معرفی ۱۰ صرافی آنلاین ایرانی معتبر برای ترید رمز ارزها
بازار سرمایهگذاری در رمز ارزها چند سالیست که بهشدت گسترش پیدا کرده است. ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و میتوان گفت رمز ارزها و بهطور کلی صنعت بلاکچین بهسرعت جایگاه خود را در بازار ایران پیدا کرده است. واضح است که سرمایهگذاری در رمز ارزها نیازمند بستری جهت اجرای مبادلات است. صرافیهای آنلاین ایرانی این بستر را فراهم میکنند تا کاربران بتوانند از طریق آن مبادلات خود را انجام دهند و از داراییهای خود تحت نظارت و امنیت این پلتفرمها نگهداری کنند. در همین راستا قصد داریم در ادامه به معرفی ۱۰ صرافی آنلاین ایرانی بپردازیم. سنجش اعتبار این صرافیها پیشتر توسط تیم تحقیقاتی کوین ایران انجام و در گزارشی مبسوط ارائه شده است. به همین خاطر در این مقاله توجه خود را به معرفی ۱۰ صرافی آنلاین ایرانی که در ارزیابی کوین ایران رتبهبندی شدهاند، معطوف خواهیم کرد. صرافیهای آنلاین ایرانی دارای مشخصات، مزایا و معایبی هستند که در ادامه به اجمال، مروری بر آنها خواهیم داشت.
پیشنهاد مطالعه: بهترین صرافی رمز ارز ایرانی کدام است؟ مقایسه تخصصی زمستان ۱۴۰۰
۱- صرافی اکسیر (Exir)
اکسیر یک صرافی آنلاین ایرانی و معتبر است که فعالیت خود را از سال ۹۶ آغاز کرده است. پس از اینکه حساب کاربران ایرانی در برخی از صرافیهای خارجی بلوکه شد و سرمایههای زیادی ازدست رفت، تیم صرافی اکسیر تصمیم به راهاندازی یک صرافی آنلاین ایرانی گرفت. این تیم پس از اتمام دوره تحقیقات و ارزیابی، در زمستان ۹۶ موفق به پیادهسازی پلتفرم اکسیر شد و درحال حاضر، این صرافی یکی از صرافیهای مطرح و محبوب ایرانی بهشمار میآید.
برای مشاهدهٔ رتبهٔ صرافی اکسیر در آخرین ارزیابی جامع صرافیهای رمزارزی ایرانی اینجا را کلیک کنید
صرافی اکسیر بیش از صدهزار کاربر فعال دارد و باتوجه به ارزیابیهای تیم تحقیقاتی کوین ایران، از منظر تامین امنیت داراییهای کاربران در رتبه اول صرافیهای آنلاین ایرانی قرار دارد. این صرافی از رمز ارزهای متنوعی پشتیبانی میکند و خدمات کاملا قابل قبولی را به کاربران ارائه میدهد. از مزایای اکسیر میتوان به کارمزد ۰.۲۵ درصدی برای مبتدیها، داشتن اپلیکیشن موبایل، ارائه خدمات تلفنی و پشتیبانی ۲۴ ساعته، اشاره کرد.
از معایب صرافی اکسیر نیز میتوان به رابط کاربری نسبتا پیچیده در نسخه وب، اشاره کرد. ممکن است مبتدیها در ابتدا برای استفاده از خدمات وب این پلتفرم دچار مشکل شوند، اما اپلیکیشن موبایل اکسیر این مشکل را رفع میکند. عدم پشتیبانی از برخی رمز ارزهای محبوب نیز جزو معایب صرافی اکسیر بهشمار میآید.
۲- صرافی نوبیتکس (Nobitex)
میتوان گفت نوبیتکس اولین صرافی آنلاین ایرانی است. این صرافی فعالیت خود را در سال ۹۶ آغاز کرد. صرافی نوبیتکس در سالهای اخیر با تیمی حرفهای و مجرب، توانسته بستری امن و کاربردی را برای کاربران حوزه خرید و فروش رمز ارزها فراهم کند و به یکی از محبوبترین صرافیهای آنلاین ایرانی بدل شود. ۶۰۰ هزار کاربر فعال، تاییدی بر کیفیت خدمات ارائهشده توسط نوبیتکس است.
برای مشاهدهٔ رتبهٔ صرافی نوبیتکس در آخرین ارزیابی جامع صرافیهای رمزارزی ایرانی اینجا را کلیک کنید
نوبیتکس در محیطی امن و کاربردی، شرایط را برای خرید و فروش رمز ارزها فراهم میکند. براساس دادههای تیم تحقیقاتی کوین ایران، نوبیتکس از منظر تجربه کاربری، بالاترین نمره را در میان صرافیهای آنلاین ایرانی بهخود اختصاص داده است. ارائه رمز ارزهای متنوع و رابط کاربری موثر، بخشی از مزیتهای صرافی نوبیتکس است.
شما میتوانید با ثبتنام و احراز هویت در صرافی نوبیتکس با استفاده از کارتهای عضو شبکه شتاب، اقدام به خرید سرمایههای رمز ارزی کنید. کارمزد تراکنشها در این صرافی باتوجه به سطح کاربری، سابقه و حجم معاملات، تعیین میشود که از ۰.۳۵ درصد در سطح یک شروع شده و با افزایش سابقه و حجم معاملات کاهش مییابد. پشتیبانی از اپلیکیشن گوشیهای هوشمند و قابلیت استفاده از اکانت آزمایشی، از دیگر مزیتهای صرافی نوبیتکس است. کیفیت خدمات نوبیتکس، این صرافی را در لیست بهترین صرافیهای آنلاین ایرانی قرار داده است.
۳- صرافی والکس (Wallex)
صرافی والکس نیز یکی از صرافیهای آنلاین ایرانی است. این صرافی توسط جمعی از دانشجویان دانشگاه شریف و دانشگاه تهران راهاندازی شده است. براساس توضیحات والکس، هدف اصلی از ایجاد این صرافی، ارتقا و تضمین امنیت سرمایههای کاربران است. استفاده از پروتکلهای امنیتی غیرقابل نفوذ، نگهداری اطلاعات کاربران در سرورهای آفلاین و تایید دومرحلهای، بخشی از تلاشهایی است که تیم تامین امنیت والکس در راستای افزایش سطح اعتماد کاربران ارائه میدهد.
برای مشاهدهٔ رتبهٔ صرافی والکس در آخرین ارزیابی جامع صرافیهای رمزارزی ایرانی اینجا را کلیک کنید
باید به این نکته نیز اشاره کرد که براساس اطلاعات تیم تحقیقاتی کوین ایران، والکس از منظر بهکارگیری پروتکلهای امنیتی جزو برترین صرافیهای آنلاین ایرانی محسوب نمیشود. از طرفی تنوع رمز ارزهای قابل مبادله، یکی از معیارهای کیفیت خدمات صرافی محسوب میشود که والکس کمتر از آن برخوردار است.
با این وجود امکان ثبتسفارش خارج از محدوده قیمت، پشتیبانی ۲۴ ساعته، اپلیکیشن موبایل و رابط کاربری عالی، باعث شده والکس در لیست معرفی ما، مرتبه سومین صرافی برتر ایرانی را به خود اختصاص دهد.
۴- صرافی رمزینکس (Ramzinex)
رمزینکس نیز یکی دیگر از صرافیهای آنلاین ایرانی است که توسط دانشجویان دانشگاه شریف راهاندازی شده است. هدف این تیم بالا بردن سرعت مبادله و حذف واسطهها است. علاوهبر امکاناتی که بهطور معمول اکثر صرافیهای آنلاین ایرانی ارائه میدهند، رمزینکس با پشتیبانی از رمز ارزهای بسیار متنوع، خود را متمایز میکند. شما میتوانید از طریق تتر به خرید و فروش طیف گستردهای از رمز ارزها بپردازید.
برای مشاهدهٔ رتبهٔ صرافی رمزینکس در آخرین ارزیابی جامع صرافیهای رمزارزی ایرانی اینجا را کلیک کنید
از طرفی رمزینکس از منظر تامین امنیت جزو برترین صرافیهای آنلاین ایرانی است. ارائه کیفپول اختصاصی و حفاظت از کلیدهای خصوصی در فضای آفلاین، یکی از عناصر کلیدی امنیت این صرافی بهشمار میرود. رابط کاربری مناسب رمزینکس نیز جزو نقاط قوت این صرافی است. رمزینکس بیش از ۵۰۰ هزار کاربر دارد و این امر باعث شده شکاف میان قیمت خرید و فروش کاهش یابد و سفارشات با سرعت بیشتری اجرایی شود.
باید به این نکته نیز توجه داشت که کارمزدها دوطرفه است (هم از سفارشدهنده و هم از پذیرنده گرفته میشود). میزان این کارمزد باتوجه به سوابق مالی کاربر از ۰.۳ تا ۱.۲ درصد متغیر است که رقم بالایی محسوب میشود. همچنین از معایب صرافی رمزینکس میتوان به کندی این پلتفرم در مواقع بسیار شلوغ اشاره کرد. با این حال رمزینکس با مزیتهای موثرش جزو صرافیهای برتر ایرانی قرار میگیرد.
۵- صرافی مزدکس (Mazdax)
مزدکس یکی از صرافیهای آنلاین ایرانی است که همواره در حوزه رمز ارزها مطرح بوده است. این صرافی با تیمی جوان و پویا، اهدافی بلند و بینالمللی را دنبال میکند. مزدکس با پشتیبانی از ۳۲ رمز ارز محبوب، امکانی جذاب برای معاملهگران این حوزه محسوب میشود. تنوع رمز ارزها و رابط کاربری مناسب، امتیاز این صرافی را در حوزه تجربه کاربری افزایش داده است.
برای مشاهدهٔ رتبهٔ صرافی مزدکس در آخرین ارزیابی جامع صرافیهای رمزارزی ایرانی اینجا را کلیک کنید
کارمزدهای منصفانه صرافی مزدکس، یکی از نقاط قوت این صرافی بهشمار میآید. کارمزد تراکنشها باتوجه به سفارشدهنده یا پذیرنده بودن، ۰.۲ تا ۰.۲۵ درصد است. فرآیند احراز هویت نیز برای بسیاری از کاربران معیار انتخاب است و ممکن است روندهای پیچیده ثبتنام برای افراد خوشآیند نباشد. مزدکس به نسبت دیگر صرافیهای آنلاین ایرانی دارای احراز هویت بسیار سادهای است. مزدکس دارای دو سطح کاربری است که با انجام مراحل ثبتنام در سطح یک خواهید بود و قابلیت برداشت نخواهید داشت؛ اما پس از تایید شماره موبایل کاربر، سطح دو خواهید بود و میتوانید تا سقف ۱۰ هزار تتر در روز برداشت کنید.
نداشتن اپلیکیشن Ios یکی از معایب مزدکس است. علاوه بر این، نبود امکان واریز و برداشت ریالی میتواند برای بسیاری از کاربران شاخصهای منفی بهشمار آید. مزدکس نیز دارای کیفپول اختصاصی است، اما به کاربران توصیه میشود فقط در مواقعی که قصد مبادله دارند از این کیفپولها استفاده کرده و در بقیه موارد از کیفپول شخصی خودشان برای نگهداری سرمایهها استفاده کنند.
۶-صرافی کویننیک (Coinnik)
صرافی کویننیک کار خود را از سال ۹۸ آغاز کرد و در چند سال گذشته توانست اعتبار زیادی در حوزه خرید و فروش رمز ارزها کسب کند. این پلتفرم با ارائه امنیتی قابل قبول در سالهای اخیر مطرح شده است. اما تنوع پایین رمز ارزها را میتوان جزو نقاط ضعف این صرافی برشمرد. رابط کاربری این صرافی مثل دیگر صرافیهای برتر ایرانی سطح قابل قبولی از کیفیت را ارائه میکند.
برای مشاهدهٔ رتبهٔ صرافی کویننیک در آخرین ارزیابی جامع صرافیهای رمزارزی ایرانی اینجا را کلیک کنید
با این حال کارمزد بالا و اختلاف زیاد قیمت خرید و فروش، از معایب صرافی کویننیک است. این نکته میتواند برای معاملهگرانی که حجم و تعداد تراکنشهای بالایی دارند، اهمیت ویژهای پیدا کند. از طرفی برداشت ریالی از این صرافی مستلزم زمان طولانیتری نسبت به دیگر صرافیهای آنلاین ایرانی است و نبود اپلیکیشن موبایل میتواند یک نکته منفی دیگر محسوب شود. اما امنیت بالا و تجربه کاربری مناسب باعث شده کویننیک در لیست صرافیهای برتر ایرانی قرار گیرد.
۷-صرافی ارزپایا (Arzpaya)
ارزپایا یکی از صرافیهای آنلاین ایرانی است که کار خود را از سال ۹۸ آغاز کرد و امروزه یکی از محبوبترین پلتفرمهای مبادله رمز ارزها در ایران بهشمار میآید. از منظر تعداد و حجم معاملات صورت گرفته، ارزپایا یکی از برترینها در حوزه صرافیهای آنلاین ایرانی است. شاید بتوان گفت که کارمزد پایین و سرعت تسویههای ریالی، از علل شاخص محبوبیت این صرافی است.
برای مشاهدهٔ رتبهٔ صرافی ارزپایا در آخرین ارزیابی جامع صرافیهای رمزارزی ایرانی اینجا را کلیک کنید
تیم پشتیبانی ارزپایا بسیار خوب عمل کرده و بهطور ۲۴ ساعته پاسخگوی مشکلات کاربران در حوزه خرید و فروش رمز ارزهاست. اما براساس ارزیابی تیم تحقیقاتی کوین ایران، ارزپایا در زمینه تجربه کاربری امتیاز کمتری نسبت به دیگر صرافیهای برتر ایرانی کسب کرده است.
کارمزد ۰.۲ درصدی برای تمام رمز ارزها، یک ویژگی بسیار جذاب برای معاملهگران حرفهای محسوب میشود. از طرفی ارزپایا ادعا میکند سریعترین واریز و برداشت را در میان تمام صرافیهای خاورمیانه دارد. اگر حجم برداشت ریالی شما کم باشد صرافی ارزپایا در کمتر از یک ساعت، مبلغ موردنظر را به حساب شما واریز خواهد کرد. این ویژگیهای منحصربهفرد، ارزپایا را در شمار برترین صرافیهای آنلاین ایرانی قرار داده است.
۸- صرافی بیتپین (Bitpin)
بیتپین یکی از صرافیهای آنلاین ایرانی است که سابقه زیادی ندارد، اما در دوسالی که از آغاز بهکار آن میگذرد توانسته جای خود را دربین برترین صرافیهای آنلاین ایرانی باز کند. پشتیبانی بیش از ۴۵ رمز ارز محبوب و جدید، خود یکی از نقاط قوت محوری این صرافی است. شما میتوانید رمز ارزهای متاورس (مانا و سندباکس) را نیز در این صرافی مبادله کنید.
برای مشاهدهٔ رتبهٔ صرافی بیتپین در آخرین ارزیابی جامع صرافیهای رمزارزی ایرانی اینجا را کلیک کنید
کارمزد تراکنشها در بیتپین نسبتا مناسب است و برای حجم معاملات کمتر از ۳۰ میلیون تومان در ماه، بین ۰.۳ تا ۰.۳۲ درصد محاسبه میشود. رابط کاربری این صرافی از کیفیت بالایی برخوردار است و محیطی ساده و جذاب را ارائه میدهد.
درمجموع ارائه خدمات فرعی معاملات رمز ارز مثل تعیین حد ضرر، پشتیبانی مناسب، اپلیکیشن موبایل، کارمزد مناسب و پشتیبانی از رمز ارزهای متنوع، بیتپین را به یکی از صرافیهای محبوب ایرانی بدل کرده است.
۹- صرافی اوکی اکسچنج (Ok-ex)
اوکی اکسچنج یکی از باسابقهترین پلتفرمهای مبادله رمز ارز در بین صرافیهای آنلاین ایرانی است. این صرافی در مدت فعالیت خود پیشرفت قابل توجهی داشته و درحال حاضر با ۵ میلیون کاربر و گردش مالی ۴۰۰ میلیون دلاری در ماه، یکی از محبوبترین و قدرتمندترین صرافیهای ایرانی محسوب میشود. براساس اطلاعات صفحه رسمی اوکی اکسچنج این صرافی بیش از ۴۰۰ رمز ارز مختلف را پشتیبانی میکند که در میان صرافیهای آنلاین ایرانی عدد بسیار قابل توجهی است.
تیم اوکی اکسچنج در تلاش است تا با تامین امنیت سرمایههای کاربران، اعتماد آنان را به نحو حداکثری جلب کند. کارمزد تراکنشها در این صرافی مناسب است، اما نبود شفافیت کافی در کارمزدهای پرداختی، جزو نقاط ضعف آن محسوب میشود. گذشته از ضعفهای موجود در اوکی اکسچنج، این صرافی یکی از بهترین و محبوبترین صرافیهای آنلاین ایرانی محسوب میشود.
۱۰- صرافی بیدارز (Bidarz)
بیدارز در سال ۹۷ وارد بازار صرافیهای آنلاین ایرانی شد. این تیم هدفی متمایز را دنبال میکند و بیش از کسب محبوبیت و جذب کاربر، بر تکنولوژی همتا به همتا تاکید دارد. هرچند مبادلات ارزان از اهداف این صرافی بهشمار میآید، اما کارمزد ۰.۵ درصدی آن، خیلی هم ارزان نیست. پشتیبانی از رمز ارزهای نسبتا متنوع از نقاط قوت بیدارز محسوب میشود. علاوه بر این ارائه کیفپول اختصاصی با امنیتی قابل قبول، از مزیتهای صرافی بیدارز است. بهطورکلی رابط کاربری خوب و امنیت قابل قبول بیدارز، این صرافی را در لیست بهترین صرافیهای آنلاین ایرانی قرار داده است.
پیشنهاد مطالعه: بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایهگذاری در سال 2022 طبق نظر تحلیلگران
جمعبندی
بررسی و تحلیل برترین صرافیهای آنلاین ایرانی طی گزارشی مبسوط در سایت کوین ایران منتشر شده است. در این مقاله تلاش کردیم تا بهطور اجمالی به معرفی این صرافیها بپردازیم و تاحدی مزایا و معایب آنها را بررسی کنیم.
معیارهای گوناگونی برای ارزیابی کیفیت خدمات یک صرافی آنلاین وجود دارد. هرچند تمام این ویژگیها حائز اهمیت است، اما بسته به نوع کاربری شما، سابقه و تجربه شما در بازارهای مالی و درنهایت استراتژی کلی سرمایهگذاری شما، اولویت معیارهای انتخاب بهترین صرافی، متفاوت است. شاید برای یک معاملهگر حرفهای تنوع رمز ارزها و کارمزد پایین در اولویت باشد، درصورتیکه برای یک کاربر مبتدی رابط کاربری مناسب، در اولویت قرار میگیرد.
صرافیهای معرفی شده در این مقاله، همه جزو بهترین صرافیهای آنلاین ایرانی هستند؛ بااینحال تفاوتهای بارزی نیز دارند. امید است که با توجه به اطلاعات درج شده در این مقاله و مرور گزارش تحقیقاتی تیم کوین ایران در باب ارزیابی صرافیهای آنلاین ایرانی، بتوانید انتخاب مناسبی در راستای اهداف تجاری خود داشته باشید.
این مقاله صرفا برای اهداف آموزشی ارائه شده است و نباید بهعنوان مشاورهٔ تجاری و سرمایهگذاری از طرف کوین ایران و نویسندگانش قلمداد شود.