ترجمه وایت پیپر اتریوم (Ethereum)؛ قسمت نخست
بخش اول ترجمه وایت پیپر اتریوم (Ethereum Whitepaper) که توسط خالق اتریوم (ویتالیک بوتیرین) نوشته شده است. با کوین ایران همراه باشید.
وایت پیپر اتریوم (Ethereum) (نسل جدیدی از قراردادهای هوشمند و یک پلتفرم غیرمرکزی)
نوشته شده توسط ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)
زمانی که ساتوشی ناکاماتو (Satoshi Nakamato) برای اولین بار در ژانویه ۲۰۰۹ بلاکچین بیت کوین را به حرکت درآورد، همزمان با این کار، دو مفهوم بنیادین و آزمایش نشده را نیز معرفی میکرد. اولی این بود که بیت کوین یک واحد پول اینترنتی همتا به همتا میباشد که بدون هیچ پشتیبانی، ارزش ذاتی و صادرکننده مرکزی، ارزش خاص خود را حفظ میکند.
تاکنون بیت کوین بهعنوان یک واحد پول، تا حدود زیادی توجه عموم را به خود جلب کرده است؛ هم در زمینه ی جنبه های سیاسی یک واحد پول که بدون بانک مرکزی است و هم در زمینه نوسانات و افت و خیز های شدیدی که در قیمت آن وجود دارد. اما مطلب دیگری مطرح است که به اندازه همان آزمایش باشکوه Satoshi مهم است و آن مفهوم یک بلاکچین بر اساس گواه اثبات کار است که توافق عموم را در ترتیب تراکنش ها اجازه می دهد.
راهنمای مطالعه نمایشبیشتر بخوانید: هزینه گس اتریوم چیست؟
بیت کوین را اگر به عنوان یک اپلیکیشن در نظر بگیریم، میتوان آن را به عنوان سیستمی First to File توصیف کرد. اگر فردی ۵۰ بیت کوین داشته باشد و همزمان آن ۵۰ بیت کوین را به دو شخص A و B بفرستد، فقط تراکنشی که اول تایید میشود، پردازش خواهد شد.
هیچ روش ذاتی برای تعیین این که کدام تراکنش زودتر آمده موجود نیست و این معضل دهه ها بود که از توسعه پول دیجیتال غیر مرکزی ممانعت به عمل می آورد. بلاکچین Satoshi اولین راه حل معتبر غیر مرکزی بود.
و حالا توجهات به سرعت به سمت بخش دوم فناوری بیت کوین معطوف میشود و آن این است که چگونه مفهوم بلاکچین میتواند برای برخی موارد دیگر غیر از پول به کار رود. اپلیکیشن های عادی، استفاده از دارایی های دیجیتال در بلاکچین را، برای ارائه واحد پول های سفارشی و ابزارهای مالی (سکه های ترکیبی)، مالکیت یک ابزار فیزیکی زیربنایی (مالکیت هوشمند)، دارایی های غیرمثلثی مانند نام دامین ها (Namecoin)، به علاوه اپلیکیشن های پیشرفته تری مانند صرافی غیر مرکزی، ماخوذات مالی، قمار همتا به همتا، هویت بلاکچینی و سیستم های اعتباری، شامل می شوند.
یک زمینه مهم دیگر برای بررسی، قرارداد های هوشمند است؛ سیستم هایی که به طور خودکار دارایی های دیجیتال را بر طبق قوانین دلخواهی که از قبل تعیین شده، انتقال میدهند. برای مثال فردی میتواند یک قرارداد خزانه داشته باشد که فرد A می تواند تا مقدار خاصی از یک واحد پول را هر روز برداشت کند، B میتواند مقدار دیگری را هر روز برداشت کند؛ A و B با همدیگر می توانند هر مقداری را برداشت کنند و A می تواند توانایی B برای برداشت کردن را مسدود کند.
پیشنهاد مطالعه: قرارداد هوشمند چیست؟ (Smart Contract)
حال در این زمینه، توسعه معقول قرارداد های هوشمند درازمدت برای سازمان های خودمختار غیر مرکزی (DAOs) میباشد که دارایی ها را در بر می گیرد و آیین نامه کل سازمان را رمزگذاری می کند.
آنچه که اتریوم (ethereum) قصد فراهم کردنش را دارد، بلاکچینی است با یک زبان برنامه نویسی کاملا تکامل یافته تورینگ که این زبان در آن بلاکچین تعبیه شده باشد و این زبان می تواند برای ایجاد قرارداد هایی جهت رمزگذاری عملکرد های انتقالی فازی مورد استفاده قرار گیرد و به کاربران اجازه می دهد که هر کدام از سیستم های توصیف شده ی بالا را ایجاد کند. علاوه بر آن، بسیاری از کاربرد های دیگر که هنوز در تصور ما نمی گنجد و این کار ها صرفا با نوشتن منطق کار در چند سطر کد، انجام می گیرد.
لینک دانلود فایل: لطفا کلیک کنید