تحلیل آنچین ارزهای دیجیتال

تحلیل آنچین بیت کوین (کاهش سطح مبادلات و انتظار هولدرها برای سطوح قیمتی بالاتر)

بیت کوین طی هفته گذشته نیز مانند چند هفته‌ای که گذشت در یک محدوده قیمتی باریک در حال نوسان بود. حجم معاملات بیت کوین در بازار رمز ارزها همچنان پایین است و می‌توان گفت در نزدیکی کف حجم معاملات دوره اخیر واقع شده است. این در حالی است که فشار فروش فعلی که عامل ماندگاری قیمت در این سطح است، از طرف کیف پول‌های سرد اعمال می‌شود. این کیف پول‌ها معمولا از عرضه کوین‌ها خودداری می‌کنند. به عبارتی عرضه بازار را کوین‌های قدیمی‌تر تامین می‌کنند. طبق تحلیل آنچین بیت کوین این ارز در یک وضعیت تعادلی قرار گرفته است و با نوسانی در حدوده ۳ تا ۴ درصد معامله می‌شود. این محدوده قیمتی از کف ۲۶ هزار دلار تا سقف ۲۷۵۰۰ دلار را شامل می‌شود. باریک بودن این محدوده قیمتی و تداوم آن، طی چند سال اخیر سابقه چندانی نداشته است. شاید جولای ۲۰۲۰ (پس از نوسان شدید حاصل از انتشار کرونا) را بتوان به عنوان یک نمونه در نظر گرفت. قطعا پایین بودن سطح فعالیت شبکه یکی از عوامل موثر در کاهش نوسانات قیمت است. از طرفی فعالیت نهادهای بزرگ سرمایه‌گذاری نیز کاهش یافته و میانگین حجم مبادلات را تقلیل داده است. همه این عوامل در کنار عرضه کوین‌ها توسط هولدرهای قدیمی، وضعیتی را ایجاد می‌کند که باید مورد ارزیابی بیشتر واقع شود.

در همین راستا قصد داریم در مقاله پیش رو، باتوجه به داده‌های آنچین، عوامل مختلف تاثیر‌گذار بر وضعیت بازار و سرمایه‌گذاران را بررسی کرده و افق پیش روی این بازار را روشن‌تر کنیم.

تحلیل آنچین بیت کوین: کاهش حجم مبادلات

با افزایش تقاضا از اوایل سال ۲۰۲۳ حجم مبادلات بیت کوین با رشد قابل ملاحظه‌ای مواجه شد. اما این شاخص به تازگی افت شدیدی را نشان می‌دهد. به طور کلی طی سه سال اخیر حجم مبادلات بیت کوین یک روند کاهشی کلان را تجربه کرده است. این حجم از مرز ۱۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ به ۱.۹ میلیارد دلار در دوره کنونی رسیده است. هرچند طی سویه صعودی اخیر این حجم به ۴ میلیارد دلار رسید اما در حال حاضر در نزدیکی کف چرخه اخیر (۱.۹ میلیارد دلار) نوسان می‌کند.

تحلیل آنچین بیت کوین: کاهش حجم مبادلاتارزیابی حجم کوین‌های قرارگرفته‌شده در صرافی‌ها

صرافی‌های رمز ارزی همواره اصلی‌ترین بستر برای تبادلات بین کوین محسوب می‌شوند و به همین خاطر حجم کوین‌های قرار گرفته در کیف پول صرافی‌ها می‌تواند معیاری برای سنجش بازار قلمداد شود. همانطور که در نمودار زیر مشاهده می‌کنید، حجم کوین‌های صرافی‌ها نیز طی چرخه چند ساله اخیر کاهش بسیار شدیدی را تجربه کرده است. حجم دارایی صرافی‌ها در ابتدای سال ۲۰۲۱،  از ۴.۲ میلیارد دلار به ۳۶۵ میلیون دلار در حال حاضر، رسیده است. این روند یک کاهش ۹۱ درصدی را نشان می‌دهد که البته جزء خصوصیات چرخه‌های نزولی است. در واقع طی چرخه‌های نزولی هولدرهای کوتاه‌مدت تدریجا با زیان از بازار خارج شده و هولدرهای جدید در انتظار معکوس شدن روند بازار می‌مانند. همین امر باعث می‌شود که حجم کوین‌های قرارگرفته در کیف پول صرافی‌ها کاهش یابد.

ارزیابی حجم کوین‌های قرارگرفته‌شده در صرافی‌هایکی دیگر از معیار‌هایی که می‌تواند ما را در ارزیابی وضعیت بازار راهنمایی کند، میزان سود و زیان محقق شده در مبادلات صرافی‌ها است. این شاخص نشان می‌دهد که کوین‌ها با چه اختلافی از قیمت خریداری شده مبادله می‌شوند و همین می‌تواند جریان ورود و خروج سرمایه به صرافی‌ها را توجیه کند. بر مبنای نمودار زیر سطح سود و زیان تحقق یافته در پایین‌ترین سطح ۳ سال گذشته واقع شده است.

می‌توان نتیجه گرفت که بخش عمده‌ای از هولدرهایی که سود یا زیان قابل توجهی را تجربه می‌کنند از عرضه کوین‌های خود خودداری می‌کنند.

تحلیل آنچین بیت کوینقابلیت‌های بالقوه بازار طبق تحلیل آنچین بیت کوین

همانطور که پیش‌تر اشاره شد سطح فعالیت شبکه در پایین‌ترین سطح چند سال گذشته واقع شده است. علت این امر می‌تواند نزدیکی قیمت پایه کوین‌های هولدشده به قیمت فعلی باشد. در واقع هولدرها در حال حاضر نه دارای سود بالقوه چشمگیری هستند و نه زیان قابل‌توجهی را تجربه می‌کنند. بنابراین انگیزه‌ای برای عرضه کوین‌های خود ندارند. حجم قابل‌توجهی از این کوین‌ها به شدت گرفتن سویه صعودی اخیر طی چند ماه گذشته خریداری شده‌اند و در حال حاضر قیمت لحظه‌ای به قیمت پایه نزدیک شده است.

هنگام پولبک بازار (Pullback) یا اصلاح قیمت چگونه سرمایه‌گذاری کنیم؟

شاخص قیمت واقعی تعدیل شده (Adjusted Realized Price) قیمت پایه کوین‌هایی که در کیف پول‌های سرد نگه‌داری می‌شوند یا به طور کلی گم شده‌اند (کوین‌هایی که بیش از ۷ سال است که مبادله نشدند) را حذف کرده و میانگین قیمت پایه کوین‌های فعال را محاسبه می‌کند. به همین خاطر این شاخص می‌تواند تصویر دقیق‌تری از وضعیت هولدرهای بیت کوین در اختیار ما قرار دهد.

همانطور که در نمودار زیر مشاهده می‌کنید، قیمت واقعی تعدیل شده در سطح ۲۵۲۰۰ دلاری واقع شده است. با توجه به اینکه قیمت لحظه‌ای در محدوده ۲۶ تا ۲۷ هزار دلار نوسان می‌کند. بنابراین این فرضیه که هولدرها انگیزه کافی برای عرضه کوین‌های خود را ندارند، تایید می‌شود.

قابلیت‌های بالقوه بازار طبق تحلیل آنچین بیت کوین

سویه صعودی اخیر بیت کوین که توانست قیمت را تا مرز ۳۱ هزار دلار افزایش دهد، شاخص MVRV را به ۱.۲۱ رساند. به عبارتی در محدوده قیمتی ۳۰ تا ۳۱ هزار دلار، هولدرهای بیت کوین به شکل میانگین ۲۱ درصد سود بالقوه را تجربه کرده‌اند.

در حال حاضر میزان این شاخص در محدوده ۱.۰۹ قرار گرفته است که سود بالقوه ۹ درصدی را نشان می‌دهد. از منظر تاریخی این نرخ شاخص در کف چرخه ۲۰۱۸، ۲۰۱۹ و مارچ ۲۰۲۰ تکرار شده بود. تعادل بازار در این دوره‌ها حاصل نزدیک شدن میانگین سود یا زیان بالقوه به صفر است.

تحلیل قیمت بیت کوین

ارزیابی ذخیره در گردش طبق تحلیل آنچین بیت کوین

علیرغم آنکه بازار بیت کوین در سال ۲۰۲۳ با یک جهش صعودی قابل توجه همراه بود، با ارزیابی ذخیره نگه‌‌داری‌شده توسط سرمایه‌گذاران خواهیم دید که حجم کوین‌هایی با قدمت یک سال و بیشتر، همچنان در حال افزایش است و اخیرا قله جدیدی را ثبت کرده است. سطوح زیر نشان می‌دهد که کوین‌های قدیمی چه حجمی از ذخیره در گردش بیت کوین را به خود اختصاص داده‌اند.

کوین‌هایی که بیش از ۱ سال معامله نشدند: ۶۸ درصد

کوین‌هایی که بیش از ۲ سال معامله نشدند: ۵۵ درصد

کوین‌هایی که بیش از ۳ سال معامله نشدند: ۴۰ درصد

کوین‌هایی که بیش از ۵ سال معامله نشدند: ۲۹ درصد

همانطور که مشاهده می‌کنید نزدیک به ۷۰ درصد ذخیره در گردش بیت کوین بیشتر از یک سال معامله نشده‌اند. این امر نشان می‌دهد که روند انباشت و هولد کردن کوین‌ها همچنان بر بازار حاکم است و می‌توان کم بودن فعالیت شبکه بیت کوین را اینگونه توضیح داد.

ارزیابی ذخیره در گردش طبق تحلیل آنچین بیت کویندر تایید ارزیابی قبلی می‌توان به سراغ ذخیره هولدرهای بلندمدت رفت. طبق تعریف، کوین‌هایی که بیش از ۱۵۵ روز مبادله نمی‌شوند جزو ذخیره هولدرهای بلندمدت محسوب می‌شود. شاخص زیر حجم این کوین‌ها را نشان می‌دهد. همانطور که مشاهده می‌کنید، شاخص قله جدیدی را ثبت کرده است. در حال حاضر حجم ذخیره هولدرهای بلندمدت به بیش از ۱۴.۴ میلیون بیت کوین رسیده است. جهش اخیر ذخیره این هولدرها حاصل کوین‌هایی است که در پی فروپاشی صرافی FTX به بازار عرضه شده و توسط این هولدرها خریداری شدند.

بانک‌گریزی چیست (Bank Run) و چه تاثیری بر صرافی‌های ارز دیجیتال می‌گذارد؟

هولدرهای بلندمدت بیتکوین

شاخص Liveliness نسبت انباشت و عرضه کوین‌ها را در سرمایه‌گذاران بازار بیت کوین مود ارزیابی قرار می‌دهد. از طریق این شاخص می‌توان دریافت که در هر دوره‌ٔ زمانی غالب سرمایه‌گذاران کدام استراتژی را به عنوان الگوی اصلی مبادلات خود در نظر گرفته‌اند. پیکان‌های صعودی و سبز رنگ نشان‌دهنده از غلبه عرضه است، پیکان‌های نزولی و قرمز رنگ نشان‌دهنده غلبه سیاست انباشت و هولد کردن کوین‌ها است و در نهایت پیکان افقی با رنگ نارنجی نشان می‌دهد که میزان عرضه و انباشت کوین‌ها با هم برابر است.

همانطور که در نمودار زیر می‌بینید، سویه اخیر این شاخص کاملا نزولی است و در حال حاضر به پایین‌ترین سطح خود از دسامبر ۲۰۲۰ رسیده است. این امر یک بار دیگر تاکید می‌کند که سیاست غالب در رفتار سرمایه‌گذاران در دوره کنونی، هولد کردن کوین‌ها و انتظار برای افزایش قیمت است.

هولد کردن کوین‌هاارزیابی ذخایر هولدرهای کوتاه‌مدت بنابه تحلیل آنچین بیت کوین

در راستای ارزیابی ذخایر هولدرها طبق تحلیل آنچین بیت کوین می‌توان روند عرضه کوین‌هایی با قدمت کمتر از ۱۵۵ روز را تحت عنوان ذخیره هولدرهای کوتاه‌مدت بررسی کرد. با استفاده از شاخص زیر می‌توان سطح عرضه این دسته از سرمایه‌گذاران را با دقت بیشتری سنجید. شاخص زیر میزان کم شدن قدمت کوین‌های هولدرهای کوتاه‌مدت را محاسبه می‌کند. بر همین مبنا با کاهش عرضه کوین‌ها میزان این شاخص نیز کاهش می‌یا‌بد و بالعکس.

بولران چیست و حرکت صعودی بعدی بازار چه زمانی آغاز خواهد شد؟

با توجه به نمودار زیر می‌توان مشاهده کرد که میزان این شاخص به پایین‌ترین سطوح خود رسیده است. باید به این نکته توجه داشت که عرضه کوین‌ها حتی کمتر از جون و نوامبر ۲۰۲۲ است. این امر نشان می‌دهد که هولدرهای کوتاه‌مدت نیز برای ورود به بازار و عرضه کوین‌های خود نیاز به نوسان صعودی بیشتری دارند و در انتظار بازدهی بالاتری هستند.

این شاخص می‌تواند یه نمای کلی از انتظارات هولدرهای کوتاه‌مدت در اختیارمان قرار دهد. آنچه به وضوح روشن است عدم علاقه سرمایه‌گذاران به عرضه کوین‌ها است. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که از منظر بخش عمده‌ای از فعالین بازار بیت کوین، افق پیش رو صعودی خواهد بود.

ارزیابی ذخایر هولدرهای کوتاه مدتارزیابی قدمت ذخیره در گردش بیت کوین طبق تحلیل آنچین

پس از کف قیمتی نوامبر، سهم کوین‌هایی با قدمت ۲ تا ۳ از کل ذخیره کوین‌ها، به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش یافت. این مقدار که با توجه به ارزش دلاری کوین‌ها محاسبه شده است از ۳ درصد به ۲۷ درصد افزایش یافته است. در واقع ۲ سال از عمر قابل توجهی از کوین‌های عرضه نشده، می‌گذرد. این کوین‌ها در فشار فروشی که پس از می ۲۰۲۱ ایجاد شد و قیمت را از ۵۶ تا ۲۹ هزار دلار کاهش داد خریداری شده‌اند و همچنان دست نخورده در کیف پول‌ها نگه‌داری می‌شوند. نمودار زیر ارزش دلاری این دسته از کوین‌ها و تغییرات آن را بازنمایی می‌کند:

مجموع ارزش کوین‌هایی با قدمت ۲ تا ۳ سال: از ۳.۱ درصد به ۲۷.۷ درصد (افزیش ۲۴.۶ درصدی)

مجموع ارزش کوین‌هایی با قدمت ۱ تا ۲ سال: از ۴۳.۵ درصد به ۲۸.۳ درصد (کاهش ۱۵.۲ درصدی)

مجموع ارزش کوین‌هایی با قدمت ۶ ماه تا ۱ سال: از ۲۵.۵ درصد به ۱۰.۶ درصد (کاهش ۱۴.۹ درصدی)

ارزیابی قدمت ذخیره در گردش بیت کوین طبق تحلیل آنچینعلاوه بر این می‌توان با استفاده از شاخص RHODL Ratio مجموع ارزش انباشت شده در کوین‌هایی با قدمت بیشتر از ۲ سال را با مجموع ارزش کوین‌های جدیدتر (۶ ماه تا ۲ سال) مقایسه کنیم. بر مبنای شاخص زیر می‌توان مشاهده کرد که مجموع ارزش کوین‌های قدیمی به شکل تصاعدی در حال افزایش است. می‌توان این امر را نشانه‌ای بر بلوغ بازار و اراده جدی سرمایه‌گذاران در حفظ سرمایه‌های خود قلمداد کرد.

خریدارانی که در چرخه ۲۰۲۱-۲۲ وارد بازار شدند و علیرغم نوسانات نزولی شدید در یک سال اخیر، همچنان از عرضه کوین‌ها خودداری کردند، باعث پایداری بیشتر بازار شده‌اند و هولدرهایی با تجربه محسوب می‌شوند. می‌توان این واقعیت را گواهی بر افق مثبت پیش روی بازار بیت کوین در نظر گرفت.

بازار بیت کوینجمع‌بندی

یکی از برتری‌هایی که شاخص‌های آنچین و تحلیل آن در اختیار ما قرار می‌دهند، فراهم کردن یک دید عمیق به الگوی تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران است. ما می‌توانیم اراده سرمایه‌گذاران به انباشت یا عرضه کوین‌ها را تشخیص دهیم. آنچه از تحلیل‌ها می‌توان استنباط کرد، نشان می‌دهد که علیرغم نوسانات گسترده بازار نزولی و زیان‌های بزرگ در بازار مشتقات، هولدرهای بیت کوین همچنان اعتماد خود به افق آتی بازار را حفظ کرده‌اند و حاضر به عرضه سرمایه‌های خود در قیمت فعلی نیستند.

در حال حاضر حجم مبادلات و سطح فعالیت شبکه بسیار ضعیف است و جریان تقاضا توان بالا بردن قیمت را ندارد. یکی از علل آن نیز تسلط مبادلات کم حجم و کوچک بر کل بازار است. با این حال باید در نظر گرفت که قیمت فعلی بیت کوین حساسیت خاصی در دارندگان آن برنمی‌انگیزد. طبق تحلیل آنچین بیت کوین هولدرهایی که کوین‌های خود را در دوره پر آشوب سال ۲۰۲۲ حفظ کرده‌اند، قطعا برای عرضه آن‌ها نیاز به قیمت‌های بالاتری دارند. یکپارچگی این الگوی تجاری در دارندگان بیت کوین می‌تواند ما را به تداوم سویه صعودی چند ماه گذشته امیدوار کند.

منبع
glassnode
https://coiniran.com/?p=62540
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x