معرفی سرمایه‌گذاران اکوسیستم بلاکچین در ایراننقشه اکوسیستم کسب‌وکارهای بلاکچین

معرفی سرمایه‌گذاران اکوسیستم بلاکچین ایران

هیچ صنعت نوظهوری بدون ورود سرمایه‌گذاران و همراهی آنان، به موفقیت قابل توجهی دست نخواهد یافت. مستقل از بازار رمزارزها و تبادلات آن، سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ‌های مبتنی بر بلاک چین، بخش مهمی از گردش مالی اکوسیستم بلا چین را به خود اختصاص داده است. روزانه پروژه‌های رمز ارزی بسیاری در سراسر جهان راه‌اندازی می‌شود که با یک نگاه اجمالی به روند شکل‌گیری، طراحی و توسعه آن، می‌توان فهمید که نقش سرمایه‌گذار در پیشبرد پروژه بسیار حیاتی است.

از طرفی سرمایه‌گذاران بر مبنای استراتژی‌های تجاری خود، خواسته یا ناخواسته مسیر اکوسیستم را تعیین می‌کنند. ممکن است سرمایه‌گذاران بنا بر سرعت و میزان بازدهی سرمایه‌، به سمت یک بخش خاص از اکوسیستم تمایل بیشتری نشان دهند و همین امر باعث شود که در یک نگاه کلان مدت، توازن اکوسیستم به نفع یک بخش مخدوش شود. با این حال در یک نگاه اجمالی می‌توان دریافت که کمپانی‌های سرمایه‌گذاری بین‌المللی در همه بخش‌ها فعالیتی مستمر دارند.

در چند سال اخیر شاهد سوگیری برخی از سرمایه‌گذاران به سمت استارت‌آپ‌های مبتنی بر بلاک چین بوده‌ایم. هرچند در اکوسیستم بلاک چین ایران، حجم سرمایه‌گذاری در این صنعت قابل مقایسه با گردش مالی صرافی‌ها نیست. در ادامه به ارزیابی سرمایه‌گذاران اکوسیستم ایران در حوزه بلاک چین خواهیم پرداخت و حاصل این سرمایه‌گذاری را از منظر دسته‌بندی مپ استارت‌آپ‌ها بررسی می‌کنیم تا مشخص شود که استراتژی تجاری سرمایه‌گذاران این حوزه به چه شکل است.

برای مشاهده اولین نقشه اکوسیستم بلاکچین و رمزارز ایران و کسب‌وکارهای فعال کلیک کنید!

ارزیابی سرمایه‌گذاران مرتبط با پروژه‌های بلاکچین در ایران

اوکتا (Octaventure.ir) و چین نوا (Chainnova.ir) دو نمونه از سرمایه‌گذارانی هستند که به شکل تخصصی در حوزه اکوسیستم بلاک چین ایران فعالیت می‌کنند. بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط این تیم‌های سرمایه‌گذاری، استارت‌آپ‌های راه‌اندازی شده توسط آن‌ها به شرح زیر است:

اکتا (Octaventure.ir)

– آکادمی رمز ارز (ramzarz.academy.com): آکادمی رمز ارز خدماتی آموزشی در حوزه بلاک چین ارائه می‌کند (FinTech)

– کریستال بلویین (Crystalblock.ir): ارائه تحلیل‌های آنچین برای پیش‌بینی افق آتی بازار رمز ارزها (FinTech)

– پنتا (در فرآیند راه‌اندازی):  پلتفرم نظارت بر تراکنش‌های مالی (FinTech)

– آی بای (Aibye.ir): استارت‌آپی با هدف ارائه تحلیل‌های تکنیکال و فاندامنتال با استفاده از هوش مصنوعی (FinTech)

– یوویز (Uwiz.ir): یک پلتفرم رقابتی برای پیش‌بینی بازار رمز ارزها و فراهم کردن امکان کپی تریدینگ (Fintech)

– ترید هاب (در فرآیند راه‌اندازی): پلتفرم معاملاتی مبتنی بر فناوری کپی تریدینگ (Fintech)

چین نوا (Chainnova.ir)

-تاخت: صرافی غیرمتمرکز (Exchange)

– هوادار: پلتفرم اختصاصی هواداری بر مبنای بلاکچین (Fintech)

– فارچین: پلتفرم سامان‌دهی بازار دارو بر مبنای تکنولوژی بلاکچین (FinTech)

– کیمیا: پلتفرم ارائه درگاه‌ پرداخت رمز ارزی برای کسب و کارها (FinTech)

– زروان: پلتفرم ارائه خدمات NFT (NFT & Metaverse)

– ملاک: پلتفرم خرید شراکتی ملک برمبنای شبکه بلاک چین (FinTech)

همانطور که مشاهده می‌کنید، غالب سرمایه‌گذاری‌ها را می‌توان زیر مجموعه استارت‌آپ‌های FinTech در نظر گرفت. هرچند استارتاپ‌های اکوسیستم بلاکچین ایران دارای تنوع و خلاقیت قابل‌توجهی است، اما بخش عمده‌ای از این فعالیت‌ها در ارتباط با بازار رمز ارزها (خدمات آموزشی و تحلیلی و ابزار معامله) و تبادلات مالی (خرید ملک، درگاه پرداخت، نظارت بر تراکنش‌ها و…) است. بی‌شک یکی از علل مهم سوگیری سرمایه‌گذاری در بلاکچین ایران، مسئله حجم و بازده سرمایه است. به عنوان نمونه، سرمایه لازم برای طراحی، توسعه و راه‌اندازی یک بازی مبتنی بر بلاک چین بیشتر و احتمال بازدهی آن کمتر است. سرمایه‌گذاری در راستای ارتقای فناوری بلاک چین و طراحی شبکه‌های بومی نیز شرایط مشابهی دارد.

علاوه بر دو نمونه بالا، بانک رفاه کارگران، همراه اول و دیگر سرمایه‌گذاران کلان نیز به اکوسیستم بلاک چین ورود کردند. این امر نشان می‌دهد که اقتصاد مبتنی بر بلاک چین ایران در حال گسترش است و می‌تواند در آینده کشور نقش مهمی ایفا کند. گردش مالی اکوسیستم بلاک چین در ایران به حد بسیار قابل‌توجهی رسیده (۵ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان در روز) و این عامل برای جذب سرمایه‌گذاران مشوق بزرگی است. اما مانع بنیادی در این مسیر پشتوانه‌های قانونی است. هرچند جلسات متعددی در راستای پرداختن به قانون‌گذاری و سامان بخشیدن به اکوسیستم بلاک چین برگزار شده است، اما همچنان اقدام تاثیر‌گذاری در این خصوص انجام نگرفته است. به همین خاطر برخی از سرمایه‌گذاران کلان علیرغم گردش مالی بالای این بازار، با احتیاط بیشتری به این عرصه ورود می‌کنند.

https://coiniran.com/?p=61588
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x