باگ پروتکل کامپاند به پرداختهای 90 میلیون دلاری ختم شد!
پروتکل استیکینگ کامپاند، پنجمین پروتکل بزرگ دیفای، پس از یک بروزرسانی نرمافزاری دچار باگی شد که بهطور تصادفی 90 میلیون دلار بین کاربراناش توزیع نمود. دارندگان توکن کامپاند (COMP) پس از ایجاد این باگ ناخواسته 90 میلیون دلار از این توکن بومی را دریافت نمودند.
کامپاند یک پروژه اتریوم است که تمرکزش بر اجازه دادن به وامگیرندگان برای گرفتن وام و وامدهندگان برای ارائه وام از طریق قفل کردن داراییهای آنها در این پروتکل بنا شده است. بهطور کلی کاربران داراییهای رمز ارز خود را با یک نرخ سود ثابت سالانه به وامگیرندگان میدهند. بنابراین انتظار نمیرفت که این پروتکل به یکی از کاربران 29 میلیون دلار و به کاربری دیگر 70 میلیون دلار توکن COMP پرداخت کند.
Robert Leshner، بنیانگذار کامپاند، از کاربران خواهش کرد که توکنهای دریافتی را پس دهند، وی حتی پا را فراتر نهاده و با انتشار توئیتی آنان را تهدید کرد که درصورت عدم عودت مبالغ دریافتی اطلاعات شخصی آنها را علنی کرده و مراتب را به سرویس درآمد داخلی (IRS) گزارش خواهد داد. این توئیت چندی بعد توسط وی حذف شد.
پرداخت به کامپاند یا به IRS
Ben Carman، توسعهدهندهی بیتکوین، معتقد است که کامپاند بدون بازگردانی بلاکچین به نسخهای قدیمیتر قادر به احیای مبالغ ازدست دادهی خود نیست، قانون هم هیچ فردی را ملزم به عودت توکنهای دریافتی نمیکند. چنانچه کاربران بخواهند 10 درصد از این توکنها را نزد خود نگه دارند، گزارش مالیاتی IRS مشمول آنها نخوهد شد. اما اگر آنها تصمیم بگیرند تمام مبالغ دریافتی را حفظ کنند، لازم است تا متناسب با ارزش این توکنها به IRS مالیات بپردازند.
به سرمایهگذاران فضای دیفای سود تعلق میگیرد
شرکت سانفرانسیسکویی کامپاند تنها یکی از چند پروتکل دیفایی است که بهکمک قراردادهای هوشمند مبتنی بر بلاکچین، درحال احیای موسسات مالی سنتی است. ارزش داراییهای موجود در کامپاند به 9.65 میلیارد دلار میرسد و بهتازگی موفق بهجذب یک کمک 25 میلیون دلاری از سوی موسسهی سرمایهگذاری a16z شده است.
بنیانگذار آن در گذشته یک اقتصاددان بوده و باور داشته که صنعت رمزنگاری در محیط نرخ بهرهی صفر فاقد هرگونه پویایی است. این نگرش سنگبنای ایجاد کامپاند است.
پیشنهاد مطالعه: پروتکل کامپاند (Compound) چیست؟ معرفی توکن COMP