تحلیل آنچین ارزهای دیجیتال

تحلیل آنچین هفتگی ارزهای دیجیتال (۷ دی) – وضعیت سال ۲۰۲۱ طبق تحلیل آنچین

بیت کوین پرونده سال جاری را با ۷۸ درصد افزایش به پایان برد. بازار بیت کوین در سال ۲۰۲۱ نوسانات شدیدی را تجربه کرد و بر همین اساس قصد داریم در نسخه این هفته تحلیل آنچین (۲۱ تا ۲۸ دسامبر) به ارزیابی عناصر کلیدی این بازار، مثل صرافی‌ها، بازار مشتقات و وضعیت ماینرها، بپردازیم.

پیشنهاد مطالعه: آن‌چین دیتا چیست؟ آموزش تحلیل بازار رمزارزها به کمک دیتای آنچین

بیت کوین در پایان تعطیلات آخر سال، کمی افزایش یافت. بازار هفته گذشته کار خود را با  ۴۵۶۰۱ دلار آغاز کرد و موفق شد تا سطح قله مقعطی  ۵۱۷۷۳ دلار صعود کند. اما قصد داریم در این مقاله به ارزیابی برخی شاخص‌های سالانه بر اساس دیتای آنچین بپردازیم و از این طریق مروری بر وضعیت صرافی‌ها، مشتقات و ماینرها داشته باشیم. هر چند سال جاری با نوسانات بسیاری همراه بود اما با نگاهی اجمالی به بازار بیت کوین در سال ۲۰۲۱، می‌توان تثبیت یک روند بلندمدت را مشاهده کرد. مرور شاخص‌های کلان بازار، اطلاعات زیر را در اختیار ما قرار می‌دهد:

  • قیمت از اول ژانویه ۲۰۲۱، ۷۸.۵ درصد افزایش یافت و ۲۴.۴ درصد سقوط از قله تاریخی قیمت را تجربه کرد.
  • در حال حاضر مجموع ذخیره کوین‌های در بازه ضرر، ۳.۴۸ میلیون بیت کوین است که ۱۸.۳ درصد از کل ذخیره در گردش بیت کوین را شامل می‌شود.
  • برآیند ورودی‌ و خروجی‌ صرافی‌ها، جریان خروجی را ۶۷.۸ هزار بیت کوین نشان می‌دهد که تنها ۲.۵ درصد نسبت به زمان مشابه در سال قبلی، کاهش داشته است.
  • خریداران بلندمدت ۱.۸۴ میلیون بیت کوین به ذخیره‌های خود اضافه کردند، در حالی که ذخیره خریداران کوتاه مدت به میزان ۱.۴۲ میلیون بیت کوین کاهش یافته است.
  • معاملات آتی یا بهره باز، با افزایشی ۹.۵۷ میلیارد دلاری، تقریبا دو برابر شده است. در حالی که حجم معاملات آتی با ۳۶.۷ میلیارد دلار در روز، ۱۶ درصد کاهش را نشان می‌دهد.
  • هرچند در حدود ۵۳ از ماینرها یک شبه کار خود را تعطیل کردند، پس از دوره‌ مهاجرت ماینرها وضعیت به تعادل رسید و در مجموع توان پردازش آن‌ها در سال جاری ۲۷ درصد افزایش یافت.
  • به همین ترتیب درآمد ماینرها در سال جاری ۵۸ درصد افزایش یافت. هرچند اگر این میزان را از رخداد می ۲۰۲۰ (تعدیل ماینرها) محاسبه کنیم، افزایشی ۴۴۰ درصدی را شاهد خواهیم بود.

تحلیل آنچین

مروری بر بازار بیت کوین در سال ۲۰۲۱

اصلاح قیمت اخیر (از قله تاریخی قیمت تا کف قیمتی حال حاضر)، بخش قابل توجهی از ذخیره کوین‌ها را در بازه ضرر قرار داد. در همین راستا بسیاری از کوین‌ها در این بازه زمانی خرج شدند و به همین خاطر توزیع قیمت واقعی (URPD) را تحت تاثیر قرار دادند. در زمان نوشته شدن این مقاله تقریبا ۳.۷ میلیون بیت کوین، که معادل ۱۹.۵ درصد از کل ذخیره در گردش کوین‌ها است، در بازه ضرر قرار دارند.

نکته دیگر که باید به آن توجه شود، حجم قابل توجه کوین‌هایی است که قیمت پایه آن‌ها در محدوده قیمتی هفته گذشته قرار می‌گیرد. این میزان معادل ۲.۲۱ میلیون بیت کوین است که ۱۱.۷ درصد از کل ذخیره در گردش را تشکیل می‌دهد. این امر نشان می‌دهد که حجم قابل توجهی از تقاضا در پی تثبیت این بازه قیمتی و دست به دست شدن کوین‌ها بین خریداران کوتاه مدت شکل گرفته است.

پیشنهاد مطالعه: مارکت کپ چیست؟ (Market Capitalization) ارزش بازار ارزهای دیجیتال

تحلیل آنچین

بررسی شاخص میزان کوین‌های در بازه سود

همچنان که قیمت به قله بازه تثبیت شده نزدیک می‌شود، می‌توانیم شاهد افزایش کوین‌های در بازه سود تا ۱۰.۳ درصد باشیم. همچنین می‌توانیم با توجه به همین مطلب روند انباشت کوین‌ها را که اخیرا محقق شده، توضیح دهیم.

رخداد‌های مشابه افزایش شدید میزان کوین‌های در بازه سود (آبی) و یا کاهش میزان این کوین‌ها (صورتی) در نمودار زیر نشان داده شده است. می‌توانیم ببینیم که این وضعیت به طور معمول پس از دوره‌هایی که دست به دست شدن کوین‌ها به نسبت افزایش می‌یابد، شکل می‌گیرد.

تحلیل آنچین

شاخص تغییرات ذخیره کوین‌ها در تحلیل آنچین

با توجه به مطالب گفته شده، بازتوزیع کوین‌ها یا دست به دست شدن‌شان، انتقالی از خریداران کوتاه مدت به خریداران بلندمدت است. در زمانی که این مقاله نوشته شده است:

  • خریداران بلندمدت ۱.۸۴ میلیون بیت کوین به ذخیره کوین‌های خود افزوده‌اند و مجموع کوین‌هایی که در اختیار دارند را به ۱۳.۳۳ میلیون بیت کوین رسانده‌اند. این میزان به معنای افزایش ۱۶ درصدی حجم موجودی کوین‌های خریداران بلندمدت است.
  • ذخیره کوین‌های خریداران کوتاه مدت به میزان ۱.۴۲ میلیون بیت کوین کاهش یافته و در حال حاضر ۳ میلیون بیت کوین در اختیار این دسته از خریداران است. این امر نشان‌دهنده یک کاهش ۳۲ درصدی در حجم موجودی کوین‌های خریداران کوتاه مدت است.
  • کوین‌هایی که خارج از صرافی‌ها نگهداری می‌شوند (صاحبان این کوین‌ها قصد خرج کردن آن‌ها را ندارند و با اصطلاح Sovereign Supply شناخته می‌شوند)، به بیشترین میزان خود در تاریخ بازار بیت کوین رسیده‌اند و ۱۳.۳۴ میلیون بیت کوین را به خود اختصاص داده‌اند.

تحلیل آنچین

سهم خریداران کوتاه‌مدت و بلندمدت در کوین‌های خارج از صرافی‌ها

در خصوص مالکیت کوین‌های خارج از صرافی‌ها، می‌توان به این نکته اشاره کرد که خریداران بلندمدت در سال جاری با افزایش ۴.۸ درصدی سهم خود در این کوین‌ها، در حال حاضر مالک ۷۴.۸ درصد از کوین‌های خارج از صرافی‌ها هستند. در حالی که خریداران کوتاه مدت در سال جاری با کاهش سهم خود به میزان ۲.۸ درصد، اکنون مالک ۲۵.۲ درصد از این کوین‌ها هستند.

این روند انتقال مالکیت از خریداران کوتاه مدت به خریداران بلندمدت، با توجه به شکل‌گیری چند قله قیمتی در سال ۲۰۲۱، می‌تواند نشان‌‌‌دهنده یک تثبیت کلان در حوزه قیمتی و یک دوره انباشت کوین‌ها باشد. چنین وضعیت‌هایی معمولا در روند‌های نزولی بازار دیده می‌شود که در پی توزیع کوین‌ها توسط خریداران کوتاه‌مدت و ضعیف‌تر به وجود می‌آید و با خریداری کوین‌ها توسط خریداران بلندمدت و قدرتمندتر، تثبیت خواهد شد.

تحلیل آنچین

برآیند ورودی و خروجی کوین‌های موجود در صرافی‌ها

هم‌ارز کوین‌های خارج از صرافی (Sovereign Supply)، موجودی صرافی‌ها است که تغییرات بسیاری کمی را ثبت کرده است. در سالی که گذشت کوین‌های موجود در صرافی‌ها از ۲.۶۲ میلیون بیت کوین به ۲.۵۶ میلیون بیت کوین رسیده است. یک کاهش ۶۷ هزار کوینی، که ۲.۵ درصد کاهش موجودی صرافی‌ها را نشان می‌دهد. نمودار ورودی‌ و خروجی کوین‌ها از صرافی‌ها نوسانات قابل ملاحظه‌ای را نمایش می‌دهد. جریان ورودی کوین‌ها در ماه‌های می و جولای افزایش یافته و جریان خروجی در ماه‌های دیگر.

تحلیل آنچین

شاخص تغییرات بازار معاملات آتی در تحلیل آنچین

در این بخش می‌خواهیم نگاهی به تغییرات یک سال اخیر بازار معاملات آتی داشته باشیم. مجموع معاملات آتی با بهره باز، در سالی که گذشت تقریبا دو برابر شده است. افزایش ۹.۵۷ میلیارد دلاری، کل ارزش این بازار را به رقم ۱۸.۸۷ میلیارد دلار رسانده است. فقط در هفته‌ای که گذشت شاهد رشد ۲.۵ میلیارد دلاری این بازار بودیم.

در حالی که بهره باز معاملات آتی هنوز به بالاترین حد خود نرسیده است، اما افزایش قابل توجه حجم اهرم‌ها می‌تواند نشان دهنده تجمع حد ضرر (Stop-loss) و سطوح بسته شدن حساب‌ها (Liquidation)، در نزدیکی قیمت فعلی باشد. این روند می‌تواند نشانی از احتمال سقوط یا رشد قیمت در طولانی‌مدت نیز باشد.

پیشنهاد مطالعه: چگونه اندازه پوزیشن معاملاتی را محاسبه کنیم؟ سایز پوزیشن چیست؟

تحلیل آنچین

شاخص حجم معاملات آتی در تحلیل آنچین

در کنار افزایش احتمال فشار اهرمی، شاهد کاهش کلی حجم معاملات هستیم. کاهش معاملات در هفته‌های منتهی به پایان سال امری معمول است. اما بررسی شاخص سالانه حجم معاملات آتی کاهشی ۱۶ درصدی را نشان می‌دهد. در شرایطی که بهره باز در صرافی‌های متمرکز روندی افزایشی دارد و حجم معاملات روندی کاهشی، شرایط برای بروز فشارهای اهرمی در هفته‌های آینده محیا شده است.

تحلیل آنچین

شاخص نرخ پردازش در شبکه بیت کوین بر اساس دیتای آنچین

در نهایت نگاهی داریم به صنعت استخراج بیت کوین و تغییرات آن در سالی که گذشت. بازار استخراج در سال ۲۰۲۰ با یک شوک عظیم مواجه شد. تخمین زده می‌شود که ۵۳ درصد از ماینرهای شبکه بیت کوین در چین حضور داشتند و پس از اینکه دولت چین در ماه می فعالیت آن‌ها را ممنوع اعلام کرد، مجبور به جابه‌جایی شدند.

میزان پردازش شبکه بیت کوین با مقدار ۱۴۳ آغاز شد و در اواسط ماه می به ۱۸۰ رسید. این مقدار در پی کاهش ۵۳ درصدی پردازش ماینرها که توسط دولت چین با بحران منع فعالیت مواجه و مجبور به مهاجرت یا تغییر کاربری پردازشگرهای خود شدند، کاهش چشمگیری داشت. اما در عین ناباوری این کاهش به سرعت جبران شد و حتی به رکورد جدید ۱۸۲ نیز دست پیدا کرد. در نهایت کارنامه میزان پردازش شبکه بیت کوین در طول یک سال گذشته ۲۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

پیشنهاد مطالعه: بهترین نرم‌افزارهای استخراج بیت کوین در سال ۲۰۲۱

تحلیل آنچین

شاخص درآمد ماینرها در تحلیل آنچین

انتقال ماینرهایی که فعالیت‌شان در چین ممنوع شده بود، با موفقیت صورت گرفت و باعث شد قدرت پردازش شبکه بازیابی شود. از طرفی تمایل بازار آزاد برای پیوستن به شبکه استخراج با توجه به پروتکل‌های شبکه بیت کوین و میزان پاداش اختصاص یافته به ماینرها برای حل کردن بلاک‌ها، افزایش یافت. در نهایت روند درآمد ماینرها به شکل روزانه به ترتیب زیر محقق شد:

  • روزانه ۸.۵ میلیون دلار پس از رخداد کاهش ۵۳ درصدی پردازش شبکه در ماه می ۲۰۲۰
  • روزانه ۲۹.۱ میلیون دلار در آغاز سال ۲۰۲۱، به عبارتی افزایش ۲۴۲ درصدی از دخداد ماه می
  • روزانه ۴۶ میلیون دلار در زمان نگارش این مقاله، به عبارتی افزایش ۴۴۱ درصدی از زمان رخداد ماه می، و افزایش ۵۸ درصدی در سال ۲۰۲۱

تحلیل آنچین

پیشنهاد مطالعه: ده روش ساده برای کسب درآمد از رمز ارزها

در مجموع سال ۲۰۲۱ برای سرمایه‌گذاران، معامله‌گران، انباشت‌کنندگان، تحلیل‌گران، استخراج‌کنندگان و منتقدان، سالی پر تلاطم و هیجان‌‌انگیز بود. پروتکل جدید شبکه بیت کوین (Taproot) پیاده سازی شد، مهاجرت گسترده ماینرهای شبکه به خوبی انجام شد و تمام افراد مرتبط با بازار بیت کوین چندین بار با ترس و اضطراب حاصل از آینده و امنیت بازار مواجه شدند. اما با این حال مثل سال‌های گذشته بازار بیت کوین با عبور از تمام این مراحل در نهایت قدرتمندتر و آماده‌تر از پیش به کار خود ادامه می‌دهد و آماده ورود به سال ۲۰۲۲ و شکوفایی بیشتر است.

این مقاله صرفا برای اهداف آموزشی ارائه شده است و نباید به‌عنوان مشاورهٔ تجاری و سرمایه‌گذاری از طرف کوین ایران و نویسندگانش قلمداد شود.

منبع

https://coiniran.com/?p=49041
دکمه بازگشت به بالا