اخبار داخلی رمزارزها

گزارشی درمورد باید ها و نباید ها در پیش نویس سیاست نامه رمز ارز های بانک مرکزی ایران

در این مطلب به برخی ابعاد تیره و روشن پیش نویس سیاست نامه بانک مرکزی درمورد رمز ارز ها که دیروز منتشر شد، نگاهی می اندازیم.

بانک مرکزی ایران، دیروز، پیش نویسی در مورد مبادلات و استفاده از رمز ارز ها ارائه کرد. در این پیش نویس، رمز ارز ها با نام «رمز ارز های جهان روا» خوانده شده اند و به دو دسته ی بدون پشتوانه و با امکان استخراج (مانند بیت کوین و اتریوم) و باپشتوانه ی دارایی های مشهود یا نامشهود و بدون قابلیت استخراج (مانند تتر) تقسیم می شوند.

زیر عنوان «الزامات حوزه رمز ارز های جهان روا» در این پیش نویس آمده است: «استفاده از رمز ارز های جهان روا به عنوان ابزار پرداخت در داخل کشور ممنوع است». بنابراین در صورت نهایی شدن این طرح، فهرست رمز ارز های قابل مبادله توسط بانک مرکزی مشخص می شود و چنانچه رمز ارزی به عنوان ابزار پرداخت شناسایی شود از فهرست صرافی‌ها حذف و از داد و ستد رمز ارز های تایید نشده جلوگیری به عمل خواهد آمد. هرچند، بانک مرکزی ایران «نگهداری» رمز ارز ها را برای اشخاص ممنوع نکرده است.

بیشتر بخوانید: آیا رمز ارز ها برای واحدهای پولی مستقل و بانک های مرکزی یک تهدید محسوب می شوند؟

هنوز مشخص نیست که کدام رمز ارز ها مورد تایید قرار خواهند گرفت، اما به گفته منابع آگاه، قانون گذاران می خواهند تمام تراکنش ها در کشور به ریال ثبت شوند و قابل ردیابی باشند. پس از حدود دو سال تحقیق بانک مرکزی، این نسخه ی اول پیش نویس تهیه شده است و هنوز به عنوان سیاست رسمی دولت ایران به تصویب نرسیده است.

گزارشی درمورد باید ها و نباید ها در پیش نویس سیاست نامه رمز ارز های بانک مرکزی ایران
irans central bank issues draft rules on cryptocurrency/ Source

به گفته منابع آگاه این پیش نویس استفاده ی «مستقیم» از رمز ارز ها را به عنوان ابزار پرداخت ممنوع می کند اما استفاده از درگاه های رمز ارزی مجاز خواهد بود. به عبارت دیگر، برای هر پرداخت ابتدا باید رمز ارز در یکی از صرافی های  مجاز کشور، پس از ثبت اطلاعات تراکنش، به ریال تبدیل و به تاجر تحویل داده شود. تاجر می تواند در صورت تمایل، وجه ریالی را دوباره به رمز ارز های مورد تایید که در صرافی ها موجودند تبدیل کند.

ظاهرا، این رویه برای ردیابی ریال و مسیر پرداخت ها و با ادعای محافظت از حریم خصوصی مصرف کنندگان تدوین شده است. هر چند که جرایم حوزه خرید و فروش الکترونیکی (چه با رمز ارز ها یا پول های فیات) گریبان گیر جوامع است، به نظر نمی رسد رویه ی پیشنهادی این پیش نویس، راه حل چندان مناسبی برای حل این معضل باشد.

بیشتر بخوانید: رمز ارز ملی ایران از دیدگاه بانک مرکزی چه ویژگی هایی خواهد داشت؟

همچنین، هنوز مشخص نیست که چه ساز و کاری برای نقدینگی رمز ارز های مورد تایید و جلوگیری از دستکاری بازار توسط صرافی ها در این شیوه اندیشیده شده است.

طبق اظهارات غیر رسمی موجود، یکی از دلایل ایجاد فهرست رمز ارز های مورد تایید، جلوگیری از پذیرش و توسعه ی توکن های ICO های تقلبی می باشد.

به علاوه طبق این پیش نویس، ایرانیان از داشتن مقدار زیاد رمز ارز ها منع شده اند؛ همانطور که به طور رسمی مالکیت بیش از ۱۰ هزار یورو خارج از حساب های بانکی رسمی ممنوع است.

این پیش نویس برای جامعه رمز ارز های ایران «شوکه کننده» بود و تصویب آن می تواند موقعیت بدی را برای کسب و کار هایی که از مشتریان شان رمز ارز دریافت می کنند رقم بزند.

بیشتر بخوانید: ۷۰ درصد از بانک های مرکزی سراسر جهان روی CBDC تحقیق می کنند

حفاظت از ریال؟

برخی ادعا می کنند که این پیش نویس، تلاش دولت ایران برای محافظت از ریال است. گزارش مشخصا بیان می کند که توکن های با پشتوانه ی ارز های فیات، فلزات گرانبها و کالا ها نیز به عنوان ابزار پرداخت ممنوع هستند. انتشار توکن های با پشتوانه ی ریال تنها توسط بانک مرکزی ایران مجاز است و مطابق گزارشات قرار است در «هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت» به آن پرداخته شود.

گزارشی درمورد باید ها و نباید ها در پیش نویس سیاست نامه رمز ارز های بانک مرکزی ایران
irans central bank issues draft rules on cryptocurrency/ Source

طبق این پیش نویس، اخذ مجوز برای صرافی های ایرانی الزامیست، هرچند، در رابطه با زمان شروع صدور مجوز و نحوه درخواست برای مجوز چیزی گفته نشده است. علاوه بر این، در گزارش آمده است که بانک مرکزی باید هر سه ماه یکبار لیست رمز ارز ها را به روز رسانی کند و در اختیار صرافی ها قرار دهد. در حال حاضر، صرافی های ایرانی اطلاعاتی همچون آدرس و کد ملی را از مشتریان شان اخذ می کنند، اما نسبت به همتایان خارجی عملیات مستقل تری دارند.

طبق گفته ی فعالان، گرفتن مجوز صرافی در ایران کار راحتی نیست و این قوانین می توانند این صنعت را فلج کنند. با این همه، پذیرش بیت کوین به عنوان یک دارایی توسط دولت و عدم ممنوعیت کامل آن یک نقطه ی روشن در این گزارش است. جامعه رمز ارز ایران معتقد است:

«ماهیت رمز ارز ها غیر متمرکز بودنشان است و این محدودیت ها این روح را از بین می برد».

اصل پیش نویس منتشر شده توسط بانک مرکزی در ادامه آمده است:

[googlepdf url=”https://coiniran.com/wp-content/uploads/2019/01/IT-Reg-Cryptocurrency-0.0-new.pdf” download=”دانلود” width=”۱۰۰%” height=”۱۲۰۰″]

توجه!
مطالب صرفا برای اهداف خبری و آموزشی ارائه می شوند و نباید به عنوان مشاوره ی تجاری از طرف کوین ایران و نویسندگانش مورد استفاده قرار گیرند.

Source
https://coiniran.com/?p=27529
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x