حفظ امنیت و انواع کلاهبرداری در ارز دیجیتالمقالات امنیت و جلوگیری از کلاهبرداری‌ها

چگونه می توانیم از سرقت بیت کوین و رمز ارز خود جلوگیری کنیم؟

ارزش بازار بیت کوین در طول سال ها به میلیارد ها دلار رسیده است و این موضوع موجب جذب افراد سودجو و کلاهبردار به این عرصه شده است.

به گزارش کوین ایران به نقل از سایت Bitcoin، بیت کوین هسته (BTC) به دلیل هزینه بالا و تأخیر زیاد تراکنش ها نمی تواند به جای پول مورد استفاده قرار گیرد. تیم هسته نیز ابراز امیدواری کرده است که این هزینه ها را بالا نگه دارد زیرا آنها BTC را نه به عنوان ابزاری برای معاملات روزانه، بلکه به عنوان ابزار ذخیره سازی ارزش در نظر می گیرند. در مقابل، هزینه های انجام تراکنش در بیت کوین کش بسیار پایین است و تراکنش ها در زمان کوتاهی تأیید می شوند. این ویژگی ها سبب شده است که بیت کوین کش به ایده آل ترین رمز ارز برای ارسال و دریافت پول در هر نقطه از جهان تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: رده بندی رمز ارز ها بر اساس حجم معاملات در ماه آگوست سال ۲۰۱۸

کلاهبرداری بیت کوین

ارزش بیت کوین در طول سال ها افزایش یافته و سرمایه بازار آن به میلیارد ها دلار رسیده است و همه مردم به ارزش و جذبه آن پی برده اند. افزایش ارزش بیت کوین موجب جلب توجه افراد سودجو و کلاهبردار نیز شده است. این افراد با بهره گیری از روش های مختلف و حمله به قربانیان نا آگاه می توانند بیت کوین های آنها را تصاحب کنند. در ادامه مهم ترین انواع کلاهبرداری بیت کوین مورد بررسی قرار می گیرند. تلاش می کنیم تا روش شناسایی این حملات را معرفی کنیم تا شما قربانی بعدی نباشید.

صرافی های تقلبی بیت کوین

معمولاً شما هم در شبکه های اجتماعی با پیام هایی مانند “خرید بیت کوین با قیمت ۵ درصد کمتر از قیمت بازار، سود بزرگ” مواجه شده اید. این پیام ها معمولاً حقه های بازاریابی صرافی های تقلبی می باشند. به کارگیری  پروتکل HTTPS اولین موردی است که در هر صرافی باید مورد بررسی قرار گیرد. استفاده از این پروتکل به معنی تأمین امنیت و رمزنگاری شدن ترافیک وب سایت است. پروتکل HTTP به معنای یک پرچم قرمز برای دوری از آن وب سایت می باشد.

استفاده از PayPal در معاملات بیت کوین نشانه دیگری بر تقلبی بودن صرافی است. در این وب سایت ها، آدرس PayPal نیز از فرد گرفته شده ولی پولی به آن واریز نمی گردد. این وب سایت ها عمر بسیار کوتاهی دارند و در بازه های زمانی مختلف با نام های متفاوت ظاهر می شوند.

صرافی های تقلبی بیت کوین
Fake Bitcoin Exchanges/ Source

کیف پول های تقلبی بیت کوین

کیف پول های بیت کوین معمولاً برای ذخیره سازی آن به کار می روند و کاربرد چندانی در خرید و فروش ندارند؛ از این رو شناسایی کیف های تقلبی کمی سخت تر است. به طور معمول، کیف پول جعلی Bitcoin فقط شامل نرم افزار های مخربی برای آلوده کردن دستگاه شما و دستیابی به کلید های خصوصی یا سرقت گذر واژه های شما است. برای اطمینان می توان از کیف پول های شناخته شده تر استفاده کرد. در برخورد با کیف های تقلبی باید به غرایز خود اعتماد کنید و به دنبال پرچم های قرمز بگردید. آیا از HTTPS استفاده شده است؟ آیا نام آن شبیه کیف های مشهور است؟ شناسایی یک کیف پول تقلبی بسیار سخت است و برای این کار می توان از تجارب افراد مختلف در انجمن بیت کوین یا انجمن Reddit استفاده کرد. در صورت قابل دانلود بودن کیف پول، استفاده از سایت هایی مانند VirusTotal برای بررسی وجود ویروس در کدهای منبع، توصیه می شود.

Fake Bitcoin Wallets
Fake Bitcoin Wallets/ Source

کلاهبرداری از طریق فیشینگ (Phishing)

فیشینگ یکی از رایج ترین روش های کلاهبرداری است. مهاجم در این حملات تلاش می کند تا سایت خود را یک وب سایت معروف و قابل اعتماد جا بزند. به طور معمول، فیشر با شما از طریق ایمیل یا از طریق تبلیغات جعلی تماس می گیرد. همیشه باید مراقب ایمیل های دریافتی خود باشید؛ افراد سودجو می توانند از روش های مختلفی مانند خرید از بازار سیاه یا هک برای دستیابی به آدرس ایمیل شما استفاده کنند. همیشه ارسال کننده ایمیل را چک کنید. بهتر است بر روی هایپرلینک های موجود در ایمیل های دریافتی خود کلیک نکنید. مواظب تبلیغات ظاهر شده در جست و جو های مشابه مانند کلمه بلاک چین باشید. تبلیغات ظاهر شده در این جست و جو ها می توانند شما را به صفحات تقلبی راهنمایی کنند.

کلاهبرداری از طریق فیشینگ
Phishing Scams/ Source

کلاهبرداری پونزی (Ponzi)

کلاهبرداری پونزی معمولاً وعده های وب سایت هایی هستند که می خواهند یک شبه بیت کوین شما را دو برابر کنند. تشخیص سایت های پونزی می تواند بسیار سخت باشد ولی با درک این نکته که چرا تنها ترین راه دو برابر کردن بیت کوین های شما، ارسال آن برای این افراد است می توان به ماهیت چنین سایت هایی پی برد. این وب سایت ها معمولاً از برنامه معرفی به دوستان نیز استفاده می کنند. این وب سایت ها به واسطه ثبت نام از طریق لینک شما، امتیازاتی نیز برای شما در نظر می گیرند. این گونه پیشنهادات نیز می توانند نشان دهنده یک پرچم قرمز برای وب سایت کلاهبرداری پونزی باشند.

کلاهبرداری پونزی
Ponzi Scams/ Source

استخراج ابری (Cloud Mining)

این روش می تواند کمی حیله گرانه تر باشد چرا که تمامی استخراج کننده های ابری کلاهبردار نیستند. با این وجود، بهتر است به مردم به ویژه تازه واردان هشدار بدهیم که در انتخاب استخراج کننده های ابری با دقت بیشتر عمل کنند. همانطور که قبلاً نیز اشاره شد بهتر است به غرایز خود اعتماد داشته باشیم و به پرچم های قرمز نگاه کنیم. آیا از HTTPS استفاده شده است؟ آیا برای مراجعه به وب سایت، از رسانه های اجتماعی یا لینک های معرفی استفاده شده است؟ آیا اطلاعاتی در مورد استخر مورد استفاده یا قابل انتخاب و غیره ارائه شده است؟

استخراج ابری
Cloud Mining/ Source

بیشتر بخوانید: قانونی سازی بیت کوین و رمز ارز ها در کشور های مختلف جهان چگونه است

توجه!

دیدگاه هایی که در این مقاله ارائه شده اند، متعلق به نویسنده می باشند و لزوماً مربوط به Coiniran نمی باشد و نباید به آن نسبت داده شود.

Source & image

https://coiniran.com/?p=24027
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x