بانک مورگان استنلی در پی خرید بیت کوین از طریق واحد سرمایهگذاری 150 میلیارد دلاری خود
واحد سرمایهگذاری بانک مورگان استنلی که با مهارت خود در انتخاب سهام در حال رشد شناخته میشود، قصد دارد بیت کوین را به فهرست سرمایهگذاریهای خود اضافه کند.
به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، این واحد مدیریت سرمایهگذاری در بانک مورگان استنلی در حال بررسی این موضوع است که آیا رمز ارزها انتخاب مناسبی برای سرمایهگذارانش به حساب میآیند یا خیر. پیشبرد این سرمایهگذاری به موافقت سران این بانک بزرگ آمریکایی و همچنین نهادهای قانونی نیاز دارد.
این سرمایهگذاری در صورت تأیید، موجب میشود که سنگینی یک نشان والاستریتی کهنه کار با بیش از صد سال سابقه، پشتوانهی یک دارایی پرنوسان شود که همچنان برای کسب مقبولیت گستردهتر در بین نهادهای مالی میجنگد. البته رشد چهار برابری بیت کوین در چهار ماه، سرمایهگذاران را به خود علاقهمند کرده تا جایی که نمیتوانند از آن چشمپوشی کنند.
والاستریت در راه پذیرش بیت کوین؟
بیت کوین پس از این که توجه غولهای سرمایهگذاری پوششی مثل آلن هاوارد و پل تودور جونز را به خود معطوف کرد، اخیرا توانسته است شرکتهای مادر و جریان اصلی را با خود هم مسیر کند. در هفتهای که گذشت، شرکتهایی چون Mastercard و بانک Mellon نیویورک اعلام کردند که هر یک نوعی از خدمات رمز ارز را به مشتریان خود ارائه خواهند کرد. شرکت Mastercard اواخر امسال به 26 میلیون فروشنده خود اجازه خواهد داد تا از مشتریان رمز ارز دریافت کنند. بانک دو تریلیون دلاری Mellon که قدیمی ترین بانک آمریکاست، یک تیم را با هدف ساخت پلتفرم حضانت و مدیریت داراییهای دیجیتال از جمله رمز ارزها، تشکیل داده است.
شرکت تسلا، با ارزشی بیش از 780 میلیارد دلار، اظهار داشت که برای تضمین انعطافپذیری و حداکثر کردن عایدی حاصل از پول نقد خود، بیت کوینهایی جمعا با ارزش 1.5 میلیارد دلار را خریداری کرده است. همچنین ظاهرا این شرکت قصد دارد که رمز ارزها را به عنوان روشی برای پرداخت هزینه محصولات خود، قبول کند.
قسمت عمدهی شکگرایی در این صنعت حول نوسانات غیرقابل پیشبینی قیمت بیت کوین و همچنین دایرهی محدود کالاها و خدمات قابل خریداری با این دارایی شکل گرفته است. اما امسال، پیروان وفادار به حق خود رسیدند. میلیاردها دلار از راههای مختلف به صنعت رمز ارز وارد شد.
یکی از این راهها صندوقهای امانی بیت کوین مثل صندوق Grayscale است. حتی آن دسته از سرمایهگذاران نهادی و شرکتی که بنا بر قانون اجازهی سرمایهگذاری مستقیم را در بیت کوین ندارند، از طریق این صندوقها به این مهم دست مییابند. عدم توانایی شرکتهای والاستریت در عرضه رمز ارزها به مشتریان خود، آنها را با ریسک جدی مواجه کرده است.
بازوی سرمایهگذاری بانک مورگان استنلی
واحد سرمایهگذاری Counterpoint Global در بانک مورگان استنلی ، که توسط دنیس لینچ اداره میشود، به این معروف شده که در داراییهای منحصر به فرد که ارزش بازاری آنها صعودی است، سرمایهگذاری میکند. حالا علاقهمندان به بیت کوین معتقدند که این رویکرد کاملا با بیت کوین مطابقت دارد.
این واحد بیش از 19 صندوق سرمایهگذاری را مدیریت میکند که 5 عدد از آنها در سال 2020 بیش از 100 درصد سوددهی داشتند. صندوق سرمایهگذاری مشترک آنها در این سالها همواره در صدر رتبهبندیها بوده است. سودهای شگرف این واحد در سال گذشته به لطف سرمایهگذاری در شرکتهای منتفع از پاندمی کرونا مثل تجارت الکترونیک و سرگرمیهای آنلاین رقم خوردند.
سرمایهگذاریهای اصلی واحد Counterpoint Global شامل سهام آمازون، شاپیفای، Slack Technologies، شرکت زوم و شرکت مدرنا بوده است. علیرقم حجم بالای سرمایهگذاری، این گروه به سرمایهگذاری تمرکزی متکی است و فقط در 200 شرکت سرمایهگذاریکرده است.
سخنگوی بانک مورگان استنلی هنوز اظهار نظری را درباره ی این خبر منتشر نکرده است و این بررسیها میتواند در نهایت آن ها را به این نتیجه برساند که از رمز ارزها منصرف شوند. همان طور در تمام این سالها با وجود رالیهای قیمتی بیت کوین و رمز ارزها، هر بار، طوفان علاقهی شرکتهای وال استریت فروکش کرده است.
|| بیشتر بخوانیم: کتاب اختراع بیت کوین