بحث آزادچندرسانه‌ای

آلت کوین ها و پشتیبانی از لایتنینگ و شبکه های مشابه

بیت کوین همواره اصلی ترین و با ارزش ترین رمزارز بوده است و احتمال موقعیت خود را تا سال ها حفظ خواهد کرد. همچنان، بسیاری از افراد معتقد هستند که بیت کوین دچار بحران شده است. درحقیقت، اخیراً شکایت های بسیاری از سوی کاربران در مورد زمان بالای تأیید سفارشات وجود داشته است، اگرچه این افراد هزینه بالایی برای تأیید معاملات پرداخته بودند.مشکلی که وجود دارد این است که بلاک چین بیت کوین توانایی پردازش ۷ معامله در هر ثانیه را دارد، که این محدودیت منجر به افزایش تأخیرها و هزینهد معاملات می شود. اگر روزی بیت کوین یک سیستم پرداخت فراگیر شود، این محدودیت باید رفع شود.در این مقاله به بررسی آلت کوین ها و لایتنینگ می پردازیم و برترین آلت کوین های پشتیبانی کننده از شبکه لایتنینگ را معرفی خواهیم کرد

آلت کوین ها و لایتنینگ

 

به طور خلاصه، لایه اضافی از دو کانال دوطرفه که توسط کاربر تولید شده است تشکیل شده و کاربران را قادر می سازد تا در صورت نیاز و در کمترین زمان و پایین ترین هزینه به یکدیگر پول ارسال کنند.

در ابتدا شبکه لایتنینگ طوری طراحی شد که مشکلات بیت کوین را حل کند، اما به نظر می رسد که آلت کوین ها نیز به آن تمایل نشان داده اند. برخی تمایل دارند کل شبکه را به همان صورت اجرا کنند، درحالیکه برخی دیگر به دنبال راهکار شخصی سازی شده خود و البته مشابه آن هستند.

بیت کوین و شبکه لایتنینگ:

شبکه هنوز در مراحل ابتدایی خود قرار دارد و کاملاً لایو نیست. اگرچه، تست نت، که جایگزینی برای محیط تست است، از دسامبر ۲۰۱۷ ارائه شده است.

نسخه بتا شبکه بر روی مین نت بیت کوین در ۱۵ مارچ ارائه شد. در حال حاضر، نودهای شبکه لایتنینگ کمتر از ۲۰۰۰ هستند، که از نودهای بیت کوین کش بیشتر است.

آلت کوین ها و لایتنینگ

اجرای این شبکه به نام Lightning Daemon یا به اختصار LND نامیده می شود که توسط Lightning Labs توسعه داده شده است. همزمان با بحبوحه ارائه، این استارتاپ همچنین اتمام سید راند مالی را نیز اعلام کرد. آنها ۲.۵ میلیون دلار جمع آوری کردند، که البته نام های بزرگی نیز در بین سرمایه گذاران به چشم می خورد.

Lightning Labs تنها استارتاپی نیست که بر روی شبکه لایتنینگ کار می کند. همچنین کاربردهای دیگری از آن توسط Blockstream، ACINQ و سایر اعضای جامعه توسعه داده شده است.

بنابراین، نسخه کاربر پسند (User friendly) از شبکه لایتنینگ هنوز منتشر نشده است، اما بیت کوین های واقعی از طریق شبکه ارسال و دریافت می شوند، که ثابت می کند هر سه با یکدیگر کار می کنند.

جزئیات لایتنینگ نیز منتشر شده است، که توسعه دهندگان را قادر می سازد تا بر روی اپلیکیشن های مختلف و سایر کاربردهای شبکه کار کنند. از همه مهم تر اینکه، می توانید از قبل کیف پول های شبکه لایتنینگ را دانلود کنید، اگرچه تقریباً تمام آنها نسخه بتا هستند.

آلت کوین ها و لایتنینگ

کیف پول لایتنینگ

HTLC-یک کیف پول تحت وب که توسط Alex Bosworth ایجاد شد که شما را قادر می سازد تا شروع به نقل و انتقالات مالی سریع و بدون هیچ کانفیگی کنید

  • Lightning-app-یک کیف پول دسکتاپ توسعه داده شده توسط Lightning Labs، که برای مک و ویندور در دسترس است
  • Zap-یک کیف پول دسکتاپ که دارای رابط کاربری یوزر-فرندلی است و توسط Jack Mallers طراحی شده است
  • Eclair-یک کیف پول موبایل برای اندروید است که توسط ACINQ طراحی شده است

آلت کوین ها و لایتنینگ

همانطور که گفته شد، لایتنینگ می تواند زمان تایید تراکنش ها را کاهش دهد. آلت کوین ها نیز از این شبکه استفاده می کنند تا بهره وری بیشتری را به استفاده کنندگان ارائه دهند. لیست زیر، برترین آلت کوین های استفاده کننده از شبکه لایتنینگ می باشد.

لایت کوین و شبکه لایتنینگ:

مورد اول در بررسی آلت کوین ها و لایتنینگ ، لایت کوین است. مقیاس پذیری یک مشکل اساسی برای بسیاری از رمزارزهای موجود در بازار و از جمله لایت کوین است. لایت کوین همیشه یکی از رقیبان اصلی بیت کوین بوده است، که با داشتن هزینه معاملات ۰.۴ دلاری کاربران زیادی را جذب کرده است.

واضح است که پس از رونق شبکه لایتنینگ، هزینه معاملات لایت کوین از مزیت به ایراد تبدیل شد. بنابراین، شکی نیست که تما آلت کوین ها به شبکه لایتنینگ فکر می کنند، لایت کوین نیز در این حوزه عقب نیفتاده است.

در حقیقت، اجرای شبکه لایتنینگ Lightning Labs در ۱۵ مارچ در بلاک چین های بیت کوین و لایت کوین ارائه شد.

آلت کوین ها و لایتنینگ

بعلاوه، در نوامبر ۲۰۱۷ Lightning Labs اطلاع داد که تست اولیه بین بلاک چینی سوآپ اتمی توکن ها موفقیت آمیز بوده است. به عبارت ساده تر، سوآپ اتمی تعویض یک توکن با توکن دیگر بین دو بلاک چین است، اساساً صرافی ها را دور می زند. این تست بر روی بیت کوین و لایت کوین صورت گرفت.

بدون شک اجرای آن می تواند برای لایت کوین در زمینه پذیرش یک موفقیت بزرگ محسوب شود. Charlie Lee، مؤسس لایت کوین، معتقد است معاملات بیت کوین هنوز هم از لایت کوین گرانتر است، حتی با وجود شبکه لایتنینگ. باید فقط منتظر ماند و دید.

اتریوم و رِیدن:

اتریوم بزرگترین آلت کوین حال حاضر است. شاید الت کوین ها و الایتنینگ را نمی توان به صورت مستقیم بررسی کرد. چون در اتریوم، مفهومی به نام ریدن نقش لایتنینگ را بازی می کند. شبکه اتریوم از نظر تعداد معاملات در ثانیه بهتر از بیت کوین است. ماکزیمم ظرفیت آن حدود ۲۰ معامله در ثانیه است، که سه برابر بیشتر از بیت کوین است.

اگرچه، بلاک چین اتریوم به طور ذاتی بسیار بیشتر از بیت کوین شلوغ است زیرا نه تنها به عنوان سیستم پرداخت بلکه امکان فعال کردن اپلیکیشن های نامتمرکز و عرضه اولیه نیز در آن صورت می گیرد. بخش عمده ای از عرضه اولیه هایی که در اتریوم صورت می گیرد، که منجر به افزایش ترافیک می شود زیرا فروش توکن اتفاق می افتد، منجر به کاهش سرعت شبکه می شود.

بنابراین، طبیعی است که اتریوم نیاز به راهکار مقیاس پذیری مناسب با نیازمندی های خود باشد. اتریوم در واقع دارای چندین راهکار در حال کار می باشد، اما یکی از آنها رِیدن است.

اتریوم و لایتنینگ

مفهوم رِیدن بسیار شبیه به شبکه لایتنینگ است: رِیدن لایه اضافی خارج از بلاک چین اصلی فرآهم می کند که در آن کاربران می توانند کانال دوطرفه برای برقراری معاملات ایمن و رایگان و سریع فرآهم می کند.

رِیدن با ERC20 سازگار است، یعنی هر توکن منتشر شده در اتریوم که هزاران گونه هستند، با رِیدن سازگار هستند.

رِیدن در تاریخ سپتامبر ۲۰۱۷ در تست نت اتریوم منتشر شد، پس از آن تیم حامی آن یک عرضه اولیه برگزار کردند و ۵۰ میلیون دلار برای توسعه های بیشتر جمع کردند.

اما، در دسامبر ۲۰۱۷ یک نسخه سبک تر آن به نام میکرورِیدن منتشر شد که توسط مین نت اتریوم جایگزین شد. اساساً، کارکرد آن با نسخه قبلی یکسان است اما در این نسخه لازم نیست شخص مقابل را بشناسید و به او اطمینان داشته باشید.

تفاوت در اینجا این است که پروتکل رِیدن در فرآهم آوردن یک شبکه از کانال های دوطرفه کمک می کند، درحالیکه میکرورِیدن به فرد اجازه می دهد تا یک کانال پرداخت که توان انتقال توکن در یک سمت را داشته باشد می دهد. این کانال ها در پرداخت های کوچک بسیار کاربردی هستند.

زی کش و بُلت:

در مسیر بررسی آلت کوین ها و لایتنینگ، نوبت به زی کش می رسد. شبکه لایتنینگ معاملات را در تمام بلاک چین های شفافی مثل بیت کوین را اندکی خصوصی تر می کند، زیرا تمام پرداخت های خرد در کانال های دوطرفه نیازی به انتشار آن در کل شبکه ندارند. هنوز، باز و بسته شدن کانال و ثبت دو مشارکت کننده و همچنین سرمایه ابتدایی و انتهایی ثبت می شوند.

Miers  و Green در آینده نزدیک نمونه اولیه را منتشر خواهند کرد، اما در واقع ورود آن به رمزارز به زمان بیشتری نیاز دارد.

ریپل و شبکه لایتنینگ:

نکته ای که در مورد ریپل وجود دارد این است که، نیاز به لایه اضافی به منظور مقیاس پذیری ندارد، زیرا طوری طراحی شده است که از ۱۵۰۰ معامله در ثانیه پشتیبانی کند و می تواند با توان عملیاتی ویزا همگام شود.

اگرچه، در آگوست ۲۰۱۷ ریپل و بیتفری که یک شرکت در زمینه تکنولوژی بلاک چین است کدی را منتشر کردند که با شبکه لایتنینگ در لجر میانی یکپارچه بود. لجر میانی در واقع پروتکل توسعه یافته ریپل است که امکان انجام معاملات بین بلاک چینی را فرآهم می کند.

ظاهراً، ریپل تمایلی ندارد با استفاده از شبکه لایتنینگ اقدام به افزایش ظرفیت شبکه کند. به جای آن، این پروژه از لایتنینگ برای تکنولوژی سوآپ اتمی استفاده می کند و با این کار گامی دیگر در جهت رقابت با سایر رمزارزها برداشته است.

ریپل و لایتنینگ

این توسعه بسیار هیجان انگیز بوده است، زیرا لجر میانی قبلاً می توانست معاملات بین نه تنها بلاک چین عمومی بلکه نوع خصوصی آن و از همه مهم تر یک سیستم مالی سنتی مثل پی پال.

براساس نظر مدیر فنی ریپل،  Stefan Thompson، هدف بلندمدت برای ترکیب این دو تکنولوژی فرآهم کردن جامعه رمزارز برای معامله بدون وقفه بین رمزارزها و همچنین ارسال سرمایه به هر بلاک چینی از پی پال، علی پی، حساب بانکی و برعکس.

مونرو و شبکه لایتنینگ:

برای بررسی آت کوین ها و لایتنینگ نباید مونرو را فراموش کرد. مونرو یکی دیگر از رمزارزهای خصوصی است، بنابراین اجرای شبکه لایتنینگ به احتمال زیاد نمی تواند کارایی برای آن داشته باشد. اگرچه، برنامه هایی برای اضافه کردن لایه دوم به شبکه وجود دارد و تیم حامی لایتنینگ را ترجیح می دهند.

تمام زیربناها، شامل کیف پول های چندامضایی که در سپتامبر ۲۰۱۷ به مونرو اضافه شد، برای شبکه لایتنینگ قبلاً مهیا شده است. اگرچه قبل از اجرا تیم باید تعدادی توسعه در لایه های اضافی داشته باشد تا محرمانگی را توسعه دهد.

مونرو و شبکه lightening

هنوز به نظر می رسد مونرو بر تکنولوژی سوآپ اتمی شبکه لایتنینگ تمرکز دارد و خاصیت مقیاس پذیری را در اولویت پایین تری قرار داده است. کمتر از یک ماه پیش، در یکی از فروم ها اعلام شده بود که این شبکه دارای سایز بلاک پویا است و

در این بین، Riccardo Spagni، یکی از ایجادکنندگان پروژه اخیراً اعلام کرده است که با لایت کوین کار می کند تا بتواند شبکه لایتنینگ را در مونرو به کار ببرد و امکان انجام سوآپ های اتمی بین دو بلاک چین را فراهم سازد.

بدون شک، این امر این امکان را به کاربران مونرو می دهد تا توکن های خود را با هر رمزارز دیگری که از شبکه لایتنینگ استفاده می کند تعویض کند.

نئو و ترینیتی:

نئو بسیار به اتریوم شباهت دارد از این جهت که بلاک چین را به عنوان پلتفرم سرویس ارائه می دهد، که در آن کاربران می توانند اپلیکیشن های نامتمرکز را اجرا کنند، قراردادهای هوشمند و عرضه اولیه اجرا کنند. بنابراین، همزمان، پلتفرم نیاز به یک راهکار بیرون چینی همگام با تم The Matrix دارد که به آن ترینیتی گفته می شود.همان طور که در قسمت اتریوم آلت کوین ها و لایتنینگ گفتیم،نئو هم مانند اتریوم شبکه ای شبیه به لایتنینگ برای خود دارد.

نئو و ترینیتی

ترینیتی هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد و درواقع نیازی هم به انتشار سریع آن نیست. همانطور که به نظر می رسد، نئو می توانست بیش از ۱۰۰۰ معامله در ثانیه را پردازش کند، که بسیار بیشتر از اغلبی رمزارزها است، اما تیم نگاه وسیعتری دارد.

ترینیتی، رِدن و شبکه لایتنینگ بسیار با هم شباهت دارند، اگرچه دارای تفاوت های عملکردی هستند. همه آنها سیستم پرداخت را از بلاک چین اصلی دور می کنند و وارد کانال های تولیدشده توسط کاربرمی کنند، که در مورد ترینیتی به آن استیت چنل می گویند.

تفاوت بین این سه راهکار ناشی از آن است که هر یک باید در بلاک  چین های کاملاً متفاوت پیاده شوند.

استلار و شبکه لایتنینگ:

استلار یک شبکه دیگر در لیست است که می تواند از بیش از ۱۰۰۰معاله در ثانیه پشتیبانی کند و همچنین طبق نظر مؤسس آن  Jed McCaleb می تواند به سادگی تعداد معاملات بیشتری را نیز پوشش دهند.

همچنان، چند روز پس از آنکه Lightning Labs نسخه بتا شبکه لایتنینگ را رونمایی کرد، استلار اعلام کرد که آنها با آن همگام خواهند شد به همین دلیل تبدیل به یکی از اولین پلتفرم هایی شد که به صورت عمومی یکپارچگی خود را اعلام کرد.

استلار و شبکه lightening

با اینکه استلار نسازی ندارد مقیاس پذیری خود را در حال حار افزایش دهد، McCaleb سه مزیت همگام شدن با شبکه لایتنینگ را اینطور بیان می کند: مقیاس پذیری، محرمانگی و عملکرد بینی. او همچنین اشاره کرد که اگرچه استلار بسادگی مقیاس پذیر است، لایتننیگ این فرآیند را بسیار بیشتر تسهیل می کند.

بعلاوه، یکی از مؤسسان بیت کوین کور و از توسعه دهندگان شبکه لایتنینگ استلار بیان کرد که لایتنیگ یکی از مهم ترین پروتکل های اتفاق افتاده در فضای رمزارز در حال حاضر است و هر پلتفرمی که از راهکارهای خارج چینی عقب بماند در حوزه پرداخت حرفی برای گفتن نخواهد داشت.

https://coiniran.com/?p=39340
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x