تحلیل آنچین ارزهای دیجیتال

تحلیل آنچین هفتگی ارزهای دیجیتال (۲۳ آذر) – آیا هولدرهای بیت کوین پشیمان شده‌اند؟

بنابه روال کوین ایران، این هفته نیز با تحلیل آنچین دیتا دیگری همراه شما هستیم. تلاش بازار گاوی برای حفظ قیمت ۵۰ هزار دلاری، به عنوان یک سطح حمایت مهم، باعت شده کوین‌ها از صرافی‌ها خارج شوند. اما وضعیت سودآوری کوین‌ها نشان می‌دهد که ممکن است بازار در یک بازه نوسانی صعودی/نزولی محصور شده باشد.

بازار بیت کوین در تلاش است تا جایگاه خود را که در پی نوسانات و تغییرات شدید در معاملات مشتقات به وجود آمده بود، دوباره بدست آورد. قیمت بیت کوین در هفته‌ای که گذشت در یک بازه قیمتی محصور بود (تحلیل آنچین هفته گذشته را بخوانید). بازار در این هفته (۷-۱۴ دسامبر) با ۴۹۳۶۸ دلار کار خود آغاز کرد و در محدوده ۴۶۹۴۲ دلار تا ۵۱۹۰۰ دلار معامله شد.

با توجه به نوسانات شدید بازار در هفته‌های گذشته که در پی کاهش حجم اهرم‌ها به وقوع پیوست، در حال حاضر بررسی واکنش سرمایه‌گذاران، تغییر الگوی عرضه بیت کوین و روند‌های احتمالی بازار با توجه به تحلیل آنچین، واجد اهمیت است. برای دسترسی به این اهداف، تحلیل این هفته را به بررسی رخداد کاهش اهرم‌ها در هفته‌های گذشته و تغییرات ساختاری بازار از ماه می تا جولای، اختصاص می‌دهیم.

مطالب بالا با هدف فراهم ساختن یک بستر مناسب برای درک وضعیت کنونی بازار و تعیین جریان‌های انباشت کننده و توزیع کننده، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

تحلیل آن چین هفتگی

سود و زیان تحقق‌ یافته

پس از سقوط شدید قیمت در هفته‌های گذشته برخی از دارندگان بیت کوین متحمل زیان شدند. این دارندگان در راستای ترس از سقوط بیشتر قیمت، کوین‌های خود با قیمتی پایین‌تر از قیمت خرید خرج کردند و متحمل زیان شدند. نمودار زیان‌های محقق شده نشان می‌دهد که در طول دوره اصلاح قیمت، میزان زیان چندین بار از مرز یک میلیارد دلار در روز عبور کرده است.

هرچند این مقدار زیان، نشان‌دهنده خرج شدن کوین‌ها پایین‌تر از قیمت پایه است، اما فرض ما این است که شکل گیری این جریان واکنشی است به فشار فروش کلی، برای برگرداندن کوین‌ها به چرخه خرید و فروش.

اگر روند کاهش اهرم‌ها را بررسی کنیم خواهیم دید که:

  • در اصلاح قیمت بازه می تا جولای ۲۰۲۱ شاهد کاهش زیان محقق شده پس از تسلیم اولیه بودیم، چرا که خریداران اصلی کوین‌‌های خود را برای فروش به صرافی‌ها عرضه کردند.
  • در اصلاح قیمت بازه اکتبر تا دسامبر ۲۰۲۱ شاهد افزایش زیان محقق شده هستیم که نشان‌دهنده رفتار محتاطانه و ترس از سقوط بیشتر است.

تحلیل آن چین هفتگی

تغییرات تراز بیت کوین در صرافی‌ها

تفاوت اصلی این دو جریان را می‌توان در شاخص تعییرات برآیند ورود و خروج کوین‌ها در صرافی‌ها مشاهده کرد. در بازه می تا جولای صرافی‌ها شاهد تراز مثبت ۱۶۸۰۰۰ بیت کوین بودند. اما در اصلاح قیمت اکتبر تا دسامبر شاهد تراز مثبت ۴۹۰۰۰ بیت کوین هستیم که تفاوت قابل توجهی را نشان می‌‌دهد. همین تفاوت نشان از یک تغییر مهم در وضعیت کنونی بازار است.

تحلیل آن چین هفتگی

به نمودار جریان ورود و خروج کوین‌ها در صرافی‌ها نگاه کنید، می‌توانیم ببینیم که ۳ تا ۵ هزار بیت کوین به طور روزانه از صرافی خارج می‌شود و این روند کاهشی همچنان ادامه دارد. از طرفی در حالی که زیان‌های محقق شده در حال افزایش است، حجم تقاضا نیز گسترده شده است.

تحلیل آن چین هفتگی

شاخص شیب ۲۸ روزه در تحلیل آن چین

همچنین می‌توانیم برای ارزیابی حرکات بازار به شاخص «شیب ۲۸ روزه» رجوع کنیم. این ابزار برای سنجش اختلاف میان ارزش اسمی بازار و ارزش واقعی آن، به کار گرفته می‌شود. مقادیر بالا یا نزولی این شاخص نشانه‌ای بر رفتار محتاطانه‌تر معامله‌گران است و مقادیر پایین یا صعودی این شاخص بر ریسک‌پذیر بودن معامله‌گران در یک دوره زمانی مشخص اشاره دارد.با توجه به سابقه تاریخی این شاخص، مقدار کنونی شاخص شیب ۲۸ روزه نشان می‌دهد که بازار بیت کوین در دوره فشار فروش قرار گرفته است، با این حال شاخص هنوز به پایین‌ترین سطح خود نرسیده است. این وضعیت نشان می‌دهد که قیمت و سرمایه در گردش، در جهت برقراری یک تعادل پایدار تلاش می‌کنند. برای شکل‌گیری چنین تعادلی در قدم اول نیازمند تغییر روند در شاخص ۲۸ روزه هستیم و برای تایید کامل روند جدید، نیازمند شکسته شدن سطح صفر که در نمودار با خط قرمز نشان داده شده، هستیم.

تحلیل آن چین هفتگی

شاخص سود محقق‌شده در تحلیل آن چین

سوی دیگر ارزیابی‌های وضعیت کنونی بازار را، سودِ محقق‌شدهٔ خریداران بلندمدت تشکیل می‌دهد. روند کاهشی سود تحقق‌یافتهٔ این خریداران نشان می‌دهد که همانند اوایل سال ۲۰۲۱، کوین‌های خرج شده در طول فرآیند اصلاح قیمت سودآوری کمتری برای سرمایه‌گذاران داشته‌اند. بخشی از این کاهش می‌تواند به خاطر پایین‌تر بودن قیمت باشد اما از طرف دیگر نشان می‌دهد که دارندگان بیت کوین تمایلی به خرج کردن کوین‌های خود در این سطح قیمتی ندارند.

به هر حال کاهش سود تحقق‌یافته در دوره ژانویه تا می در خلال یک الگوی تدریجی صورت گرفته است که نشان‌دهندهٔ کم شدن تدریجی تقاضا در این بازه زمانی است. همانطور که در دورهٔ می تا جولای و اکنون مشاهده می‌شود، کاهش سود در طول اصلاح قیمت به احتمال قوی نشان‌دهنده اعتماد به بازار و عدم تمایل برای واگذاری کوین‌ها در این قیمت، است.

بازگشت افزایشی مقادیر این شاخص اگر با افت قیمت همراه باشد، می‌تواند نگران‌کننده باشد. چرا که این روند نشان‌دهنده کم شدن اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار و ترس از سقوط بیشتر قیمت است.

تحلیل آن چین هفتگی

عواقب کاهش حجم اهرم‌ها

از آنجایی که محصولات بازار مشتقات به طور فزاینده‌ای بر حرکات قیمتی بازار تاثیر می‌گذارند، بررسی وضعیت اهرم‌ها بعد از یک دوره کاهش و پاسخ به این پرسش که آیا حجم اهرم‌ها افزایش می‌یابد یا بازار در واکنش به نوسانات اخیر همچنان محتاط باقی می‌ماند، اهمیت بسزایی دارد.

نقش بازارهای آتی در تعیین قیمت، زمانی افزایش می‌یابد که حجم معاملات آتی با بهره آزاد، به بالای ۳۸۰ هزار بیت کوین صعود کند. تاثیر بازار مشتقات بر قیمت، بعد از یک دوره صعودی قیمت و گسترش سود تحقق یافته که پیش از این مشاهده کردیم، نگران‌کننده است.

  • دارندگان قدرتمند بازار، کوین‌ها را به دارندگان جدید منتقل می‌کنند و همین امر باعث می‌شود که دارندگان جدید با قیمت پایه بالاتر، نسبت به نوسانات بازار حساس‌تر شوند.
  • معاملات آتی با بهره آزاد بستر نوسانات بیشتری را فراهم می‌کند.

این عوامل در قله‌های قیمتی ماه می و نوامبر نیز موثر بودند و باعث شدند حجم کلی معاملات آتی به سطح ۳۴۰ هزار بیت کوین کاهش یابد. این نکته را هم در نظر داشته باشید که حجم معاملات آتی در هفته گذشته در حدود ۵ هزار بیت کوین افزایش داشته است. یک شاخص مهم در تعیین وصعیت بازار، ارزیابی حجم معاملات آتی با بهره آزاد است. باید به این نکته توجه کرد که آیا حجم این معاملات به سرعت افزایش می‌یابد یا خیر. اگر این اتفاق رخ دهد به معنی آن است که سطح بسته شدن حساب‌ها (Liquidation) و توقف ضرر (Stop-Loss) در محدوده قیمتی کنونی متمرکز است که خود باعث نوسان قیمت می‌شود.

تحلیل آن چین هفتگی

نرخ سرمایه‌گذاری در معاملات آتی پرپچوال

نرخ سرمایه‌گذاری در معاملات پرپچوال یکی از شاخص‌های کلیدی برای تعیین سویه حرکات قیمتی بازار به حساب می‌آید. نرخ سرمایه‌گذاری در قراردادهای آتی از طریق موارد زیر به نزدیک شدن قیمت بیت کوین به قیمت واقعی کمک می‌کند:

  • پرداخت کارمزد خریداران (Long-Trader) به فروشندگان (Short-Trader)، زمانی که قیمت بیت کوین در قراردادهای آتی پرپچوال بیشتر از قیمت لحظه‌ای است.
  • پرداخت کارمزد فروشندگان به خریداران، زمانی که قیمت لحظه‌ای بیشتر از قیمت بیت کوین در معاملات آتی پرپچوال است.

مقادیر بالای نرخ سرمایه‌گذاری (کمترین و بیشترین) به طور تاریخی نشان‌دهندهٔ بهترین و بدترین دوره‌های بازار برای معامله‌گران محسوب می‌شوند و باعث تشکیل قله‌ها و دره‌های مقطعی خواهند شد. پیش از سقوط هفته‌های گذشته شاهد یک دوره افزایش نرخ سرمایه‌گذاری بودیم که قله قیمتی بیت کوین نیز حاصل از آن‌ است. در هفته گذشته عکس این روند را تجربه کردیم، اولین نرخ منفی از پایین سطح قیمتی اکتبر (۴۰ هزار دلار) تا به امروز.

وقوع چنین وضعیتی در پی کاهش اهرم‌ها نشان‌دهنده آن است که باید دو نکته را در نظر بگیریم:

  • معامله‌گران اهرمی مجبور شدند معاملات خود را ببندند و سطوح توقف ضرر و بسته شدن حساب را تا ۴۵ هزار دلار پایین آورند.
  • نرخ سرمایه‌گذاری در حال حاضر به شکل خیلی آهسته‌ای در حال افزایش است، اما نمی‌توان به آن تکیه کرد. این رشد آهسته، سند دیگری برای تایید کاهش بخش عمده‌ای از اهرم‌ها است. همانند قراردادهای آتی با بهره آزاد، این شاخص نیز واجد اهمیت است و باید به آن بپردازیم.

تحلیل آن چین هفتگی

شاخص حجم معاملات آتی در تحلیل آن چین

حجم معاملات آتی در خلال رخداد اخیر افزایش یافته است که از منظر تحلیل حرکات قیمتی نقش مهمی ایفا می‌کند. نرخ اخیر حجم کل معاملات آتی عددی در حدود ۲ میلیون بیت کوین را نشان می‌دهد. هر چند این مقدار قابل توجه است اما در مقایسه با سقوط قیمت ماه می و سپتامبر عدد کوچکی محسوب می‌شود. علاوه بر این، حجم معاملات مذکور در راستای یک روند کاهشی که از ماه می شروع شد، قرار دارد.

به نظر می‌رسد که به شکل شهودی قیمت در این بازه بیشتر از دو برابر شده و قله قیمتی بیت کوین را شکل داده است. به عبارتی می‌توان گفت که افزایش حجم معاملات آتی ارتباط مستقیمی با افزایش قیمت دارد.

در نهایت تغییر حجم معاملات را می‌توان بر اساس موارد زیر توضیح داد:
معامله‌گران حوزه بازار آتی، پس از سقوط  می ۲۰۲۱، محتاطانه‌تر عمل می‌کنند.
معامله‌گران سرمایه‌های خود را به بازار دیگری مثل بازار آلت‌کوین‌ها منتقل کرده‌اند.

تحلیل آن چین هفتگی

تاثیر بازارهای لحظه‌ای و مشتقات بر حرکات قیمتی

طبیعی است که پس از کاهش حجم اهرم‌ها، بازار لحظه‌ای (Spot) جایگاه موثر خود را بازیابد و هدایت حرکات قیمتی را به عهده گیرد. یک ابزار مفید برای فهم تبادل نقش بازار لحظه‌ای و بازار مشتقات در تعیین قیمت، ارزیابی معاملات آتی پرپچوال به عنوان بخش مهمی از ارزش بازار بیت کوین، است.

نرخ بالای این شاخص (بیشتر از ۱.۳ درصد) نشان‌دهنده تسلط بازار مشتقات بر تعیین قیمت است.

نرخ پایین این شاخص (کمتر از ۱.۱ درصد) نشان‌دهنده تسلط بازار لحظه‌ای بر تعیین قیمت است.

هر چند که نرخ شاخص مذکور به پایین‌ترین سطح خود در ماه می نرسیده، اما به سطحی رسیده است که پیش از این در جهش قیمت از ۳۰ تا ۶۰ هزار دلار، دیده شده بود. این امر نشان‌دهنده آن است که کاهش اهرم‌ اتفاق افتاده در هفته‌های اخیر معنادار است و به نظر می‌رسد بازار به جای افزایش اهرم‌ها، یک روند محتاطانه را در پیش گیرد.

تحلیل آن چین هفتگی

تحلیل شاخص سود و زیان بالقوه در تحلیل آن چین

در نهایت تحلیل خود را بر قابلیت سودآوری کوین‌های سرمایه‌گذاران متمرکز می‌کنیم. می‌توانیم در این زمینه از شاخص سود و زیان بالقوه (Net Unrealized Profit/Loss) استفاده کنیم. با استفاده از این شاخص می‌توانیم هنگام پایین آمدن قیمت احتمال اضافه شدن فشار فروش و سقوط بیشتر را محاسبه کنیم. نرخ ۵۰ درصدی این شاخص نشان‌دهنده جدال بازار صعودی و نزولی است، به این معنا که نیمی از کوین‌های ذخیره شده در کیف پول خریداران به طور بالقوه در بازه سود قرار دارد.

  • در روند نزولی، این منطقه یک سطح مقاومتی را پدید می‌آورد. خریداران در این شرایط ترجیح می‌دهند از معاملات خود با یک سود متوسط خارج شوند. می‌توانیم این روند را در حرکات قیمتی می تا جولای مشاهده کنیم.
  • در بازار صعودی این منطقه یک سطح حمایت را شکل می‌دهد. خریداران در این شرایط برای افزایش سود، بر تعداد معاملات خود می‌افزایند. چنین روندی را می‌توانیم در بازه زمانی آگوست تا نوامبر مشاهده کنیم.

طبق نمودار زیر، به نظر می‌رسد که سقوط قیمت اخیر، اصلاح قیمت در یک روند صعودی بلندمدت باشد. بر خلاف ماه می که شاخص NULP به وضوح از سطح ۵۰ درصد عبور کرد. تغییر بین مناطق مشخص شده بر روی نمودار بر اساس تمایز میان پذیرش و عدم پذیرش روند بازار (سبز رنگ‌) و خوشبینی و بدبینی نسبت به روند آتی بازار (رنگ زرد) طراحی شده است و از این طریق در درک وضعیت روانی بازار بسیار موثر است.

پیشنهاد مطالعه: تحلیل آنچین بازار NFT ها در سال ۲۰۲۱

هرچند تاثیر بازار مشتقات بیشتر از بازار لحظه‌ای است، اما روند کاهش اهرم‌ها تحقق یافته است. این نشان دهنده برگشت اعتماد به سرمایه‌گذاران بازار لحظه‌ای است و تقاضا در این شرایط نقش موثری ایفا می‌کند. همانطور که بر اساس شاخص NULP مشخص شد، بازار همچنان در بالای سطح کلیدی حمایت قرار دارد. این احتمال وجود دارد که این محدوده نوسان قیمت، سویه صعودی یا نزولی بازار را مشخص کند. ریسک اصلی در این شرایط می‌تواند تغییر به شرایط نامساعد باشد که دارندگان بیت کوین را از نگه داشتن کوین‌های خود منصرف کند.

تحلیل آن چین

این مقاله صرفا برای اهداف آموزشی ارائه شده است و نباید به‌عنوان مشاورهٔ تجاری و سرمایه‌گذاری از طرف کوین ایران و نویسندگانش قلمداد شود.

منبع

https://coiniran.com/?p=48774
دکمه بازگشت به بالا