ایستگاه خبر

تسلا در هسته پیشران بیت کوین در حالی که بانک‌های وال استریت از فضای رمز ارز دور هستند

خرید ۱.۵ میلیارد دلار بیت کوین توسط شرکت تسلا در این هفته، بازار رمزارز را به عرش رساند. حالا بسیاری از هواداران اصیل بیت کوین و سایر رمز ارزها، پیش‌بینی‌های نجومی وخوش بینانه‌ی خود را تحقق یافته می‌بینند. اما ظاهرا چشم انداز بانک‌های وال استریت درباره‌ی ارز دیجیتال، زمینی بوده است.

در حالی که هم اکنون قرارداد‌های آتی بیت کوین و اتریوم در اغلب صرافی‌ها موجود است، اما هنوز بانک‌های بزرگ آمریکا به مشتریان خود اجازه‌ی دسترسی به این محصولات را نمی‌دهند. البته خجالت آن‌ها دور از انتظار نیست زیرا آن ها به پارتی رمز ارز دعوت نشده‌ بودند!

روزی در سال ۲۰۰۸، ساتوشی ناکاموتو، فرد ناشناسی که بیت کوین را توسعه داد و مقاله آن را نوشت، چنین بیان کرد:

“یک مدل کاملا فرد به فرد محض از پول الکترونیکی که امکان پرداخت‌های مستقیم را از یک طرف به طرف دیگر و بدون عبور از یک نهاد مالی، میسر می‌کند.”

دلیل‌هایی برای کناره‌گیری فعلی بانک‌های وال استریت از فضای رمز ارزها وجود دارد. در حالی که بیش از ۱۱ سال از عمر بیت کوین می‌گذرد، چیزهای بسیار زیادی وجود ندارند که بتوانید با بیت‌ کوین به صورت مستقیم خریداری کنید. به علاوه، نوسانات یک ریسک عمده‌ی بیت کوین محسوب می‌شوند.

در ادامه از آخرین وضعیت بانک‌های بزرگ آمریکا در فضای رمز ارز مطلع می‌شویم.

جی.پی.مورگان

جی.پی.مورگان که بزرگترین بانک‌ آمریکاست، در فضای رمز ارز نسبت به بقیه یک قدم جلوتر بوده است. این بانک سال گذشته، دو صرافی رمز ارز کوین بیس و جمینی را به عنوان مشتریان بانک‌داری خود پذیرفت. این تصمیم به معنای کمک به صرافی‌های مجازی در مدیریت دلار نقدی در آمریکا بود. البته این بانک مستقر در نیویورک، همچنان هیچ گونه تراکنش رمز ارزی را انجام نمی‌دهد.

این یک برگشت تاریخی محسوب می‌شد، چرا که در سال ۲۰۱۷، جیمی دایمون، مدیر اجرایی این بانک، بیت کوین را یک کلاه‌برداری دانسته و اظهار کرد که هر کارمندی را که آن را خرید و فروش کند، اخراج می‌کند. بعدها وی به خاطر این اظهار نظر عذرخواهی کرد و حالا می‌گوید که راه‌های زیادی را برای استفاده از بلاک چین در بانک‌داری متصور است.

در سال ۲۰۱۹، این بانک غول، با استفاده از یک توکن به نام JPM Coin، برای سرعت بخشی به پرداخت‌های شرکتی، به رمز ارزها روی آورد. همچنین در دسامبر ۲۰۲۰، آن‌ها اعلام کردند که یک بلاک چین سفارشی را استفاده کردند تا توافق‌نامه‌های بازخرید روزانه را در مجموع به ارزش میلیاردها دلار به انجام برسانند.

این بانک همچنین یکی از اعضای بنیان‌گذار ائتلاف اتریوم شرکتی است. این انجمن به آزمایش در زمینه‌ی نسخه‌ی خصوصی بلاک چین مشغول است.

گلدمن ساکس

سه سال پیش، این بانک یک معامله‌گر رمز ارز را استخدام کرد تا با هدف آشنا کردن کارمندان و مشتریانش با رمز ارزها، در زمینه‌ی بازار دارایی‌های دیجیتال به این بانک کمک کند. گلدمن ساکس، پیش از این عنوان کرده بود که شاید یک میز معاملاتی را برای ایجاد بازار در ارزهای دیجیتال افتتحاح کند.

اخیرا، این بانک از ایده‌ی بیت کوین به مثابه یک طبقه دارایی، استقبال نکرده است. به عقیده‌ی آن‌ها، نوسانات شدید در قیمت بیت‌ کوین، نشان می‌دهند که بیت کوین نقش واحد ارزش را ندارد. در همین زمان، این بانک، بررسی ساخت توکن دیجیتال ارز فیات خود را آغاز کرد. البته بنا بر اظهارات گلدمن ساکس، آن‌ها در در مراحلی بسیار ابتدایی قرار دارند.

مورگان استنلی

جیمس گورمن، مدیر ارشد بانک مورگان استنلی، از اولین مدیران وال استریت بود که باور خود را به بیت کوین نشان داد. این بانک مدت‌ها با ایده‌ی معامله یک محصول سوآپ که به رمز ارزها متصل است و به نوعی دسترسی مجازی به کوین مورد نظر را به مشتریان می‌دهد، دست و پنجه نرم کرد. البته در نهایت این طرح ثمربخش نبود.

مدیر بازارهای دیجیتال بانک مورگان استنلی، اندرو پیل، در ماه‌های اخیر گفت که آن‌ها شاهد علاقه‌ی بسیار بیشتری به بیت کوین از سوی نهاد‌های مالی سنتی هستند.

ولز فارگو

این بانک هیچ گونه دارایی رمز ارزی را در حساب‌های سپرده و امانتی خود قبول نمی‌کند. البته ولز فارگو، در حال انجام مطالعه‌ای برای ارزیابی فناوری بلاک چین و پتانسیل‌های نوآوری‌های معاملاتی، شفافیت و پرداخت هستند.

این بانک مستقر در سانفرانسیسکو، در سال ۲۰۱۹ اعلام کرد در حال آزمایش بر روی پول دیجیتال ولز فارگو به عنوان یک جایگزین بانکی به جای رمز ارزها است. این بانک در آن زمان اظهار داشت که از یک فناوری دفتر کل توزیع شده (بلاک چین) استفاده می‌کند تا انتقال‌های مربوط به پرداخت‌های بین مرزی را از طریق پول دیجیتال انجام دهد. مدیر ارشد این بانک، در سال ۲۰۱۴ زمانی که مدیر شرکت ویزا بود، اشاره کرد که بیت کوین پیچیده‌تر از آن است که نشان می دهد.

سیتی گروپ

میشاییل کوربات، مدیر این بانک در یک مصاحبه با سایت بلومبرگ در ماه دسامبر گفت که اعتقاد دارد برخی از رمز ارزها همچنان به عنوان روش پرداخت مورد استفاده گسترده قرار خواهند گرفت. وی اظهار کرد که بانک سیتی گروپ با دولت‌های مختلف برای توسعه ارزهای دیجیتال بانک مرکزی در حال همکاری است.

بانک آمریکا

علیرغم این که این بانک حدود ۹۰ حق اختراع را در زمینه بلاک چین به نام خود ثبت کرده است، مدیر فناورذی این بانک در سال ۲۰۱۹ عنوان کرد که استفاده از بیت کوین و دیگر رمز ارزها دردسرساز خواهد بود. در همان زمان وی در یک مصاحبه با خبرگزاری CNBC اشاره کرد که اگر بلاک چین تبدیل به یک واقعیت در دنیای حاضر شده، پس ما در وال استریت ، برای خدمات به مشتریان خود آماده هستیم.

وی در زمینه‌ی موارد استفاده بلاک چین، تمامی مدعیان را دعوت به رقابت کرده بود اما تا کنون هیچ نشانه‌ای از حرکت این بانک به سمت استقلال در این فناوری مشاهده نکردیم.

شرکت‌های پرداخت

بسیاری از مطالعات گسترده توسط غول‌های فناوری مالی مانند شرکت PayPal و ویزا صورت گرفته است. شرکت PayPal، سال گذشته به مشتریان خود اجازه داد تا در کیف پول PayPa، رمز ارزها را خرید و فروش و نگهداری کنند. این شرکت قصد دارد تا در ماه‌های آینده، این قابلیت را به برنامه کاربردی خود، Venmo اضافه کند. با این اقدام، مشتریان می‌توانند با استفاده از رمز ارزها، از ۲۹ میلیون فروشنده‌ در سراسر دنیا، کالا و خدمات را خریداری کنند.

چشم انداز

در حالی که وال استریت همچنان کاملا از فضای رمز ارزها فاصله دارد، اما رمز ارزها آن قدری خوب بوده‌اند که چشم پوشی از آن‌ها تقریبا ناممکن است. خرید ۱.۵ میلیارد دلاری شرکت تسلا، بر اساس سود سالانه ۳۶۰ درصدی بیت کوین در سال گذشته، سال بعد ۵.۵ میلیارد دلار ارزش خواهد داشت. با این ارقام، واقعا نمی‌توان از رمز ارزها غافل شد.

|| بیشتر بخوانیم: پلتفرم تحلیل بلاک چین Nansen

Source

https://coiniran.com/?p=43690
دکمه بازگشت به بالا