ایستگاه خبر

مطالعۀ NIST: استیبل‌کوین‌ها از مشکلات امنیتی رنج می‌برند

مؤسسۀ ملی فناوری و استانداردها (NIST)، که زیر نظر وزارت بازرگانی ایالات متحده فعالیت می‌کند، با انجام آزمایشی به بررسی نگرانی‌های امنیتی و فناوری استیبل‌کوین‌ها پرداخت. این موسسه ۲۰ عدد از برترین استیبل‌کوین‌ها از نظر حجم بازار (در بازۀ یکساله) را بررسی کرد و مشخص شد که تنها ۵ عدد از آن‌ها موفق به حفظ پشتوانه یا peg خود طی سال گذشته بوده‌اند.

۵ استیبل‌کوین برتر از دلار آمریکا به عنوان پشتوانه استفاده می‌کنند

موسسۀ NIST پنج استیبل‌کوین USDT ،USDC ،BUSD ،DAI و FRAX را به عنوان توکن‌های برتر این حوزه معرفی کرد که تمام آن‌ها دلار آمریکا را پشتوانۀ خود قرار داده‌اند. حداکثر و حداقل ارزش این ۵ رمز ارز به ترتیب ۰.۹۹۳۴ و ۰.۹۸۷۱ بوده است.

این ۵ توکن توانسته‌اند ۸۷ درصد از ارزش کل ۲۰ استیبل‌کوین برتر بازار را در اختیار خود بگیرند. ۸۳ درصد از این ۲۰ استیبل‌کوین برتر مبتنی بر ارزهای فیات، ۱۰ درصد الگوریتمی و ۷ درصد باقی‌مانده از دارایی‌های کریپتو یا چندگانه به عنوان وثیقه استفاده می‌کنند.

نگرانی‌های امنیتی و ریسک‌های موجود

بخش دیگری از این مطالعه به ریسک‌ها و چالش‌های امنیتی مرتبط با استیبل‌کوین‌ها اختصاص یافته و مشکلات زیر را شناسایی کرده است: سرقت وثیقه، آسیب‌پذیری بلاک‌چین میزبان، نقض امنیت اوراکل‌های داده، باگ‌های موجود در قراردادهای هوشمند و استخراج غیرمجاز.

این گزارش برخلاف شباهتی که اغلب استیبل‌کوین‌ها با یکدیگر دارند برای هر یک از آن‌ها ریسک‌ منحصربه‌فردی را تعریف کرده است:

«بر اساس این تحلیل امنیتی دو استیبل‌کوینی که در بازارهای شخص ثالث عملکرد یکسانی دارند و ممکن است ریسک کاملا متمایزی داشته باشند».

این گزارش همچنین به چالش‌های مربوط به سطح پایداری صدور استیبل‌کوین‌ها پرداخته و مشکلات زیر را شناسایی کرده است: نرخ بهرۀ پویا، پاسخ‌دهی اوراکل به نوسانات ناگهانی قیمت، پیش‌نیاز وثیقه‌گذاری، تضعیف قیمت توکن‌های وابسته، افزایش کارمزد و محدودیت‌های معاملاتی.

ریسک و عدم اعتماد صادرکنندگان نسبت به استیبل‌کوین‌های متمرکز

مطالعۀ حاضر با اشاره به نگرانی‌های مربوط به صادرکنندگان استیبل‌کوین‌ها گفت که این نهادها ممکن است از جایگاه ویژۀ خود در بازار برای ضرر سرمایه‌گذاران و دارندگان سواستفاده کنند.

تحقیق NIST خاطرنشان کرد که معماری مالی متمرکز آسیب‌پذیری بیشتری در جلب اعتماد کاربران دارد؛ زیرا فعالیت آن‌ها مبتنی بر نیروی انسانی است.

با این‌وجود وابستگی بیش از حد امورمالی غیرمتمرکز (DeFi) بر قراردادهای هوشمند ممکن است منجر به بروز باگ‌ها و حفره‌های امنیتی متعدد شود.

پیشنهاد مطالعه: گزارش بلاک‌چین در مورد مزایا و معایب کوینهای پایدار (Stablecoin)

Source

https://coiniran.com/?p=59644
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x