آموزش ترید، سرمایه‌گذاری و تحلیل بازارروش‌های سرمایه‌گذاری در ارز دیجیتال

هنگام پولبک بازار (Pullback) یا اصلاح قیمت چگونه سرمایه‌گذاری کنیم؟

این مقاله به ارزیابی ریزش‌های موقتی قیمت یا همان اصلاح قیمت یا پولبک بازار ارز دیجیتال (Pullback) و استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در این شرایط می‌پردازد.

با توجه به سرعت بالای تغییر قیمت در حوزه رمز ارزها‌، این بازار می‌تواند نوسانات قابل‌توجهی را تجربه کند. دانستن اینکه در مواقع اصلاح قیمت (Pullback) باید چه رویکردی را برای مدیریت سرمایه‌هایمان در نظر بگیریم کار ساده‌ای نیست! داشتن درک روشنی از محدوده‌های پرریسک و کم ریسک بازار می‌تواند بهترین استراتژی مواجهه با تغییرات اقتصاد کلان را در اختیارمان قرار دهد. قطعاً بهره‌گیری از این روش‌ها در مدیریت شرایط نزولی بازار، بازده سرمایه‌گذاری را افزایش خواهد داد.

پیشنهاد مطالعه: بولران چیست و حرکت صعودی بعدی بازار چه زمانی آغاز خواهد شد؟

پولبک بازار چیست و چرا اصلاح قیمت رمزارزها رخ می‌دهد؟

برخی از رایج‌ترین دلایلی که باعث پولبک در بازارهای رمز ارزی می‌شوند، شامل موارد زیر است:

کسب سود: زمانی که قیمت رمز ارزها به طرز قابل‌توجهی افزایش می‌یابند، بعضی از سرمایه‌گذاران ممکن است تصمیم بگیرند که دارایی‌هایشان را بفروشند تا به سود برسند. این فشار فروش می‌تواند سبب کاهش موقت قیمت رمز ارز شود.

اخبار و رویدادها: اخبار منفی یا رویدادهایی مثل هک شدن، سرکوب‌های نظارتی یا جنجال مربوط به یک کوین یا رمز ارز خاص می‌تواند منجر به کاهش قیمت آن کوین شود.

فاکتورهای تکنیکالی: کاهش در حجم معاملات یا حرکت به زیر سطح حمایت کلیدی می‌تواند منجر به پولبک بازار شود.

احساسات بازار و FUD: زمانی ­که احساسات بازار منفی می‌شود و فاد (ترس، عدم قطعیت، شک و تردید) در آن غالب می‌گردد، سرمایه‌گذاران اغلب به دلیل ترس و وحشت ایجاد شده تمایل بیش‌تری به فروش دارند که سبب پایین‌کشیدن قیمت‌ها می‌شود.

پولبک بازار چیست و چرا اصلاح قیمت رمزارزها رخ می‌دهد؟

آیا پولبک بازار ارز دیجیتال با پولبک در بازارهای سنتی مالی یکسان است؟

پولبک بازار ارز دیجیتال و بازارهای سنتی مالی از بعضی جهات شبیه یکدیگرند، اما برخی تفاوت‌های کلیدی نیز در آن‌ها وجود دارد.

پولبک در هر دو بازار رمز ارز و سنتی می‌تواند به دلیل کسب سود، اخبار منفی و رویدادها، فاکتورهای تکنیکالی و احساسات بازار باشد. در هر دو مورد، کاهش قیمت سرمایه معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که فشار فروش افزایش یابد.

با این­ حال، بازارهای رمز ارزی نوسان بالاتری در مقایسه با بازارهای مالی سنتی دارند. قیمت رمز ارزها می‌تواند به‌ سرعت نوسان داشته باشند، درحالی‌که بازارهای مالیِ متعارف تمایل به ثبات بیش‌تر در کوتاه‌مدت و تغییرات تدریجی در قیمت را دارند. تجزیه و تحلیل عملکرد گذشتۀ یک کلاس دارایی، دید بهتری در تعیین استراتژی معامله‌ به شما ارائه می‌دهد.

تفاوت دیگر، سطح قانون‌گذاری و نظارت در بازار رمز ارزها در مقایسه با بازارهای سنتی مالی است. بازار ارز دیجیتال هنوز یک قلمرو نسبتاً ناشناخته و همراه با ریسک بالا و عدم قطعیت در سرمایه‌گذاری است.

علاوه‌براین، ساختار این دو بازار با هم تفاوت دارد. بازارهای سنتی مالی دارای ثبات بیش‌تری بوده و قابل پیش‌بینی‌تر هستند. بازارهای سنتی برای مدت طولانی‌تری فعالیت داشته‌اند، تثبیت‌شده‌تر هستند و مبنای تغییرات قیمت در آن‌ها رویکرد سرمایه‌گذاران و نوع قوانین نظارتی است؛ این درحالیست که بازار رمز ارزها نسبتاً جدید است. در کل، جذب سرمایه‌گذاران بیش‌تر می‌تواند به بازار رمز ارزها ثبات بیش‌تری ببخشد.

پیشنهاد مطالعه: بازار خرسی ارز دیجیتال چیست؟ و چگونه در موقعیت بازار خرسی سرمایه‌گذاری کنیم؟

اصلاح قیمت در بازار رمزارزها چه مدت طول می‌کشد؟

اصلاح قیمت یک رمز ارز معمولاً به مدت چند فصل معاملاتی طول می‌کشد. به منظور شناسایی پولبک، شما می‌توانید به ‌دنبال کاهش قیمت یک رمز ارز بعد از یک دوره افزایش قیمت باشید. این کاهش قیمت باید از یک نوسان قیمتی معمول روزانه قابل‌توجه‌تر باشد، و قیمت این رمز ارز نیز برای یک دوره­ به ‌نسبت طولانی، زیر بالاترین سطح قبلی خود باقی بماند.

با این­ حال، باید توجه داشت که پولبک با رکود که به‌معنی کاهش مداوم در بازار برای طولانی‌مدت است، تفاوت دارد. رکود با یک دورۀ طولانی شرایط نزولی بازار مشخص می‌شود که ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول ­بکشد.

دوره‌های پولبک بازار کوتاه‌تر است و اغلب به ‌عنوان بخشی از روند طبیعی چرخه‌های نزولی و صعودی در نظر گرفته می‌شود. پولبک می‌تواند فرصتی برای انباشت سرمایه در قیمت‌های پایین‌تر محسوب شود. کاهش قیمت در دورۀ رکود شدیدتر است؛ چراکه سرمایه‌ها عمدتاً به‌ علت فضای منفی حاکم بر بازار ارزش قابل‌توجهی را از دست می‌دهند.

پیشنهاد مطالعه: آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال رمز ارزها: اصلاح فیبوناچی چیست؟

تفاوت بین معکوس (Reverse)، واژگونی (Reversal) و پولبک (Pullback)

اصطلاح‌های «معکوس»، «واژگونی» و «پولبک» همگی به تغییرات در جهت یک بازار یا قیمت یک دارایی اشاره می‌کنند، اما معانیِ آن‌ها تا حدودی متفاوت است.

«معکوس» به تغییر در جهت یک روند اشاره دارد. برای مثال، اگر یک رمز ارز یک روند صعودی را تجربه کرده باشد (یعنی قیمتش به ‌طور مداوم افزایش یافته باشد)، زمانی که قیمت آن شروع به کاهش کند، آغازِ دورۀ معکوس است. در این حالت، روند از صعودی به نزولی تغییر کرده است.

«واژگونی» تغییر روندی است که انتظار می‌رود برای مدت طولانی‌تری ادامه یابد. اکثر واژگونی‌ها تغییرات ماندگارتری در بازار دارند و به ‌عنوان آغاز یک روند جدید تلقی می‌شوند.

«پولبک» به کاهش موقت قیمت یک دارایی پس از یک دوره افزایش اشاره می‌کند و به ‌عنوان بخشی عادی از چرخه بازار در نظر گرفته می‌شود. پولبک‌ها شدت کمتری نسبت به واژگونی دارند و قیمت بعد از یک پولبک، سریع‌تر بهبود می‌یابد.

با وجود شباهتی که این اصطلاح‌ها با هم دارند، اما معرف سناریو­های متفاوتی هستند. «معکوس» و «واژگونی» اغلب نشان می‌دهند که جهت بازار برای مدت طولانی تغییر کرده است، درحالی‌که «پولبک» به این معناست که جهت بازار به ‌طور موقت تغییر کرده و به روند قبلی خود باز خواهد گشت.

پیشنهاد مطالعه: آشنایی با انواع نمودارهای قیمت بیت‌کوین در تحلیل تکنیکال

انواع استراتژی‌های معاملاتی پولبک

استراتژی معاملاتی پولبک به این معناست که یک دارایی در زمان پولبک با قیمت پایین‌تری توسط سرمایه‌گذار خریداری­ شود. اکثر سرمایه‌گذاران بلند­مدت از همین کاهش قیمت‌های کوتاه‌مدت بهره می‌برند و در عین حال امیدوارند که از روند صعودی بلند­مدتِ بعد از آن نیز کسبِ سود کنند.

اولین استراتژی پولبک: استاپ لاس (Stoploss)

در استراتژی معاملاتی استاپ لاس در پولبک، سرمایه‌گذار در زمان کاهش قابل‌ توجه قیمت یک دارایی و با امید بازگشت دوبارۀ قیمت آن، دارایی را می‌خرد. ایده این­ است که دارایی را با قیمت پایین‌تری پس از یک عقب‌گرد موقت بخرید و پس از بهبودی قیمت، آن را با سود بفروشید. این استراتژی همراه با تنظیم یک دستور توقف­ ضرر است؛ یعنی صدور دستور فروش یک دارایی،  وقتی که قیمت آن به سطح معینی کاهش یابد. اگر قیمت دارایی پس از خرید کاهش بیش‌تری پیدا کند، یک دستور توقف ­ضرر، ضررهای احتمالی را محدود می‌کند.

به ­عنوان مثال: یک سرمایه‌گذار متوجه معامله بیت‌کوین با قیمت ۱۰۰۰۰ دلار می‌شود. پس از آن، احساسات بازار نزولی می‌شود و قیمت ظرف یک هفته به ۹۰۰۰ دلار کاهش می‌یابد. سپس سرمایه‌گذار تصمیم می‌گیرد بیت‌کوین را با قیمت ۹۰۰۰ دلار با دستور توقف ­ضرر ۸۵۰۰ دلار (اگر قیمت به ۸۵۰۰ دلار برسد، سرمایه‌گذار به ­طور خودکار می‌فروشد) با هدف قیمتی ۹۵۰۰ دلار خریداری کند. بعد از چند هفته، احساسات بازار بهبود می‌یابد و در میان اخبار مثبت در مورد رکورد پذیرش سازمانی بیت‌کوین، قیمت آن به ۹۵۰۰ دلار می‌رسد. سرمایه‌گذار دارایی‌های خود را در ازای ۵۰۰ دلار سود می‌فروشد.

پیشنهاد مطالعه: چگونه از استراتژی استاپ‌ لاس (Stop-Loss) در معاملات رمزارز استفاده کنیم؟

استراتژی کسب سود یا تیک پرافیت (Take Profit)

استراتژی تیک پرافیت پولبک روشی از معامله است که در آن یک معامله‌گر یک هدف قیمتی را تنظیم می‌کند که در آن دارایی را برای ماندن در سود خواهد فروخت. معامله‌گران معمولاً از این استراتژی همراه با استراتژی پولبک استفاده می‌کنند.

هنگامی­که دارایی به قیمت هدف یا سطح کسب سود رسید، معامله­‌گر دارایی را می‌­فروشد تا سود را حفظ کند. ایدۀ پشت این رویکرد بهره‌­گیری از نوسانات بازار برای خرید در سطوح پایین است؛ در عین حال ­که برنامه‌ای هم برای فروش دارایی به­‌محض اینکه به سطح سود مشخصی رسید، وجود دارد.

در اینجا مثالی از نحوۀ عملکرد استراتژی TP از پولبک آورده شده است:

یک معامله‌­گر، دارایی دیجیتالی را شناسایی می­‌کند که معتقد است ارزش آن کمتر است و پتانسیل رشد بلندمدت قوی دارد. در حال­ حاضر هر واحد از کوین در قیمت ۵۰ دلار معامله می­‌شود، اما معامله‌­گر فکر می­‌کند که ممکن است در­نهایت به ۷۰ دلار برسد. معامله­‌گر معتقد است که قیمت دارایی دیجیتال به‌­طور موقت به ­دلیل عدم اطمینان بازار کاهش یافته و قیمت کسب سود را ۶۰ دلار تعیین می­‌کند. معامله­‌گر از استراتژی پولبک برای هر واحد ۵۰ دلاری از خرید دارایی دیجیتال استفاده می‌­کند. بعد از مدتی، قیمت کوین به ۶۰ دلار به ­ازای هر واحد می‌­رسد و معامله­‌گر آن را به‌­­منظور حفظ سود ۱۰ دلاری‌اش به‌­ازای هر واحد، می‌­فروشد.

نحوۀ ورود به بازار حین پولبک بازار

وارد شدن به بازار در حین پولبک می‌تواند مسیری عالی برای خرید دارایی‌ها با قیمت کمتر باشد. در این‌جا روش‌های سود بردن از پولبک با­ استفاده از بیت‌کوین به ­عنوان مثال آورده شده است:

شناسایی پولبک: اولین قدم این است که تشخیص دهید که پولبک در­حال وقوع است. می‌توانید به ­دنبال کاهش قیمت بیت‌کوین پس از یک دوره افزایش قیمت باشید. از نمودارها و ابزارهای تحلیل تکنیکال برای شناسایی پولبک می‌توانید استفاده کنید.

تعیین سطوح حمایت و مقاومت: هنگامی­ که پولبک را شناسایی کردید، سطوح کلید حمایت و مقاوت را تعیین کنید. سطوح حمایت، قیمت‌هایی هستند که انتظار می‌رود خریداران در این قیمت وارد عمل شده و با خریدِ خود باعث شوند از ریزش بیش‌تر قیمت جلوگیری شود، و سطوح مقاومت سطوح قیمتی هستند که انتظار می‌رود فروشندگان برای کسب سود اقدام به فروش کنند و درنتیجه از افزایش بیش‌تر قیمت جلوگیری می‌شود.

دستورهای ورود و توقف ­ضرر را تنظیم کنید: هنگامی که سطوح کلیدی را شناسایی کردید، شما می‌توانید دستور ورود را در و یا نزدیک به سطوح حمایتی و دستور توقف ­ضرر را در و یا نزدیک به سطوح مقاومتی قرار دهید. این­ کار به شما اجازه می‌دهد که اگر دارایی به سطح حمایت رسید آن­ را بخرید و درصورت رسیدن به سطح مقاومت، ضرر شما را محدود کند.

صبر کنید تا دستور تکمیل شود: بعد از قرار دادن دستور ورود و توقف ­ضرر، تا تکمیل شدن دستورها صبر کنید. ممکن است قیمت بیت‌کوین به نقطۀ ورودی دلخواه شما نرسد، بنابراین باید صبور و منتظر فرصت مناسب باشید.

سرمایه‌گذاری‌هایتان را نظارت کنید: پس از ورود به بازار، به ­منظور اطمینان از عملکرد مورد انتظار سرمایه‌گذاری‌تان، از نزدیک بر آن نظارت کنید. اخبار و رویدادهای مرتبط را زیر نظر داشته باشید و از ابزارهای تحلیل تکنیکال استفاده کنید تا در صدر بازار بمانید.

پیشنهاد مطالعه: شناخت انواع استراتژی‌های ترید رمز ارزها

هنگام پولبک ارز دیجیتال روی کدام ارز سرمایه‌گذاری کنیم؟

در طول یک پولبک رمزارزی، یک استراتژی می‌تواند سرمایه‌گذاری روی رمزارزهای به‌­اصطلاح Blue-chip یا همان دارایی‌های دیجیتال تثبیت‌ شده با سابقۀ قوی و ارزشِ بازارِ بزرگ باشد. این رمزارزها نسبت به دارایی‌های دیجیتال دیگر از ریسک کمتری برخوردار هستند و انتخاب خوبی برای کسانی است ­که به‌­دنبال ثبات بیش‌تر هستند. بیت‌کوین «BTC» و اتریوم «ETH» مثال‌هایی از رمزارزهای Blue-chip هستند.

سرمایه‌گذاری در توکن‌های غیرقابل‌تعویض (NFT) در­حین پولبک را نیز در نظر بگیرید. NFTها دارایی‌های دیجیتال منحصربه‌فردی‌اند که بر ­روی بلاک‌چین ذخیره می‌شوند و نشان‌دهندۀ هنر دیجیتال، کلکسیون‌ها، املاک و مستغلات، سرزمین مجازی و بسیاری موارد دیگر هستند. NFTها مورد توجه قرار گرفته‌اند، و یک پولبک می‌تواند فرصتی مناسب برای سرمایه‌گذاری بر روی پروژه‌های NFT با کیفیت بالا و سابقۀ قوی و جامعۀ تثبیت‌شده باشد.

پیشنهاد مطالعه: راهنمای سرمایه‌گذاری در NFTها + بهترین پلتفرم‌های سرمایه‌گذاری

آیا معاملات پولبک سودآور است؟

معاملات پولبک در رمزارزها، خرید یک دارایی پس از یک دوره کاهش قیمت با پیش‌بینی بازگشت مجدد ارزش آن دارایی است. در عین حالی­که معاملات پولبک می‌تواند سودآور باشد، خطرناک نیز هستند؛ چون قیمت­ رمزارزها می‌تواند بسیار نوسانی بوده و تحت‌تاثیر عوامل مختلفی قرار بگیرند.

علاوه براین پیش‌بینی زمان پولبک و بازگشت مجدد بعدی می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. قبل از این­که بخواهید در اکوسیستم رمزارزها به معاملات پولبک بپردازید، داشتن یک استراتژی خوب و درک درست از بازار ضروری است.

این مقاله صرفا برای اهداف آموزشی ارائه شده است و نباید به‌عنوان مشاورهٔ تجاری و سرمایه‌گذاری از طرف کوین ایران و نویسندگانش قلمداد شود.

منبع
1
https://coiniran.com/?p=62175
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x