نظر نمی‌گیرد. در این شاخص می‌توان یک روند نزولی را از ژانویه ۲۰۲۱ تا به امروز مشاهده کرد (تقریبا همزمان با شکل‌گیری مقدمات دوره‌ نزولی اخیر). طی هفته‌های اخیر شاخص چند جهش صعودی قابل توجه را ثبت کرده است که نشان می‌دهد بخشی از کوین‌های قدیمی نیز طی هفته‌های اخیر فروخته شده‌اند.

ضعف حرکات قیمتی و عدم شکل‌گیری یک روند صعودی پایدار در شاخص ASOL، نشان می‌دهد که خریداران از عهده جذب فشار فروش روزانه نیز برنمی‌آیند. حال اگر فشار فروش اضافی برای کسب سود یا در پی یک رخداد تسلیم نیز اضافه شود، قیمت به سرعت کاهش می‌یابد.

تحلیل آنچین

برای بررسی بیشتر می‌توان به شاخص Dormancy رجوع کرد. این شاخص میانگین قدمت کوین‌های جابه‌جا شده را محاسبه کرده و از طرفی حجم کوین‌ها را نیز در محاسبات خود در نظر می‌گیرد. در این شاخص می‌توان دید که میانگین قدمت کوین‌های توزیع شده در پایین‌ترین سطح خود قرار گرفته است. به عبارتی می‌توان نتیجه گرفت که کوین‌های قدیمی توزیع شده، حجم اندکی را به خود اختصاص داده‌اند و علت اساسی کاهش قیمت، جریان بسیار ضعیف تقاضا است.

اگر قیمت سویه‌ای صعودی پیدا کند می‌توان آن را به عنوان یک سیگنال مثبت در نظر گرفت. چراکه افزایش قیمت نشان می‌دهد که کوین‌های قدیمی فروخته نمی‌شوند. اما همانطور که گفته شد تاثیر کوین‌های قدیمی کمتر از کوین‌های جدید و وضعیت تقاضا است. خریداران باید سعی کنند سطوح حمایتی قیمت را حفظ کرده و از ایجاد فشار فروش بیشتر جلوگیری کنند.

تحلیل آنچین

در یک نگاه بلندمدت، شاخص Coin-Years Distroyed در پایین‌ترین سطح خود قرار گرفته است. این شاخص کل قدمت از دست رفته (کوین‌‌های که تبادل می‌شوند قدمت‌شان صفر می‌شود) را طی ۳۶۵ روز محاسبه و یکپارچه می‌کند. همانند شاخص پیشین، مقادیر پایین این شاخص نشان‌دهنده مراحل پایانی بازار نزولی است.

الگویی که از شاخص‌ها می‌توان استنباط کرد، الگوی شکل‌گیری طولانی‌مدت کف بازار نزولی است. اگر به تحلیل‌های پیشین نیز رجوع کنید مدتی است که شاخص‌ها در مراحل پایانی بازار نزولی قرار گرفته‌اند اما همچنان تثبیت و تغییر روند رخ نداده است. در حال حاضر بازار همچنان از پایان دوره نزولی فاصله دارد و سرمایه‌گذاران تلاش می‌کنند با جابه‌جایی کوین‌ها این شرایط را فراهم کنند. اما تا زمانی اعتماد سرمایه‌گذاران تامین نشود، حجمه فروش اجازه رشد پایدار قیمت را نخواهد داد.

تحلیل آنچین

برای تایید ضعف ساختاری بازار در دوره کنونی می‌توان به شاخص آدرس‌های فعال مراجعه کرد. این شاخص می‌تواند کاربران فعال در هر روز را مشخص کند. همانطور که مشاهده می‌کنید در حال حاضر شاخص در کف کانال قرار گرفته است.

این امر نشان می‌دهد که رشد قابل توجهی در تعداد کاربران فعال رخ نداده است و بار ترافیکی شبکه توسط همین کاربران اندک ایجاد می‌شود. از منظر تاریخی این سطح از کاربر فعال را باید به عنوان یک سطح مهم و قابل توجه در نظر گرفت. اگر روند کاهش آدرس‌های فعال ادامه یابد، وارد محدوده‌ای خواهیم شد که از منظر تاریخی سال‌ها دیده نشده و ضعف ساختاری بازار بیش از پیش روشن می‌شود. در چنین شرایطی عملکرد قیمت نیز به شدت افت کرده و احتمال تداوم بیشتر بازار نزولی وجود دارد.

تحلیل آنچین

در نهایت برای جمع‌بندی بخش اول می‌توان گفت که اعتماد هولدرهای بلندمدت به افق آتی بازار مختل نشده است و حجم توزیع کوین‌های قدیمی بسیار محدود بوده است. در واقع کاهش مجموع قدمت کوین‌ها نشان می‌دهد که هولدرهای قدیمی تحت تاثیر نوسانات قیمت قرار نگرفته‌اند و با گذر زمان تعداد سرمایه‌گذاران اصلی بیت کوین که قصد کسب سود از جهش‌های قیمتی را ندارند، افزایش می‌یابد. افزایش این سرمایه‌گذاران باعث پایداری بیشتر بازار خواهد شد.

در حالی که اعتماد هولدرهای بلند‌مدت آسیب ندیده است، اما حجم تقاضا همچنان دچار ضعف است و به همین خاطر قدرت جذب فشار فروش را ندارد. تا این لحظه فروشندگان توانستند قیمت را تا مرز ۲۰ هزار دلار کاهش دهند و در صورت تداوم ضعف در طرف تقاضا، امکان ریزش قیمت تا ۱۸ هزار دلار نیز وجود دارد.

پیشنهاد مطالعه: آشنایی با امورمالی احیاکننده یا ریفای (ReFi)

فروش کوین‌ها در نقطه سربه‌سر

در بخش قبلی اشاره کردیم که عملکرد کاربران بیت کوین در بهترین حالت خنثی محسوب شده و همین عامل، حرکات قیمتی را تضعیف کرده است. حتی با وجود روند کاهشی توزیع کوین‌های قدیمی باز هم فشار فروش بر تقاضای موجود غلبه دارد. آنچه وضعیت را بدتر می‌کند، رویکرد جدید سرمایه‌گذاران است. با توجه به عدم پایداری سویه صعودی اخیر و عدم تثبیت کف بازار نزولی، بسیاری از سرمایه‌گذاران با رویکرد «پس گرفتن سرمایه اولیه‌» کوین‌های خود را توزیع می‌کنند. به عبارتی در حدود قیمت پایه، حجم عرضه کوین‌ها افزایش می‌یابد.

بر اساس برآیند مبادلات سرمایه‌گذاران بیت کوین، روزی ۲۲۰ میلیون دلار زیان در شبکه ثبت می‌شود. این رقم به نسبت متعادل است و نشان می‌دهد که جریان تقاضا بخش عمده‌ای از کوین‌های عرضه شده را جذب می‌کند. در چند ماه اخیر بازار شاهد زیان چند میلیارد دلاری نیز بوده است. در مواقع تسلیم گسترده سرمایه‌گذارن چنین زیان‌هایی ثبت می‌شود. با این حال، حتی با توجه به زیان ۲۲۰ میلیون دلاری شبکه، احتمال پیروزی خریداران بر فروشندگان کاهش می‌یابد و فرآیند حفظ پایداری قیمت سخت می‌شود.

تحلیل آنچین

با نگاهی به شاخص aSOPR می‌توان میانگین سود یا زیان کوین‌های توزیع شده را مشاهده کرد. تفسیر شاخص در نزدیکی سطح ۱ از طریق قواعد زیر صورت می‌گیرد:

  • میزان ۱ شاخص در بازار صعودی معمولا به عنوان یک سطح حمایتی عمل می‌کند. چراکه در یک بازار صعودی معمولا سرمایه‌گذاران در محدوده قیمت پایه سعی می‌کنند سرمایه‌گذاری خود را افزایش داده و در نتیجه اقدام به خرید می‌کنند. علاوه‌براین شرایط مذکور باعث می‌شود که کوین‌های در محدوده سود نیز فروخته نشوند و به امید سود بیشتر نگه‌داری شوند. همین امر فشار فروش را در کمترین حالت قرار می‌دهد.
  • میزان ۱ شاخص در بازار نزولی معمولا به عنوان یک سطح مقاومت عمل می‌کند. سرمایه‌گذاران با رسیدن قیمت لحظه‌ای به قیمت پایه به سرعت وارد معامله فروش می‌شوند تا از زیان احتمالی جلوگیری کنند. همین امر باعث می‌شود که فشار فروش در این محدوده افزایش یافته و منجر به کاهش قیمت شود.

فشار فروش اخیر نیز از همین قاعده پیروی می‌کند. پس از شکل‌گیری سویه صعودی و رسیدن قیمت به کانال ۲۴ هزار دلار، میزان شاخص aSOPR به ۱ نزدیک شد. عدم توانایی قیمت در عبور از مقاومت ۲۵ هزار دلاری باعث ترس سرمایه‌گذاران و ایجاد فشار فروش و کاهش قیمت شد. به عبارتی سرمایه‌گذاران ترجیح دادند کوین‌های خود را با قیمت خرید، واگذار کنند.

تحلیل آنچین بیت کوین

هولدرهای بلندمدت بیت کوین نیز تا حدی تحت فشار قرار گرفته‌اند. برای چندمین هفته متوالی میزان شاخص LTH-SOPR بین ۰.۶ تا ۰.۶۵ قرار گرفته است. این امر نشان می‌دهد که هولدرهای بلندمدت پس از اینکه کوین‌ها را حداقل ۵ ماه نگه داشته‌اند، با زیانی‌ در حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد به شکل میانگین، واگذار می‌کنند. به عبارتی خریداران چرخه ۲۰۲۱-۲۲ همچنان با زیان از معاملات خود خارج می‌شوند.

هرچند میزان زیان ثبت شده برای هولدرهای بلندمدت در دوره کنونی نسبت به بازار نزولی سال ۲۰۱۸ (۵۰ درصد)، کمتر است. اما باز هم می‌توان آن را جزو بدترین دوره‌های نزولی قرار داد. عبور شاخص LTH-SOPR از محدود ۱ و تثبیت آن می‌تواند یک سیگنال قدرتمند برای شروع روند صعودی باشد. اما با توجه به سرعت تغییرات این شاخص، دسترسی به این سطح چندین ماه زمان خواهد برد.

تحلیل آنچین

در نهایت قصد داریم با بررسی جریان خروجی سرمایه طی یک ماه اخیر، ارزیابی وضعیت زیان بازار بیت کوین را جمع‌بندی کنیم. میزان زیان سرمایه‌گذاران در هفته‌های اخیر مقدار قابل توجهی بوده و فقط از دوره تسلیم سرمایه‌گذاران در سال ۲۰۱۸ کمتر است. طی چند هفته اخیر مقدار زیان ثبت شده، ۰.۲۸ درصد از ارزش بازار بیت کوین در هر روز بوده است.

با توجه به وضعیت کنونی، دور از انتظار نیست که سرمایه‌گذاران برای کسب سود‌های اندک و خروج از بازار تلاش کنند.

تحلیل آنچین

پیشنهاد مطالعه: NFT موزیک چیست؟ (Music NFT) + بازارهای خرید و فروش NFT موزیک

جمعبندی

بازار نزولی سال ۲۰۲۲ همچنان ادامه خواهد داشت و می‌توان تاثیرات منفی آن را بر استراتژی‌های تجاری تمام سرمایه‌گذاران بیت کوین مشاهده کرد. علیرغم آنکه اعتماد هولدرهای بلندمدت‌ به افق آتی بازار همچنا‌ن پابرجا است و کوین‌های قدیمی کمتر توزیع می‌شوند، اما نشانه‌ای از شکل‌گیری یک سویه صعودی پایدار دیده نمی‌شود.

الگوی توزیع کوین‌ها توسط سرمایه‌گذاران همچنان منطبق بر الگوی توزیع کوین‌ها در بازار نزولی است. به عبارتی سرمایه‌گذاران صرفا قصد دارند با واگذاری کوین‌ها در قیمت پایه، نقدینگی اولیه خود را پس بگیرند. با توجه به اینکه سطح کاربران فعال در سطوح پایینی قرار گرفته است، می‌توان به پایداری سطح ۲۰ هزار دلاری امیدوار بود. چراکه حمایت صورت گرفته در این سطح بدون ورود خریداران جدید محقق شده است.

این احتمال وجود دارد که بازار نزولی کنونی نیز مانند دیگر دوره‌های نزولی در حال تثبیت کف دوره نزولی باشد. هرچند قیمت طی هفته‌های اخیر به هیچ عنوان به پایداری نرسیده است اما شکل‌گیری یک سویه صعودی نسبتا پایدار، می‌تواند مقدمه‌ای بر شکل‌گیری یک بازار صعودی باشد.

این مقاله صرفا برای اهداف آموزشی ارائه شده است و نباید به‌عنوان مشاورهٔ تجاری و سرمایه‌گذاری از طرف کوین ایران و نویسندگانش قلمداد شود.

منبع

https://coiniran.com/?p=57248
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x