مخالفت کشورهای G7 با لیبرا ، فیسبوک باید دست نگه دارد!
کشورهای G7 تا زمان اجرای مقررات مناسب با راه اندازی Libra، رمزارز شرکت Facebook مخالف هستند. مخالفت کشورهای G7 با لیبرا به خاطر نبودن مقررات لازم در این حوزه است. کشورهای G7 خاطرنشان کردند با اینکه میپذیرند استیبلکوینهای خصوصی رویکردی نوآورانه در معاملات آنلاین ارائه میدهند، تا زمانی که مقررات مناسب پس از سنجش تمام خطرات احتمالی تنظیم نشود و سایر اقدامات امنیتی به عمل نیاید، باید ممنوع باشند.
در روز سه شنبه، 13 اکتبر، کشورهای G7 گفتند که با راه اندازی Libra شرکت فیسبوک تا وضع مقررات مناسب مخالف خواهند بود. با این حال، وزیران دارایی و بانکداران مرکزی کشورهای G7 پذیرفتهاند که پرداخت دیجیتال میتواند ضمن کاهش هزینهها و سایر ناکارآمدیها، زیرساختهای مالی اساسی را نیز بهبود بخشد.
در پیشنویسی که در دسترس رویترز قرار گرفته آمده است که چنین خدمات پرداختی باید به درستی تنظیم و نظارت شوند، و بههیچوجه نباید حمایت از مشتری، ثبات مالی، حریم خصوصی، امنیت سایبری و غیره را تضعیف کنند.
«G7 ادامه میدهد که هیچ پروژه جهانی مبتنی بر استیبلکوینی نباید شروع به کار کند تا زمانی که از طریق طراحی درست و با رعایت استانداردهای قابل اجرا، بتواند الزامات قانونی، نظارتی و تنظیمی را رعایت کند.»
اتحادیه اروپا و کمیسیون اروپا به صراحت مخالف استیبلکوینهای خصوصی هستند. آنها میگویند که استیبلکوینها تهدیدی جدی برای ثبات مالی و سیاستهای پولی منطقه هستند. کشورهای G7 همچنین خاطرنشان کردند که بدون نظارت، استیبلکوینهایی از جمله Libra میتوانند برای پولشویی و تأمین مالی تروریسم استفاده شوند. آنها افزودند که استیبلکوینها میتوانند حاکمیت، یکپارچگی و… را بیشتر به خطر بیندازند.
کشورهای G7 همچنین خاطر نشان کردند که آنها در حال بررسی چندین فرصت و ریسک مرتبط با ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) هستند. همه گیری COVID-19 در کنار تجارت آنلاین بیش از پیش تجارت جهانی را تغییر داده است. این امر تقاضای پرداخت آنلاین را افزایش داده همچنین بانکهای مرکزی را مجبور کرده است تا برای ساخت CBDCهای خاص خود به سختی تلاش کنند.