پروژه‌ها

پلتفرم غیر متمرکز dYdX برای محصولات پیشرفته مالی

پیش زمینه

آنتونیو جولیانو، بنیانگذار پلتفرم غیر متمرکز dYdX به معرفی این پلتفرم پرداخته و دلایل خود را برای کارکرد موثر قرارداد BTC-Perpetual (نوعی قرارداد آتی بیت کوین بدون زمان انقضاء) در فضای دیفای (صنعت مالی غیر متمرکز) بیان می‌دارد. او ابتدا به معرفی خود و پلتفرمی که ایجاد کرده می‌پردازد. به عقیده او این پلتفرم پیشتاز محصولات مالی غیر متمرکز با امکان معاملات مارجین و مشتقات آنهاست.

جولیانو از سال ۲۰۱۵ با پیوستن به کوین بیس به عنوان مهندس نرم‌افزار وارد حوزه رمزارز شده است. او در آنجا با افراد خلاق و پژوهشگر آشنا شده و ترند جهانی در این حوزه را از نزدیک دنبال نموده است. یکی دیگر از اتفاقات مهیج او کار کردن با افراد مشهوری همچون اولاف کارلسون وی، فرد ارسام، برایان آرمسترانگ و ملاقات نزدیک با مهمانان ویژه ای از جمله ویتالیک بوترین، جوی کراگ و بن هورویتز بوده است که به عقیده او نقش مهمی در شکل دهی آینده کاری اش داشته اند.

پشت پرده dYdX چیست؟

جولیانو می‌گوید پس از کوین بیس متقاعد شدم که می‌بایست محصولات تراز اولی جهانی وجود داشته باشد که بتوان روی بستر اتریوم ایجاد نمود. به عقیده او اتریوم نوعی پارادایم در عرصه دنیای محاسباتی است جایی که برنامه ها می‌توانند به طور مجزا تایید و اجرا شوند. پس این بستر فضای ایجاد برنامه های متنوعی را فراهم می‌کند.

او از سال ۲۰۱۷ کار را برای محصول خود شروع می‌کند که در آغاز، این پلتفرم نبوده است. بلکه یک موتور جستجو روی دَپ (dapp) ها بوده است. او اقرار می‌کند که این محصول اولیه اش که ۴ ماه برای آن زمان گذاشته بود اشتباه بوده و نتوانسته کاربری جذب نماید. لذا به فکر ارائه محصول کاربردی تر و مفید تری می‌افتد.

جولیانو عقیده دارد استفاده اصلی مردم از رمزارز ها، ترید و ذخیره آنها است و به همین علت هم اکسچنج های غیر متمرکزی مثل 0x و Kyber پدید آمده است. اول دارایی های غیر متمرکز می‌آید، به دنبال آن اکسچنج های غیر متمرکز و به دنبال آن نیز معاملات مارجین و مشتقات آنها خواهند آمد.

در بازار های متمرکز معاملات رمزارز، اکسچنج ها برای معاملات اهرمی معمولا تا ضریب ۱۰ برابر هم ارائه می‌کنند که فرصت های شگرفی به دنبال دارد. با این ایده جولیانو کا بر روی dYdX آغاز می‌کند و در اندک زمانی با پیوستن توسعه دهندگان مشهور این حوزه، سرمایه جمع آوری شده برای این پروژه به ۱۰ میلیون دلار می‌رسد.

ساختار دیدِکس (dYdX)

پلتفرم دیدکس سه محصول در سه زمینه اصلی دارد: توکن های اهرمی و short، اکسچنج مارجین و نهایتا اکسچنج دائمی (perpetual). اولین محصول با نام expo مرتبط با توکن های اهرمی و شورت است. این محصول برای معاملات اهرمی و کاربران غیر حرفه ای که می‌خواهند معاملات حرفه ای داشته باشند طراحی شده است.

برای آشنایی بیشتر با اصطلاحات short tokens و long tokens به این لینک مراجعه نمایید.

دانش بسیار زیادی برای طراحی دیدکس به کار گرفته شده است. قرارداد های هوشمند این پلتفرم، راه حل خلاقانه ای برای معاملات مارجین و مشتقات بر بستر اتریوم ارائه کرده است. در این راه از قابلیت های fullstack بهره گرفته شده و همه چیز بر مبنای قرارداد های هوشمند طراحی شده است.

موضوع امنیت در دیدکس نیز بسیار جدی گرفته شده است. تیمی که روی امنیت این محصول کار کرده شامل افرادی است که بر روی امنیت هات-والت کوین بیس -یک منبع چندین میلیون دلاری- کار کرده اند. اسمارت کانترکت ها بار ها و بارها تست شده و توسط موسسه OpenZeppelin ارزیابی امنیتی شده اند. این شرکت معتبر ترین ارزیاب اسمارت کانترکت ها است. تا کنون هیچگونه مشکل یا نقص امنیتی حادی توسط ارزیاب ها پیدا و گزارش نشده است. به این ترتیب دیدکس یکی از معدود پروتکل های حوزه DeFi است که هرگز آسیب پذیری امنیتی نداشته است.

تشریح اسمارت کانترکت dYdX BTC Perpetual

اولین بازاری که بر روی پلتفرم دیدِکس ایجاد شده مارکت BTC-USDC است. دلایل اهمیت این بازار از جمله موارد زیر است:

  • بازار های دائمی (perpetual) در حال تبدیل شدن به جذاب ترین بازار های رمزارز هستند و عقیده بر این است که این بازار ها با صنعت دیفای انطباق کاملی دارند.
  • کاربران می‌توانند برای اولین بار در دیدِکس ترید بیت کوین انجام دهند چیزی که تا کنون در دیفای قابلیت معامله و نقدشوندگی نداشته است.
  • در این مارکت امکان عرضه اهرم های بالاتر، نرخ نقدشوندگی بهتر و معاملات نقد آسانتر وجود دارد.

در این راه یک پروتکل کاملا جدید طراحی و ارائه گردیده است. در اینجا قیمت هر دارایی دائمی به نرخ سرمایه‌گذاری یک دارایی که با موقعیت های short یا long پرداخت شده، متصل گردیده است. پروتکل این بازار دیدِکس در حال حاضر به صورت متن باز است و توسط OpenZeppelin ارزیابی شده است.

در حال حاضر کاربران می‌توانند معاملات اهرمی تا ضریب ۱۰ را در این پلتفرم انجام دهند. لازم به ذکر است این مارکت تنها برای کاربران خارج از آمریکا در دسترس است.

dydx exchange

بیشتر بخوانید: دیفای (DeFi) و سرمایه‌گذاری مبتنی بر توکن

مدل کسب و کاری دیدکس چگونه است؟

تا پیش از این دیدکس کارمزد معاملات می‌گرفت. این کاری است که مدل درآمدی اغلب اکسچنج ها بر آن استوار است و دیدکس از این طریق توانسته در ماه اول ۱۵۰ هزار دلار کسب کرده است. برخلاف هایپ شکل گرفته برای آی سی او ها در سال ۲۰۱۷، دیدکس توکن بومی ندارد. این امر به توسعه دهندگان پلتفرم دیدکس امکان چابکی بیشتری می‌دهد زیرا دیگر نگران دارندگان توکن و نحوه توزیع آن نیستند. بنا بر این تمرکز خود را بر بهبود و بهینه کردن پلتفرم قرار داده اند.

دیدِکس و رگولاتوری

در حال حاضر چشم انداز رگولاتوری برای شرکت های حوزه رمزارز پیچیده و نامفهوم است. خوشبختانه موسساتی همچون FinCEN و CFTC اخیرا گام های خوبی برداشته و راهنمایی هایی برای هدایت درست اکسچنج های غیر متمرکز داشته اند.

دیدِکس نیز با توجه به سرویس جهانشمول آن در همه نقاط دنیا سعی کرده که خود را با این قوانین و مقررات تطبیق دهد و در عین حال بر سر جلب رضایت کاربران در این حوزه تلاش نماید. تاکید و ارزیابی عمیق رگولاتور ها در این حوزه بر محور های مبادلات عادلانه، شفاف و پایدار قرار گرفته است. این چیزی است که دیفای عمیقا به دنبال آن است.

هدف آتی دیدِکس چیست؟

دیدکس بر آن است تا پایان سال ۲۰۲۰ به متوسط روزانه ۱۰ میلیون دلار برای حجم معاملات دست یابد. در گام بعدی در سال های بعد، دیدکس به دنبال رهبری و پیشرو بودن نه تنها در صنعت دیفای، که در کل بازار رمزارز است.

برای نیل به این هدف، دیدکس باید رابط کاربری پیشرفته تری نسبت به اکسچنج های متمرکز توسعه دهد. پیشرفت زیادی نیز در این زمینه صورت گرفته است اما هنوز تا هدف نهایی فاصله است از جمله حل مشکل مقیاس پذیری که می‌تواند در آینده پدیدار شود.

بیشتر بخوانید: وان-اینچ اکسچنج (۱inch.exchange) ابزاری برای رشد صنعت دیفای

Source: ۱

 

 

 

 

 

 

 

 

https://coiniran.com/?p=40617
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x