معامله گران چطور روند تحلیل روند قیمت در بازار رمزارز را انجام می دهند
تحلیل برای معامله گران حیاتی است و کمک می کند که تصمیمات آگاهانه درمورد بهترین زمان خرید، فروش یا نگهداری رمز ارز ها بگیرند.
اگر مقالات تحلیل قیمت را خوانده باشید، متوجه شده اید که در این مقالات از نمودار هایی استفاده می کنند که ارزش رمز ارز ها نسبت به پول های فیات (مانند دلار آمریکا) را در طول زمان نشان می دهند. در نگاه اول به نظر می رسد آنها خطوطی فاقد معنی به سمت بالا و پایین هستند، اما این داده ها داستان اثر وقایع اخیر بازار رمز ارز ها بر قیمت و حدس هایی درمورد اتفاقات بعدی را نشان می دهند و معامله گران از آنها برای تحلیل روند قیمت در بازار رمزارز ها استفاده می کنند.
تحلیل برای معامله گران حیاتی است و کمک می کند که تصمیمات آگاهانه درمورد بهترین زمان خرید، فروش یا نگهداری رمز ارز ها بگیرند. سه نوع تحلیل اصلی در این صنعت وجود دارد؛ البته این تحلیل ها پیش تر هم وجود داشته اند اگرچه تکنولوژی، دسترسی و استفاده از آنها را راحت تر کرده است.
تحلیل روند قیمت در بازار رمزارز ها به صورت تکنیکال شامل شناسایی رگرسیون های آماری بر اساس فعالیت های تاریخی؛ بررسی حرکات قیمت و دیگر شاخص های حیاتی مانند حجم معاملات است. فلسفه کلی این تحلیل گران این است که روند قیمت در طول تاریخ تکرار می شود و از اطلاعاتشان برای پیش بینی حرکت به سمت بالا و پایین در کوتاه مدت استفاده می کنند.
تحلیل روند قیمت در بازار رمزارز ها به صورت بنیادی یا فاندامنتال رویکرد متفاوتی دارد. تحلیل گران بنیادی به جای نگاه به حرکت قیمت، به عواملی نگاه می کنند که به عنوان تعیین کننده ارزش دارایی وابسته به اقتصاد یا نحوه مدیریت به شمار می آیند. این رویکرد، احساسات را از فرایند تحلیل خارج می کند و به دنبال فلسفه و دلایلی ست که امکان تخمین بالاتر یا پایین تر بازار از ارزش یک رمز ارز را به دنبال دارد و به مرور زمان تصحیح خواهد شد.
تحلیل روند قیمت در بازار رمزارز ها به صورت احساسات یا نظرکاوی معتقد است که معامله گران، نظرات بازیگران کلیدی بازار مانند روزنامه نگاران، اینفلوئنسرها و … را دنبال می کنند. فلسفه ی این رویکرد این است که داده ها همیشه تمام داستان را به ما نمی گویند و روندهایی مانند فروش ناشی از وحشت زدگی یا خرید هیجانی را می توان از انتظارات و احساسات عمومی پیش بینی کرد.
تا اینجا انواع مختلف رویکرد در بازار های مالی را مرور کردیم. در مقاله های بعدی به نحوه ی استفاده از این رویکرد ها در بازار می پردازیم.
نمودار هایی که معمولا در تحلیل تکنیکال قیمت از جمله تحلیل قیمت رمز ارز ها می بینید، با نام نمودار های شمعی شناخته می شوند. نمودار های شمعی شما را قادر می سازند که جزئیات کاملی درمورد نحوه ی حرکت قیمت در یک بازه ی معاملاتی به دست آورید و می توانید این جزئیات را در بازه ای طولانی تر مقایسه کنید.
تصویر نمودار شمعی در زیر آمده است. وقتی قیمت در طول روز صعودی باشد رنگ نمودار شمعی سبز خواهد بود و اگر قیمت نزولی باشد نمودار شمعی قرمز می شود. خط عمودی پایین شمع کمترین قیمت به ثبت رسیده در طول بازه ی معاملاتی را نشان می دهد و خط عمودی بالای شمع نشان دهنده ی بالاترین قیمت ثبت شده در آن بازه ی معاملاتی است.
در نمودار شمعی سبز، خط افقی پایین شمع نشان دهنده قیمت بازار هنگام شروع معاملات و خط افقی بالای شمع نشان دهنده قیمت بازار هنگام اتمام معاملات است. در نمودار شمعی قرمز خط افقی پایین نشان دهنده قیمت هنگام اتمام معاملات و خط افقی بالا نشان دهنده قیمت هنگام شروع معاملات در آن دوره ی معاملاتی است. از آنجایی که قیمت ها در بازار رمز ارز ها معمولا بسیار ناپایدارند، می توان نمودار های شمعی ساعتی را نیز در طول یک روز مشاهده کرد.
این نمودار چه چیزهایی را می تواند به ما بگوید؟
اندازه بدنه بزرگ در نمودار های شمعی نشانه ی قدرت زیاد خریداران یا فروشندگان است. اگر سایه بالایی یک نمودار شمعی بلند باشد می توان فهمید خریداران زیادی وجود داشته اند که منجر به افزایش قیمت رمز ارز شده است، اما فروشندگان هجوم آورده اند و قیمت رمز ارز در محدوده قیمت پایانی بسته شده است.
سایه های بالایی و پایینی نیز دارای معانی خاصی هستند. سایه بلند یک نمودار شمعی، نشانه ی این است که معاملات رمز ارز در خارج از محدوده قیمت باز و بسته شدن شکلگرفته است. اگر سایه بالایی یک نمودار شمعی بلند باشد یعنی خریداران دارایی، قوی بوده اند و باعث افزایش قیمت سهم شده اند، اما فروشندگان نیز قد علم کرده اند و قیمت سهم در محدوده قیمت پایانی بسته شده است.
اشکال خاصی که نمودارهای شمعی می سازند می تواند برای معامله گران فرصت معاملاتی ایجاد کند. برای مثال، نمودار شمعی چکشی که مشخصه ی آن سایه ی بلند پایین است، نشان می دهد که روند قیمت از نزولی به صعودی در حال تغییر است و اینگونه تفسیر می شود که در طول دوره ی معاملاتی فروشندگان زیادی وجود داشته اند اما خریداران نیز قدرت خوبی برای بالا کشیدن قیمت دارند. معمولا نمودار شمعی چکش معکوس در انتهای روند نزولی تشکیل می شود و نشان دهنده ی چرخش روند و افزایش مجدد قیمت ها می باشد.
نمودار شمعی ستاره ثاقب (Shooting star) و مرد دارآویز (Hanging Man) معمولا پس از رشد قیمت به چشم می خورند و می توانند نشان دهنده شروع روند کاهشی در قیمت باشند. سایه ی بلند و نحوه قرار گرفتن بدنه این نمودار ها نشان دهنده ی فشار فروشندگان و احتمال پایان یافتن روند صعودیست.
وقتی از نمودارهای شمعی استفاده می کنید مهم است که دیدگاه کوتاه مدت و بلند مدت مشخص داشته باشید و اقدامات لازم برای محافظت از خود را در مقابل نوسانات بازار انجام دهید. برای این منظور معمولا از حد سود و حد ضرر استفاده می شود. تعیین حد سود یا ضرر موجب فروش خودکار دارایی به محض رسیدن قیمت به حد تعیین شده می شود.
برخلاف بازار های سهام و فارکس، بازار رمز ارز ها بازاریست که در تمام روزهای هفته و ۲۴ ساعت شبانه روز برای تمام مردم جهان به راحتی در دسترس است. هر روز چند میلیون مکالمه حول موضوع رمز ارز ها در پلتفرم هایی نظیر Reddit، توییتر و تلگرام رد و بدل می شود.
مطالعات متعددی از سوی دانشگاه های برتر نشان می دهند که بین حجم معاملات، احساسات جاری در بحث ها روی شبکه های اجتماعی و قیمت رمز ارز ها همبستگی وجود دارد. بنابراین دنبال کردن مکالمات و درک احساس بازار می تواند برای معامله گر، راهبردی باشد. اما، روزانه میزان قابل توجهی داده در قالب مقالات، توییت ها، پست های وبلاگ و … منتشر می شود که معامله گران باید ارزشمند ترین دارایی شان، یعنی زمان را صرف مطالعه این محتوا و ارزیابی احساسات بازار درمورد صدها رمز ارز کنند.
روانشناسی و تحلیل احساسات در تحلیل روند قیمت در بازار رمزارز ها
بررسی روانشناسی بازار رمز ارز ها، از آنجا که بحث ها به صورت آنلاین اتفاق می افتد و اطلاعات ارزشمندی در داده های استخراج شده از توییتر، Reddit و دیگر شبکه های اجتماعی وجود دارد، عامل بسیار مهمی است. برای به روز ماندن در بازار رمز ارز ها، معامله گران نیاز دارند بلافاصله داده ها را ببینند و تحلیل کنند تا بتوانند امیدوار باشند که تحلیل نسبتا صحیحی از بازار به دست آورده اند. معامله گران بازار رمز ارز ها به اطلاعات هرچه بیشتری از بازار نیاز دارند و با دنبال کردن احساسات بازار می توانند هنگام توسعه ی استراتژی معاملاتی خود، از یک لایه ی اطلاعاتی بیشتر بهره ببرند.