مخترع پلیاستیشن (PlayStation) هوادار متاورس نیست!
مخترع محبوبترین کنسول بازی ویدئویی جهان یعنی پلیاستیشن (PlayStation)، متاورس را بیهدف خواند. Ken Kutaragi همچنین به هدستهای واقعیت مجازی (VR) نیز علاقمند نبوده و آنها را آزاردهنده میداند.
Ken Kutaragi: «حضور در دنیای واقعی بهشدت مهم است.»
پس از تغییر نام فیسبوک به Meta در اواخر سال میلادی پیش، فضای متاورس بهیکی از بحث برانگیزترین موضوعات بدل گشته است.
علیرغم محبوبیت بالای این مقوله، این شبکهی سهبعدی از دنیاهای مجازی که بر ارتباطات اجتماعی تمرکز دارد جذابیت همگانی ندارد. یکی از این افرادی که با این ترند موافق نیست Ken Kutaragi، مخترع کنسول بازی پلیاستیشن و مدیرعامل سابق شرکت بخش سرگرمیهای تعاملی سونی (Sony Interactive Entertainment) است.
این مهندس 71 سالهی ژاپنی در آخرین مصاحبهی خود مدعی شد که متاورس گام بزرگ بعدی در جهان فناوری نیست. بهعقیدهی وی این فضای مجازی نهتنها ماهیت یکپارچهسازی ندارد بلکه عملکردش با جداسازی نسبی افراد همراه است. وی افزود:
«حضور در دنیای واقعی بهشدت مهم است، اما تمرکز متاورس تنها بر ایجاد دنیاهای شبهواقعی در یک جهان مجازی است که هرچه سعی میکنم هدفی در آن نمیبینم. آیا شما ترجیح میدهید که یک آواتار زیبا از خودتان باشید یا خود واقعیتان؟ این ویژگی متاورس دقیقا شبیه سایتهای گفتگویی است که کاربران با هویتهای ناشناس بایکدیگر ارتباط برقرار میکنند.»
وی همچنین به بیعلاقگی خویش نسبت به هدستهای واقعیت مجازی اعتراف کرد و بیان داشت که این گجتها تنها انسانها را از دنیای واقعی جدا و بیگانه میسازند و آنها را آزاردهنده توصیف کرد.
اختلاف نظر دربارهی متاورس
علیرغم مخالفت مخترع پلیاستیشن با متاورس، بزرگترین شرکت مدیریت دارایی جهان یعنی Grayscale دیدگاهی متفاوت دارد. این موسسهی مالی معتبر پیشبینی کرده است که بخش متاورس در چند سال آینده ارزشی بالغ بر 1 تریلیون دلار پیدا خواهد کرد.
Grayscale اظهار داشت که توان بالقوهی متاورس تنها محدود به بخش بازیسازی نبوده و حوزههای بسیار فراتری ازقبیل تبلیغات، رویدادهای دیجیتالی، تجارت اجتماعی و درآمدزایی توسعهدهندگان و تولیدکنندگان محتوا را دربر خواهد گرفت.
پیشنهاد مطالعه: آینده متاورس چه خواهد بود؟ ۱۰ پروژهٔ هیجانانگیز متاورس در سال 2022