تحلیل آنچین ارزهای دیجیتال

وضعیت حال حاضر بازار بیت کوین: رشد قیمت یا کاهش قیمت؟ – تحلیل آن‌چین

در خلال عبور از هفتهٔ دوم بزرگ‌ترین اصلاح قیمت چرخه اخیر (در حدود ۵۰ درصد)، مسائل و سوالاتی درباره بازار رمز ارز‌ها مطرح است:

-این چرخه رو به پایان است یا با یک اصلاح میان‌مدت مواجه هستیم؟

-روند بازار و مبادلات در آینده چگونه رقم خواهد خورد؟

-تحلیل‌ها و شاخص‌های آن‌چین چه افقی را در بلندمدت پیش روی ما می‌گذارند؟

پیشنهاد مطالعه: تامین منافع نهنگ‌های بیت‌کوین در پی توییت ایلان ماسک – تحلیل آن‌چین

از منظر تحلیل تکنیکال، شکسته شدن نقطه DMA 200 (میانگین تغییرات قیمت) حاصل ترس و تردید فزاینده‌ای است که بر فضای بازار حاکم شده است و به همین واسطه این روند تا رسیدن به نقطه مقاومت ادامه خواهد یافت. پیشینه تغییرات قیمت از منظر تاریخی نشان می‌دهد که همانند شکل‌گیری روند صعودی در سال ۲۰۱۳، قیمت دوباره نقطه حمایت DMA 200 را به دست خواهد آورد. علاوه بر اینکه در سقوط سال ۲۰۱۷ این نقطه حمایتی به طور کلی شکسته نشد. بنابراین ضروری است که چرخه قیمت را ارزیابی کنیم و تاثیرات وجوه جدید بازار مثل صرافی‌‌های مشتقات (Drivative)، ازدیاد انباشت‌کنندگان بلندمدت و افزایش دسترسی به استیبل کوین‌ها را در نظر بگیریم.

شاخص صرافی‌ها

همزمان با عبور از DMA 200 برخی تحلیل‌گران آن‌چین به نشانه‌های شکل‌گیری روند نزولی اشاره می‌کنند. افزایش ذخیره بیت‌کوین در صرافی‌ها، کاهش تقاضای رسمی بیت‌کوین و همین طور کاهش ناگهانی نرخ ایجاد آدرس‌های جدید (مالکان جدید در شبکه بیت‌کوین)، نکات مهمی هستند که تحلیل‌گران در پیش‌بینی روند بازار در نظر گرفته‌اند.

پیشنهاد مطالعه: معامله‌گران چطور روند تحلیل روند قیمت در بازار رمزارز را انجام می‌دهند؟

از ابتدای شروع روند صعودی قیمت، ذخیره بیت کوین در تمام صرافی‌ها کاهش یافت. اما این روند از تاریخ ۲۴ آوریل با سقوط قیمت از ۶۴k به ۵۰k تغییر کرد (شکل ۱). از منظر تحلیل آن‌چین این وضعیت، نشانه‌ای بر شروع یک روند نزولی پیش بینی نشده بود. حال نگاه کنید به آنچه در ادامه با رسیدن به قیمت ۳۰k شکل گرفت. می‌توانیم این فشار فروش را بیشتر و دقیق‌تر مورد بررسی قرار دهیم. به شکل ۱ نگاه کنید، افزایش سطح بیت‌کوین‌های ذخیره عمدتاً مربوط به صرافی‌های مشتقات است (Binance, Bitrex, etc) [شکل ۱، قسمت B]. نکته قابل توجه در اینجا کاهش پیوسته بیت‌کوین‌های ذخیره در صرافی‌های تحویل فوری (spot) (Coinbase, Kraken, etc.) است. [شکل ۱، قسمت C].

بازار بیت کوین: رشد قیمت یا کاهش قیمت؟ - تحلیل آن‌چین
شکل ۱: الگوی ذخیره بیت کوین در صرافی‌ها

این تفاوت در میزان ذخیرهٔ مستقیم کوین‌ها را می‌توان با توجه به الگوی نقل و انتقال بیت‌کوین (netflow) در صرافی‌ها پس از سقوط قیمت، توضیح داد (شکل ۲). سطح هشدار نقل و انتقال تمام صرافی‌ها (۷۰۰۰ بیت کوین < خروجی – ورودی) پس از ۲۴ آوریل چندین بار شکسته شده است. این شاخص اگر بر اساس رفتار اخیر بازار در نظر گرفته شود، می‌تواند یکی از شاخص‌های بهینه آن‌چین برای تشخیص روند بازار با هدف معاملات کوتاه‌مدت باشد.

نکات مهم زیادی در بررسی الگوی نقل و انتقال صرافی‌ها در خلال اصلاح قیمت اخیر وجود دارد، که باید به آن پرداخت. به عنوان نمونه جریان منفی و پیوسته نقل و انتقال (میزان خروجی بیت کوین بسیار بیشتر از ورودی) در صرافی‌های تحویل فوری (شکل ۲، قسمت C). در حالی که تمام صرافی‌ها روند شکل ۲، قسمت A را تجربه کردند، صرافی‌های مشتقات جریان ورودی بسیار بالایی را تجربه کردند (شکل ۲، قسمت B).

شکل۲: الگوی نقل و انتقال بیت کوین در صرافی‌ها
شکل۲: الگوی نقل و انتقال بیت کوین در صرافی‌ها

برای درک بهتر، علاوه بر بررسی شاخص‌های آن‌چین در خصوص روند نقل و انتقال صرافی‌ها در کوتاه‌مدت، می‌توان از منظر تاریخی به مرور برآیند نقل و انتقالات صرافی‌‌ها در چرخه‌های پیشین پرداخت. مرور تاریخ کلی این شاخص در بلندمدت (شش ماه گذشته)، الگوی تکرارشونده‌ٔ باز-انباشت بیت‌کوین را در سه چرخه پیشین نمایش می‌دهد که شباهت زیادی به وضعیت امروز دارد (شکل ۳).

شکل۳: نقل و انتقال صرافی‌ها و میزان باز-انباشت بیت کوین
شکل۳: نقل و انتقال صرافی‌ها و میزان باز-انباشت بیت کوین

مهم‌ترین نکته در سه چرخه اخیر این است که در بازهٔ طولانی‌مدت باز-انباشت در میانه روند صعودی بازار شکل می‌گیرد (مستطیل قرمز). نکته مهم دیگر آنکه پس از این دوره باز-انباشت، توزیع کوین‌ها آغاز می‌شود و روند صعودی قیمت شکل می‌گیرد (فلش آبی). در چرخه اخیر می‌توان تایید کرد که یک دوره باز-انباشت بزرگ با سقوط بازار بر اثر همه‌گیری ویروس کرونا آغاز شد (احتمالا به علت ورود خریداران بزرگ به بازار بیت‌کوین). این روز‌ها پس از شکل گرفتن فضای ترس و تردید حاصل از سقوط قیمت، بازار در حال برگشت به وضعیت توزیع کوین‌ها است. جالب آنکه چرخه ۱۳-۲۰۱۲ و ۱۷-۲۰۱۶ نیز چندین اصلاح قیمت را تجربه کرد که فرصتی برای خریداران هوشمند ایجاد کرد و متاسفانه ترس و تردیدی بود برای تازه‌واردان تا کوین‌های خود را با ضرر بفروشند.

پیشنهاد مطالعه: ده روش ساده برای کسب درآمد از رمز ارزها

انباشت‌کنندگان کوتاه‌مدت و بلندمدت

چرخه حاضر نیز با چرخه‌های پیشین تفاوتی ندارد و حاصل استراتژی‌های دارندگان بزرگ برای تازه‌وارد‌‌ها است. شاخص سود و زیان احتمالی انباشت‌کنندگان کوتاه‌مدت و بلندمدت نیز داستان مشابهی را برایمان ترسیم می‌کند (شکل ۴).

همان طور که انتظار می‌رفت انباشت‌کنندگان کوتاه‌مدت متضرر می‌شوند (شکل ۴، قسمت A) و به عکس، انباشت‌کنندگان بلندمدت که تجربه بیشتری دارند، بخش عمده ذخیره خود را به سود می‌رسانند (شکل ۴، قسمت B).

شکل۴: پیش بینی سود و زیان احتمالی انباشت کنندگان بلند مدت و کوتاه مدت
شکل۴: پیش بینی سود و زیان احتمالی انباشت‌کنندگان بلندمدت و کوتاه‌مدت

در نهایت یکی از عواملی که در این چرخه باید به آن بپردازیم بازار مشتقات، عوارض و مسئولیت‌های آن است. در این چرخه از همان ابتدای شروع روند صعودی (به خصوص پس از ۴۲k)، بازار قرارداد‌های آتی (Future and Option) به شکل قابل توجهی گرم شد (شکل ۵، قسمت A). جذابیت این بازار، در کنار حجم بالای سرمایه‌ در آن (لوریج بالا)، باعث شد تعیین قیمت تا حد زیادی وابسته به رفتار بازار‌ مشتقات شود. از آنجایی که این اولین چرخه‌ای است که در آن بازار مشتقات برای همه، از جمله تازه وارد‌ها و با تجربه‌ها، در دسترس است، شاید نتوانیم قبل از پایان یافتن چرخه تمام نتایج احتمالی را پیش‌بینی کنیم.

شکل۵: تمایل بازار و نرخ سرمایه گذاری در صرافی‌ها
شکل۵: تمایل بازار و نرخ سرمایه گذاری در صرافی‌ها

جمع‌بندی

۱- شاخص‌های جدید تحلیل آن‌چین که نرخ نقل و انتقال صرافی‌ها را در هر ساعت دنبال می‌کنند، می‌توانند ابزار مناسبی برای معامله‌گران کوتاه‌مدت باشد.

۲- روند بلندمدت (شش ماهه) نقل و انتقالات صرافی‌ها روند تکرار شوندهٔ باز-انباشت کوین‌ها را در چرخه‌های پیشین نشان می‌دهد. اگر تاریخ خودش را تکرار کند، پس از شکل‌گیری دوره باز-انباشت می‌توان انتظار یک روند صعودی بزرگ را داشت.

۳- رشد ذخیره‌ بیت‌کوین در صرافی‌ها نشانه‌‌ای از روند نزولی در کوتاه‌مدت است. به هر حال رشد کوین‌های ورودی به صرافی‌های مشتقات در مقایسه با صرافی‌های معمول، می‌تواند سقوط قیمت اخیر را تا حدی توضیح دهد. این افت قیمت حاصل تلاش کنترل‌‌کنندگان بازار برای داغ نگه داشتن بازار قرارداد‌های آتی است. اصلاح قیمت اخیر میزان جذابیت بازار را به نسبت زمانی که در روند صعودی قرار داشت، کاهش داد.

۴- نرخ سرمایه پایین‌تر و جذابیت کاهش یافته بازار‌های آتی، حاصل از سقوط قیمت به ۳۰ هزار دلار، می‌تواند نشانه‌ای برای برگشت به سوی بازار‌های اسپات باشد. به هر حال این دوره باز-انباشت کوین باید در حدود یک هفته تا یک ماه ادامه یابد. ایمن‌ترین استراتژی در وضعیت حاضر می‌تواند پرهیز از لوریج باشد تا زمانی که مسیر مطمئنی در بازار مشخص شود.

مقالهٔ حاضر تنها جنبهٔ آموزشی و آشنایی با روندها و تحلیل‌ها را دارد و نباید به‌عنوان مشاوره معامله در بازار از آن استفاده شود.

https://coiniran.com/?p=45890
دکمه بازگشت به بالا