تحلیل آنچین ارزهای دیجیتال

تحلیل آنچین هفتگی ارزهای دیجیتال (۱۸ اسفند) – برنده بازار نزولی چه کسانی خواهند بود؟

بازار بیت کوین در یک تعادل مرزی و حساس قرار گرفته است. حجم تقاضا محدود شده و فشار فروش نیز تا حدی افزایش داشته است. در تحلیل آنچین این هفته قصد داریم به تحلیل جریا‌ن‌های ورودی و خروجی صرافی‌ها بپردازیم و از این طریق ویژگی‌های ساز و کار کنونی بازار را ارزیابی کنیم.

بیت کوین در هفته‌ای که گذشت در محدوده نوسانی هفته‌های پیشین معامله شد. بازار کار خود را با ۳۷۳۳۳ دلار آغاز کرد و تا ۴۵۰۳۹ دلار افزایش یافت. اما در ادامه هفته، روند بازگشتی آغاز شد و قیمت را به ۳۹۲۲۰ دلار رساند. از آنجایی که شاخص‌های کلان‌ اقتصادی و چالش‌های سیاسی جهان همچنان تاثیر منفی بر بازارهای مالی می‌گذارد، عدم قطعیت روند‌ بازارها نیز همچنان پابرجا است. خریداران بلندمدتی که در انتظار شکل‌گیری روند صعودی هستند در دو ماه گذشته سعی کردند با جذب فشار فروش و خرید کوین‌های خریداران کوتاه‌مدت، جلوی ادامه روند نزولی را گرفته و کف‌های قیمتی جدیدی را ثبت کنند.

پیشنهاد مطالعه: پیشنهاد تحلیل‌گران برای سرمایه‌گذاری در رمزارزها در سال ۲۰۲۲ چیست؟

با کاهش قیمت‌ در هفته‌های گذشته، یک تعادل عرضه و تقاضا در بازار شکل گرفته است. اما با توجه به حجم محدود تقاضا، تعادل مذکور بسیار شکننده محسوب شده و اگر به هر دلیلی فشار فروش افزایش یابد، روندی نزولی آغاز خواهد شد. بنابراین پرسشی که باید به آن پاسخ دهیم، مسئله توانایی خریداران است. اگر خریداران بتوانند سرمایه کافی برای حفظ تعادل موجود فراهم کنند، می‌توان به آغاز یک روند صعودی امیدوار بود. به همین خاطر قصد داریم در تحلیل این هفته جریان ورودی صرافی‌ها را مورد ارزیابی قرار دهیم. بررسی این شاخص می‌تواند ما را در بررسی احتمال افزایش فشار فروش، راهنمایی کند.

تحلیل آنچین

دسته‌بندی صرافی‌ها یکی از استراتژی‌های قدرتمند تحلیل آنچین

ارزیابی و واکاوی فعالیت صرافی‌ها یکی از استراتژی‌های قدرتمند تحلیل آن‌چین به حساب می‌آید. پیگیری جریان‌های ورودی و خروجی صرافی‌ها در بلندمدت می‌تواند تصویر روشنی از وضعیت عرضه و تقاضا را در اختیارمان قرار دهد. برای تفسیر داده‌های مربوط به مبادلات صرافی‌ها باید نکات زیر را مد نظر قرار داد:

  • خریداران بلندمدت (در هر سطحی از دارایی) جزو کسانی هستند که به شدت از دارایی‌های رمز ارزی خود محافظت می‌کنند. به عبارتی خریداران بلندمدت در نهایت کوین‌های خود را پس می‌گیرند.
  • خرده فروشان جدید بازار، اعتقاد کمتری به بازگشت کوین‌ها دارند و معمولا ترجیح می‌دهند پیشنهادهای معاملاتی خود صرافی را دنبال کنند.
  • بسیاری از شرکت‌های سرمایه‌گذاری نیز سعی می‌کنند با پیروی از پیشنهادات صرافی‌ها، کسب سود کنند. در واقع این شرکت‌ها به محاسبات مدیریت ریسک صرافی‌ها اطمینان دارند. این معاملات معمولا در فرابورس انجام می‌شود و اغلب با استفاده از الگوی چند امضایی، نگهد‌‌‌‌اری می‌شوند.
  • با گسترش بازار مشتقات می‌توان از کوین‌ها به عنوان وثیقه استفاده کرد. به همین خاطر بخشی از ورودی‌ صرافی‌ها را کوین‌هایی به خود اختصاص می‌دهد که در راستای دریافت ارزش افزوده، وارد صرافی‌ها شده‌اند.

۳ تا از ۴ ویژگی بالا، علت اساسی هدایت کوین‌ها به سمت صرافی است. این جریان ورودی را تا حدی می‌توان به عنوان علت خارج شدن ۵۷۵ هزار بیت کوین، از فشار فروش مارس ۲۰۲۰ تا به امروز، تلقی کرد. علاوه‌براین، تعادلی که از سپتامبر ۲۰۲۱ در بازار شکل گرفت را می‌توان از طریق بررسی جریان‌ ورودی و خروجی صرافی‌ها، بررسی کرد.

تحلیل آنچین

در طول نوسان شاخص‌های کلان اقتصادی و وضعیت آشفته سیاسی در جهان، برآیند جریان ورودی و خروجی صرافی‌ها ثابت باقی‌مانده است. اما در هفته گذشته جریان ورودی صرافی‌ها اندکی پیشروی کرده است. در هفته گذشته روزی ۱هزار بیت کوین وارد صرافی‌ها شده است و جریان جذب کوین‌ها توسط سرمایه‌گذاران بلندمدت همچنان ادامه دارد. قطعا با تعیین شدن برخی شاخص‌های اقتصاد کلان، این نیز افزایش خواهد یافت.

تحلیل آنچین

با بررسی موجودی صرافی‌ها در سال گذشته، می‌توان آن‌ها را به دو دسته تقسیم کرد: صرافی‌هایی که همواره جریان ورودی در آن‌ها بیشتر از جریان خروجی است و صرافی‌هایی که معمولا موجودی ثابتی دارند و حجم خروجی کوین‌ها در آن‌ها غالب است.

موجودی صرافی‌های Binance، Bittrex، Bitfinex و FTX به شکلی غیر معمول از جولای ۲۰۲۱ تا به امروز افزایش یافته است. در مجموع در این مدت ۲۰۷ هزار بیت کوین به موجودی صرافی‌ها اضافه شده است که نشان از یک رشد ۲۴ درصدی دارد.

تحلیل آنچین

صرافی‌های باقی‌مانده در دسته‌ٔ مجزایی قرار می‌گیرند و طی بررسی‌های انجام شده از اواخر جولای ۲۰۲۱ تا به امروز ۲۵۳ هزار بیت کوین را به عنوان جریان خروجی ثبت کرده‌اند. از میان این صرافی‌ها Houbi (بنفش) بیشترین کاهش را داشته است. موجودی این صرافی از ۴۰۰ هزار بیت کوین در مارس ۲۰۲۰ به ۱۲ هزار بیت کوین رسیده است. نیمی از این ریزش در پی ممنوعیت اعمال شده توسط دولت چین برای ماینرها به وجود آمد و بخش دیگری از آن در پی رویکرد سرمایه‌گذاران در می ۲۰۲۱ رخ داد.

تحلیل آنچین

در بررسی‌های انجام شده بر روی صرافی‌ها، FTX و Bainance سهم بیشتری در بازار بیت کوین دارند و همچنان در حال افزایش سهم خود هستند (این سهم بر اساس دارایی نگه‌داری‌شده در آ‌ن‌ها سنجیده می‌شود). البته باید این نکته را نیز مد نظر قرار دهید که هر دو صرافی نام برده، خدمات مربوط به بازار مشتقات را نیز ارائه می‌کنند و همین امر باعث می‌شود بخشی از کوین‌ها به عنوان وثیقه در صرافی باقی بماند.

کل موجودی صرافی FTX اخیرا به ۱۰۳ هزار بیت کوین رسیده است که نسبت به موجودی این صرافی در مارس ۲۰۲۰ (۳ هزار بیت کوین) رشد غیرمعمولی داشته است. اگر بیت کوین نگه‌داری‌شده توسط FTX را از موجودی کل صرافی‌ها کم کنیم (صورتی) خواهیم دید که موجودی صرافی‌ها در پایین‌ترین سطح چند سال گذشته قرار می‌گیرد و این امر نشان می‌دهد که صرافی FTX تاثیر قابل توجهی بر بازار بیت کوین دارد.

تحلیل آنچین

اما همچنان بیشترین سهم بازار و ببشترین رشد متعلق به صرافی بایننس است. در دوره ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰، حدودا ۸ درصد موجودی کل صرافی‌ها متعلق به بایننس بود، اما این رقم اکنون به بیش از  ۲۲ درصد افزایش یافته است. علاوه‌براین موجودی نگه‌داری شده در بایننس از مارس ۲۰۲۰ تا به امروز ۳۱۵ هزار بیت کوین افزایش داشته است که رشدی ۱۲۰ درصدی در طی دو سال را نشان می‌دهد.

تحلیل آنچین

علاوه بر برتری سهم بازار صرافی‌های بایننس و FTX، تسلط این صرافی‌ها بر بازار معاملات آتی (Future Markets) نیز به سرعت در حال افزایش است و نسبت به دسامبر ۲۰۲۰ دو برابر شده است. سهم صرافی بایننس در این معاملات از ۱۵ درصد به ۳۰ درصد افزایش یافته است. همچنین صرافی FTX نیز سهم خود از معاملات آتی را از ۶.۷ درصد به ۱۴.۸ درصد افزایش داده است که رشد قابل توجهی را نشان می‌دهد.

تحلیل آنچین

افزایش در حجم معاملات آتی نیز تغییر قابل توجهی است که می‌توان آن را به وضوح در صرافی بایننس و FTX مشاهده کرد. صرافی FTX با رشدی ۲.۵ برابری نسبت به دسامبر ۲۰۲۰، توانسته ۹ درصد از حجم کل معاملات آتی را به خود اختصاص دهد.

تحلیل آنچین

نتایجی که می‌توانیم از بررسی داده‌های بالا به‌دست آوریم به شرح زیر است:

  • با توجه به عدم قطعیت بازار در پی شرایط موجود، حجم ورودی صرافی‌ها همچنان کوچک باقی خواهد ماند و برآیند جریان ورودی و خروجی کوین‌ها فعلا در تعادل است.
  • به طور کلی صرافی‌ها در سال گذشته از منظر دارایی به دو گروه متمایز تقسیم می‌شوند.
  • صرافی‌های بایننس و FTX در دو سال گذشته سهم قابل توجهی را به خود اختصاص داده‌اند. بخش مهمی از مبادلات نقدی بیت کوین و معاملات آتی در اختیار این دو صرافی است.
  • سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند به جای فروش کوین‌های خود، با استفاده از امکانات بازار مشتقات ریسک خود را کاهش دهند. این موضوع از رشد قابل توجه بازار مشتقات در صرافی‌های نام برده، به وضوح قابل تشخیص است و از طرفی تحلیل ما در هفته هفتم امسال را تایید می‌کند.

بررسی جریان‌های ورودی به صرافی‌ها

پس از اینکه تعادل جریان‌های ورودی و خروجی را بررسی کردیم، می‌خواهیم به جزئیات بیشتری در مورد جریان ورودی کوین‌ها بپردازیم. در ابتدا قیمت پایه کوین‌های سرمایه‌گذاران را تخمین می‌زنیم و از این طریق احتمال فروخته شدن آن‌ها را ارزیابی می‌کنیم.

  • قیمت پایه کوین‌های خریداران کوتاه‌مدت اخیرا در سطح ۴۶ هزار دلار قرار گرفته است. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که به طور میانگین کوین‌های خریداران کوتاه‌مدت تا ۱۵درصد در بازه زیان قرار گرفته است. این شاخص وضعیت کوین‌هایی با قدمت کمتر از ۱۵۵ روز را بازنمایی می‌کند.
  • قیمت پایه خریداران بلندمدت در سطح ۳۹ هزار دلار قرار گرفته است که واکنشی است به قیمت منصفانه (Fair Value). این شاخص از طریق وزن دادن به قیمت واقعی بر اساس شدت انباشت کوین‌ها، قابل محاسبه است.
  • قیمت واقعی در حال حاضر در سطح ۲۴.۱ هزار دلار قرار گرفته است. این شاخص میانگین قیمت پایه تمام کوین‌ها را نشان می‌دهد. از منظر تاریخی سطح قیمت واقعی یک سطح حمایت بسیار قدرتمند به حساب می‌آید و در چرخه‌های مختلف بازار اثرگذار است. این سطح قیمتی به ما نشان می‌دهد که کل بازار در یک سود بالقوه ۶۳ درصدی قرار دارد.

تحلیل آنچین

دو نتیجه‌ای که می‌توان از پاراگراف قبلی گرفت به شرح زیر است:

  • احتمال اقدام به فروش خریداران کوتاه‌مدت بالاست. چرا که بخش عمده‌ای در سرمایه‌های این دسته، در بازه زیان قرار دارد.
  • برعکس، خریداران بلندمدت در بازه سود قرار دارند و احتمال اقدام به فروش در این دسته بسیار کم است.

نمودار زیر میزان سود و زیان محقق شده در دسته خریداران کوتاه‌مدت را نشان می‌دهد. این نمودار بر اساس کوین‌هایی که به صرافی‌ وارد شده‌اند، مرتب شده است. در این نمودار می‌توانیم ببینیم که زیان‌های روزانه در دو ماه گذشته همواره ادامه داشته است، اما میزان آن (۰.۵ درصد ارزش بازار) به حدی نیست که باعث تسلیم خریداران در مقابل روند قیمتی شود. هرچند ادامه روند زیان محقق شده دارای اهمیت است اما نسبت به دوره‌های نزولی پیشین در سال ۲۰۱۸، مارس ۲۰۲۰ و می ۲۰۲۱، مقدار قابل توجهی نیست.

این تفاسیر، تحلیل‌های پیشین ما را تایید می‌کنند. به عبارتی فشار فروش از طرف خریداران کوتاه‌مدت وارد می‌شود، اما مقدار آن به حدی نیست که در چرخه‌های نزولی پیشین دیده شده است.

تحلیل آنچین

نمودار زیر نیز به همان طریق میزان سود و زیان تحقق‌یافته در خریداران بلندمدت را بازنمایی می‌کند. می‌توانیم روند کاهشی خرج شدن کوین‌ها را از ژانویه ۲۰۲۱، مشاهده کنیم. با توجه به این موضوع، فرضیه ما مبنی بر اینکه خریداران بلندمدت سهم خاصی در ایجاد فشار فروش ندارند، تایید می‌شود. باید به این نکته توجه کنید که در بازار نزولی کنونی ما شاهد تسلیم خریداران بلندمدت در مقابل روند کاهش قیمت، نبوده‌ایم. در صورتی که در چرخه‌های پیشین بازار شاهد این رخداد بوده‌ایم.

میزان پایین زیان‌های محقق شده در هر دوسته از خریداران کوتاه‌مدت و بلندمدت، می‌تواند نشان‌دهنده فرسودگی فشارهای فروش و آغاز روند صعودی باشد. اما همچنان باید احتمال کاهش بیشتر قیمت و تسلیم هر دو دسته از خریداران را مد نظر قرار داد، چرا که در دوره‌های پیشین بارها تکرار شده است.

تحلیل آنچین

مقدار کل کوین‌هایی که در بازه سود قرار دارند در هفته گذشته به پایین‌ترین سطوح تاریخی خود نزدیک شده است. در حال حاضر ۴۷ درصد از کل کوین‌های موجود در بازه سود قرار دارند. با توجه به مشاهدات، می‌توانیم نتیجه بگیریم که بیش از نصف کوین‌ها (۵۲.۵ درصد) در بازه زیان فروخته شده‌اند. در بازارهای نزولی پیشین (قرمز) زمانی که بیش از ۵۵ درصد از کوین‌ها با زیان فروخته شدند، تسلیم خریداران در مقابل روند قیمت، اتفاق افتاد.

تحلیل آنچین

در آخر قصد داریم نگاهی به تغییرات ۳۰ روزه ارزش بازار کنیم. این شاخص، کل سود و زیان محقق شده در شبکه را طی بازه‌های ۳۰ روزه اندازه‌گیری می‌کند و می‌توان انحراف از معیار را به راحتی از طریق آن مشاهده کرد.

با توجه به نمودار زیر می‌توان دید که سرمایه‌گذاران بازار بیت کوین در طی بازار نزولی اخیر متحمل زیان قابل توجهی شده‌اند و از منظر آماری یک انحراف معیار معنادار را به ثبت رسانده‌اند. زیان محقق شده در بازار اخیر تقریبا مشابه بازارهای نزولی پیشین در ۵ سال گذشته است.

تحلیل آنچین

جمع‌بندی

هرچند بازار نزولی اخیر از منظر شاخص‌ها و سنجه‌های مختلف تایید شده و میزان سقوط (۵۰ درصد) قابل توجه است، اما نسبت به دوره‌های نزولی پیشین (سقوط ۸۵ درصدی) ملایم‌تر محسوب می‌شود. با این حال بسیاری از ویژگی‌های بازار نزولی اخیر مثل دوره‌های نزولی پیشین است. یکی از نقاط تمایز بین این دوره با دوره‌های پیشین، فشار فروش است که تا حد قابل توجهی کمتر از دوره‌های نزولی پیشین است. همین امر باعث شده تا تسلیم خریداران بلندمدت در مقابل روند کاهشی قیمت، رخ ندهد.

خریداران کوتاه‌مدت ترجیح می‌دهند کوین‌های خود را با زیان واگذار کنند و ریسک حاصل از ادامه روند نزولی را کاهش دهند. در حالی که خریداران بلندمدت میزان خرج کردن کوین‌های خود را از ژانویه ۲۰۲۱ تا به امروز در یک روند نزولی کاهش داده‌اند. بنابراین سهم اصلی فشار فروش موجود متعلق به خریداران کوتاه‌مدت است و رویکرد خریداران بلندمدت نشانه‌ای از افق مثبت بازار در چند ماه آینده است.

با توجه به گسترش استفاده از بازار مشتقات، صرافی‌های بایننس و FTX سهم بازار خود را به شکل قابل توجهی ارتقا داده‌اند. این امر یک نتیجه مهم دیگر نیز دارد. سرمایه‌گذاران برای مدیریت ریسک سرمایه خود به جای فروش نقدی و لحظه‌ای کوین‌ها، از امکانات بازار مشتقات استفاده می‌کنند و همین امر باعث کاهش فروش کوین‌ها شده است.

این مقاله صرفا برای اهداف آموزشی ارائه شده است و نباید به‌عنوان مشاورهٔ تجاری و سرمایه‌گذاری از طرف کوین ایران و نویسندگانش قلمداد شود.

منبع

https://coiniran.com/?p=50144
دکمه بازگشت به بالا