تحریم سوئکس توسط خزانهداری آمریکا به دلیل پرداختهای باجافزاری
دفتر کنترل داراییهای خارجی خزانهداری آمریکا (OFAC) تحریم هایی را علیه بروکر رمز ارزی روسی سوئکس (Suex) اعمال کرد.
دفتر کنترل داراییهای خارجی خزانهداری آمریکا تحریمهایی را علیه بروکر رمز ارزی مستقر در روسیه سوئکس به اتهام کمک به پولشویی در پرداخت باجافزارها اعمال کرده است. اکنون آمریکاییها از استفاده از خدمات شرکت منع شدهاند.
سوئکس روسیه در لیست سیاه قرار میگیرد
خزانهداری ایالات متحده، بروکر رمز ارزی روسی Suex را به اتهام پولشویی در پرداخت باجافزارها در لیست سیاه قرار داده است. با قراردادن Suax در لیست سیاه OFAC، اولین باری است که ایالات متحده یک پلتفرم مبادله رمز ارزی را تحریم میکند. بر اساس اعلامیه روز سه شنبه وزارت خزانهداری، سوئکس، که دفاتر مرکزی آن در مسکو و سن پترزبورگ واقع شده است، پرداخت به بازیگران باجافزارها، کلاهبرداران و اپراتورهای بازار دارک نت را تسهیل کرده است.
در بیانیه OFAC آمده است:
در سپتامبر 2021، آشکار شده است که پلتفرم مبادلات (SUEX) به سهم خود در تسهیل معاملات مالی برای بازیگران باجافزارها، شامل درآمد غیرقانونی از حداقل هشت نوع باجافزار دست داشته است. تجزیه و تحلیل معاملات انجام شده SUEX نشان داد که بیش از 40 درصد از سابقه معاملات شناخته شده SUEX مربوط به عوامل غیرقانونی بوده است.
شرکت تجزیه و تحلیل بلاکچین Chainanalysis که به تحقیقات OFAC در مورد Suex کمک کرده است، امروز فاش کرد که مدتی فعالیت پولشویی این کارگزاری را دنبال میکرده است. تحقیقات نشان داده است که Suex طی سه سال گذشته صدها میلیون دلار معادل رمز ارز را مبادله کرده است، که ظاهراً بیشتر آن از منابع غیرقانونی و پرخطر تهیه شده است.
بر اساس گزارش Chainanalysis، بروکر Suex بیش از 160 میلیون دلار بیت کوین پولشویی کرده و عواید غیرقانونی را در شعب فیزیکی در مسکو، سن پترزبورگ و احتمالاً سایر دفاتر خارج از روسیه به پول نقد تبدیل کرده است. بیش از 50 میلیون دلار بیت کوین از مبادله غیرقانونی با BTC-e بدست آمده است که مقامات ایالات متحده سالها پیش آن را تعطیل کرده بودند.
والی آدیمو، معاون وزیر خزانه داری پیش از اعلام این خبر به خبرنگاران گفت:
اقدام امروز نشانه ای از قصد ما برای افشای و ایجاد اختلال در زیرساختهای غیرقانونی با استفاده از این حملات است.
به دنبال حملات سایبری اخیر، آمریکا به طور قطع قصد دارد حملات باجافزارهای رمز ارزی را مورد توجه قرار دهد، به این معنی که باید تحریمهای بیشتری بر روی سیستمهای پرداختی رمز ارزی که به این فعالیتها کمک میکند، مورد انتظار باشد.
جنت یالن، وزیر خزانه داری در بیانیه ای در مورد اقدامات اخیر OFAC گفت:
باجافزارها و حملات سایبری مشاغل بزرگ و کوچک را در سراسر آمریکا قربانی میکنند و تهدیدی مستقیم برای اقتصاد ما هستند. ما به سرکوب بازیگران مخرب ادامه خواهیم داد. از آنجا که مجرمان سایبری از روشها و فناوری پیچیدهای استفاده میکنند، ما متعهد هستیم که از طیف وسیعی از اقدامات، شامل تحریمها و ابزارهای نظارتی، برای ایجاد اختلال و جلوگیری از حملات باجافزار استفاده کنیم.
وزارت خزانهداری آمریکا تحریمها را بر اساس سیاست خارجی و اهداف امنیت ملی ایالات متحده علیه کشورهای خارجی یا افراد از جمله تروریستها، قاچاقچیان بین المللی مواد مخدر و پولشویان اداره و اجرا میکند. وقتی OFAC شرکتی را در «لیست سیاه» و یا شخصی را در لیست افراد خاص و یا افراد مسدود شده (SDN) قرار میدهد، به این معنی است که داراییهای آنها مسدود شده و شهروندان آمریکایی از تراکنش با آنها منع میشوند.
پیشنهاد مطالعه: روش های رایج کلاهبرداری (اسکم) در حوزه رمزارز و بلاکچین