استیبل کوین پیپال (PayPal USD) چیست و چگونه کار میکند؟
شرکت پیپال (PayPal) بهتازگی استیبل کوین خود بهنام PayPal USD با نماد اختصاری PYUSD را عرضه کرده است. طبق آنچه در بیانیۀ شرکت پیپال آمده، این استیبل کوین برای افرادی طراحی شده که میخواهند از نوسانات سایر ارزهای دیجیتال دور بمانند. طبق اعلام شرکت پیپال، هدف اصلی از عرضۀ استیبل کوین PYUSD، انجام بدون دردسر پرداختهای مجازی، بهویژه در اکوسیستمهای بلاکچینی است. این استیبل کوین در حال حاضر فقط برای کاربران واجد شرایط پیپال در آمریکا در دسترس است و چند ویژگی متمایز دارد که مهمترین آن، قابلیت مبادله با ارز فیات در پلتفرم پیپال طی یک فرایند ساده است. در این مطلب، به شما میگوییم که استیبل کوین پیپال (PayPal USD) چیست، چگونه کار میکند، دارای چه مزیتهایی است و چه رقبا و موانعی پیش روی خود دارد.
استیبل کوین پیپال (PayPal USD) چیست؟
استیبل کوین PayPal USD با نماد اختصاری PYUSD، استیبل کوینی است که بهتازگی توسط شرکت بزرگ پیپال (PayPal) عرضه شده است.
استیبل کوین (Stable Coin)، نوعی ارز دیجیتال است که به ارز فیات (پول رایج کشورها) متصل میشود و راهکاری امن، ساده و مطمئن برای تراکنشهای مالی محسوب میشود، زیرا ارزش آن به داراییهای ثابت و پایدار گره خورده است. معروفترین استیبل کوینهای رایج، شامل تتر (USDT)، یو اس دی کوین (USDC) و دلار بایننس (BUSD) است که نقش ارز فیات در این صنعت را ایفا میکنند.
با این اوصاف، PayPal USD در اصل یک استیبل کوین با پشتوانۀ دلار آمریکا است که ارزش آن با ارزش دارایی ثابت آن یعنی دلار آمریکا برابری میکند. طبق گفتۀ شرکت پیپال، PYUSD بهطور کامل توسط سپردههای USD، اوراق کوتاهمدت خزانهداری ایالات متحده آمریکا و معادلهای نقدی مشابه پشتیبانی میشود.
چنین مکانیزمی تضمین میکند که ارزش استیبل کوین پیپال در همهحال با ارزش دلار آمریکا برابر باشد و حتی در زمان نوسان بازار کریپتو تغییر نکند. ضمن اینکه، اگر یک رویداد پیشبینینشده باعث جدایی استیبل کوین از ارز فیات همبستۀ خود شود، پشتوانۀ نقدی دلاری، تضمینی برای کاربران است تا بتوانند استیبل کوینهای خود را به پول نقد تبدیل کنند.
پنج قابلیت مهم PayPal USD برای کاربران
شرکت پیپال اعلام کرده است که:
- کاربران میتوانند استیبل کوین پیپال را از طریق وبسایت رسمی این شرکت یا اپلیکیشن پیپال خرید و فروش کنند.
- امکان استفاده از این ارز دیجیتال برای خریدهای آنلاین وجود دارد، بهشرطی که فروشگاه آنلاین موردنظر کاربران از تراکنشهای PayPal USD پشتیبانی کند. با توجه به جایگاهی که پیپال در صنعت پرداخت آنلاین دارد، بهنظر میرسد پرداخت آنلاین با استیبل کوین پیپال نیز با استقبال چشمگیری مواجه شود.
- استیبل کوین PYUSD از انتقال سریع وجوه برای مقاصد مختلف پشتیبانی میکند، با محیطهای وب۳ (Web۳) سازگار است و در پلتفرم Venmo نیز در دسترس خواهد بود.
- این استیبل کوین را میتوان به کیفپولهای ارز دیجیتالی که از PYUSD پشتیبانی میکنند، مانند کیفپول کوینبیس و متامسک، منتقل کرد.
- کاربران PayPal در آمریکا میتوانند از PYUSD برای خرید سایر ارزهای دیجیتال مورد پشتیبانی پیپال مانند بیتکوین (BTC)، اتریوم (ETH)، بیتکوین کش (BCH) و لایت کوین (LTC) استفاده کنند.
در نظر داشته باشید: اگرچه مبادلۀ PYUSD میان کاربران PayPal بدون کارمزد انجام میشود، اما برداشت آنلاین، انجام خرید با این استیبل کوین و همچنین مبادلۀ PYUSD با سایر ارزهای دیجیتال، مشمول مقداری کارمزد است که میزان آن در هنگام تکمیل عملیات به کاربران اعلام میشود.
انگیزۀ شرکت پیپال از عرضۀ ارز دیجیتال خود چیست؟ + مجوزهای قانونی دریافتشده
اصلیترین انگیزۀ پیپال برای عرضۀ استیبل کوین خود آن است که بتواند سهمی از بازار روبهرشد ارزهای دیجیتال را به خود اختصاص دهد.
البته، عرضۀ این استیبل کوین از سوی شرکت PayPal تصمیمی غیرمنتظره نبوده است؛ زیرا این شرکت در سالیان اخیر فعالیت خود در حوزۀ ارزهای دیجیتال را بهتدریج گسترش داده و راهاندازی PayPal USD یک گام اساسی در همین راستا بوده است.
استیبل کوین PayPal USD توسط شرکت پکسوس تراست (Paxos Trust) که یک شرکت بلاکچینی تحت نظارت ادارۀ خدمات مالی ایالت نیویورک (NYDFS) است، صادر و مدیریت میشود؛ به این معنی که PayPal USD یک محصول تحت نظارت است.
شرکت پکسوس تراست پیش از این، دلار بایننس (BUSD) را نیز عرضه کرده بود، اما به دلیل فشارهای NYDFS و کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) با این ادعا که BUSD یک اوراق بهادار ثبتنشده است، عرضۀ آن متوقف شد.
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) یک آژانس نظارتی مستقل است که مسئولیت حفاظت از دارایی سرمایهگذاران، قانونگذاری در بازار بورس و نظم دادن به این بازار را برعهده دارد.
در ژوئن ۲۰۲۲، پیپال توانست مجوز BitLicense را از ادارۀ خدمات مالی ایالت نیویورک (NYDFS) دریافت کند. BitLicense نوعی مجوز است که به کسبوکارها اجازه میدهد در فعالیتهای مرتبط با ارزهای دیجیتال در ایالت نیویورک مشارکت کنند. با داشتن این مجوز، پیپال اجازه دارد در محدودۀ ایالت نیویورک به مشتریان خود، خدمات رمزارز ارائه دهد.
از سپتامبر ۲۰۲۳، پکسوس گزارش ذخایر ماهانۀ PYUSD را منتشر میکند و در آن بهطور شفاف اجزای تشکیلدهندۀ ذخایر این استیبل کوین را شرح میدهد. علاوه بر آن، پکسوس موظف است گزارش اعتبارسنجی ذخایر PYUSD را که توسط یک شرکت ثالث تهیه شده است، ارائه دهد. این راستیآزمایی میبایست توسط یک شرکت حسابداری بیطرف که هیچگونه رابطهای با طرفین ندارد، مطابق با استانداردهای تعریفشده توسط مؤسسۀ حسابداران رسمی آمریکا انجام شود.
مزیت رقابتی استیبل کوین پیپال: پشتیبانی از وب۳ (Web۳)
پشتیبانی پیپال از وب۳ (Web۳) یا اینترنت نسل سوم، یک حرکت استراتژیک از سوی این شرکت است زیرا Web۳ بهعنوان نسل بعدی اینترنت با استقبال گستردهای مواجه خواهد شد. از طرفی، به دلیل اینکه چارچوبهای Web۳ مبتنی بر فناوری بلاکچین است، ارزهای دیجیتال نقش مهمی در تسهیل تراکنشهای این اکوسیستم ایفا میکنند.
در محیط Web۳، کاربران روی دادهها، تعاملات و هویت دیجیتال خود کنترل بیشتری خواهند داشت و رمزارزها نیز به شکلدهی نحوۀ تراکنش کاربران و حمایت از پلتفرمهای آنلاین و سازندگان آنها کمک خواهند کرد.
ارزهای دیجیتال این کار را از طریق فعال کردن تراکنشهای همتا به همتای (P۲P) امن و مستقیم در محیط Web۳ انجام میدهند.
مبادلۀ همتا به همتا (Peer-To-Peer) روشی برای مبادلۀ رمزارزها است که به معاملهگران اجازه میدهد بدون نیاز به واسطههای متمرکز برای انجام تراکنش (مانند بانکها یا پردازشگرهای پرداخت)، با یکدیگر بهصورت مستقیم معامله کنند. این فرایند به تراکنشهای سریعتر، کارآمدتر و مقرونبهصرفهتر و درآمد بالاتر برای سازندگان میانجامد.
با پشتیبانی شرکت بزرگ پیپال از Web۳ و همچنین عرضۀ رمزارز PYUSD برای انجام پرداختها و نقلوانتقالات مجازی، بهنظر میرسد پیپال از حالا خود را به عنوان یکی از نقشآفرینان اصلی در نسل بعدی اینترنت مطرح کرده است.
لازم به ذکر است که PayPal USD یک توکن ERC-۲۰ است. بر این اساس، میتوان مطمئن بود که در آینده در دسترس جامعۀ روبهرشد توسعهدهندگان خواهد بود و از سوی بسیاری از برنامههای Web۳ پشتیبانی خواهد شد، بهویژه برنامههایی که بر بستر بلاکچین اتریوم ساخته شدهاند.
رقابت استیبل کوین PYUSD با رقبای قدرتمند
استیبل کوین دلاری پیپال، بهعنوان یک ارز دیجیتال نوظهور، رقبای قدرتمند و تثبیتشدهای را پیش روی خود خواهد داشت.
برای برتری در چنین بازاری، پیپال باید در حوزههای مختلف به رقابت بپردازد:
- دسترسی به بازار،
- اعتبار برند،
- انطباق با مقررات؛
سه حوزۀ اصلی مورد رقابت است.
دسترسی به بازار
هرچند اصلیترین استیبل کوینهای رقیب یعنی تتر (USDT)، یو اس دی کوین (USDC) و دلار بایننس (BUSD)، حجم بزرگی از بازار به ارزش میلیاردها دلار را به خود اختصاص دادهاند و رقابت با آنها چندان آسان نیست، اما PayPal USD امیدوار است که با اتکا به پایگاه عظیم کاربران پیپال، بهسرعت ارزش بازار خود را ارتقا دهد.
البته PayPal USD هنوز در صرافیهای اصلی فهرست نشده است و فهرست کردن آن در صرافیهای مهمی مانند کوین بیس (Coinbase)، بایننس (Binance) و کراکن (Kraken) به کاربران خارج از اکوسیستم PayPal امکان میدهد بهراحتی به مبادلۀ این ارز دیجیتال بپردازند.
اعتبار برند
در خصوص شناخت و اعتبار برند، PayPal هیچگونه نگرانیای ندارد، زیرا این برند یک نام شناختهشده و معتبر است که به PayPal USD مزیت رقابتی قابلتوجهی میبخشد. البته نباید فراموش کرد که استیبل کوینهای USDC، USDT و BUSD سابقۀ زیادی در بازار ارز دیجیتال دارند و جایگاه خود را به عنوان استیبل کوینهای قابل اعتماد تثبیت کردهاند.
انطباق با مقررات
از نظر انطباق با مقررات نیز PayPal USD از سایر استیبل کوینهای رقیب پیشی میگیرد؛ زیرا این استیبل کوینها هنوز تحت هیچ نظارت دولتی نیستند، اما پیپال مجوزهایی از دولت دریافت کرده است. این تفاوت میتواند در درازمدت یک مزیت قابلتوجه برای PayPal USD محسوب شود، زیرا قانونگذاران آمریکا در سالهای اخیر دست به سرکوب گستردۀ بازار استیبل کوینها زدهاند و محدودیتهای روزافزونی را برای استفاده از آنها اعمال میکنند.
از این جهت، استیبل کوین PYUSD از سایر استیبل کوینها متمایز است زیرا پکسوس، شرکت صادرکنندۀ آن، تحت نظارت ادارۀ خدمات مالی ایالت نیویورک (NYDFS) کار میکند؛ بدان معنی که در صورت ورشکستگی پکسوس، NYDFS وارد عمل میشود تا از بازپسگیری وجوه سرمایهگذاران مطمئن شود. این نظارت دولتی یک برتری قابلتوجه برای PYUSD نسبت به سایر استیبل کوینهایی است که مشمول هیچگونه نظارتی نیستند.
موانع و چالشهای استیبل کوین PYUSD چیست؟
رونمایی از استیبل کوین PayPal USD به معنای ورود یک نهاد بزرگ مالی قانونی به فضای کریپتو است که میتواند به صنعت ارز دیجیتال مشروعیتی ببخشد که بهشدت نیازمند آن بوده است. با توجه به وضع قوانینی که هرازگاهی بازار کریپتو را دستخوش تلاطم میکند و از اطمینان سرمایهگذاران میکاهد، انتظار میرود استیبلکوین پیپال در میان علاقهمندان به کریپتو محبوبیت زیادی پیدا کند.
هرچند همانطور که گفتیم استیبل کوین PYUSD پتانسیل رقابت با سایر استیبل کوینهای تثبیتشده را دارد، میبایست بر برخی موانع نیز غلبه کند. برای مثال:
- ماهیت متمرکز این ارز دیجیتال و وجود یک ویژگی امنیتی در سیستم PYUSD که اجازۀ مسدود کردن داراییها را میدهد، باعث میشود برخی کاربران با احتیاط با آن برخورد کنند.
- محدود بودن دسترسی آن فقط برای کاربران آمریکایی، میتواند مانعی بر سر راه رشد سریع آن باشد.
- برخی کاربران که به اطلاعات شخصیشان اهمیت زیادی میدهند، در مورد حفظ حریم خصوصی خود در این سیستم نگرانیهایی دارند.
- استیبل کوین پیپال در زمانی به بازار عرضه شده که در کنگرۀ آمریکا بحثهای مربوط به ایجاد یک چارچوب نظارتی فدرال برای استیبل کوینها اوج گرفته است. به این ترتیب، احتمال دارد که PYUSD و سایر استیبل کوینهای موجود در بازار، با مقررات جدیدی روبهرو شوند که ورود به بازارهای جدید را برایشان دشوارتر میکند.
پیشنهاد مطالعه: معرفی پروتکل دیفای فرکس فایننس (Frax Finance) و استیبل کوین FRAX
جمعبندی
استیبل کوین PayPal USD با نماد اختصاری PYUSD، استیبل کوینی است که بهتازگی توسط شرکت بزرگ پیپال (PayPal) عرضه شده است و با اتکا به اعتبار برند و پایگاه عظیم کاربران پیپال، به عنوان رقیبی قدرتمند برای استیبل کوینهای تثبیتشدۀ موجود همچون تتر (USDT)، یو اس دی کوین (USDC) و دلار بایننس (BUSD) محسوب میشود. این استیبل کوین درحالحاضر فقط برای کاربران واجد شرایط پیپال در آمریکا در دسترس است و همین محدودیت، مانعی بر سر راه رشد سریع آن است. اما پشتیبانی پیپال از وب۳ (Web۳) برگ برندهای برای این استیبل کوین محسوب میشود و محبوبیت آتی آن را وعده میدهد. بههرحال، بهنظر میرسد با وجود همۀ چالشها و موانع پیش رو، استیبل کوین PYUSD پتانسیل رقابت با سایر استیبل کوینهای تثبیتشده در بازار را دارد. آینده همهچیز را روشن میکند.