دلیل استفاده از بلاکچین (Blockchain) چیست؟
بیاید یک بار دیگر تکنولوژی Blockchain را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.
در چند سال اخیر، میلیون ها دلار صرف انجام تحقیقات در زمینه تکنولوژی بلاکچین (Blockchain) شده است. همچنین آزمایش های متعددی نیز به منظور بررسی کاربرد بلاکچین در حوزه های مختلف به انجام رسیده است. با کوین ایران همراه باشید.
به گزارش کوین ایران به نقل از کوین دیسک، تکنولوژی بلاکچین راهکار های جدیدی را برای احراز هویت و تنفیذ اختیارات پیشنهاد می دهد؛ این موضوع نیاز به مدیریت به شیوه متمرکز را از بین می برد. در نتیجه این تکنولوژی، ایجاد روابط دیجیتالی جدید را ممکن می سازد.
با رسمی شدن و تامین امنیت روابط دیجیتال، Blockchain به منظور خلق یک لایه مستحکم بر روی اینترنت، برای معاملات و تراکنش های بر پایه ارزش، ایجاد شده است. (اغلب در برابر واژه «اینترنت ارزش»، واژه «اینترنت اطلاعات» به کار برده می شود؛ که به مدت بیست سال است از سرویس دهنده مشتری-سرور، حساب ها و پایگاه های کپی برداری مورد استفاده ما، استفاده می کند).
صحبت های زیادی از ایجاد زیرساخت های یک لایه تراکنشی بر روی اینترنت صورت گرفته است؛ اما گاها Blockchain ، کلید های رمز نگاری خصوصی و دیجی ارز ها انتخاب درستی نیستند.
گروه های زیادی با خلق فلوچارت های مختلف به یک شخص یا یک نهاد، در انتخاب بین بلاکچین و پایگاه داده های کلاینت-سرور کمک می کنند. عوامل زیر، تنها بخشی از اقدامات انجام شده در گذشته است:
آیا داده ها دارای حالتی پویا با تاریخچه قابل حسابرسی در Blockchain هستند؟
به دلیل پیچیدگی مهر و موم فیزیکی و ظاهر اسناد کاغذی، جعل آن ها سخت می باشد. همانند این که در دل یک سنگ چیزی را حک کنی، اسناد کاغذی از پایداری مناسبی برخوردار هستند.
اما در صورتی که داده ها مداوما در جریان باشند و اگر تراکنش ها مداوما و به طور منظم در حال انجام باشند، ممکن است کاغذ به عنوان یک وسیله ثبت، توانایی یک سیستم ثبت را نداشته باشد. ورود داده ها بصورت دستی نیز دارای محدودیت های انسانی است.
هنگامی که داده ها و تاریخچه آن ها برای روابط دیجیتالی که سعی در کمک به ایجاد آن دارند با اهمیت باشد، Blockchain گزینه مناسبی ست؛ بلاکچین با دادن اختیار نوشتن متون جدید در سیستم ثبت به بسیاری از طرفین، ظرفیت انعطاف پذیری را ارائه می دهد. نا گفته نماند که این سیستم ثبت، توسط بسیاری از دنبال کننده ها نگهداری می شود.
امکان کنترل داده ها توسط یک مقام مرکزی
دلایل متعددی وجود دارد که چرا شخص ثالث باید مسئول تأیید اعتبار و مجوز باشد. زمان هایی وجود دارد که کنترل توسط شخص ثالث، مطلوب و مناسب است. بعضا ممکن است حفظ حریم خصوصی اطلاعات اهمیت داشته باشد؛ در این موارد راه هایی برای تامین امنیت اطلاعات از طریق عدم اتصال به شبکه وجود دارد.
اگر زیرساخت های فناوری اطلاعات موجود، برای تامین امنیت هویت دیجیتالی کافی نباشد، می توان آن را با تکنولوژی بلاکچین تامین کرد.
همانطور که ساتوشی ناکاموتو در اثر خود با عنوان «بیت کوین: یک سیستم پرداخت الکترونیکی همتا به همتا» نوشت؛ “فروشندگان (یا پذیرندگان) باید بیشتر مراقب مشتریانشان باشند و اطلاعات بیشتری را نسبت به حالت معمول از آن ها بخواهند. درصدی کلاهبرداری نیز بعنوان یک امر اجتناب ناپذیر، قابل پذیرش است”.
رمزنگاری کلید های خصوصی، تراکنش های ارسالی (خروجی) را ممکن می سازد. این تراکنش ها به سیستم های متمرکز و حساب های دقیق مورد استفاده در ایجاد روابط دیجیتال نیاز ندارد. چنین پایگاه داده ای ممکن است برای تضمین معاملات مالی سبک به میلیون ها دلار نیاز داشته باشد؛ اینجاست که ممکن است بلاکچین راه حل خوبی باشد.
آیا سرعت معاملات مهم ترین موضوع است؟
آیا این پایگاه داده نیاز به عملکرد خوب پردازش میلی ثانیه ای دارد؟
در صورتی که تمام آنچه که مورد نیاز است، عملکرد بالا در معاملات میلی ثانیه ای باشد، بهترین راه این است که به همان سیستم متمرکز مدل سنتی رجوع کنیم. بلاکچین ها به عنوان پایگاه داده، دارای سرعت پایین و هزینه بالا جهت ذخیره داده ها هستند؛ این موضوع به پردازش و یا استخراج هر بلاک در یک زنجیره مربوط می شود. در حال حاضر، سیستم های اطلاعاتی متمرکز بر پایه مدل مشتری- سرور، سریع تر و کم هزینه تر می باشند.
به طور خلاصه، ما هنوز از تمامی محدودیت ها و امکانات Blockchain مطلع نیستیم، اما می توانیم حداقل از موارد استفاده آن صحبت کنیم؛ مواردی که همگی به مدیریت و حفظ روابط دیجیتال، به عنوان بخشی از یک سیستم ثبت مربوط است.