آموزش ترید، سرمایه‌گذاری و تحلیل بازار

آینده مبادلات رمز ارز ها در صرافی های نامتمرکز

به کاربران عزیز توصیه می شود که هر چه سریع تر رمز ارز های خود را از صرافی های متمرکز خارج کرده و در کیف پول شخصی خود نگهداری کنند.

تعدادی از صرافی های نامتمرکز در حوزه رمز ارز ها، طی به روز رسانی سیستم خود در سال جاری عملا از سرویس دهی نامتمرکز به شکل سرویس های متمرکز تغییر وضعیت داده اند. دلیل این موضوع از سوی آنها، مطابقت با قوانین عنوان شده است. متاسفانه دامنه این تغییرات به اندازه ای است که عملا نمی توان مرز مشخصی برای جدا کردن عملکرد آنها از یکدیگر ترسیم کرد. در این مطلب سعی داریم از اطلاعات موجود که در تاریخ نگارش مطلب گردآوری شده، اطلاعات مفیدی ارائه کنیم که برای کاربران قابل استفاده باشد. با کوین ایران همراه باشید.

آینده مبادلات رمز ارز ها در صرافی های نامتمرکز
the-future-of-transactions-in-decentralized-exchanges

مدتی پیش پلتفرم Shape Shift، فرم مشخصات فردی را برای شناسایی هویت کاربران خود بر روی وب سایت قرار داد و پر کردن این فرم به همراه آپلود مدارک شناسایی، جزء الزامات این برند مبادلاتی شد. اندکی بعد IDEX از ورود کاربران با آی پی کالیفرنیا ممانعت به عمل آورده و اعلام شد که ممکن است این مرکز مبادلاتی کاربران خود را ملزم به انجام KYC (شناخت مشتری) نماید. طی روز های اخیر نیز Binance از کاربران ایرانی خود خواست که هر چه سریع تر موجودی حساب خود را از این صرافی خالی کنند. در توضیح تمام محدودیت های فوق عامل مشترکی تحت عنوان قوانین سخت گیرانه ایالات متحده در مورد پولشویی و مبارزه با حامیان تروریسم عنوان شده است. این قوانین به صورت مشخص در مورد کاربران ایرانی اجرا خواهد شد. با این اوصاف، تمام مراکزی که هنوز از کاربران ایرانی پشتیبانی می کنند نیز در آینده نزدیک ناچار به اجرای قوانین بین المللی و محدودیت های مبادلاتی مذکور از سوی ایالات متحده خواهند شد.

از همین جهت به کاربران ایرانی خصوصا کاربران عزیزی که در داخل ایران زندگی می کنند، توصیه می شود که هر چه سریع تر رمز ارز های خود را از صرافی های متمرکز خارج کرده و در کیف پول شخصی خود نگهداری کنند که کلید خصوصی آن را در اختیار دارند. در الگوی اکسچنج های نامتمرکز به علت عدم نیاز به اعتماد به فرد یا مراکز دیگر، دغدغه ای مبنی بر انتقال ارز به حساب کاربری شخص ثالث وجود ندارد. حتی در مواردی که یک اکسچنج نامتمرکز بنا به دلایل مختلف از ارائه خدمات به کاربران یک محدوده جغرافیایی مشخص خودداری می کند، باز هم جای نگرانی نیست؛ زیرا در این موارد انتقال پول از حساب کاربر امکان پذیر نیست. به عنوان مثال همانطور که اشاره شد اخیرا کاربران برای انجام مبادلات در Shape Shift، نیاز به تایید صحت اسناد هویتی خود دارند. بنابراین اگر کاربری از ایران وارد پنل کاربری خود شود، قبل از تایید حساب کاربری خود نمی تواند موجودیش را برای مبادله انتقال دهد.

* اکسچنج های نامتمرکز از سیاست های متفاوت و بعضا نامشخصی پیروی می کنند و ممکن است هر زمانی این سیاست ها تغییر کند.

* در صورتی که برای ورود یا انجام مبادله با مشکلی برخورد کردید، از طریق وی پی ان اقدام نمایید.

در یک نگاه کلی، پلتفرم های مبادلاتی نامتمرکز به سه گروه دسته بندی می شوند:

 پلتفرم های مدیریت و پشتیبانی قرارداد های هوشمند و سایر بستر های مبادلاتی بدون نیاز به Login:


این گروه از صرافی های نامتمرکز، سریع ترین، امن ترین و در بسیاری از موارد کم هزینه ترین روش مبادلات نامتمرکز ارزیابی می شود. هر چند در برخی از مواقع نیز هزینه مبادلات از طریق این روش بیشتر از روش های دیگر است. با این حال استفاده از این روش به خاطر امنیت بالا خصوصا برای کاربران ایرانی که امنیت حساب کاربری آنها در هیچ اکسچنج متمرکزی تضمین ندارد، این روش بسیار کارآمد و مقرون به صرفه است. بسیاری از کارشناسان رمز ارز ها از این روش تحت عنوان “آینده تراکنش های نامتمرکز رمز ارز ها” یاد می کنند. از این روش با نام Atomic Swap نیز یاد می شود. در این روش مبادلاتی، امنیت در اولویت قرار می گیرد و اندکی بعد از زمانی که موجودی از کیف پول کاربر خارج می شود، رمز ارز درخواستی به حساب وی واریز می شود. در حال حاضر برای مبادلات قرارداد های هوشمند اتریوم از MEW نیز استفاده می شود اما Bancor، مبادلات طیف وسیع تری از قرارداد های هوشمند را پوشش می دهد. همچنین در جا به جایی از طریق Bancor، نیازی به انتقال وجه به صورت دستی نیست و با ورود به کیف پول خود پروسه انتقال به صورت خودکار انجام می شود.

رمز ارز های زیادی هم وجود دارند که بسیار پر کاربرد بوده اما از بلاک چین مجزایی برخوردار هستند و برای مبادله آنها نمی توان از اکسچنج های نامتمرکز قرارداد های هوشمند استفاده کرد. رمز ارز هایی مانند لایت کوین، استلار، کاردانو، مونرو و حتی بیت کوین که موارد استفاده بسیار زیادی در بین کاربران دارند را می توان از رمز ارز هایی نام برد که در لیست قرارداد های هوشمند اتریوم نیستند.

برای حل این مسئله می توان از یک لیست نسبتا طولانی شامل changelly، changer، bitswap، swaplab، changenow و … استفاده کرد که مبادلات طیف وسیعی از رمز ارز ها را پوشش می دهند. حتی تعدادی از اکسچنج های متمرکز  مانند Hitbtc، Kucoin و Cryptopia نیز برخی از مبادلات نامتمرکز را پوشش می دهند. با توجه به اینکه سیاست های پشتیبانی از توکن های مختلف برای نقاط مختلف و در مقابل جفت ارز های متفاوت دائم در حال تغییر است، تنها راه جستجوی آنلاین و بهنگام این موارد استفاده از پلتفرم coinswitch است. در اغلب موارد، برای استفاده از این سرویس حتی نیاز به ساخت اکانت و یا وارد کردن ایمیل خود نیز نخواهید داشت. فرض کنید تعدادی لایت کوین موجود در حساب خود را می خواهید به اتریوم تبدیل کنید. تمام اطلاعاتی که نیاز دارید، در یک صفحه نمایش ظاهر می شود. معمولا اولین گزینه، بهترین انتخاب کاربر خواهد بود. برای انجام مبادله نیازی به خارج شدن از این سرویس نیست. مواردی که با خط قرمز مشخص شده اند شامل تمام اطلاعاتی می شود که مورد نیاز کاربر است. در نمونه آزمایشی ما، ۰.۹۵۶ اتریوم (با کمی تغییر) به ازای ۴ لایت کوین از طریق changelly به کاربر پرداخت می شود. برای انجام این مبادله، نیازی به لاگین نبوده و استفاده از این گزینه نسبت به سایر گزینه ها به میزان ۷.۴۶ دلار  (به صورت میانگین) برای کاربر به صرفه تر است.

آینده مبادلات رمز ارز ها در صرافی های نامتمرکز
the-future-of-transactions-in-decentralized-exchanges


پلتفرم هایی که ثبت سفارش خارج از بلاک چین (
Off-chain) و تکمیل سفارش در داخل بلاک چین (On-chain) انجام می شود:

بر اساس این راهکار، ثبت سفارش در محیط مجزا از بلاک چین اکسچنج انجام می شود. ثبت سفارش در برنامه های واسطه ای نظیر Relayers، سرعت پلتفرم را تا حد زیادی افزایش می دهد. در روش بعدی خواهید دید که برای هر سفارشی که ثبت و یا تکمیل می شود، بلاک چین اکسچنج نیاز به آپدیت داشته که به فرض حجم بالای مبادلات، همواره سیستم در حالت غیر فعال قرار می گیرد. این دقیقا اتفاقیست که به محض ورود به اکسچنج هایی مانند IDEX با آن مواجه می شوید. خوشبختانه این مشکل با ظهور نسل جدیدی از اکسچنج های نامتمرکز تا حد قابل قبولی مرتفع شد. از معتبرترین اکسچنج های نامتمرکز در این نوع، می توان به 0x اشاره کرد. سایر بستر های شناخته شده در این مدل LEDGERDEX، RADAR RELAY و TOKEN JAR هستند. نکته قابل ذکر دیگر در مورد این مدل از اکسچنج های نامتمرکز، استفاده از نسخه هوشمند توکن اتریوم WETH، برای تسهیل مبادلات قرارداد های هوشمند اتریوم می باشد.


پلتفرم هایی که ثبت و تکمیل سفارش در آنها در داخل بلاک چین (
On-chain) صورت می گیرد:

این نوع از بستر های مبادلاتی، اولین نسل از صرافی های نامتمرکز به حساب می آیند. علی رغم زیرساخت کامل بلاک چینی و حفظ امنیت و حریم خصوصی کاربر در این گونه از اکسچنج ها، مشکلاتی نظیر حجم پایین نقدینگی، سرعت کم و هزینه بالای مبادلات در طول زمان کاربر را به استفاده از گزینه های مناسب تر سوق می دهد. هرچند برای کاربرانی که حجم زیادی از مبادلات را در بازه های زمانی میان مدت و  بلند مدت انجام می دهند، استفاده از این اکسچنج ها گزینه مناسبی به حساب می آید. از پلتفرم های IDEX، ETHER DELTA، FORK DELTA و WAVES می توان به عنوان بهترین نمونه های این سبک از اکسچنج نام برد.

 



دیدگاه هایی که در این مقاله ارائه شده اند متعلق به نویسنده می باشند و لزوماً مربوط به کوین ایران نیست و نباید به آن نسبت داده شود.



Image

https://coiniran.com/?p=26227
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x