تحلیل آنچین ارزهای دیجیتال

تامین منافع نهنگ‌های بیت‌کوین در پی توییت ایلان ماسک – تحلیل آن‌چین

پس از سقوط بزرگ اخیر در بازار رمزارزها زمان آن رسیده تا از منظر تحلیل آن‌چین (on-chain) نگاهی به موقعیت حاضر داشته باشیم.

اگر نمودار حجم کوین‌های واگذار شده با قدمت ۱ تا ۳ سال (SOAB of 1_3 year) (شکل ۱) را با همین نمودار در مورد کوین‌هایی با قدمت ۱ تا ۶ ماه (SOAB of 1_6 month) (شکل ۲) در بازه زمانی سقوط مقایسه کنیم، می‌توانیم نقشِ دارندگانِ عمده بیت کوین (نهنگ‌ها) را در افت قیمت اخیر (47k -> 30k) مشاهده کنیم. این عرضه توسط افرادی صورت گرفت که در بازه زمانی ۳ تا ۶ ماه گذشته  (20k -> 40k) کوین‌ها را انباشت کردند. اما علت اصلاح قیمت در بازه ژانویه ۲۰۲۱ (42k -> 20k) متفاوت بود. در این بازه دارندگان اصلی که دارای کوین‌های قدیمی‌تر بودند اصلاح قیمت را تحقق بخشیدند.

پیشنهاد مطالعه: نهنگ‌های بیتکوین و چگونگی تعیین جهت حرکت بازار توسط آن‌ها

تحلیل آن‌چین (on-chain)
شکل ۱
تحلیل آن‌چین (on-chain)
شکل ۲

می‌توان این نتیجه را در بررسی میانگین روزهای انباشت شدن کوین‌ها تو سط معامله‌گران نیز تایید کرد. همانطور که در نمودار سوم مشاهده می‌کنید این میانگین (Average Dormancy) در اصلاح قیمت اخیر به شکل قابل توجهی کمتر از اصلاح پیشین است، چرا که فشار فروش در اصلاح قیمت ژانویه ۲۰۲۱ توسط دارندگان قدیمی‌تر صورت پذیرفته است.

تحلیل آن‌چین (on-chain)
شکل ۳

با نگاه کردن به نمودار ارزش واقعی بر اساس موج کوین‌های انباشت شده (Realize Cap Hold Waves) در بازه‌های سه ماهه و شش ماهه (1 – 3 m & 3 – 6 m) (شکل ۴)، می‌توان نوسان یکسان رفتار معامله‌گران کوتاه‌مدت و میان‌مدت را مشاهده کرد. مقایسه کنید با همین موقعیت در سال ۲۰۱۷. در آن بازه زمانی سه موج انباشت و توزیع کوین به صورت متوالی شکل گرفت، همین الگو در سال ۲۰۱۳ نیز تکرار شده است. اما به عکس در روند صعودی اخیر شاهد آن هستیم که معامله‌گران میلی به کاهش دادن قیمت ندارند و صبورانه سعی می‌کنند ارزش ساتوشی‌ها را در خلال اصلاح قیمت اخیر حفظ کنند.

پیشنهاد مطالعه: آموزش درک نمودار قیمت بیت کوین و آشنایی با انواع آن

تحلیل آن‌چین (on-chain)
شکل ۴

در مجموع از کل کوین‌های ذخیره شده، مجموع معامله‌گران بلندمدت (3-1 year) و میان‌مدت (3-1 month) حتی بعد از سقوط اخیر حدود ۴۰ درصد از کوین‌ها را نگه داشتند که این میزان به شکل قابل‌توجهی بیشتر از انباشت ۱۵ درصدی پس از روند صعودی سال ۲۰۱۷ است (شکل ۵). یکی دیگر از ویژگی‌های این چرخه باز-انباشت کوین‌ها توسط دارندگان بزرگ با گذر قیمت از ۴۲ هزار دلار است. با توجه به اینکه این روند در دو چرخه پیشین نیز تکرار شده اگر این باز-انباشت را به‌عنوان یک روند تکرارشونده در نظر بگیریم، می‌توان آن را نشانهٔ محکمی مبنی بر شروع یک کانال صعودی محسوب کرد.

تحلیل آن‌چین (on-chain)
شکل ۵

یکی از محرک‌های افت فیمت و فشار فروش در دوره اخیر توییت ایلان ماسک مبنی بر عدم پذیرش بیت کوین در مبادلات شرکت تسلا بود. این توییت موجب ایجاد ترس در بازار بیت کوین شد و (به نظر من) فرصتی را برای بعضی فضاسازان بازار فراهم کرد تا با ورود به معاملهٔ فروش و هدف‌گذاری روی قیمت‌های پایین‌تر، کسب سود کنند. این روایت می‌تواند به گونه‌ دیگری باشد اگر این موضوع را در نظر بگیریم که پس از اعلام تسلا مبنی بر سرمایه‌گذاری ۱.۵ میلیارد دلاری در بازار رمز ارز، در مجموع فقط ۱۰ روز با نقدینگی بالای ۱.۵ میلیارد دلار فقط در بازارهای فرعی ثبت شده و برداشت من این است که بیت کوین قوی‌تر از میزان سهم ایلان ماسک در بازار است و در نهایت او کوین‌هایش را نگه می‌دارد!

پیشنهاد مطالعه: معامله‌گران چطور روند تحلیل روند قیمت در بازار رمزارز را انجام می‌دهند؟

تحلیل آن‌چین (on-chain)
شکل ۶

نکته آخر اما مهم اینکه اگر در استفاده از شاخص‌های تحلیل آن‌چین در فضای مجازی از دو نکته غافل شویم این اطلاعات مفید می‌تواند باعث بدفهمی و پیش‌بینی اشتباه شود.

کاهش آدرس‌هایی که بین هزار تا ده هزار بیت کوین دارند به سقوط قریب‌الوقوع قیمت تعبیر می‌شود. اما همانند افزایش قیمت در سال ۲۰۱۷، کاهش آدرس‌ها در ابتدای افزایش قیمت شکل می‌گیرد و معمولا تا اتمام روند افزایشی قیمت ادامه می‌یابد (شکل ۷). با توجه به این مطلب اگر بخواهیم صرفا با تکیه بر همین شاخص کوین‌های خود را نقد کنیم باید در هر افزایش قیمتی از بازار خارج شویم!

پیشنهاد مطالعه: کتاب کوچک بیت کوین (بخش ۱): قیمت بیت‌کوین

تحلیل آن‌چین (on-chain)
شکل ۷

شاخص دیگری که به شکل مکرر در فضای مجازی مورد استفاده قرار می‌گیرد نوسانات درآمد صرافی‌ها است. حقیقت این است که برای داشتن یک تحلیل کوتاه‌مدت و کارا از وضعیت بازار به اطلاعات بیشتری نیاز است. اطلاعات خروجی از این شاخص نهایتاً می‌تواند وضعیت انباشت یا توزیع کوین‌ها را در یک مقیاس کلان مشخص کند.

نگاه کنید به نمودار میانگین تغییرات درآمد صرافی‌ها که در چرخه قبلی چندین موج واریز نقدینگی سنگین را دقیقا در دوره توزیع کوین‌ها نشان می‌دهد؛ به عکس در چرخه اخیر با اینکه قیمت به سطح پایه نزدیک شده است اولین موج ورود سود حاصل از کوین‌ها را به صرافی مشاهده می‌کنیم (شکل ۸).

تحلیل آن‌چین (on-chain)
شکل ۸

جمع‌بندی تحلیل On-chain از وضعیت رمز ارزها

۱-بسیاری از دارندگان عمده بیت کوین که در بازه سه تا شش ماه گذشته کوین‌های خود را انباشت کرده بودند از ترس و تردیدی که ایلان ماسک در بازار بیت کوین ایجاد کرد بهره بردند و با بخش کوچکی از سرمایه خود فضای بازار را مدیریت کردند (روندی که در سال ۲۰۱۷ تحقق پیدا نکرد).

۲-پیگیری تغییرات تعداد آدرس‌هایی که حجم بالایی از بیت کوین را انباشت کردند، به تنهایی کارا نیست.

۳-به همین ترتیب، تغییرات حجم درآمد و نقدینگی صرافی‌ها برای تحلیل دوره کوتاه‌مدت بی‌معناست. خیلی از اوقات این شاخص‌ها ابزاری است در دست کسانی که فضای بازار را مدیریت می‌کنند.

۴-با وجود نوسانات احتمالی در کوتاه‌مدت، روند کلی قیمت همچنان دارای مشخصه‌های صعودی است.  علاوه‌براین سقوط اخیر می‌تواند به‌عنوان یک روند اصلاحی در یک بازار رو به‌ رشد که از بیش از حد گرم شدن بازار جلوگیری می‌کند، تعبیر شود.

 

مقالهٔ حاضر تنها جنبهٔ آموزشی و آشنایی با روندها و تحلیل‌ها را دارد و نباید به‌عنوان مشاوره معامله در بازار از آن استفاده شود.

منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا