ایستگاه خبر

به‌چالش کشیده شدن جایگاه دلار توسط رمز ارزها در کشورهای درحال توسعه

طبق گزارشی که از سوی صندوق بین‌المللی پول (IMF) منتشر شده است، سرمایه‌گذاری رمز ارزها در کشورهای درحال توسعه از استقبال بالایی برخوردار است. IMF نگران چالش‌هایی است که این روند به نظام پولی جهان وارد می‌کند. مقاله‌ای که توسط WAtoday چاپ شده است دلیل این استقبال جهانی از رمز ارزها را نرخ بهره‌ی بسیار پایین یا صفر این دارایی‌ها می‌داند. به‌بیان دیگر، نرخ بازدهی نظام مالی سنتی بسیار پایین بوده و در مقایسه با سود حاصله از امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) بسیار اندک است.

رمز ارزها، سودمند یا زیان‌بخش؟

IMF در این گزارش برخلاف همیشه که به صنعت رمزنگاری برچسب‌هایی از قبیل «کلاه‌برداری و پول‌شویی» می‌زد، به سودمندی حاصله از این دارایی‌ها اشاره نمود. اگرچه این سازمان همچنان بر استفاده‌ی مجرمان از این صنعت برای دور زدن نظام‌های پولی تاکیید نمود.

برترین ویژگی رمز ارزها از نگاه IMF امکان دسترسی شمار زیادی از مردم کشورهای درحال توسعه به خدمات مالی است. این خدمات درگذشته به‌دلیل عدم دسترسی مردم این کشورها به حساب‌های بانکی و یا سایر زیرساخت‌های مالی، وجود نداشته است.

با این‌وجود، نگرانی اصلی IMF پدیده‌ای به‌نام «رمزنگاری شدن یا cryptoisation» است. این حالت که به استفاده‌ی مردم از رمز ارزها به‌جای ارز فیات بومی خود اطلاق می‌گردد، نمونه‌ی ارتقاء یافته‌ی «دلاری شدن یا dollarisation» است؛ که در آن استفاده از دلار به‌جای ارز بومی ترجیح داده می‌شود.

این گزارش با هشدار درخصوص عدم توانایی سیاست‌های اقتصادکلان برای کنترل مهاجرت جمعیت کشورها به سمت رمز ارزها، اظهار داشت:

«دارایی‌های دیجیتال به‌تنهایی توانایی دگرگونی جریان‌های اقتصادی را برای پذیرش جهانی رمز ارزها ندارند. این فناوری‌ها و نوآوری‌های موجود در این کلاس از دارایی‌ها، به‌خصوص استیبل‌کوین‌ها، است که پذیرش و استقبال از آنها را تقویت می‌کند. درنتیجه ظرفیت هرگونه سیاست اشتباه تاحد بسیار زیادی کاهش می‌یابد.»

این گزارش در خاتمه بر لزوم توافق استانداردهای‌ جهانی برای نظارت دولت‌ها بر صنعت رمزنگاری تاکید کرد و از بانک‌ها خواست تا برای کاهش تقاضای دارایی‌های رمزنگاری خصوصی، به مشتریان خود انواع سبدهای رمز ارز را ارائه دهند.

پیشنهاد مطالعه: آشنایی با قوانین ضد پول‌شویی ارزهای دیجیتال (AML)

Source

https://coiniran.com/?p=47754
دکمه بازگشت به بالا