حفظ امنیت و انواع کلاهبرداری در ارز دیجیتالمقالات امنیت و جلوگیری از کلاهبرداری‌ها

مجموعه دلایل کلاه بردار و اسکم بودن پروژه های پانزی e2c و v2c در قالب رمز ارز

مطلبی که در ادامه آماده است به همت آقای حمید خادمی، نویسنده ی مهمان کوین ایران گردآوری شده است.

با شروع علاقه ایرانیان به رمز ارز ها، بسیاری از مردم نا آگاه از نحوه کار و سرمایه گذاری در دنیای رمز ارز ها وارد این بازار شدند و میلیون‌ها دلار سرمایه را در کوین‌های مختلف سرمایه گذاری کردند. از جمله این کوین‌ها می توان به e2c که یک توکن اتریوم است اشاره کرد.

این پروژه با هدف ایجاد کوین و پلتفرمی جهت اشاعه انرژی های سبز به سرمایه گذاران معرفی شد که جامعه هدف آن هم ایران بود. اما در واقع، پشت این طرح به کار دیگری پرداخته می شد. داستانی که میلیون ها دلار پول ایرانیان را به باد داد تا عده ای ثروتمند و بقیه سرمایه گذاران نابود شوند. ماجرا از این قرار بود که بخشی از آن، از منابع رسمی و بخشی هم از مصاحبه با فعالان این شرکت جمع آوری شد.

بیشتر بخوانید: ۲۰ نکته ضروری برای محافظت و افزایش امنیت دارایی های رمز ارز شما

سالها پیش پس از دستگیری عاملان شرکت هرمی گلدکوئیست و فرار سردسته های اصلی آن از ایران، بازماندگان این پروژه شروع به ساخت چندین مجموعه هرمی دیگر در خارج از ایران، با بازار هدف ایران کردند.

این اشخاص به بهانه های گرفتن پول و سرمایه گذاری در بورس های خارجی و پرداخت ماهیانه ۶ تا ۱۰ درصد سود تضمینی، پول مردم را می گرفتند و سرمایه را به تاراج می بردند و چون قوانین نظارتی درستی وجود نداشت و ندارد، به کار خود ادامه می دهند.

این افراد با ایجاد طرح های زیر مجموعه گیری، این کارها را توسعه می دادند و عده ای که لیدر نامیده می شدند، با جذب سرمایه از مردم عادی و برای بقای سیستم، پول خود را دریافت می کردند و این داستان ادامه داشت.

58906117 596352774213252 1820548577216933241 n Copy
why e2c and v2c are scams/ Source

مجموعه این شرکت ها شامل adrows، unifunds و worlwideenergy است که همه زیر مجموعه های شرکت کلاهبرداری و پانزی creator academy هستند که وظیفه آنها اشاعه طرح های کلاهبرداری پانزی و آموزش انسان های ناآگاه و ساده لوح در این زمینه با خیال و توهم میلیونر شدن است.

در این لینک اسناد مربوط به تحت پیگرد بودن unifunds و adrows در کشورهای مالزی و ایالات متحده عربی و نام موسسان این شرکت ها و همچنین لیست اسامی این اشخاص را در بیانیه دولت مالزی خواهید یافت. همچنین شما می توانید ببینید که با از بین رفتن adrows  و unifunds، موسسان آنها worlwideenergy را ایجاد کردند.

لیست شرکت های ممنوعه در کمیسیون بورس و اوراق بهادار مالزی. شما می توانید با سرچ نام unifunds در این لیست و در گوگل از این‌گونه موارد به وفور بیابید.

پس از این قضایا و دستگیری برخی سردمداران این شرکت ها، بقیه ی مجموعه اشکالات گذشته را تصحیح کردند و با شیوه جدیدی وارد شدند که هیچ جای خطایی باقی نماند.

شرکت ورلد واید ابتدا با وعده پرداخت سود ماهیانه شروع به کار کرد و با طرح زیر مجموعه گیری، سرمایه گذاران خود را در پارتی ها و مهمانی های اعیانی از بین جوانان انتخاب می کرد و این کار را با استفاده از لیدر کردن دختران زیبا انجام می دادند.  آنها سرمایه را فقط از طریق چک رمزدار یا دلار یا بیت کوین می پذیرفتند و به آنها گفته می شد فقط از طریق اپلای خود با ما در ارتباط باشید و هیچ راه ارتباطی دیگری وجود نداشت.

آنها هیچ مدرکی که نشان دهد این اشخاص مربوط به شرکت ورلد واید انرژی هستند را جایی درج نکردند و فقط شفاهی این امر بیان می شد. پس از مدتی اعلام کردند که از این به بعد ما به جای دلار به شما کوین پلتفرم خودمان که e2c  نام دارد را خواهیم داد ولی این بار هم هیچ مدرکی که ارتباط بین e2c و ورلد واید را نشان دهد ارائه نکرده و فقط شفاهی بیان می کردند؛ چراکه قصد داشتند از این کوین به عنوان ابزاری برای بقیه ی پروژه هایشان استفاده کنند؛ درست مثل کوین فوین که توسط دولت انگلیس تحت پیگرد قرار گرفت و به دام افتاد.

توکن e2c علاوه بر ورلد واید در جاهای دیگری مثل بیوتی آکادمی و آرت اکادمی هم به عنوان پاداش رفرال و سود به‌ کار می‌ رفت. این شرکت علاوه بر طرح پانزی سود ماهیانه، با ایجاد یک ICO برای کوینی که به قیمت ۶۰ سنت در مارکت وجود داشت، با این عنوان که کوین یک دلاری را به قیمت ۲۵ و ۵۰  سنت می فروشیم و ۱۸ ماه آن را مسدود می کنیم تا ارزش آن به چند صد دلار برسد و شما میلیونر شوید، به مردم ناآگاه می فروختند.

نحوه جمع آوری پول باز هم زیر مجموعه گیری بود و لیدر ها به جمع آوری پول مردم و بازپخش آن میان خودشان ثروتمند شدند. علاوه بر جنبه های پانزی و هرمی، این پروژه از لحاظ توکنومیک و کریپتوگرافی هم ایرادات زیادی داشت.

بیشتر بخوانید: مقدمه ای بر علم اقتصاد رمزنگاری یا Cryptoeconomics برای همه

وایت پیپر پروژه کاملا ناشیانه و ابتدایی و خارج از هرگونه علم رمزنگاری بود. در بخش تخصیص توکن هیچ درصدی برای تقسیم مشخص نشده بود.

تعداد عرضه در وایت پیپر ۱۱۳ میلیون درج شده اما در قرارداد اتراسکن این تعداد ۱۳۰ میلیون توکن بود و عرضه حال حاضر کوین پس از سواپ توکن با کوین یک میلیارد شده ولی نسبت تبدیل همان یک به یک بود!

تعداد توکن در گردش ۱۳۰ میلیون بود ولی آنها در حال فروش در ICO بودند. چطور ممکن است توکنی که کاملا توزیع شده در ICO پیش فروش شود؟! این امر نشان دهنده این موضوع است که توکن ساختگی در حال فروش بوده است.

این اختلاف ۲۰ میلیون توکنی نشان دهنده فروش ۲۰ میلیون توکن اضافه است بدون توافق با کاربران و عدم درج در وایت پیپر که می شود ۲۰ میلیون دلار.

صرافی تیدکس که تنها صرافی این پروژه بود به زحمت ۵ میلیون دلار حجم مبادلات روزانه دارد اما حجم ترید روزانه در این  پروژه ۷۰ میلیون دلار عنوان می شد.

اکنون حجم مبادلات کوین e2c در اکسچنج stex  به ۵۰۰ دلار در روز هم نمی رسد و قیمت آن از یک دلار به یک سنت سقوط کرده و حجم خرید بسیار ناچیزی دارد.

همه دلایل درمورد کلاه بردار و اسکم بودن پروژه های پانزی e2c و v2c
why e2c and v2c are scams/ Source

این کوین جدیدا به CoinMarketCap اضافه شده که اطلاعات مندرج نشان می دهد برخلاف این ادعا که توکن به کوین تبدیل شده و تمام توکن های سرمایه گذاران از آنها گرفته شده، به دلیل سواپ کردن در واقع هنوز توکن است و کوین نشده و خود کمپانی در حال فروش توکن ها در اکسچنج stex است. پیشتر بیان شده بود که تمامی دارندگان این توکن باید برای سواپ کردن توکن ‌ها به کوین، آنها را به والت این پروژه انتقال دهند.

زمانی که E2C هنوز توکن اتریوم بود و ادعای کوین بودن نداشت، فورکی به نام V2C را معرفی کرد. این در حالیست که امکان انشعاب توکن اتریوم به لحاظ فنی وجود ندارد! حتی با فرض قبول ادعای انشعاب، در حال حاضر V2C در مرحله ICO است و اصلا دلیل این انشعاب فروشی مشخص نیست!

این پروژه هیچ یک از ارکان یک پروژه ی خوب مانند؛ وایت پیپر، تیم، هدف، قرار داد نمونه اولیه، گیتهاب، Roadmap و … را ندارد و تنها به وسیله ی ترفند های بازرایابی مشغول فروش است.

علی رغم ادعای سایت E2C مبنی بر وجود بلاک چین این پروژه، هیچ منبع معتبری برای اثبات آن ارائه نشده و منابع ارائه شده توسط آنها بیشتر شبیه به ترفند هایی برای فریب افراد ناآگاه است.

از همه عجیب تر اینکه این پروژه با حدود ۷۹ هزار کیف پول تنها ۱۳۹ تراکنش داشته است! این پروژه به بهانه ی کلود ماینینگ میلیون ها دلار از سرمایه گذاران جذب سرمایه کرد در صورتی که ارزهایی که از پروتکل اثبات سهام (PoS) استفاده می کنند اصلا ماین نمی شوند و تمام بلوک های آنها از قبل استخراج شده و فقط فورجرها در اثبات سهام فی تراکنش ها را می گیرند، نه پاداش استخراج بلاک.

همچنین، حدود ۵ میلیون دلار برای راه اندازی ۱۹ مستر نود گرفت در صورتی که باری مثال، مستر نود های کوین دش (Dash) با حدود یک دهم این هزینه سود بیشتری به دست می آورند. از طرفی، هیچ فعالیتی در سایت گیتهاب (Github) برای بررسی این موضوع که آیا این بلاک چین واقعا مستر نود دارد یا نه وجود ندارد. گیتهاب e2c کاملا بدون فعالیت رها شده و عملا برای حفظ ظواهر پروژه ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: چگونه کلاه برداری در حیطه رمز ارز ها و ICO ها را تشخیص دهیم

چطور ممکن است یک کوین هیچ فعالیتی در گیتهاب و روی کد دستوری اش نداشته باشد؟! همچنین، کیف پولی ارائه شده که کلید خصوصی ندارد! و شما با یک ایمیل می توانید هزاران کیف پول بسازید. لازم به ذکر است که چنین کیف پولی هیچ امنیتی ندارد و به راحتی و فقط با دانستن آدرس ایمیل شما به راحتی قابل هک شدن است.

علاوه بر همه ی این دلایل، می توان به تیم جعلی بدون وجود خارجی، عدم وجود راه ارتباطی با مسئولان سایت، بسته شدن حساب آنها در توییتر و مدیوم به دلیل کلاهبردار بودن را نیز اضافه کرد.

از لحاظ تکنومیک توجه به این نکته ضروری است که در حال حاضر v2c  با صد میلیارد عرضه به قیمت ۲ سنت در حال فروش است؛ یعنی بازار هدف این پروژه دو میلیارد دلار است. توجه کنید که این عدد حاصل ضرب قیمت در عرضه می باشد. حال فرض کنید این کوین موفق شود فقط ۱۰ درصد از این سرمایه را جمع آوری کند؛ یعنی ۲۰۰ میلیون دلار.

توجه کنید که اگر این پروژه موفق شود بیشتر از این میزان سرمایه جذب کند، تجربه نشان داده است که سالها زمان نیاز دارد تا یک بازار دویست میلیون دلاری رمز ارز ها بسازد و نیاز خواهد داشت تا به لیست چندین صرافی معتبر اضافه شود. از جمله شرایط اکسچنج ها برای اد کردن یک کوین شامل:

  • فعالیت گیت هاب
  • تیم قابل شناسایی
  • قیمت معقول توکن با توجه به عرضه و کاربرد
  • داشتن جامعه قوی
  • وجود توسعه دهندگان فراوان
  • وایت پیپر خوب و بی نقص

و بقیه موارد است؛ چیزی که توکن v2c  هیچ کدام را ندارد.

حتی این کوین  وجود خارجی هم ندارد، یعنی هیچ‌کس تا به حال در کیف پولی v2c نه دیده نه داشته است و سرمایه گذاران فقط پول می دهند به این امید که روزی چیزی بازپس گیرند.

فرض کنید این پروژه ۲۰۰ میلیون دلار جذب و آزاد کند، آنگاه توکن های ico باید تا رسیدن به حجم تقاضای مارکت دامپ بخورد. اگر این توکن در بایننس اد شود انتظار نمی رود بتواند بیش از ۵۰ میلیون دلار حجم ترید روزانه داشته باشد، ولی اگر زیر ۲۰۰  میلیون دلار حجم مارکت بخورد باید تا رسیدن به حجم مارکت از قیمتش کاسته شود. یعنی اگر ۲۰۰ میلیون در ico جمع کند و در بایننس اد شود که نهایتا ۵۰  میلیون دلار حجم ترید روزانه دارد، باید قیمت v2c یک چهارم شود.

بیشتر بخوانید: صرافی های متمرکز و خطراتی که برای کاربران دارند

حال فرض کنید به بایننس اد نشود و به اکسچنجی مثل tidex یا stex  اد شود، در این صورت با تخمین ۱۰۰۰۰  دلار حجم ترید روزانه قیمت باید یک دویستم شود.

از جمله کارهای این کمپانی ایجاد غرفه های تبلیغاتی در نمایشگاه های بلاک چینی و اسپانسر شدن برای کسب اعتبار است. این پروژه با پرداخت پول سعی در اسپانسر شدن در کنفرانس Blockchain Life سنگاپور داشت که با اطلاع رسانی به مسئولین کنفرانس از لیست اسپانسرها حذف شد. چون سندی برای ایجاد ارتباط بین شرکت ورلد واید و e2c وجود نداشت من از ادمین خواستم خود اقدام به خرید از طریق لیدرها بکند که با انجام این کار به کلاهبردار بودن این افراد پی برد. امیدوارم هموطنانم با چشم باز به بازار کریپتو وارد شوند و سرمایه خود را به باد ندهند.

توجه!
مطالب صرفا برای اهداف خبری و آموزشی ارائه می شوند و نباید به عنوان مشاوره ی تجاری از طرف کوین ایران و نویسندگانش مورد استفاده قرار گیرند.
Image
https://coiniran.com/?p=29388
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x