پروندهسازی صندوق بینالمللی پول (IMF) برعلیه بیتکوین!
صندوق بینالمللی پول (IMF) با انتشار توئیتی اقدام به پروندهسازی علیه بیتکوین کرد. در این توئیت آمده است بیتکوین بهطور خصوصی صدور میشود، از ریسک سرمایهگذاری بالایی برخوردار است و کاربرد آن بهعنوان پول قانونی توصیه نمیگردد. صندوق بینالمللی پول اظهار داشت: «داراییهایی که مانند بیتکوین بهطور خصوصی صادر میگردند ریسک بالایی بههمراه داشته و استفاده از آنها برای ارز ملی بههیچ وجه توصیه نمیشود.»
صندوق بینالمللی پول در توئیت خود به مقالهای که توسط دو تن از مشاوران حقوقیاش در 26 جولای نوشته شده، ارجاع داده است. نویسندگان در این مقاله که با تیتر «آیا داراییهای رمزنگاری شده میتوانند پول ملی باشند؟ بعید بهنظر میرسد» منتشر شد، دربارهی خطراتی که ممکن است تبدیل بیتکوین به پول قانونی درپی داشته باشد، هشدار داده و به تصمیم کشور السالوادور اشاره کردهاند. این مقاله یکی از نگرانیهای موجود درخصوص استفاده از بیتکوین را «کاهش سود بانکی و ضرر سیاستهای پولی» توصیف کرده است.
واکنش جامعهی رمزنگاری
افراد بسیاری از رویکرد صندوق بینالمللی پول درمورد بیتکوین انتقاد کردند. یکی از کاربران توئیتر اظهار داشت که IMF با بیان اینکه بیتکوین «بهشکل خصوصی صادر میشود» تنها قصد تخریب مشروعیت آن را دارد، زیرا درحقیقت این ارزهای ملی هستند که بهطور خصوصی ضرب و توزیع میگردند و بیتکوین یک پروتکل عمومی و متنباز است.
کاربر دیگری خاطرنشان کرد: «ارزهای دولتی مانند دلار آمریکا از ریسک بهمراتب بیشتری برخوردارند، بهویژه هنگامی که این ارزها توسط سازمانهای بیندولتی به کشورهایی با اقتصاد ضعیف وام داده میشوند.»
کاربر سوم با ذکر این نکته که بیتکوین و رمز ارزها درحال رقابت با داراییهای ذخیرهی بینالمللی هستند، گفت:
«عصبانیت صندوق بینالمللی پول بهدلیل آن است که شرکتها و سرمایهگذاران درحال توزیع ثروت خود بین بیتکوین و سایر رمز ارزها هستند و به حق برداشت مخصوص (SDR) این سازمان اعتنایی نمیکنند.»
برخی از افراد نیز وجود IMF را غیرضروری میدانند، تاجایی که Dan Tapiero، بنیانگذار شرکت سرمایهگذاری DTAP Capital، پیشبینی نمود: «در ده سال آینده خبری از صندوق بینالمللی پول نخواهد بود.»
پیشنهاد مطالعه: بیت کوین و نظریه پولی مدرن