کیف پول سخت افزاری چیست + بهترین کیف پول سخت افزاری ۲۰۲۱
بسیاری از کاربران تمایل دارند رمز ارز هایشان را روی کیف پول های سخت افزاری نگهداری کنند. در ادامه به معرفی والت هایی برای سلایق و اهداف مختلف می پردازیم.
کیف پول سخت افزاری دستگاهی فیزیکی است که برای امن نگهداشتن رمزارز طراحی شدهاند و معمولاً بهشکل دستگاههای کوچک شبیه فلشمموری ارائه میشوند. در این کیفپولها یک کلید عمومی و یک کلید خصوصی وجود دارد که بهصورت آفلاین در خودِ دستگاه نگهداری میشوند. کیف پول سخت افزاری از نوع کیف پول سرد بوده و برای نقلوانتقال رمزارز به اینترنت متصل میشوند تا داراییهای شما را از گزند هکرها و سارقان در امان نگه دارد.
«تاریخ آخرین بهروزرسانی این مقاله: خرداد ۱۴۰۰»
بسیاری از کاربران کیف پول سخت افزاری را ترجیح میدهند. میپرسید چرا؟ چون امنیت بالایی دارند و در حالت عادی میتوان آن را در جایی امن در خانه نگه داشت و هکرها نمیتوانند به آن دسترسی داشته باشند. کیفپولهای دیگری که در بستر اینترنت قرار دارند و آنلاین هستند، همواره درمعرض خطر هکشدن قرار دارند و چهبسا خودِ شما موارد زیادی را دیده باشید که کاربران اموال خود را از دست داده باشند. این کیفپولها تنها یک یا دو دکمه دارند و کارهای سادهای مانند ذخیره کلیدها یا امضای تراکنشها را انجام میدهند.
شاید تنها عیبی که همه کیفپولهای سختافزاری دارند، هزینهبر بودن استفاده از آنها باشد. این کیفپولها برخلاف همتایان آنلاین خود رایگان نیستند و باید برای داشتن آن مقداری هزینه کنید.
حالا که توضیح دادیم کیف پول سخت افزاری چیست شاید برایتان سوال باشد که بهترین کیف پول سخت افزاری کدام است؟
*قیمت همه کیفپولهای اعلامشده مربوط به 30 خرداد 1400 (7/22/2021) هستند*
بهترین کیف پول سخت افزاری ۲۰۲۱
۱- کیف پول سخت افزاری Ledger Nano X
کیف پول لجر نانو ایکس (Ledger Nano X) دومین نسل از کیفپولهای سختافزاری لجر (Ledger) است. این کیفپول فضای ذخیرهسازی بیشتر (با پشتیبانی از 100 اپلیکیشن بلاک چین)، صفحه نمایش بزرگتر و سازگاری بهتر با گوشیهای موبایل به دلیل اتصال بلوتوث دارد.
این کیفپول از سیستمعاملهای ویندوز، لینوکس، مک، اندروید و iOS پشتیبانی میکند و برای اتصال آن به کامپیوتر از یک کابل USB و برای موبایل از قابلیت بلوتوث استفاده میشود.
روی این دستگاه دو دکمه برای «ورود» و تایید برخی تراکنشها وجود دارد. از سیستمعامل بولوس (BOLOS) استفاده میکند که امنیت فوقالعادهای داشته و اپلیکیشنهای کریپتو را از هم جدا میکند. در نسخههای دسکتاپ و موبایل از Ledger Live استفاده کرده و از 37 کوین و بیش از 1000 توکن پشتیبانی میکند. Ledger Live نرمافزاری است که امکان کار با دستگاه و خرید، فروش، معامله و قرضدادن داراییهای کریپتو را فراهم میکند.
از برخی رقبا ارزانتر بوده و انتخاب اول بعضی از کیفپولهای نرمافزاری بهدلیل قابلیت یکپارچهسازی و ادغام آن است. با این کیفپول میتوانید کوینها و توکنها را بهصورت مستقیم از Ledger Live و بدون نیاز به بلاک چینهای واسطه سهمگذاری کنید. قیمت کیفپول Ledger Nano X حدود 150 دلار است.
پیشنهاد مطالعه: مروری بر لجر نانو ایکس – کیف پول سخت افزاری محبوب
۲- کیف پول سخت افزاری Ledger Nano S
لجر نانو اس (Ledger Nano S) نسل اول کیفپولهای سختافزاری لجر است که در سال 2016 معرفی شد. این نسخه هم از سیستمعامل امن BOLOS و همان تعداد کوین و توکن لجر نانو ایکس پشتیبانی میکند؛ یعنی 37 کوین و بیش از 1000 توکن. این نسخه فضای ذخیرهسازی کمتری نسبت به Nano X دارد.
میتوانید دو اپلیکیشن، مثلاً بیت کوین و اتریوم را در آن نصب کنید، اما دیگر جایی مثلاً برای کاردانو و کازموس در آن نمیماند. این کیفپول برای ویندوز، مک و لینوکس موجود بوده و با کابل USB به آنها متصل میشود. برای دستگاههای اندرویدی و iOS هم وجود دارد اما باید با کابل OTG آن را متصل کرد، که در مقابل اتصال بلوتوث لجر نانو ایکس شاید یک عیب بهشمار بیاید.
قیمت یک دستگاه لجر نانو اس در سایت آن حدود 74 دلار است.
پیشنهاد مطالعه: آموزش استفاده از کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس
۳- کیف پول سخت افزاری Trezor Model T
کیف پول ترزور مدل T (Trezor Model T) نسل دوم کیفپولهای ترزور است. ترزور از تمام ویژگیهای لجر نانو ایکس برخوردار است، محبوبیت دارد و کیفپول سطح بالایی بهحساب میآید.
این کیفپول یک صفحه نمایش لمسی داخلی نسبتاً بزرگ دارد؛ میتوانید در آن بیش از 1300 کوین و توکن نگهداری کنید؛ میتوان نرمافزار را بهحالت بیت کوین درآورد تا تنها فعالیتهای مربوط به بیت کوین را انجام دهد.
ترزور مدل T با تمام ویژگیهای سختافزاری و نرمافزاری خود، متنباز است و همه برنامهنویسان میتوانند در یافتن باگ یا آسیبپذیریهای آن مشارکت داشته باشند. فریمور ترزور مدل T برای ارتقای امنیت نسبت به مدل Trezor One، از صفر بازنویسی شده است.
ترزور مدل T از سیستمعاملهای ویندوز، لینوکس، مک و همچنین اندروید پشتیبانی میکند، اما فعلاً خبری از پشتیبانی iOS نیست. با یک WebUSB میتوانید آن را به دستگاههای اندرویدی وصل کنید.
ترزور مدل T گزینهی بسیاری از پلتفرمهای دیفای است و در کنار لجر، امنیت رمزارزهای کاربران را تامین میکند.
قیمت ترزور مدل T 187 دلار است.
پیشنهاد مطالعه: مقایسه Trezor و Ledger – بهترین روش برای ذخیره سازی رمزارزها
۴- کیف پول سخت افزاری Ellipal Titan
Ellipal Titan یک کیفپول سختافزاری است که به استفاده از راهکار امنیتی air-gapped شهرت دارد. قابلیت air-gapped کیفپول شما را از سایر شبکهها بهصورت فیزیکی، الکترومغناطیسی و الکترونیکی جدا میکند.
درحالیکه بیشتر کیفپولهای سختافزاری ازطریق USB یا بلوتوث کار میکنند، Ellipal Titan با اپلیکیشن Ellipal خود تنها از کدهای QR استفاده میکند. بُرد مدار آن طوری طراحی شده که با وایفای، بلوتوث و اینترنت همراه سازگاری نداشته و تمام اتصالات فیزیکی را هم مسدود کرده است.
قیمت این کیفپول در زمان نوشتن این مقاله 119 دلار است.
پیشنهاد مطالعه: کیف پولتان را ایمن کنید
۵- کیف پول سخت افزاری Keystone Pro
Keystone Pro یک کیفپول سختافزاری با قابلیت کد QR و air-gapped است.
کیفپول Keystone Pro یک صفحه نمایش لمسی 4 اینچی و باتری قابل جداشدن دارد و PSBT آن با کیفپولهای واسطهای سازگار است. این کیفپول در سه نسخه Essential، Pro و Ultimate بهترتیب با قیمت 119، 179 و 479 دلار عرضه شده است.
در نسخه Pro حسگر اثر انگشت و مکانیزم حذف خودکار دارد و نسخهی Ultimate با قیمت 479 دلار، ضدآب است و با بدنه آلومینیومی و کیس محافظ عرضه میشود.
Keystone Pro از بیت کوین، اتریوم، بیت کوین کش، پولکادات، لایتکوین، XRP و توکنهای ETH و Tron پشتیبانی میکند. چون به کیفپولهای نرمافزاری زیادی وصل میشود، قابلیت استفاده برای تعداد زیادی از داراییهای کریپتو را داشته و در دیفای هم کاربردی است. تنها عیب آن، پشتیبانی نکردن از تعداد بالای کوین و توکن نسبت به رقباست.
نسخه Keystone Pro، با قیمت 119 دلار عرضه میشود.
پیشنهاد مطالعه: بهترین کیف پولهای بیت کوین در سال ۲۰۲۱
۶- کیف پول سخت افزاری BitBox02
BitBox02 یک کیفپول سختافزاری دسکتاپ (برای سیستمعاملهای ویندوز، مک و لینوکس) ساخت سوییس است. این کیفپول بهتازگی برای دستگاههای اندرویدی که از اتصال Type C استفاده میکنند عرضه شده است. BitBox02 از بیت کوین، لایت کوین، اتریوم و همه توکنهای ERC20 پشتیبانی میکند. BitBox02 مثل یک فلشمموری به سیستم وصل میشود و تجهیزات دیگری نیاز ندارد. این کیفپول در سال 2015 توسط تعدادی از توسعهدهندگان اصلی بیت کوین طراحی شد و امنیت بالایی دارد. این کیفپول میتواند با حالت «فقط بیت کوین» هم کار کند که محدودتر و سبکتر خواهد بود.
قیمت BitBox02 حدود 140 دلار است.
پیشنهاد مطالعه: بهترین کیف پول دسکتاپ برای رمز ارزها در ۲۰۲۱

۷- کیف پول سخت افزاری SafePal
SafePal یک پروژه کیفپول سختافزاری جدید ساخته Binance Labs است. استفاده از این کیفپول پس از توسعه اسمارتچین بایننس گسترش یافته است.
اتصال این کیفپول بهصورت بیسیم بوده و از 20 بلاک چین و بیش از 10000 توکن پشتیبانی میکند. SafePal با اندروید و iOS سازگار است.
قیمت آن با تخفیف 49 دلار است.
پیشنهاد مطالعه: بهترین کیف پولهای اتریوم در سال ۲۰۲۱

۸- کیف پول سخت افزاری CoolWallet Pro
CoolWallet Pro یک کیفپول سختافزاریست که با سیستمعاملهای iOS و اندروید سازگار بوده و خود با استفاده از بلوتوث و اپلیکیشن CoolBitX کار میکند.
CoolWallet Pro نسل دوم کیفپول CoolWallet است که امکان سهمگذاری مستقیم ترون، پولکادات و کازموس را فراهم میکند.
CoolWallet Pro از 12 بلاک چین و 24 توکن پشتیبانی میکند و از تراشه SE برای ذخیره امن کلیدهای خصوصی، NFC و نمایشگر بهره میبرد، ضدآب است و طراحی جذابی دارد. ادغام آن با صرافی بایننس و Changely باعث شده بتوانید بدونتوقف رمزارز تبادل کنید.
قیمت CoolWallet Pro 149 دلار است.
پیشنهاد مطالعه: ویدیو آموزش کیف پول کوینومی (Coinomi) + دانلود
۹- کیف پول سخت افزاری SecuX V20
SecuX کیفپولی سختافزاری با سه نسخه است؛ W10 برای استفاده در PC یا لپتاپ، W20 و V20 برای دسکتاپ و موبایل.آخرین نسل آن، یعنی V20، با USB و بلوتوث به PC، لپتاپ و موبایل وصل میشود و با سیستمعاملهای مک، ویندوز، لینوکس، کرومبوک، iOS و اندروید سازگاری دارد؛ از استاندارد رمزنگاری پیشرفته AES-256 برای امنیت داده استفاده شده و از گواهی EAL5+ برخوردار است.
SecuX V20 از بیت کوین، بیت کوین کش، اتریوم، لایت کوین، ریپل، Groestlcoin، BNB، دیجیبایت، دش، دوج، استلار و توکنهای ERC20 پشتیبانی میکند.
SecuX V20 ظاهری زیبا و یک صفحه نمایش لمسی 2.8 اینچی با قاب فلزی الماسیشکل و یک باتری 600 میلیآمپری دارد.
قیمت SecuX V20 139 دلار است.
پیشنهاد مطالعه: معرفی کیف پول الکترام (Electrum) + ویدیو آموزش نحوه استفاده از آن
۱۰- کیف پول سخت افزاری Trezor Model One
ترزور مدل وان (Trezor Model One) اولین کیفپول سختافزاری بود که در سال 2011 عرضه شد و نسخه پیشین ترزور مدل T محسوب میشود. ترزور وان از دستگاههای دارای سیستمعامل ویندوز، مک، لینوکس و اندروید پشتیبانی میکند و یک صفحه نمایش OLED 128×64 پیکسلی دارد.
ترزور وان نسبت به ترزور T کوینهای کمتری پشتیبانی میکند و امنیت پایینتری نیز دارد، اما شاید برای مبتدیان یا بهعنوان بکآپ گزینه بدی نباشد.
قیمت آن هم حدود 70 دلار است.
پیشنهاد مطالعه: معرفی کیف پول Myetherwallet + ویدیو آموزش نحوه کار
۱۱- کیف پول سخت افزاری KeepKey
KeepKey کیفپولی سختافزاری ساخته پلتفرم مبادلات رمزارز شیپشیفت (ShapeShift) است. اپلیکیشن موبایل آنها دیدگاههای مثبتی ازطرف کاربران دریافت نکرده است اما خودِ شیپشیفت اعلام کرده که بهسمت ساخت یک صرافی غیرمتمرکز با تبادل سریعتر و آسانتر حرکت میکند.
میتوانید KeepKey را به ShapeShift متصل کرده و بهآسانی داراییهای کریپتو را ازطریق پلتفرم آن مبادله کنید. KeepKey از حدود 40 رمزارز پشتیبانی میکند و طراحی زیبا و صفحه نمایش بزرگی دارد. کیفپولهایی مانند MEW اتریوم (در نسخه وب) و پلتفرمهای دیفای هم امکان ادغام و اتصال به KeepKey را به کاربران میدهند.
KeepKey با قیمت 49 دلاری بهفروش میرسد.
پیشنهاد مطالعه: مروری بر کیف پول سخت افزاری keepkey
در پایان…
نکتهی پایانی و بسیار مهم این است که باوجود امنیت بالای کیف پول سخت افزاری آنها هیچوقت از خطر هکشدن توسط خرابکارها در امان نیستند و باید بهشدت مراقب تعامل خود با کیفپول و فضای اینترنت باشید. این کیفپولها هم گاهی حفرههای امنیتی دارند و نمیتوان صددرصد از آنها مطمئن بود. در تازهترین مورد، کاربران لجر ایمیلهایی مبنی بر ایجاد حساب آنلاین دریافت کردند که از طرف هکرها ارسال شده بود و بسیاری از کاربران با مراجعه به لینکهای جعلی، اطلاعات شخصیشان را در اختیار هکرها قرار دادند.
این مقاله تنها جنبه آموزشی و معرفی دارد و هیچکدام از این کیفپولها را بهطور خاص پیشنهاد نمیکنیم. خودتان میتوانید با بررسی جنبههای مختلف هر کیفپول، یکی را به انتخاب و اختیار خودتان استفاده کنید؛ و در نهایت باید بهشدت مراقب داراییهای خود باشید.