اندیشکدهی امنیتی بریتانیا خطرات پولشویی NFTها را شناسایی کرد
اندیشکدهی بریتانیایی «موسسهی خدمات متحد سلطنتی (RUSI)» در جدیدترین گزارش خود به بررسی و ارزیابی خطرات پولشویی موجود در بازارهای NFT پرداخته است. این موسسهی امنیتی برای درک بهتر این امر به طرح پرسشی تحتعنوان «آیا جنون هنرهای دیجیتال نوظهور مرز جدیدی برای پولشویی است؟» روی آورده است. در گزارش RUSI آمده است:
«توکنهای غیرقابل تعویض (NFT) در اغلب مواقع توسط رمز ارزها در بازارهای آنلاین خریداری میگردند. رمز ارزها عموما در تسهیل مقاصد خلافکارانه مانند مخفیسازی منبع درآمد مجرمانه استفاده شده و رهگیری آنها از سوی مراجع قانونی با برخی تکنیکها مختل میگردد. در سناریویی مشابه، NFTها نیز مانند بازارهای هنری سنتی ظرفیت سواستفاده ازسوی افراد سودجو برای مقاصد پولشویی را دارند.»
این اندیشکدهی انگلیسی معتقد است که «مجرمان سایبری بهراحتی میتوانند اکانتهای کاربران را در بازارهای NFT هک کرده و آیتمهای موجود را به حساب خود منتقل و سپس بهسرعت آنها را فروخته و اقدام به پولشویی درآمد حاصله کنند.»
به اعتقاد اندیشکدهی RUSI ماهیت دیجیتالی این نوع توکنها فضای مناسبی را برای سایر ریسکهای ناشناخته و نوین پدید میآورد.
یکی از این ریسکها را میتوان پنهانسازی اطلاعات درون توکنها دانست که در تئوری بهمعنای آسیبهای نرمافزاری است. درنتیجه توکنهای NFT بهعنوان مکانیسمی ارتباطی برای بهاشتراکگذاری این دادهها بین دو جناح خلافکار استفاده خواهند شد.»
مبارزه با پولشویی از راه NFT
طرح پیشنهادی RUSI برای مقابله با این پدیده استفاده از یک راهکار نظارتی مشابه در صرافیهای کریپتو برای بازارها و حراجیهای NFT است. در مقالهی این اندیشکده این مطلب اینگونه تشریح شده است:
«لازم است تا برای شرکتهای مشتاق به حضور در فضای NFTها استانداردهای اولیهای تعیین گردد. این سطح اولیهی استاندارد میتواند شامل استفاده از سیستمهای مشتری خودت را بشناس (KYC) و سامانههای نظارتی خروج و ورود دارایی مشابه با بازارهای سنتی مالی و صرافیهای رمز ارز باشد.»
اندیشکدهی RUSI آخرین عامل پیشگیرانهی خود را ایجاد یک پایگاه دادهی مشابه با «ثبت آثار هنری گمشده (Art Loss Register)»، برای ایجاد فهرستی از NFTهای جعلی، سرقتی یا گمشده عنوان نمود.
پیشنهاد مطالعه: آیا ظهور NFTهای بیتکوین روی بلاکچین استکس موفقیتآمیز خواهد بود؟