بانک اطلاعاتی صرافی‌های ارز دیجیتالبهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی

بهترین صرافی‌ ارز دیجیتال ایرانی – مقایسه تخصصی بهار ۱۴۰۰

رتبه‌بندی صرافی‌های رمزارزی ایرانی کوین ‌ایران برای نخستین بار در پاییز ۱۳۹۹ منتشر شد. هدف از انجام این رتبه‌بندی افزایش شفافیت و بهبود عملکرد سرویس‌دهنده‌های متمرکز مبادلاتی رمزارزی در ایران بوده است. در اولین نسخهٔ این رتبه‌بندی چهار صرافی مطرح رمزارزی ایرانی مورد پژوهش قرار گرفتند. صرافی‌های نوبیتکس (Nobitex)، اکسیر (Exir)، والکس (Wallex) و رمزینکس (Ramzinex) رتبه یک تا چهار نخستین رتبه‌بندی بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی را به خود اختصاص دادند.

پیشنهاد مطالعه: بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی کدام است؟ یک مقایسه تخصصی -فصل پاییز-

گزارشی که مشاهده می‌کنید نتایج نسخهٔ دوم رتبه‌بندی صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی است که در کنار توسعه روش‌شناسی رتبه‌بندی نخست، تعداد صرافی مورد ارزیابی خود را به ۲۴ عدد افزایش داده است. همانند رتبه‌بندی نخست، شاخص‌های بسیاری به منظور ارزیابی هرچه بهتر صرافی‌ها توسعه داده شده‌اند. از میزان قانون‌مداری صرافی‌ها، امنیت و کیفیت بازار تا کیفیت تیم اجرایی و تجربه کاربران از سرویس‌ها، سعی شده است که صرافی‌ها از زوایای مختلفی ارزیابی شوند. معتقدیم حجم بازارِ یک صرافی اگرچه شاید نخستین معیار ما برای سنجش کیفیت یک صرافی باشد، اما نمی‌تواند نمایندهٔ شایسته برای ارزیابی کیفی صرافی‌ها باشد.

شاخص‌های رتبه‌بندی بهترین صرافی‌های رمز ارز ایرانی

به طور معمول وقتی یک کاربر می‌خواهد وارد دنیای تبادل رمزارزها شود، نگرانی‌های او می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • آیا می‌توانم به اطلاعات منتشرشده توسط این صرافی اعتماد کنم؟
  • آیا امکان دستکاری در بازار صرافی‌ها وجود دارد؟
  • آیا دارایی‌های من امن و بیمه شده است؟
  • آیا این صرافی API خوبی دارد؟

پس انتخاب یک صرافی ارز دیجیتال ایرانی نباید تنها مبتنی بر حجم بازار آن باشد، بلکه باید بر اساس کیفیت سرویس‌دهی و شفافیت عرضه اطلاعات در آن صورت گیرد. حجم و نقدینگی می‌توانند به آسانی دستکاری شوند. صرافی با استفاده از مکانیزم‌های تشویقی نظیر رقابت‌های مبادلاتی و اهدای رمزارز به راحتی می‌توانند حجم مبادلات در پلت‌فرم خود را افزایش دهند. پس به منظور انتخاب یک صرافی مناسب باید مجموعه از فاکتورهای متفاوت مد نظر قرار گیرند. به همین خاطر است که رتبه‌بندی ما شش شاخص اصلی و دو شاخص فرعی دارد و سعی می‌کند از زوایای مختلفی سرویس‌های صرافی‌های رمزارزی ایرانی را مورد ارزیابی قرار دهد.

در شکل زیر شاخص‌های اصلی شکل‌دهنده رتبه هر صرافی و میزان تاثیرگذاری هر شاخص را مشاهده می‌کنید:

رتبه‌بندی صرافی‌های ایرانی رمز ارز

 این رتبه‌بندی با استفاده از نمره تجمیعی هر مجموعه، یک نشان کیفی به هر صرافی رمز ارز اعطا می‌کند و بر اساس آن صرافی‌های ایرانی را به سه گروه صرافی‌های با ریسک کم، صرافی‌های با ریسک متوسط و صرافی‌های با ریسک بالا تقسیم‌بندی می‌کند.

رتبه‌بندی صرافی‌های ارز دیجیتال

استقبال بی‌نظیر کاربران و صرافی‌ها از این رتبه‌بندی، نشان‌دهندهٔ دستیابی ما به بخشی از اهداف اولیه است. معتقد هستیم نتایج این رتبه‌بندی معیار مناسبی برای شناخت صرافی‌های با ریسک کمتر در ایران است. به طور خلاصه مهمترین تغییرات این رتبه‌بندی نسبت به رتبه‌بندی نخست به شرح زیر است:

  • درصد وزنی شاخص‌های موثر تغییر کرده ‌است.
  • شاخص‌های سرمایه‌گذاری و نظارت بر معاملات با هم ادغام و در یک متغیر مورد مطالعه قرار گرفته‌اند.
  • در شاخص امنیت یک پارامتر به پارامترهای موثر اضافه شده است.
  • شاخص کیفیت بازار توسعه پیدا کرده است.
  • تعداد صرافی‌های مورد بررسی ۵۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
  • همبستگی میان رتبه‌ صرافی‌ها و شاخص کیفیت بازار مورد مطالعه قرار گرفته است.
  • نتایج مطالعه آماری بازار هشت صرافی در پیوست این پژوهش ارائه شده است.
  • روش‌های جمع آوری اطلاعات به روز شده و اطلاعات به صورت مدون و مکانیزه استخراج شدند.

بهترین صرافی‌ ارز دیجیتال ایرانی کدام است؟

این رتبه‌بندی به هر صرافی رمزارزی ایرانی یک نمره کمّی و یک نشان کیفی اعطا می‌کند. صرافی‌های ممتاز آنهایی هستند که نمره کمی  ۷۰ و بالاتر کسب کرده‌اند. در نتیجه استفاده از آن‌ها ریسک کمتری در پی خواهد داشت. صرافی‌هایی که نمره آن‌ها بالاتر از ۶۰ بوده صرافی‌های با ریسک متوسط و آن‌هایی که پایین‌تر از ۵۰ امتیاز کسب کرده‌اند، صرافی‌های با ریسک بالا تفسیر می‌شوند. گفتنی است در این گزارش اطلاعات و عملکرد صرافی‌هایی مورد بررسی قرار گرفته‌است که تا پایان سال ۹۹ فعال بوده‌اند؛ بنابراین از آنجا که هدف کوین ایران گزارش آمار موجود است، صرافی‌ «ارزخانه» که فقط در زمان جمع‌آوری داده‌های اولیه‌ فعال بوده‌ نیز در گزارش نهایی ذکر شده است. به طور خلاصه مهمترین نتایج این رتبه‌بندی به شرح زیر است:

  • صرافی‌های با ریسک کم: اکسیر (Exir)، نوبیتکس (Nobitex) و رمزینکس (Ramzinex)
  • صرافی‌های با ریسک کم ۶۴ درصد حجم روزانه بازار مبادلات رمزارزی را به خود اختصاص داده‌اند.
  • تعداد صرافی‌های با ریسک کم نسبت به دوره قبل افزایش یافته ‌است.
  • تعداد حملات هکری کم بوده و امنیت صرافی‌ها افزایش پیدا کرده است. به طوری که پنجاه درصد صرافی‌ها وضعیت امنیتی مطلوبی دارند. (نشان کیفی B و بالاتر دارند)
  • شفافیت ارائه اطلاعات توسط صرافی‌ها افزایش پیدا کرده است. نزدیک به ۲۵ درصد صرافی‌ها مستندات API خود را در اختیار تیم تحقیقاتی قرار دادند.
  • استانداردهای KYC و هویتی کاربران در سطح بالایی توسط صرافی‌ها انجام می‌شود. احراز هویت برای ۱۰۰ درصد صرافی‌ها الزامی است.
  • صرافی‌ها ملاحظات قانونی بیشتری را رعایت می‌کنند اما تنها صفر درصد از صرافی‌ها به عنوان یک موسسه مالی ثبت قانونی شده‌اند.

 

جدول هشت صرافی برتر ارز دیجیتال ایرانی را در زیر مشاهده می‌کنید. برای مشاهدهٔ جدول کامل رتبه‌بندی ۲۴ صرافی‌ ارز دیجیتال ایرانی اینجا را کلیک کنید.

 

بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی کدام است

لطفا توجه داشته باشید که این رتبه‌بندی نشان دهنده برتری همیشگی و ذاتی یک صرافی بر بقیه صرافی‌ها نیست. همچنین معرفی‌کننده محل مناسب برای سرمایه‌گذاری و مبادلات کاربران نیست. هدف این پژوهش افزایش شفافیت و بهبود عملکرد صرافی‌های رمزارزی ایرانی است. در پایان با تشکر از همکاری وبسایت میهن بلاکچین که با همرسانی این پژوهش به بیشتر دیده‌شدن آن کمک کرد و تمامی افرادی که ما را در انجام این پژوهش یاری نموده‌اند، خواهشمندیم نظرات، پیشنهادها و انتقادهای خود را برای ما ارسال کنید. تیم تحقیقاتی کوین‌ایران معتقد است انتقادهای خیرخواهانه شما کاربران عزیز چراغ راه ما برای پژوهش‌های بعدی و توسعه‌های آتی است. برای دانلود گزارش کامل نسخهٔ بهار رتبه‌بندی صرافی‌های رمزارزی کوین ایران از لینک زیر استفاده کنید.

لینک دانلود کامل گزارش download

 

تیم تحقیقاتی کوین‌ ایران: supprot@coiniran.com

بهار ۱۴۰۰

[googlepdf url=”https://coiniran.com/wp-content/uploads/2021/04/Coiniran-Benchmark-1.pdf” download=”Download” width=”۱۲۰۰″ height=”۸۰۰″]
https://coiniran.com/?p=44939
دکمه بازگشت به بالا