کاربرد های متعدد قرارداد های هوشمند در طیف وسیعی از صنایع مختلف
قرارداد های هوشمند چه کاربرد هایی در صنایع مختلف می توانند داشته باشند؟ چه موانعی سر راه قرارداد های هوشمند موجود هستند؟
کاربرد های قرارداد های هوشمند
مقاله حاضر در مورد کاربرد های قرارداد های هوشمند بحث کرده و با بیان مشکلات قرارداد های سنتی آغاز می شود. قرارداد های سنتی پر هزینه و نیازمند نیروی کار زیاد می باشند و مشکلات بسیار دیگری نیز در مورد آنها مطرح است. با پیشرفت فناوری، نحوه قرارداد های ما هم تغییر کرده و نوع جدیدی به نام قرارداد های هوشمند (smart contracts) متولد شده اند.
در این گونه قرارداد ها مفاد آنها به صورت اسکریپت (script) کدگذاری شده در میآید و انجام قرارداد بعد از احراز شرایط، اتوماتیک می شود. این قرارداد ها در بستر بلاک چین انجام می شوند و برای درک عملکرد آنها باید با بلاک چین آشنایی داشت. در ادامه به کاربرد قرارداد های هوشمند در مواردی مانند سوابق، بیمه، آزمایش های کلینیکی و غیره پرداخته می شود.
قرارداد های هوشمند در عمل
سپس تعدادی از شرکت ها که در عمل قرارداد هوشمند را مورد استفاده قرار داده اند، معرفی شده و توضیحاتی در مورد نحوه فعالیت آنها داده می شود. در پایان نیز چالش های پیش روی این قرارداد ها مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و ابراز می شود که این قرارداد ها علی رغم فواید زیادی که دارند با چالش ها و مشکلاتی نیز مواجه اند که باید تمهیداتی برای آنها اندیشیده شود.
بیشتر بخوانید: چه ارتباطی بین اتریوم و قرارداد های هوشمند وجود دارد؟
از جمله چالش های پیش روی این قرارداد ها پیچیده بودن آنها برای دادگاه ها می باشد و در کل کدگذاری موضوعاتی انتزاعی مانند اخلاق خوب و معاملات منصفانه در قالب قرارداد هوشمند امری بسیار مشکل است. از طرف دیگر در بعضی از قرارداد ها لازم است که امکان برگشت پول وجود داشته باشد و این در حالی است که قرارداد های هوشمند چنین اجازه ای را نمی دهند. در کل باید مشکلات موجود در این زمینه حل شوند و قانون گذاری های جدیدی در زمینه ی این نوع از قرارداد ها وضع شوند.
نظر شما چیست؟ قرارداد های هوشمند می توانند جایگزینی برای قرارداد های سنتی باشند؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
Invalid URL for PDF Viewerتوجه!
دیدگاه هایی که در این مقاله ارائه شده، مربوط به نویسنده می باشند و لزوما نباید به کوین ایران نسبت داده شوند.