به گزارش کوین ایران، از دید Oliver Bussmann، سال 2017 سال رشد و افزایش پذیرش بلاکچین بود، اما نه در کارهایی که انتظارش می رفت. در ابتدای سال، من و سایر افراد این حوزه پیش بینی کردیم که 2017 سالی خواهد بود که بلاکچین از “گواه اثبات مفهوم” به سمت “تولید” می رود. شاهد چندین موفقیت چشمگیر هم در این زمینه بودیم.
ریپل تبدیل به یک پلت فرم قابل استفاده شد که بیش از صد عضو دارد و حجم پرداخت ها در آن، به میلیاردها دلار می رسد؛ صنایع مختلف شروع به ایجاد شبکه های کاری مبتنی بر بلاکچین کردند، برای مثال می توان به کنسرسیوم DTC (زنجیره تجارت دیجیتال) اشاره کرد.
فکر می کنم کسی انتظار چنین افزایشی را در ارزش بازار ارزهای رمزنگاری شده نداشت و از طرف دیگر تعداد ICO های مرتبط با ارزهای رمزنگاری شده به شدت بالا رفت.
این ها موضوعاتی در رابطه با سال 2017 بود؛ اما در سال 2018 که تا چند روز دیگر از راه می رسد، باید منتظر چه چیزهایی باشیم؟ من بر این باورم که علاوه بر چیزهای دیگری که ممکن است اتفاق بیافتد، شاهد موارد زیر خواهیم بود:
Oliver Bussmann در ادامه، به توضیح جزئیات این موارد می پردازد.
با اینکه امسال بیش از آنچه که انتظارش می رفت شاهد عدم فعالیت در حوزه بلاکچین بودیم، اما بر این باورم که شاهد راه حل های بلاکچینی بیشتری طی سال آینده خواهیم بود؛ چرا که شرکت ها توانسته اند به این نتیجه برسند که بلاکچین یک راه حل در دسترس و کارآمد است. از طرف دیگر متوجه شده اند که دیجیتالی کردن کسب و کارها و موارد استفاده ای که بلاکچین دارد، می تواند چه تاثیرات مهمی در کارشان داشته باشد.
در حوزه فین تک، برگترین موارد استفاده از بلاکچین همچنان پرداخت ها و تامین مالی داد و ستدها خواهد بود.
همانطور که در سال 2017 شاهد رفتن پرداخت ها به سمت بلاکچین بودیم، انتظار دارم که در سال 2018 نیز شاهد رفتن تامین مالی داد و ستد ها به سمت بلاکچین باشیم. در حوزه پرداخت ها، شاهد افزایش حجم آن ها خواهیم بود، چرا که بانک های بزرگ نیز به این حوزه خواهند آمد؛ این نقش آفرینان، به دلیل مزایای استفاده از بلاکچین مثل پردازش آنی، خطرات کمتر، هزینه های کمتر و شفافیت بیشتر، به بلاکچین روی می آورند.
همه ما به نوعی از نحوه کار ارزهای رمزنگاری شده در سال 2017 شگفت زده شدیم. در واقع رشدی که این ارزها داشتند بسیار چشمگیر بود؛ ارزش بازار ارزهای رمزنگاری شده در دسامبر 2016 معادل 14میلیارد دلار بود، در حالی که این مقدار در دسامبر 2017 به 450 میلیارد دلار رسیده است.
فکر می کنم که این رشد، به حرکت خود ادامه خواهد داد و از طریق اقدامات سنتی مدیریت دارایی، بیشتر هم می شود. اقداماتی نظیر قراردادهای آتی در دیجی ارزها، سرمایه گذاری خطرپذیر و مواردی از این دست که تقاضا برای ارزهای رمزنگاری شده و توکن ها را افزایش می دهد.
از آنجایی که بلاکچین به تغییر ساختارهای بازار ادامه خواهد داد، شرکت ها نیز به سراغ تغییر مدل کسب و کار خود خواهند رفت. در دنیایی که واسطه ها از بین رفته و منسوخ شده اند، شرکت ها باید به فکر تحول باشند. آن ها باید تفکرات قدیمی را کنار گذاشته و نسبت به تبدیل شدن به یک شریک در اکوسیستم ها و یا در پلتفرم های وسیع تر، با آغوش باز عمل کنند. این بدان معناست که باید بدانند به چه نوع مدل کسب و کاری احتیاج دارند.
این تصمیمات چند بعدی خواهند بود؛ چرا که باید هم خدمات فعلی را در بر بگیرد و هم انواع جدیدی از سرویس ها که از طریق بلاکچین قابل اجراست را در نظر داشته باشد؛ مخصوصا آنکه ترکیب بلاکچین با اینترنت اشیا و هوش مصنوعی، بازارهای نابی را در اختیار صنایع مختلف قرار می دهد. یکی از مزایای سال 2017 برای من این بود که می توانستم از نزدیک، شاهد اتفاق افتادن این امر در شرکت هایی باشم که با آن ها کار می کردم.
Deon Digital با شرکت Mercedes Benz برای توسعه یک سیستم عامل جدید مشارکت می کند تا دنیای حمل و نقل را از انزوا خارج کنند. Skycell نمونه ای خوب از استفاده درست از اینترنت اشیا و بلاکچین است؛ این شرکت زنجیره تامینی از دارو ساخته که در آن از ادغام این دو فناوری برای پرداخت ها، ایجاد صورتحساب و بیمه استفاده می کند.
یکی از مواردی که در سال 2018 باید به آن توجه کنیم، صنعت مربوط به سرمایه است؛ جایی که شرکت هایی مثل Melonport با استفاده از بلاکچین به دنبال بازنویسی مدیریت دارایی هستند. این موضوع با مدیریت دارایی های دیجیتالی شروع می شود؛ اما در طول زمان شاهد آن خواهیم بود که دارایی های سنتی نیز توکنیزه شده، به بلاکچین می آیند و مدیریت آن ها بصورت “روی زنجیره” خواهد شد.
با توجه به اینکه استارت آپ ها توانستند 3.5 میلیارد دلار سرمایه جمع کنند، سال 2017 سال انتشار توکن بوده.
برای من، این افزایش تعداد ICO ها قابل توجه است؛ نه به خاطر سرمایه ای که جمع آوری شده، بلکه به خاطر شروع روند دموکراتیک شدن سرمایه گذاری خطر پذیر. به نظر من سال 2018 تغییرات بزرگی در ICO ها رقم می زند، چرا که بازیگران قدیمی و کارکشته نیز وارد این پروسه خواهند شد. انتظار دارم که طی 12 الی 18 ماه آینده، افراد بیشتری با تجربه و مهارت خوبی در IPO ها، وارد حوزه توکنیزه کردن شوند؛ از این رو، این کسب و کار حرفه ای تر خواهد شد.
همانطور که شاهد آن بوده ایم، جمع آوری سرمایه، تنها با ارائه مقاله اولیه از یک ایده بسیار سخت شده است. سرمایه گذاران به طرح کسب و کار خوب با سطوح بالایی از شفافیت و جزئیات نیاز دارند.
یکی از چالش های اصلی بلاکچین های فعلی مساله مقیاس پذیری و عملکرد است. بر اساس پیش بینی Oliver Bussmann، به نظر می رسد سال آینده شاهد جایگزین هایی برای فناوری فعلی بلاکچین باشیم که مقیاس پذیرتر، سریع تر و کم مصرف تر باشند.
یکی از پروژه ها که در این زمینه می توان به بررسی آن پرداخت، IOTA است که اخیرا توجه زیادی را به خود جلب کرده. همچنین بر این باورم که مردم به مرور زمان متوجه خواهند شد که اکوسیستم های بلاکچینی محلی برای مواردی که سرویس های مهم در یک منطقه جغرافیایی قرار دارند، اهمیت بسیاری دارند. این چیزی ست که در Crypto Valley در سوییس شاهد آن هستیم.
Crypto Valley دارای تراکم بالایی از تمام خدماتی ست که پروژه های بلاکچینی برای جمع آوری سرمایه و ایجاد فروشگاه به آن احتیاج دارند؛ خدماتی مثل موارد قانونی، مشاوره ای، مالیات، حسابداری، پلتفرم های قرارداد هوشمند، KYC (شناخت مشتری) ، AML (ضد پولشویی) ، تخصص در بازاریابی و مواردی از این دست.
علاوه بر این ها، سوییس مزایای بسیار دیگری دارد که از نظر Oliver Bussmann باید یک ارزش برای شرکت های بلاکچینی باشد و در آینده نیز همینطور بماند.
علی
سلام وقتتون بخیر خدا قوت لطفا یک مقاله درباره تفاوت ico با ipo تهیه بفرمایید با تشکر