بحث آزادچندرسانه‌ای

مقایسه بیت کوین کش و اتریوم

بیت کوین کش و اتریوم در زمره ۵ رمزارز برتر در جهان قرار دارند. هر دو دارای کارکردهای متفاوتی هستند. درحالیکه بیت کوین کش تمایل دارد کارکردهایی شبیه به پول فیات داشته باشد، اتریوم پلتفرم قراردادهای هوشمند را ساخت، که توسعه دهندگان در سراسر جهان بتوانند اپلیکیشن های نامتمرکز خود را بسازند. در این راهنما، می خواهیم به بررسی تفاوت ها و شباهت های بین این دو پروژه بپردازیم.برای مقایسه بیت کوین کش و اتریوم همراه ما باشید

بیت کوین کش در یک نگاه:

مقایسه بیت کوین کش و اتریوم

موارد کلیدی:

  • ۱ آگوست ۲۰۱۷، بیت کوین کش از بیت کوین فورک شد.
  • ۱۳ نوامبر ۲۰۱۷: بیت کوین کش آپگرید شد تا مشکل الگوریتم تنظیمات را رفع کند (DAA).
  • ۱۵ می ۲۰۱۸: سایز بلاک به ۳۲ مگابایت افزایش یافت و برخی از OP-Code های بیت کوین دوباره فعال شد.
  • آگوست ۲۰۱۸، یک باگ کشف شد و در نرم افزار اصلی Bitcoin ABC رفع شد.
  • نوامبر ۲۰۱۸: بیت کوین SV از بیت کوین کش فورک شد.

مروری بر اتریوم:

مقایسه بیت کوین کش و اتریوم

  • نوامبر ۲۰۱۳: Vitalik Buterin وایت پیپر اتریوم را منتشر کرد.
  • ژانویه ۲۰۱۴: توسعه پلتفرم اتریوم به صورت رسمی اعلام شد. تیم توسعه اولیه متشکل از Vitalik Buterin، Mihai Alisie، Anthony Di Iorio و Charles Hoskinson بود.
  • آگوست ۲۰۱۴: عرضه اولیه به پایان رسید و ۱۸.۴ میلیون دلار جمع آوری شد.
  • می ۲۰۱۵: تست نت اتریوم با نام Olympic منتشر شد.
  • ۳۰ جولای ۲۰۱۵: اولین گام توسعه اتریوم به نام “Frontier” منتشر شد.
  • ۱۴ مارچ ۲۰۱۶، اولین سکه پایدار منتشر شد و به بلاک ۱۱۵۰۰۰۰ رفت.
  • جون ۲۰۱۶: هک DAO اتفاق افتاد و ۵۰ میلیون دلار اتر به سرقت رفت، که ۱۵ درصد کل اتر در گردش در آن زمان بود.
  • ۲۵ اکتبر ۲۰۱۶: فورک اتریوم کلاسیک اتفاق افتاد.
  • ۱۶ اکتبر ۲۰۱۷: آپدیت فورک سخت Metropolis Byzantium اتفاق افتاد.
  • ۲۸ فوریه ۲۰۱۹: آپدیت فورک سخت Metropolis Constantinople اتفاق افتاد.

مقایسه بیت کوین کش و اتریوم:

قبل از آنکه وارد مقایسه شویم، اجازه دهید به بررسی شباهت ها بپردازیم. بیت کوین کش و اتریوم واحدهای نامتمرکز براساس بلاک چین هستند. بیت کوین و اتریوم هر دو توسط توکن های محلی BTC و ETH فعالیت می کنند. این توکن ها در خارج اکوسیستم قابل استفاده هستند.

حال اجازه دهید به بررسی تفاوت های آنها بپردازیم. بدین منظور به بررسی موارد زیر می پردازیم:

  • اهداف
  • استخراج
  • بنزین در برابر هزینه معاملات
  • سایز بلاک
  1. اهداف

همانطور که قبلاً نیز به طور خلاصه اشاره کردیم، بیت کوین کش و اتریوم دارای اهداف متفاوتی هستند. برخی تمایل دارند به اشتباه آنها را در یک گروه قرار دهند. اجازه دهید به بررسی جزئی تر بپردازیم.

بیت کوین کش:

بیت کوین کش

یک برنامه نویس ناشناس با نام مستعار Satoshi Nakamoto از تابع هش رمزارز و رمز عمومی برای ایجاد بیت کوین استفاده کرد. هدف بیت کوین از آن به بعد هرگز تغییر نکرد. بیت کوین می خواست یک سیستم مالی نامتمرکز جهانی شود، درعین حال افراد را قادر می ساخت تا کنترل کامل بر منابع مالی خود داشته باشند. درحالیکه Nakamoto در حال کد کردن بیت کوین بود، او محدودیت سایز ۱ مگابایتی را وضع کرد تا بتواند معاملات اسپم را در هر بلاک محدود کند.

اگرچه، براساس نظر بخشی از جامعه بیت کوین، که اساساً توسط Roger Ver رهبری می شود، این محدودیت موقتی بوده است. با افزایش محبوبیت بیت کوین، بیت کوین با مشکل مقیاس پذیری روبرو شد. یک راهکار با نام سگویت معرفی شد، که داده های حجیم را در یک چین موازی قرار می داد، اما این رویکرد با مخالفت های بسیاری روبرو شد زیرا منجر به تغییرات اساسی در معماری اولیه می شد.

این افراد درخواست افزایش سایز بلاک را داشتند. براساس نظر آنها، Satoshi همواره می خواست سایز بلاک را افزایش دهد زیرا سکه به شدت در حال افزایش محبوبیت بود. پس از کشمکش های متعدد، سرانجام در ۱ آگوست ۲۰۱۷ بیت کوین کش از بیت کوین جدا شد.

بیت کوین کش یک پول اینترنتی نظیر به نظیر است. این پول کاملاً نامتمرکز است و دارای بانک مرکزی نیست و نیاز به اطمینان به شخص ثالثی وجود ندارد. تمرکز اصلی و معماری بیت کوین کش به نحوی است که تمرکز بالایی بر نظیر به نظیر بودن دارد زیرا بیت کوین کش با هدف انجام معامله بیشتر ابداع شد.

براساس آنها، با افزایش سایز بلاک، آنها قادر خواهند بود تا معاملات بیشتر و سریعتری داشته باشند. در ابتدا، بیت کوین کش دارای سایز بلاک ۸ مگابایت بود درحالیکه بیت کوین فقط ۱ مگابایت سایز بلاک دارد. از آن پس، آنها دارای سیستم با رویکرد سایز بلاک متغییر شدند، که در آن بلاک ها می توانند با داشتن حد بالای ۳۲ مگابایت استخراج شوند.

اتریوم:

اتریوم

اتریوم از طرف دیگر تنها یک سیستم پرداخت نیست. خالق اتریوم Vitalik Buterin معتقد است که بلاک چین دارای مزیت هایی بیشتری از یک سیستم پرداخت است. Buterin فکر می کرد که با کمک تکنولوژی بلاک چین، توسعه دهندگان می توانند اپلیکیشن هایی را روی آن ایجاد کنند. آنها می توانستند این کار را از طریق قرارداد هوشمند که بر روی اتریوم ایجاد می شوند انجام دهند.

قراردادهای هوشمند کدهای کامپیوتری هستند که در بلاک چین اجرا می شوند و دارای قوانین خاصی می باشند که مشارکت کنندگان در قرارداد آن را پذیرفته اند. قراردادهای هوشمند دارای ویژگی های زیر هستند:

  • مشارکت کنندگان در قرارداد هوشمند می توانند به طور مستقیم با یکدیگر در ارتباط باشند بدون آنکه نیاز به دخالت یک واسطه وجود داشته باشد.
  • هر گام در قرارداد هوشمند پس از اجرای گام قبلی انجام می شود.
  • قراردادهای هوشمند به عنوان طرحی برای اپلیکیشن های نامتمرکز هستند (DApp).
  • داده ها و محتوای داخل یک DApp در مالکیت یک واحد قرار ندارد.
  1. استخراج:

هر دو بیت کوین و اتریوم در حال حاضر از سیستم اجماع گواه اثبات کار استفاده می کنند. اگرچه، اتریوم تمایل دارد از سیستم گواه اثبات سرمایه استفاده کند، البته با استفاده از پروتکل کسپر.اجازه دهید به بررسی دو مکانیزم گواه اثبات کار و گواه اثبات سهام بپردازیم.

گواه اثبات کار (بیت کوین کش در برابر اتریوم):

ایده گواه اثبات کار برای ماینرهایی است که از قدرت محاسباتی خود برای حل مسائل سخت استفاده می کنند. ماینرهایی که تمایل به حل بلاک دارند، یک بلاک جدید به بلاک اضافه می کنند و در عوض پاداشی دریافت می کنند. بیت کوین کش از الگوریتم هش SHA-256 استفاده می کند. عملکرد فرآنید به صورت زیر است:

  • یک رشته تصادفی به نام nonce به هش بلاک قبلی اضافه می شود.
  • رشته حاصل دوباره هش می شود و براساس سختی شبکه بررسی می شود.
  • اگر هش شروط را رعایت کند، بلاک به چین اضافه می شود.
  • وگرنه، فرآیند تکرار می شود تا به نتیجه مطلوب برسد.

دو نکته ضروری در مورد گواه اثبات کار وجود دارد:

  • فرآیند دریافت نتیجه دلخواه برای کسب شروط مورد نیاز باید بسیار سخت و زمانبر باشد و به منابع فرآوانی نیاز داشته باشد.
  • فرآیند بررسی موفقیت ماینر باید ساده باشد.

قبلاً، ماینرها به این نتیجه رسیده بودند که آنها می توانند به صورت نمائی قدرت استخراج خود را از طریق مشارکت و تشکیل یک استخر و طی پردازش موازی افزایش دهند.

در پردازش موازی، program instructions بین چندین پردازشگر توزیع می شود. بدین وسیله، زمان اجرای برنامه کاهش می یابد و این دقیقاً همان کاری است که استخرهای استخراج مشغول به انجام آن هستند.

بزرگترین مزیت مکانیزم گواه اثبات کار امنیتی است که وارد سیستم می کند. از آنجائیکه استخراج در آن بسیار گران است، ماینرها انگیزه ای برای انجام عملیات خرابکارانه ندارند و استخراج در یک چین موازی هدر دادن وقت و پول است.

ایرادات گواه انجام کار:

  • سرعت پائین
  • تمرکز
  • هدررفت انرژی

به همین دلیل اتریوم تصمیم دارد از سیستم گواه اثبات کار به سیستم گواه اثبات سهام منتقل شود.

اتریوم در آینده و گواه اثبات سهام:

اتریوم تصمیم دارد از طریق پروتکل کسپر به سیستم گواه اثبات سهام انتقال یابد. این سیستم عملیات استخراج را مجازی می کند و ماینرها را با تأییدکنندگان جایگزین می کند.

عملکرد این سیستم:

  • تأییدکنندگان سکه هایی را به عنوان stake در نظر می گیرند.
  • پس از آن، شروع به تأیید بلاک ها می کنند. یعنی، پس از کشف بلاک که بتوانند به بلاک اضافه کنند، از طریق شرط بندی روی آن، آن را تأیید می کنند.
  • اگر بلاک اضافه شود، تأییدکننده متناسب با مقدار شرط پاداش دریافت می کند.

همانطور که می بینید، پروتکل گواه اثبات سهام هدررفت منابع کمتری نسبت به گواه اثبات کار دارد. در گواه اثبات کار، نیاز دارید که از منابع زیادی استفاده کنید تا با پروتکل همگام شوید و این یعنی هدررفت منابع بخاطر هدررفت منابع.

اتریوم پروتکل کسپر را انتخاب کرده است. این پروتکل از گواه اثبات سهام به همراه یک مکانیزم تنبیه استفاده می کند. اجازه دهید به بررسی عملکرد آن بپردازیم:

  • تأییدکنندگان بخشی از اتریوم خود را به عنوان stake بلوکه می کنند.
  • پس از آن، شروع به تأیید بلاک می کنند. یعنی وقتی متوجه شدند که می توانند بلاک را به چین اضافه کنند، آن را با قرار دادن شرط تأیید می کنند.
  • اگر بلاک اضافه شد، تأیید کننده مطابق وجه شرط پاداش دریافت می کند.
  • اگرچه، اگر تأیید کننده در جهت اقدام خرابکارانه nothing at stake حرکت کند، کل مبلغ stake را از دست می دهند.

همانطور که می بینید، کسپر طوری طراحی شده است که در یک سیستم بی اعتماد کار کند و تحمل خطای بیزانس را داشته باشد.

هر شخصی که عملیات خرابکارانه/بیزانس را انجام دهد، بسرعت با از دست دادن stake جریمه می شود و این همان تفاوت آن با پروتکل گواه اثبات کار است. اقدامات خرابکارانه همراه با جریمه نقدی است، بنابراین غیرممکن است که اتفاق بیفتد. اجرای بدون اشکال کسپر و گواه اثبات سهام برای توسعه اتریوم بسیار مهم است.

مقایسه بیت کوین کش و اتریوم از طریق نمودار

در این مورد به بررسی داده های بین ۳ تا ۷ جولای می پردازیم.

سختی بیت کوین کش:

سختی بیت کوین کش

بیت کوین کش در ۷ جولای با ۲۹۰.۵۴G به بالاترین سختی رسید. در سوم جولای کمترین میزان سختی را باG  ۲۰۸.۳۹ داشت.

سختی اتریوم:

سختی اتریوم

اتریوم در ۶ جولای با P 2.16به بالاترین میزان سختی رسید. در ۴ جولای با داشتنP  ۲.۱۲  به کمترین میزان سختی رسید.

مقایسه بیت کوین کش و اتریوم از نظر نرخ هش

مقایسه بیت کوین کش و اتریوم از نظر نرخ هش

بیت کوین کش در ۶ جولای با داشتن نرخ هش ۱۷۴.۳۶ به بالاترین میزان نرخ هش رسید. درمقابل، در ۴ جولای به کمترین میزان نرخ هش رسید (۱۶۸.۹۴ EHash/s).

نرخ هش اتریوم:

نرخ هش اتریوم

اتریوم در ۶ جولای با نرخ هش ۱۷۴.۳۶ THash/s به بالاترین نرخ هش رسید و در تاریخ ۴ جولای با داشتن نرخ هش ۱۶۸.۹۴ THash/s به کمترین میزان نرخ هش رسید.

  1. بنزین در برابر هزینه معاملات

همه معاملات در یک mempool ذخیره می شوند. ماینرها می توانند معاملات را برداشته و آنها را در بلاک هایی که استخراج کرده اند قرار دهند. در زمانیکه معاملات در داخل بلاک قرار داده می شوند، انجام شده تلقی می شوند. از آنجائیکه ماینرها این وظیفه سخت را انجام می دهند، بنابراین مهم است با دادن پاداش تشویق شوند.

تشویق ماینرها در بیت کوین کش و اتریوم متفاوت است. قبل از آن که به بررسی آن بپردازیم، اجازه دهید مثال زیر را بررسی کنیم. این نمودار متوسط هزینه معاملات بیت کوین کش و اتریوم در تاریخ بین ۳ تا ۷ جولای را نشان می دهد.

مقایسه بیت کوین کش و اتریوم

همانطور که می بینید، هزینه معاملات بیت کوین کش در مقایسه با اتریوم کم است.

هزینه معاملات در معاملات بیت کوین کش:

در بین کوین کش، ماینرها برای معاملات هزینه ای دریافت می کنند. اگر تمایل داشته باشید که معامله سریعتر انجام شود می توانید برای تشویق ماینرها پول بیشتری ضمیمه آن کنید. یکی از ایده های اصلی پشت ایجاد بیت کوین کش در دسترس قرار دادن ارز است، اما در عوض تضمین می کند که هزینه معاملات بشدت افزایش نخواهند یافت.

یکی دیگر از فعالیت هایی که توسعه دهندگان بیت کوین کش انجام می دهند حذف سیستم ” replace-by-fee” است.

سیستم replace-by-fee:

فرض کنید آلیس در حال ارسال ۵ بیت کوین برای باب است، اما معامله به دلیل شلوغ بودن انجام نمی شود. او می تواند معامله را حذف کند زیرا بیت کوینی که یکبار خرج شود هرگز باز نخواهد گشت.

اگرچه، او می تواند یک معامله دیگر ۵ بیت کوینی با باب داشته باشد اما اینبار با هزینه معاملات بالاتر تا بتواند ماینرها را مشتاق انجام کند. با قرار گرفتن معامله در بلاک، همچنین معامله قبلی غیرمعتبر خواهد شد. درحالیکه این سیستم برای ماینرها سودده است، برای کاربران خوشایند نیست.

بنزین اتریوم:

اتریوم، از طرف دیگر، از سیستم هزینه معاملات استفاده نمی کند و در عوض از سیستم بنزین استفاده می کند. بنزین واحدی است که میزان محاسبات مورد نیاز برای اجرای یک عملیات را تعیین می کند.

تمام قراردادهای هوشمند که در EVM اجرا می شوند با استفاده از سالیدیتی کد می شوند. هر خط از کدها در سالییتی به میزان بنزین مشخصی احتیاج دارد.

شکل زیر از یلوپیپر اتریوم گرفته شده است و می توان از آن برای درک این سیستم استفاده کرد:

یلوپیپر اتریوم

برای فهم بهتر عملکرد بنزین در اتریوم، اجازه دهید از یک مثال استفاده کنیم. فرض کنید در سفر باشید. قبل از آن مراحل زیر را انجام می دهید:

  • به پمپ بنزین رفته و مقدار بنزین مورد نیاز را تعیین می کنید.
  • بنزین می زنید.
  • هزینه را می پردازید.

حال اجازه دهید در مورد اتریوم صحبت کنیم. ماشین در واقع همان عملیاتی است که قصد انجام آن را دارید، مثل یک قرارداد هوشمند. بنزین در واقع همان بنزین است. پمپ بنزین ماینر شما است. پولی که به پمپ بنزین می پردازید همان هزینه استفاده از ماینرها است.

تمام عملیاتی که کاربران می خواهند در اتریوم اجرا کنند با پرداخت بنزین فعال می شود:

  • برای پوشش داده اکا درونی بنزین
  • برای پوشش تمام محاسبات
  1. مقایسه بیت کوین کش و اتریوم از نظر اندازه بلاک

اندازه بلاک در بیت کوین کش، همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم دلیل اصلی ایجاد بیت کوین کش محدودیت سایز بلاک بود. اگرچه، آنها از تمام ظرفیت سایز بلاک خود استفاده نمی کنند. اجازه دهید به بررسی دقیق تر بپردازیم:

مقایسه بیت کوین کش و اتریوم

نمودار بالا محدودیت سایز بلاک روزانه در ۶ ماه اخیر را نشان می دهد. فقط در ۱۳ روز بیت کوین کش از مرز ۱۵۰ کیلوبایت عبور کرد. حال اگر به محدودیت سایز بلاک در یک سال اخیر نگاه کنیم.

مقایسه بیت کوین کش و اتریوم

همانطور که می بینید، بیت کوین کش از مرز ۳ مگابایت در سپتامبر ۲۰۱۸ عبور کرد. بیت کوین فقط ۹ بار از مرز ۱ مگابایت عبور کرده است. حال، اگر نمودار دو ساله را بررسی کنیم، با نکته جالبی روبرو می شوید.

مقایسه بیت کوین کش و اتریوم

در دو سال اخیر، بیت کوین کش به متوسط سایز بلاک ۳.۹۷ مگابایت رسید و فقط دو بار به ۴.۷۱ مگابایت رسید. نکته جالب این است که، درحقیقت بیت کوین بلاک های بزرگتری نسبت به بیت کوین کش تولید می کند. در زیر نمودار مربوط به بلاک های بیت کوین در ۳ ماهه اخیر را می بینید.

بلاک های بیت کوین

همانطور که می بینید، بلاک های بیت کوین از مرز ۹۰۰ کیلوبایت چندین بار عبور کرده است.

سایز بلاک اتریوم:

سایز بلاک اتریوم:

به جای سایز، بلاک های اتریوم توسط مقدار بنزین پوشش داده می شوند. اتریوم دارای محدودیت ۶.۷ میلیون بنزین در هر بلاک است. ماینرها می توانند معاملاتی را که نیاز بنزین آنها کمتر و یا مساوی این محدودیت باشد اضافه کنند. یک معامله در حدود ۲۱۰۰۰ واحد گاز مصرف می کند.

خرید اتریوم یا بیت کوین کش:

bch eth 16

بیت کوین کش و اتریوم هر دو پروژه های جالبی هستند و سبد رمزارز شما حتماً از آن دو بهره می برد.

https://coiniran.com/?p=37690
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x