ایستگاه خبر

صفر تا صد فیلترینگ تلگرام

عرضه اولیه سکه تلگرام موجب ایجاد سردرگمی در مقامات ایرانی شده است. در همین رابطه، این روز ها نقل قول ها و گفته های بعضاً متناقضی در رابطه با ممنوعیت این نرم افزار پیام رسان در داخل کشور به گوش می رسد. از جمله این گفته ها می توان به اظهارات رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران اشاره کرد که عنوان کرده بود، تصمیم به فیلترینگ تلگرام تا تاریخ 20 آوریل (یا پایان ماه فروردین)، به دلیل آنچه او انحصاری بودن این پیام رسان و همچنین نگرانی از تضعیف پول ملی خوانده است، «در بالا ترین سطح نظام» گرفته شده است.

در مقابل حسن روحانی رئیس جمهور ایران نیز در مخالفت با شایعات پیرامون ممنوعیت و فیلترینگ تلگرام به اظهار نظر در این رابطه پرداخته است. لازم به ذکر است که در ایران، بیش از ۸۰ درصد از کاربران اینترنتی از تلگرام استفاده می‌کنند. بر اساس آمار، این پیام رسان در ایران حدود ۴۰ میلیون کاربر دارد. از طرفی نیز مقامات دولتی جمهوری اسلامی ایران بار ها بحث فیلترینگ تلگرام را مورد بررسی قرار داده و گاها محدودیت‌هایی را برای دسترسی کاربران به آن اعمال نموده اند، به گونه‌ای که این محدودیت ها به اختلالات جدی نظیر مسدود شدن تماس های صوتی منجر شده است.

نگرانی های مقامات ایران

به گزارش کوین ایران و به نقل از خبرگزاری های news.bitcoin و coindesk، گزارش ها حاکی از آن است که مقامات ارشد دولت ایران در حال مذاکره پیرامون ممنوعیت احتمالی نرم افزار پیام رسان تلگرام می باشند.

این اقدام تا حدودی ناشی از این ملاحظه است که توکن های جدید این برنامه ممکن است موجب تضعیف پول ملی کشور شود.

نرم افزار پیام رسان تلگرام به طور گسترده مورد استفاده ایرانیان قرار گرفته است. کارشناسان معتقدند که علاوه بر نگرانی های موجود پیرامون عرضه اولیه کوین های تلگرام و تأثیر آن بر اقتصاد داخلی کشور، یکی از دلایل اصلی مخالفت برخی مقامات ایران با این نرم افزار، نقش آن در مسایل دی ماه ۹۶ می باشد.

در پی رکورد زنی عرضه اولیه سکه (ICO) تلگرام که دارایی این شرکت را به ۱.۷ میلیارد دلار افزایش داد، این شرکت تصمیم گرفته است از این منابع مالی جدید برای توسعه یک پلتفرم بلاکچینی بلند پروازانه استفاده کند. هدف از این اقدام، توسعه بخش های غیر متمرکز از ارتباطات دیجیتالی است که توسط توکن خود شرکت به نام «gram» اجرا می شود.

شورای عالی فضای مجازی خواستار فیلترینگ تلگرام در ایران است

صفر تا صد فیلترینگ تلگرام در ایران : جدیدترین موضع حسن روحانی و سایر مقامات بلند پایه
سامانه مراقبت از خانواده

بر اساس اخبار وب سایت خبرگزاری آمریکایی Al-Monitor حسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور، روز گذشته ضمن انتقاد از تلگرام در تلویزیون دولتی، تسلط این شرکت در ایران را دشمن بخش خصوصی عنوان نمود. او در همین رابطه اضافه کرد:

“تلگرام به صورت رسمی اعلام کرده است که به عنوان یک پلتفرم اقتصادی مورد استفاده قرار خواهد گرفت؛ به همین جهت این پیام رسان موجب تضعیف ارز ملی کشور خواهد شد.”

آقای فیروز آبادی، طول عمر رمزارز تلگرام را ۱۰ سال پیش بینی کرد. او در همین رابطه عنوان کرد که در طول این مدت، میزان ۵۰ میلیارد دلار ارز از کشور خارج خواهد شد. این موضوع در حالی مطرح است که اگر قیمت این رمزارز به طور ناگهانی یک شبه سقوط کند، اعتراض خواهد شد که چرا هیچ نظارتی در این رابطه وجود نداشته است.

او همچنین بیان کرد که تلگرام هیچ‌گاه برای تأسیس دفتر در خاک جمهوری اسلامی و همچنین همکاری با بخش خصوصی کشور، موافقت نکرده است و به نوعی دشمن بخش خصوصی تلقی می شود. او اضافه کرد که این نرم افزار، در هیچ کشوری به جزء ایران، نرم افزار غالب پیام رسانی محسوب نمی شود.

مشاجره های تلگرامی در صحن مجلس

صفر تا صد فیلترینگ تلگرام در ایران : جدیدترین موضع حسن روحانی و سایر مقامات بلند پایه
۵۹۸.ir

بر اساس منابع خبری، آقای علاءالدین بروجردی نماینده مجلس ایران در تاریخ ۱۱ فروردین ۹۷، عنوان کرده است که تصمیم به فیلترینگ تلگرام، در بالا ترین سطوح کشور گرفته شده است و به وسیله یک نرم افزار داخلی جایگزین خواهد شد.

نرم افزار پیام رسان سروش که به عنوان یکی از محتمل ترین نرم افزار های داخلی جایگزین برای تلگرام در نظر گرفته شده است، در حال حاضر حدود ۳ میلیون کاربر دارد. این در حالی است که این مقدار، کمتر از ۱۰ درصد از کل تعداد کاربران ایرانی پیام رسان تلگرام می باشد.

اختلاف نظر بین مواضع نمایندگان مجلس

بهرام پارسایی نماینده اصلاح طلب مجلس ایران، فیلترینگ پیشنهادی برای تلگرام را ایجاد زمینه برای سخت گیری بیشتر نسبت به استفاده از سرویس های پیام رسانی خارجی عنوان کرده است. او همچنین از تشکیل یک جلسه غیر علنی با محوریت «فضای مجازی و سرویس های پیام رسانی داخلی» در مجلس شورای اسلامی خبر داد. او اضافه کرد که در این جلسه، آن ها سعی در جلب رضایت اعضای مجلس برای تصویب این قبیل برخورد ها را داشته اند، اما استدلال های آن ها خیلی قانع کننده نبوده است. این نماینده مجلس ادعا کرد که در پایان جلسه موافقت نسبی اکثریت نمایندگان با این موضوع را مشاهده نکرده است.

جلیل رحیمی جهان آبادی، دبیر کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی، ادعای آقای پارسایی در رابطه با مطرح شدن موضوع فیلترینگ تلگرام در جلسه مجلس شورای اسلامی را رد کرده است. او همچنین با دفاع از حقوق مردم در برقراری ارتباطات اجتماعی، عنوان کرد که نمی‌توان حقوق اساسی و غیر قابل انکار مردم در برقراری ارتباط با یکدیگر را نادیده گرفت.

طیبه سیاوشی، نماینده دیگر مجلس ایران نیز در مصاحبه با رسانه ها ادعا کرد که وزیر اطلاعات در پاسخ به سؤال او در رابطه با شایعات پیرامون فیلترینگ تلگرام،گفته است:

“امکان فیلترینگ تلگرام وجود دارد، اما من به شدت مقابل آن به عنوان آخرین راه حل می باشم.”

بالا گرفتن گفت و گو ها

آقای بروجردی نیز به این انتقاد ها به طور مفصل پاسخ داده است. او ضمن اشاره به نقل قول نخست وزیر انگلستان مبنی بر «مأوا بودن تلگرام برای تروریست ها»، مسدود بودن این پیام رسان در کشور هایی نظیر پاکستان و چین را یادآور شده است. او استدلال کرده است که این موضوعات پرده از این حقیقت بر می‌ دارد که تلگرام برای رسیدن به مقاصد پشت پرده پیچیده ای طراحی شده است. او با نتیجه گیری از این استدلال ها، تلگرام را از اساس یک تهدید امنیتی برای جمهوری اسلامی ایران معرفی کرد. صحبت های آقای بروجردی تا آن جا پیش رفت که او مدعی رابطه نزدیک بین آقای پاول دورف بنیان‌ گذار تلگرام و نخست وزیر رژیم صهیونیستی شد.

موضع متعادل تر حسن روحانی

صفر تا صد فیلترینگ تلگرام در ایران : جدیدترین موضع حسن روحانی و سایر مقامات بلند پایه
The National

حسن روحانی رئیس جمهور ایران در پاسخ به این گفته ها، در دیدار با مقامات دولتی عنوان کرده است:

“نبایستی هدف ایجاد و ارتقاء نرم افزار های ایرانی و برنامه های پیام رسان، جلوگیری از دسترسی به سایر برنامه ها باشد؛ بلکه هدف ما از این کار باید در راستای حذف انحصار گرایی باشد.”

او در ادامه عنوان کرده است که:

“مطمئنا داشتن یک برنامه پیام رسان قوی، امن و ارزان که بتواند نیاز ها و مشکلات مردم را رفع کند، موجب افتخار هرکسی خواهد بود.”

او همچنین تمایل خود به ایجاد رقابت بین نرم افزار های پیام رسانی و مخالفت خود با اعمال ممنوعیت و فیلترینگ را ابراز نموده است.

جلال میرزایی نماینده مجلس ایران نیز ضمن حمایت از صحبت های رئیس جمهور روحانی، از او نقل کرده است:

“رئیس جمهور عنوان کرده اند که ما نباید جامعه را با اتخاذ این قبیل اقدامات مضطرب کنیم. اگر مشکلی وجود دارد، بایستی آن را با عقلانیت رفع کنیم. ما نباید فراموش کنیم که با مسدود شدن و فیلترینگ تلگرام، حدود ۲۰۰ هزار فرصت شغلی در داخل کشور از بین می رود.”

و در ادامه ی نقل قول گفت:

“هیچ کس با از بین بردن انحصاری بودن خدمات پیام رسانی تلگرام مخالف نیست، اما راه ایجاد و ارتقاء برنامه های پیام رسانی محلی، فیلترینگ تلگرام نیست.”

نوشته مرتبط:

مسدود شدن وب سایت کیف پول بلاکچین (به زبان انگلیسی)

https://coiniran.com/?p=19823
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x