تاکید بانک BIS بر نقش ارزهای دیجیتالی بانکهای مرکزی در میانهی بحران کرونا
بانک تسویه حسابهای بینالمللی موسوم به BIS در گزارشی به نقش مثبت ارزهای دیجیتال بانکهای مرکزی یا CBDCها در تسهیل پرداختها در بحبوحهی شیوع کرونا اشاره کرده است.
گفتنی است بانک تسویه حسابهای بینالمللی، سازمانی جهانی است که همکاری و مشارکتهای پولی و مالی را تقویت میکند و به عنوان یک بانک به بانکهای مرکزی، خدمات میدهد.
بانک BIS یک موسسهی بینالمللی متشکل از بانکهای مرکزی ۶۰ کشور است. در بولتن منتشر شده توسط این بانک آمده است که توصیه میشود بانکهای مرکزی با توجه به نگرانیهای بهوجود آمده در مورد شیوع ویروس کرونا از طریق روشهای سنتی پرداخت، توسعه و بسط استفاده از CBDCها را در دستور کار خود قرار دهند.
در این گزارش آمده است که در پی توصیههای سازمان جهانی بهداشت (WHO) مبنی بر گسترش شیوع کرونا از طریق اسکناسها و اسناد پولی کاغذی، نگرش مردم در مورد جابهجایی پول نقد به شدت دستخوش تغییر شده است.
اگرچه BIS بر توصیههای WHO صحه میگذارد؛ اما در گزارش خود تصریح کرده که ریسک انتقال ویروس از طریق تماس با پایانههای کارت اعتباری به مراتب بیشتر است. در این گزارش آمده است:
شواهد علمی متقنی وجود دارد که نشان میدهد احتمال انتقال ویروس از طریق اسکناس در مقایسه با پایانههای کارت اعتباری که مرتبا در معرض تماس افراد هستند، بسیار پایینتر است.
BIS پیشبینی میکند که شرایط کنونی، فرایند آمادهسازی زیرساختهای لازم برای توسعهی CBDCها را تسریع کند.