بحث آزادچندرسانه‌ای

سیستم عامل بلاک چین – شناخت انواع سیستم عامل ها در بلاک چین

مدیران بزرگ در حال تجربه بلاک چین هستند و می توان گفت تقریباً همه در مورد آن شنیده ایم اما تعداد کمی از ما در مورد سیستم عامل بلاک چین می دانیم. اگرچه، همانند سیستم عامل هایی مثل ویندوز، لینوکس و مک OS جزء اساسی دنیای تکنیکی است، سیستم عامل بلاک چین نیز بخش بزرگی از وب ۳.۰ محسوب می شوند.

سیستم عامل های معمولی:

سیستم عامل های معمولی یک برنامه بزرگ هستند که همه جا وجود دارند. آنها در واقع واسط بین سخت افزار و نرم افزار هستند زیرا هر اپلیکیشنی که استفاده می کنید، گوگل کروم یا موارد دیگر، نیاز به دسترسی به منابع سخت افزار دارند. به جای برنامه نویسی به طور مستقیم در  سخت افزار، یک سیستم عامل به شما اجازه می دهد در سیستم برنامه نویسی کنید و هر چیزی که شما بخواهید از منابع فیزیکی مثل رم گرفته تا موس و کیبورد در اختیار شما قرار می دهد.

قبل از ابداع سیستم عامل ها کامپیوتر وجود داشت و این کامپیوترهای نسل ۱۹۴۰ با زبان ماشین برنامه نویسی می شدند. سیستم عامل ها در سال های پس از ۱۹۵۰ با ابداع GMOS وارد بازار شدند و به دنبال آن ویندوز در سال ۱۹۸۵ وارد بازار شد که به صورت زیر بود:

ویندوز سال 85

امروزه، بیش از بیلیون ها کامپیوتر شخصی، ۴ بیلیون اسمارت فون، در سراسر جهان وجود دارند که از تعداد وسیله نقلیه در جهان پیشی گرفته اند.

به طور آشکار، سیستم عامل ها تکنولوژی های بسیار موفقی بودند. تاریخ بسیار مهم است که نشان داد حتی یک تکنولوژی انقلابی نیاز به دهه ها زمان دارد تا بتواند جهانی شود. بلاک چین و سیستم عامل های بلاک چین نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

معرفی سیستم عامل های بلاک چین:

مثل سیستم عامل های معمولی ، یک سیستم عامل بلاک چین یک لایه زیر نرم افزار معرفی می کند تا ارتباط با سخت افزار را ساده تر کند. در این مورد، سخت افزار همان بلاک چین است. بلاک چین در حقیقت یک ابرکامپیوتر جهانی است.

حتی کامپیوترهای کوآنتومی هم نمی توانند بلاک چین را بشکنند، زیرا بلاک چین ها ابرکامپیوترهای بسیار قدرتمندی هستند. به جای ارتباط با سخت افزار در یک کامپیوتر تکی، ارتباط از طریق نودها با سخت افزار برقرار می شود، که همین نودها منجر به تشکیل بلاک چین می شوند.

مشابه سیستم عامل های معمولی، قبل از سیستم عامل های بلاک چین، تنها راه ارتباط با بلاک چین برنامه نویسی مستقیم بر روی آن بود.

به عبارت دیگر، OS در بلاکچین دستور کاربر را می گیرد و آن را روی بلاک چین اجرا می کند. اگر در بلاک چین برنامه نویسی کرده باشید، برای مثال برای ساخت DApp، یا اپلیکیشن های نامتمرکز، با روند سخت توسعه در آن مواجه شده اید.

سیستم عامل های بلاک چین به منظور راحتی توسعه فرآهم شده اند، اما تجربه کاربر بهتری را به همراه دارند. مشخص نیست که اولین سیستم عامل بلاک چین کدام بوده است، زیرا بسیاری از شرکت ها این ادعا را دارند.

بازار سیستم عامل های بلاک چین:

درحالیکه سیستم عامل های معمولی به زمان طولانی برای محبوبیت احتیاج داشتند، سیستم عامل های بلاک چین طی چند سال به محبوبیت باورنکردنی دست یافته اند.

به همین دلیل، این سیستم عامل ها راه زیادی در پیش دارند. همانطور که می دانید، مدل های سنتی ۶۰ سال طول کشید تا به پذیرش کنونی برسند، بنابراین نمی توان انتظار داشت بلاک چین سهم بزرگی از بازار را داشته باشد.

همانطور که گراف زیر که مربوط به کاربران کیف پول بلاک چینی است نشان می دهد، رشد به آرامی شروع می شود و طی چند سال به محبوبیت باورنکردنی می رسد:

سیستم عامل بلاک چین

جالب است بدانید که هیچ کیف پولی تا سال ۲۰۱۳ بوجود نیامد، یعنی ۴ سال پس از ارائه بیت کوین در شبکه در سال ۲۰۰۹. اگر سیستم عامل های غیر-موبایلی را در نظر بگیریم، می توانیم بگوییم که بازار بلاک چین OS بسیار تازه وارد است.

اگر آدرس های خاص اتریوم را در نظر بگیریم  داستان مشابهی وجود دارد:

سیستم عامل بلاک چین

در این مورد رشد سریعتری را نسبت به بیت کوین می بینیم، زیرا در حال حاضر، افراد دارای یک دهه تجربه در زمینه بلاک چین هستند. اتریوم در سال ۲۰۱۵ ارائه شد و پس از ۲۰۱۷ به استفاده گسترده رسید.

داده های کافی برای پیش بینی پذیرش وجود ندارد، اما می توان انتظار داشت که سیستم عامل های بلاک چین تا قبل از ۲۰۳۰ به محبوبیت برسند.

همانطور که قبلاً بحث کردیم، بازار سیستم عامل به زمان زیادی برای پذیرش نیاز داشت و نسخه های اولیه بسیار ساده بودند. با در نظر داشتن این موضوع، اجازه دهید نگاهی به سیستم عامل های بلاک چین کنونی بیاندازیم.

ConsenSys Codefi

ConsenSys Codefi خود را به عنوان سیستم عامل بلاک چین برای تجارت بین الملل و مالی معرفی کرد و فقط ۴ ماه از عمر آن می گذرد.

صفحه Linkedin آنها نشان می دهد ۸۰۰ کارمند دارند و این موضوع بسادگی آن را یک شرکت بلاک چین پیشرو قرار می دهد. بعلاوه، این شرکت بدنبال ارزش بیلیون دلاری است.

می توان گفت: تحرکات ConsenSys را باید کاملاً مورد توجه قرار داد.

Codefi یک محصول مناسب دارای ظرفیت ماژولار برای دیجیتال کردن ابزارهای مالی است. اساساً، تمرکز آن بر روی تبدیل شدن به یک سیستم مالی توکن شده با کاربری ساده است، مثل سیستم پرداخت، آنالیز داده و غیره.

ConsenSys Codefi

برخلاف سیستم عامل های بلاک چینی دیگر در این لیست، Codefi در بازار وجود دارد، این سیستم می خواهد از دارایی های منقول به سیستم پرداخت های رمزارز تبدیل شود.

بدلیل حضور قوی ConsenSy در بازار و کلاینت سنگین مثل بانک جهانی و Santander، Codefi باید به عنوان یک ویندوز احتمالی برای بلاک چین در نظر گرفته شود.

EOS:

اولین حضور سیستم عامل بلاک چین مربوط به سه سال پیش و مقاله Steemit در EOS می شود، نام کامل آن Epic Operating System است. EOS توانست، ۴ بیلیون دلار جمع آوری کند بدون آنکه محصول لایوی داشته باشد (که از GDP بسیاری از کشورها بزرگتر است).

این مقاله ادعا کرد که EOS همه چیز و از جمله دیتابیس های مجوزها برای زمانبندی و حتی موارد بیشتر را نیز در بر دارد. مثل سایر سیستم عامل های بلاک چین، هدف آن ارتباط کامپیوتر نامتمرکز با اپلیکیشن ها است.

سیستم عامل EOS

درحالیکه این مقاله پرمحتوا است، این شکل تمام موارد کلیدی را در بر می گیرد:

سیستم عامل بلاک چین

متأسفانه، EOS دارای مشکلات عدیده ای است، از تمرکز بیش از حد گرفته تا عملکرد پایین. کمبود مطالعه های موردی مثل ConsenSys Codefi، برخلاف ۴ بیلیون دلار عرضه اولیه، EOS زمان زیادی نیاز دارد تا بتواند تغییر مفیدی ایجاد کند.

LibertyOS:

در این لیست، LibertyOS به احتمال زیاد نزدیکترین مورد به سیستم عامل است. درحالیکه ادعا دارد اولین در جهان است، صفحه لندینگ بدنبال سرمایه گذار است و نه دانلود سیستم عامل. زیرا هنوز نسخه محصولی آنها آماده نیست، اگرچه نسخه بتا در دسترس است.

LibertyOS یادآور Ubuntu است، زیرا حداقل ها را دارد و دارای تمرکز بر روی امنیت و محرمانگی است. همچنین با مرورگر TOR همراه است و هرگز بدنبال پیگیری رفتار کاربر نیست و به لینوکس رمزارز شهرت دارد.

بخش بلاک چین سیستم عامل با توکن لیب می آید، این توکن محلی است، که تبلیغ کنندگان می توانند فضای تبلیغ بخرند و کاربران می توانند با دیدن تبلیغات پول کسب کنند. از این طریق، LibertyOS تمایل دارد که یک سیستم خودگردان باشد، که در آن دانلود سیستم عامل رایگان است.

آنها ادعا دارند که بسیار سبک هستند و نیازمندیهای سیستمی کمی دارند، که دارای یک گیگابایت رم و یک پردازنده پنتیوم ۴ ۱.۶GHz است.

با در نظر داشتن اینکه بلاک چین به طور قطع یک سیستم کارآمد است، این مسئله مطرح می شود که آنها چطور سیستم عامل را در این سطح از کارایی ایجاد کرده اند؟ براساس وایت پیپر، پاسخ به این مسئله به چند مورد بستگی دارد. در درجه اول، این سیستم عامل در برابر ویندوز بسیار ساده تر است، زیرا آنها معتقد هستند که کاربران آنها به وب وابسته هستند، به جای آنکه به یک محیط کامل دسکتاپی نیاز داشته باشند. این رویکرد مشابه رویکرد گوگل کروم OS است.

در درجه دوم، آنها ادعا دارند که در برابر تهدیدات مقاومت بالایی دارند، تا حدی که آن را سه نسل جلوتر از ویندوز ۱۰ در برابر الگوریتم های تهدیدی قرار می دهد. درحالیکه تأیید آن دشوار است، LibertyOS توسط سیستم ماکروسافت که بسیار سنگین است صدمه نمی بیند.

اگرچه، نکته آخری برای هر بلاک چین OS درست است. اساساً، علت سرعت بالاتر LibertyOS را می توان در یک کلمه خلاصه کرد و آن سادگی است.

از آنجائیکه سیستم عامل های دیگر مثل Chrome OS و macOS بر روی سادگی تمرکز دارند، LibertyOS متأسفانه شانس کمی دارد تا بتواند پذیرش بازار را به طور گسترده بدست بیاورد، اما این احتمال وجود دارد تا در آینده در میان جامعه رمزارز پذیریش لازم را کسب کند.

Overledger:

Overledger خود را به عنوان اولین سیستم عامل بلاک چین معرفی کرده است و بر روی ارتباط بین بلاک چینی، اگرچه این همان تعریف سیستم عامل نیست. درنهایت، سیستم عامل های سنتی برای اتصال لینوکس، مک OS و ویندوز نیست. آنها در سیستم خود دارای ارزش و کاربرد هستند.

جالب است بدانید که مقاله معرفی شرح می دهد که چگونه سیستم عامل عملکرد بین سخت افزار و نرم افزار برقرار می کند، سپس اورلجر سیستم عامل بلاک چین تمام بلاک چین ها را یکپارچه می کند.

سیستم عامل بلاک چین

 

ترون:

ترون ادعا دارد یک سیستم عامل بلاک چین در جهان است. اگرچه این اولین تعریف ترون در سایت اصلی آنها است، در ادامه بیان می کند که ترون یک بلاک چین است و سیستم عامل بلاک چین نیست.

مزیت اصلی آن این است که دارای TPS بالا است. سایت همچنین توصیف می کند که کیف پول مین نت ترون و کیف پول ترون، هر دو نشان می دهند که ترون یک بلاک چین است.

aelf:

این سیستم عامل بلاک چین به نام aelf شهرت دارد، که هدف آن فرآهم کردن سیستم عامل مشابه شبیه به لینوکس است. درحالیکه مشخص نیست که چه کاری انجام می دهد در تعدادی از صرافی ها لیست شده است.

GemOS:

GemOS به عنوان یک واحد سیستم عامل بلاک چین است، که بر روی collective intelligence یا Data IQ تمرکز دارد که قبلاً ایزوله بودند. مشابه aelf، مشخص نیست که چه چیزی فرآهم می کنند و فرآیند چگونه است، اما به این دلیل که نوین هستند مورد توجه قرار گرفته اند.

نتیجه گیری:

در ابتدای سال ۲۰۲۰، فضای سیستم عامل بلاک چین در مراحل ابتدایی خود قرار دارد. درحالیکه  EOS حدود سه سال پیش به عنوان سیستم عامل بلاک چین در نظر گرفته شد، که درخواست های متعددی داشته است، اما پس از انتشار ConsenSys Codefi در این فضا حرکتی آغاز شد.

از نظر مقایسه ای، سیستم عامل های بلاک چینی می توانند در سال های آینده کاربردهای مختلفی بیابند. برای پذیرش سیستم عامل های سنتی دهه ها زمان صرف شد، این زمان برای بیت کوین ۵ سال و اتریوم ۲ سال بود. این نشان می دهد که نرخ پذیرش همیشه در حال افزایش است و این موضوع در فضای رمزارزها نیز وجود دارد که به سرعت در حال پیشرفت است.

https://coiniran.com/?p=38610
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x