بلاکچین در خدمت خلع سلاحهای هستهای
دکتر لیندون بورفورد، همکار پژوهشی در مرکز مطالعات علوم و امنیت (CSSS) در کالج کینگ لندن، در گزارشی در تاریخ 2 نوامبر، پیشنهاد کرده است که از بلاکچین برای ایجاد اعتماد و کمک به امنیت و خلع سلاحهای هستهای استفاده شود.
بلاکچین در خلع سلاحهای هستهای
بلاکچین فناورییی است که به شفافیت و امنیت دادهها بیش از هر چیز اولویت میدهد. از طریق این پلتفرم، دادهها میتوانند بر خلاف سیستمهای سنتی که شفاف نیستند، صراحتاً تأیید شوند. در بلاکچین، روشی قابل اعتماد و ایمن وجود دارد که میتواند به طور شفاف سلاحهای هسته ای کشنده را از بین ببرد و از کار بیاندازد. در نتیجه، این یک فرصت برای اعتماد سازی طرفین تحت پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای ایجاد می کند.
امنیت دادههای هستهای حساس
در خنثیسازی برنامههای هستهای و خلع سلاحها، تعداد زیادی داده حساس تولید میشود. به عنوان مثال، این که کلاهکهای هستهای در کجا و چگونه ذخیره میشوند فقط باید برای طرفین مربوطه شناخته شود.
علاوه بر این، وضعیت سایت و امکانات بازرسی باید به خوبی کنترل شود. دادههای حیاتی و مرتبط باید در برابر مداخلات ایمن نگه داشته شوند.این جایی است که میتوان از ویژگیهای مثبت بلاکچین در تأمین و ایجاد شفافیت دسترسی استفاده کرد.
ایجاد اعتماد
کشورهای جهان باید، به طور فزایندهای، سیاستهایی را که به کاهش خطرات هستهای کمک میکند، تصویب کنند. یکی از راههای انجام این کار پذیرفتن راهحلهایی است که به تدریج به همکاری در خلع سلاح هستهای کمک میکند و زمینه را برای از بین بردن بیاعتمادی دولتها و اقدامات کنترل تسلیحات فراهم میکند.
دکتر لیندون بورفورد، همکار پژوهشی CSSS، توضیح میدهد:
کشورهای سراسر جهان با چالش اساسی در زمینه کاهش خطرات هستهای روبرو هستند و اقدامات خلع سلاح و کنترل تسلیحاتی میتوانند به این وظیفه کمک کنند. اما دولتها غالباً به دلیل نگرانیهای استراتژیک و قانونی مبنی بر فاش نکردن اطلاعات حساس، اعتماد کافی به یکدیگر برای همکاری در این گونه اقدامات ندارند.