مطالعاتی درمورد نظریه ی بازار کارا (Efficient-market hypothesis) در بازار رمز ارز ها
سه محقق وابسته به موسسه جان هاپکینز در یک ارزیابی سرمایه گذاری روی رمز ارز ها نتیجه گرفتند که «بازار رمز ارز ها در کوتاه مدت دارای کارایی نیمه قوی است».
سه محقق وابسته به موسسه جان هاپکینز در یک ارزیابی سرمایه گذاری روی رمز ارز ها نتیجه گرفتند که «بازار رمز ارز ها در کوتاه مدت دارای کارایی نیمه قوی است».
فرضیه بازار کارا (Efficient-market hypothesis) یعنی بازاری که در آن اطلاعات با سرعت بالایی بر قیمت ها تأثیر میگذارد و قیمت ها خود را با توجه به این اطلاعات تعدیل می کنند. در واقع بازار کارا به سرمایهگذاران این اطمینان را میدهد که همه آن ها از اطلاعات مشابهی آگاهی دارند. بنابراین، بازار کارا بازاری است که بازتاب دهنده اطلاعاتی می باشد که در بازار موجود و راهنمای سرمایهگذاران است. بنابراین، تحلیل تکنیکال و بنیادی در بازار کارا بی اثر خواهند بود.
راهنمای مطالعه نمایشبیشتر بخوانید: معامله گران چطور بازار رمز ارز ها را تحلیل می کنند؟
در حالت ایده آل یا بازار کارای قوی که در آن همواره قیمت ها همه اطلاعات در دسترس را به طور کامل منعکس می کنند، حتی اطلاعات خصوصی یا «رانتی» روی قیمت تاثیری نخواهد داشت.
محققان موسسه جان هاپکینز ادعا می کنند که بازار رمز ارز ها نیمه قوی ست. این تحقیق از تحلیل پیشگویی مکرر روی ۵۷ رمز ارز با ۱۱ الگوریتم هوش مصنوعی انجام شده است. گرچه اطلاعات به دست آمده از برخی خانواده های الگوریتم از بقیه بهتر بودند، در حالت کلی «پیش بینی پذیری سخت بود» و معامله گران روزانه (daily traders) به امید انجام واکنش سریع با چالش های بزرگ روبرو می شوند.
بررسی ادبیات
در مطالعه ای که سال ۲۰۱۴ در دانشگاه استنفورد انجام شد از سه الگوریتم یادگیری ماشین برای پیش بینی قیمت بیت کوین استفاده شد. آنها خودشان را به پیش بینی حرکت قیمت در روز آتی محدود کردند. الگوریتم آنها دقت ۹۸.۷٪ داشت. یک سال بعد، گروه دیگری از محققان استنفورد به دنبال پیش بینی تغییرات ساعتی قیمت بودند. میزان دقت آنها به میزان قابل توجهی کمتر بود؛ تنها ۵۵٪. این تفاوت بسیار زیادی است؛ پیش بینی تقریبا درست روزانه در مقابل پیش بینی نه چندان قابل اعتماد ساعتی.
بیشتر بخوانید: نتیجه تحقیقات: افزایش پوشش رسانه ای رمز ارز ها در زمان رکود بازار
در مطالعه ی دیگری از MIT، فرضیه ی پیش بینی موفق قیمت بیت کوین از اطلاعات پست های توییتر مورد ارزیابی قرار گرفت. این مطالعه نشان داد توییتر آینه ی بیت کوین است و نمی تواند حرکت بیت کوین را پیش بینی کند بنابراین بازار بیت کوین بصورت نیمه قوی یا قوی کاراست (اگرچه نه لزوما).
نویسندگان هاپکینز اشاره می کنند که آنها از میان بیش از ۱۵۰۰ رمز ارز که در صرافی های مختلف مبادله می شوند، پایگاه داده خود را به ۱۰۰ رمز ارز کاهش داده اند.
نوسانات
سه رمز ارز برتر بازار یعنی بیت کوین (BTC)، ریپل (XRP) و اتریوم (ETH) انحراف استاندارد نسبتا پایینی دارند. با نگاهی به بازده روزانه قیمت بیت کوین در دوره ی ژانویه ی ۲۰۱۵ تا فوریه ۲۰۱۸ می توان دید که انحراف استاندارد ۰.۰۴۰۳ و برای بازده هفتگی، انحراف استاندارد ۰.۱۰۵۳ است. برای ریپل، انحراف استاندارد در بازه ی مشابه به ترتیب ۰.۰۹۱۴ و ۰.۲۸۰۸ می باشد. همچنین برای اتریوم در همان بازه انحراف استاندارد بازده روزانه و هفتگی قیمت به ترتیب ۰.۰۷۹۸ و ۰.۲۵۱۴ می باشد. این رمز ارز ها تثبیت شده و کم نوسان هستند.
بیشتر بخوانید: فناوری بلاک چین و ایجاد تحولاتی عظیم در بازار های فارکس (Forex)
برای تمام ۱۰۰ رمز ارز مورد مطالعه میانگین انحراف استاندارد به مراتب بالاتر است و انحراف استاندارد روزانه ۰.۴۷۰۱ و هفتگی ۰.۹۹۴۰ می باشد. انحراف استاندارد بالاتر نشانه ای از ریسک (و بازده) بالاتر می باشد.
همبستگی بازار ها
در این مطالعه نشان داده شد که بیت کوین همبستگی مثبت اندکی با دارایی های سنتی مانند طلا، دلار آمریکا، شاخص S&P 500، شاخص MSCI و بازار کالا دارد. این در حالیست که بیت کوین یک همبستگی منفی با بازار های نوظهور و VIX (شاخص ترس و طمع) نشان می دهد. رابطه ی همبستگی مستقیم یا مثبت به این معناست که اگر یکی از متغیرها افزایش (یا کاهش) یابد، دیگری نیز افزایش (یا کاهش) مییابد و رابطه ی معکوس یا منفی نشان می دهد که اگر یک متغیر افزایش (یا کاهش) یابد متغیر دیگر کاهش (یا افزایش) می یابد.