توطئه علیه صنعت کریپتو
من آنچنان به تئوریهای توطئه علاقمند نیستم، ایدههایی همچون فرود ساختگی برسطح ماه و یا تقلب در انتخابات 2020 آمریکا کاملا بیاساس است. اما رویدادهای اخیر و تصویب لایحهی اخذ مالیات از صنعت کریپتو بهشدت بوی توطئه میدهد.
همانطور که در هفتهی گذشته، دیروز و امروز خوانیدم مجلس سنای آمریکا قصد دارد تا 28 میلیارد دلار از بودجهی بازسازی زیرساختهای فرسودهی کشور را با اخذ مالیت از کارگزاران و دارندگان کریپتو تامین نماید. برای اطلاع از جزئیات این رویداد و آگاهی از واکنش رهبران رمزنگاری، پیشنهاد میکنم مطالب فوق را حتما مطالعه نمایید.
گروه فعالان حقوق دیجیتالی EFF از این فرآیند مالیاتی بهعنوان «پیشنیاز نظارتی» برای صنعت کریپتو یاد کرده است.
مروری بر گذشته
بسیاری از حاضرین حوزهی کریپتو از اصلاحیهی مطرح شده بهعنوان راهکاری مناسب یاد کردند، زیرا پیروی کسب و کارهای رمزنگاری از الزامات مالیاتی امری طاقتفرسا و حتی غیرممکن بود. اما ناگهان و هنگامی که این اصلاحیه در شرف تصویب بود یک پیشنهاد دوحزبی آن را به چالش کشید.
این پیشنهاد جدید که از سوی دو سناتور Portman و Warner در ساعات پایانی پنجشنبه مطرح گردید معافیت مالیاتی را تنها برای پروژههای اثبات کار (PoW) مانند بیتکوین مجاز دانسته است. درنتیجه انواع پروژههایی که بر مکانیسم اثبات سهام (PoS) فعالاند مشمول اطاعت از مجموعه قوانین شدید مالیاتی خواهند شد. در کمال تعجب و بلافاصله پس از مطرح شدن این اصلاحیه، کاخ سفید نیز حمایت خود را از آن با انتشار بیانیهای اعلام کرد.
شرح این توطئه
شاید برای شما هم عجیب باشد که این اصلاحیه از کجا آمده است؟ و چرا کابینهی بایدن که اکثر آنان را افراد حامی و دوستدار محیط زیست تشکیل داده است، از مکانیسم پرمصرف اثبات کار دربرابر الگوریتم سبز اثبات سهام حمایت نموده است؟
گروهی دلیل آن را بیکفایتی اجرایی دولت دانسته و استدلال کردهاند که کارشناسان مالی این طرح، کوچکترین درکی از عملکرد کریپتو نداشتهاند.
با اینحال برخی افراد از حضور توطئهی ترسناکی در این زمینه خبر میدهند. Ryan Selkis، بنیانگذار Messari، این توطئه را به دشمنان رمزنگاری در دولت نسبت داد که قصد استفاده و اجرای یک حملهی دومرحلهای را دارند. در مرحلهی نخست این افراد با تصویب قانون مالیاتی مکانیسم اثبات سهام و پروژههای امورمالی غیرمتمرکز (DeFi) را با پرداخت مالیات فلج نموده، سپس در مرحلهی دوم با استناد به دلایل و مقررات زیست محیطی به مقابله با بیتکوین خواهند رفت.
بنابراین میتوان نتیجه گرفت که کاخ سفید و همپیماناناش توطئهای را علیه صنعت کریپتو طراحی نمودهاند. اما بهراستی چرا؟ شاید در نگاه اول بگویید چون رهبران سیاسی آمریکا مسن هستند و از درک فناوری روز عاجزند. این دیدگاه نسبتا درستی است، اما بهعقیدهی من دیدگاه دیگری نیز وجود دارد: صنعت رمز ارز یکی از دو اهرم بزرگ کنترل قدرت دولتی را تهدید کرده است.
نخستین اهرم قدرت هر دولت کنترل نیروی نظامی است. مشروعیت هر دولت به کنترل انحصاری ارتش و نظامیان آن وابسته است.
اهرم دوم کنترل نظام پولی است. به همینخاطر است که تمام دولتهای جهان قوانین بسیار سختگیرانهای برای پیشگیری و مقابله با تقلب و دستکاری ذخایر پولی و عرضهی آن دارند، زیرا هرگونه اختلال در این دو منجر به پیامدهای غیرقابل توصیفی برای آنها خواهد گشت. بیتکوین و فضای رمز ارزها دقیقا این اهرم را تهدید کردهاند و با اختلال در عرضهی پول شرایط غیرقابل کنترلی را برای دولت آمریکا رقم زدهاند.
اگر به گذشته رجوع کنیم خواهیم دید که تصمیمات اخیر کاخ سفید غیرضروری بوده است، زیرا رمزنگاری صنعتی فرای کنترل آمریکا است. 25 سال گذشته قانونگذاران آمریکا از دسترسی همگانی به اینترنت وحشت کرده بودند، اما اکثریت روشنفکر کنگرهی آمریکا در آن زمان پیروز شده و موجب تصویب قوانین مفیدی شدند که به تاسیس سیلیکونوَلی انجامید.
پیشنهاد مطالعه: الگوریتم اثبات اعتبار یا Proof of Authority چیست؟ (PoA)