گام های ارمنستان در به رسمیت شناختن استخراج رمزارز ها
به زودی ارمنستان نیز جهت قانونمند کردن رمزنگاری، پا در جای پای کشور هایی نظیر بلاروس خواهد گذاشت. قانون پیشنهاد شده جدید در این کشور، مبنایی را برای تنظیم و قانونمند سازی استخراج رمزارز ها فراهم می آورد.
معافیت های مالیاتی و سایر موارد انگیزشی از جمله موارد پیشنهادی در قانون جدید به استخراج گران است. با تصویب پیش نویس این قانون، کسب و کار ها بدون هیچ گونه مجوزی قادر به استخراج بوده و در نتیجه معاملات رمزارز ها به صورت غیر مستقیم در ارمنستان به رسمیت شناخته خواهند شد.
حرکت در بستر زمان
به گزارش کوین ایران و به نقل از news.bitcoin.com، لایحه قانونمند شدن استخراج رمزارز هایی نظیر بیت کوین به پارلمان ایروان ارائه شده است. در صورت موافقت قانون گذاران با این قانون، ارمنستان دومین کشور در میان کشور های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا ( به اختصار EAEU) خواهد بود که تمایل مثبت خود را به موضوع رمزنگاری نشان می دهد. پیش از این بلاروس نیز اقداماتی را در راستای قانونمندی رمزارز ها، تنظیم ICO ها و معافیت های مالیاتی استخراج کنندگان انجام داده است.
بر اساس گزارش Eurasia Daily، قوانین اصلاحی پیشنهاد شده کاملا معتدل و سخاوتمندانه است. کلیه افراد حقیقی و حقوقی در ارمنستان، بدون نیاز به هیچ مجوز یا گواهی خاصی مجاز به ایجاد تاسیسات مورد نیاز برای استخراج خواهند بود. پیش نویس ارائه شده که موارد انگیزشی آن عطف به ماسبق نیز می شود، استخراج گران را تا تاریخ ۳۱ دسامبر ۲۰۲۳ از مالیات معاف می کند. همچنین استخراج گران می توانند از مزایای دیگری از جمله تعرفه های گمرکی ترجیحی بهره مند گردند.
اقلیت پارلمان ارمنستان به دنبال قانونمند کردن رمزارز ها
Edmon Marukyan، عضو اقلیت پارلمان ارمنستان، مبتکر قانونمند سازی استخراج رمزارز ها می باشد. وی اذعان کرده است که انگیزه اش از این پیشنهاد، “نیاز کشور به حرکت در بستر زمان” است.
علی رغم در اقلیت بودن حزب آقای Marukyan در پارلمان، با توجه به نظر مثبت سایر کشور های منطقه، امکان موفقیت اعمال قانون پیشنهادی او بر «تکنولوژی های دیجیتال» دور از ذهن نیست.
کشور گرجستان در همسایگی ارمنستان، یکی از کشور های پیشرو در میان کشور های حوزه جنوب قفقاز در قانونمند سازی رمزنگاری می باشد. پیاده سازی تکنولوژی های بلاکچین، سال هاست که در دو بخش خصوصی و عمومی این کشور بسط داده شده است. از سال ۲۰۱۶، ثبت املاک این کشور بر روی یک بلاکچین نگهداری می شود. همچنین گفتنی است که اولین مزرعه استخراج بیت کوین در حوزه قفقاز، در این کشور تاسیس شده است.
اوراسیا در معرض تغییرات
دولت ارمنستان در مورد اهمیت و سودمندی به رسمیت شناختن رمزنگاری در این کشور دچار شک و تردید شده و ایروان نیز در این نگرانی شریک است. بانک مرکزی این کشور، طی یک بیانیه موضع هشدار دهنده خود در رابطه با استفاده از بیت کوین، پیش از قانونمند شدن را اعلام کرد. حدود سه سال پیش بانک مرکزی اعلام کرده بود که:
“بر طبق قوانین موجود، ارز های مجازی پول الکترونیک محسوب نمی شوند.”
و در ادامه اظهار شد:
“این موضوع زمینه های خوبی را برای مطالعه در رابطه با «عرضه و گردش» رمزارز ها و شیوه های محافظت از کاربران آن به وجود آورده است. در همه جا فقدان یک رویکرد واضح و روشن مشهود است.”
بر اساس نقل قول کارشناسان در پایگاه خبری Eurasia Daily، مقامات ارمنستان به علت ناکافی بودن مکانیسم های کنترل فعلی، در این زمینه محتاطانه عمل می کنند. ضعف نهاد های دولتی و همچنین همجوار بودن این کشور با مناطق تحت مناقشه، خطر استفاده از رمزارز ها برای فعالیت های نامشروع نظیر پولشویی و تامین مالی تروریسم را افزایش داده است.
در هر صورت، به نظر می رسد ارمنستان در حال تغییر رویه فعلی رمزنگاری- هراسی خود می باشد. اخیراً یک تحلیلگر دولتی پیشنهاد جایگزینی سامانه های ثبت دولتی بر روی بستر بلاکچین را مطرح ساخته است. در ماه ژانویه نیز برنامه هایی برای ایجاد یک منطقه آزاد اقتصادی برای استارت آپ ها، با هدف توسعه ی نرم افزار های دفاتر کل توزیع شده منتشر شد.
آینده رمزارز ها در اتحادیه اقتصادی اوراسیا
با شروع روند تغییر در منطقه اوراسیا، بازار رمزنگاری در اتحادیه اقتصادی این منطقه داغ شده است. بلاروس به عنوان کشور پیشرو در پذیرش رمزارز ها، به دنبال قانونمند ساختن کل طیف فعالیت های مرتبط با بیت کوین می باشد. گفته می شود که تا پایان ماه مارس، حکم ریاست جمهوری درباره رمزنگاری ها، قرارداد های هوشمند و ICO ها به اجرا در خواهد آمد.
پیش از این در روسیه نیز وزارت دارایی اقدام به انتشار یک پیش نویس قانونی بر «دارایی های مالی دیجیتال» نموده است. به رغم ملاحظات دولت روسیه در موضوع رمزارز ها، بانک مرکزی این کشور نظر خود را مبنی بر عدم تصمیم به قانونی کردن ارائه کوین ها و استخراج رمزارز ها اعلام کرده است.
اخیراً دیمیتری مدودف، نخست وزیر روسیه، بر ضرورت هماهنگ سازی تلاش ها با سایر کشورهای عضو EAEU تأکید کرده و خواستار یک رویکرد مشترک در رابطه با تنظیم مقررات رمزارز ها شده است. در ماه جاری، طی یک نشست مشترک بین رهبران دولت های EAEU در رابطه با رمزارز ها در قزاقستان، این کشور به همراه قرقیزستان گام هایی را برای ظهور خود در نقشه جهانی رمزارز ها برداشتند.