ایستگاه خبر

داستان پیش قضاوت غلط درباره‌ی نقش بیت کوین در فعالیت‌های غیرقانونی

جنت یلن، منتخب جو بایدن برای وزارت خزانه‌داری، دیروز در کمیته مالی سنا اشاره کرد که وقتی صحبت از فعالیت‌های غیرقانونی و تأمین مالی تروریسم باشد، بیت کوین و در کل رمز ارزها یک دغدغه اساسی هستند.

وی افرود:

“فکر می‌کنم بسیاری از رمز ارزها حداقل از بعد تراکنش، می‌توانند در فعالیت‌های مالی مجرمانه کاربرد داشته باشند. برای همین معتقدم که نیاز است که این فناوری در چارچوب‌های مشخص محدود شود تا مطمئن شویم که پولشویی از طریق این کانال‌ها صورت نمی‌پذیرد.”

این بار اول نیست که صنعت رمز ارز شاهد چنین قضاوت‌های اشتباهی است و کل این فضا با نگاهی سطحی دیده می‌شود. شاید یلن این گونه فکر می‌کند که کاربرد اصلی رمز ارز در فعالیت‌های مجرمانه است اما داده‌ها همواره چیز دیگری را نشان می‌داده‌اند.

فعالیت‌های غیرقانونی: ارز فیات یا رمز ارز؟

بنا بر یک گزارش جدید از شرکت Chainalysis، در سال ۲۰۱۹، فعالیت‌های مجرمانه تنها ۲.۱ درصد از کل حجم معاملات در فضای رمز ارز را شامل می‌شده است. این در حالی است که در سال ۲۰۲۰، سهم این فعالیت‌ها به رقم کوچک ۰.۳۴ درصد از کل این بازار رسیده است.

سازمان ملل متحد، تخمین زده است که سالانه بین ۲ تا ۵ درصد از کل تولید ناخالص داخلی جهان به فعالیت‌های غیرقانونی و مجرمانه اختصاص می‌یابد. این یعنی سهم رمز ارز از فعالیت‌های مجرمانه بسیار کمتر از سهم پول‌های بانکی و ارزهای فیات از این فعالیت‌هاست و به شدت کم‌تر هم خواهد شد.

وکیل عمومی پروتکل Compound، آقای جیک چروینسکی به مجله‌ی دکریپت گفت:

“ناامیدکننده است که اقتصاددان مشهور، خانم جنت یلن، هنوز در دام دیدگاه غلط رایج درباره‌ی رمزارزها می‌افتد. به لطف قابلیت‌‌‌های فناوری بلاک چین، نادرست بودن این اظهارات به سادگی قابل اثبات است. احتمالا بازار رمز ارز به علت ویژگی‌های خود، نسبت به دیگر مسئولیت‌های خزانه‌داری دغدغه‌ی کوچکی بوده و خانم یلن وقت کافی را برای یک تجدیدنظر بنیادی درباره‌ی این فناوری صرف نکرده است.”

کوین‌های حریم خصوصی

هنوز بسیاری از قانون‌گذاران ممکن است به رمز ارزهایی چون زی‌کش و مونرو به عنوان منبع نگرانی‌های مرتبط با پول‌شویی اشاره کنند. کوین‌های حریم خصوصی معمولا از پروتکل‌های دانایی صفر استفاده می‌کنند تا اطلاعات مشتری را در برابر طرف‌های دیگر در یک تراکنش، حفظ کنند. زی‌ کش به شما این انتخاب را می‌دهد که اطلاعات آدرس و وجوه را آشکار کنید و یا بپوشانید.

با این که شاید این کوین‌ها برای پولشویی جذاب به نظر برسند، اما بخش عمده‌ای از تراکنش‌ها و ورود و خروج از طریق صرافی‌های متمرکز انجام می‌گیرند که به مانند بانک‌ها و موسسات مالی، در محدوده‌ی قانونی ضد پولشویی و تأمین مالی تروریسم (AML/CFT) قرار می‌گیرند.

به علاوه شواهد کمی مبنی بر استفاده‌ی وسیع از زی ‌کش در فعالیت‌های مجرمانه وجود دارد. شاید بیت کوین دغدغه‌ی بیشتری باشد، چون مجرمان جایی می‌روند که پول فراوان است!

|| بیشتر بخوانیم: زی کش (Zcash) چیست و تفاوت های آن با سایر رمزارز ها در چیست؟

پول نقد و روش‌‌های پرداخت سنتی

 بنا بر یک گزارش از SWIFT (جامعه‌ی ارتباطات مالی بین‌ بانکی جهانی)، موارد پولشویی از طریق رمز ارز بسیار کمتر از حجم پول نقد کثیف در روش‌‌های پرداخت رایج بوده است. هفته‌ی گذشته، اداره‌ی اجرای جرائم مالی (FinCEN)، اعلام کرد که یک حکم ۳۹۰ میلیون دلاری را علیه هولدینگ بانکداری Capital One صادر کرده است. این جریمه برای نقض عامدانه و قاصدانه دستور رازداری بانکی و مقررات مربوط به آن بوده است.

این نقض قانون از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴ در حال انجام بوده است و باعث شده میلیون‌‌ها تراکنش مشکوک گزارش نشوند. عایدی‌های مربوط به جرائم سازمانی، فرار مالیاتی، کلاه‌برداری، و بسیاری دیگر از جمله‌ی این تراکنش‌ها بوده‌اند. خزانه داری وظیفه دارد قوانینی را منتشر کند که در مبارزه با پولشویی و مالی تروریسم اثر بخش باشند.

نگاه کردن به رمز ارزها به عنوان یک نگرانی اصلی برای خرانه داری دست‌آورد موثری در مبارزه با پول‌شویی نخواهد داشت. شاید بهتر است که رییس وزارت خزانه‌داری، دانش خود را درباره‌ی ویژگی‌های منحصر به فرد فناوری بلاکچین از جمله شفافیت و ضددست‌کاری بودن گسترش دهد.

نظر شما چیست؟ آیا فکر می‌کنید شفافیت حاصل از کاربرد فناوری بلاکچین در زمینه‌های متنوع در نهایت بتواند نگرانی‌های مالی مربوط به پول‌شویی و فعالیت‌های مجرمانه را در جهان رفع کند؟

Source

https://coiniran.com/?p=43315
دکمه بازگشت به بالا