پروژه‌ها

گفتگو با ضیا صدر در مورد ورود مشعل لایتنینگ (lightning torch) به ایران

این مقاله براساس مصاحبه ای با ضیا صدر فعال مستقل و بیتکوینر ایرانی درمورد ورود مشعل لایتنینگ (lightning torch) به ایران و اهمیت آن برای جامعه بیت کوین نوشته شده است.

شبکه ی لایتنینگ بیت کوین (Bitcoin lightning network) شبکه ای است برای حل مشکل مقیاس پذیری (scalability) بیت کوین تا کاربران بتوانند با ایجاد کانال های پرداخت، تراکنش های سریع و با کارمزد بسیار پایین تر را به انجام برسانند. به عبارت دیگر شبکه لایتنینگ، لایه ای بالای بلاک چین بیت کوین همراه با مجموعه ای از کانال های پرداخت (موقتی) ایجاد می کند. پرداخت ها از طریق این کانال ها به صورت فوری یا برق آسا (که عبارت lightning به آن اشاره دارد) قابل انجام است زیرا نیازی نیست تا هر پرداخت به طور جداگانه منتظر ثبت در بلاک چین بیت کوین باقی بماند و تنها بعد از بسته شدن کانال، خروجی نهایی به صورت یک پرداخت منفرد در بلاک چین ثبت خواهد شد.

بیشتر بخوانید: لایتنینگ چیست؟

Bitcoin lightning network اولین بار در سال ۲۰۱۵، در یک وایت پیپر توسط جوزف پون (Joseph Poon) و تادوس دریا (Thaddeus Dryja) پیشنهاد شد. اگرچه Bitcoin lightning network می تواند پرداخت های فوری را میسر سازد، اما همچنان به دلیل فقدان استفاده از ویژگی غیرمتمرکز بلاک چین فاقد امنیت لازم است و از این رو تنها برای پرداخت های خُرد مناسب خواهد بود.

مشعل لایتنینگ چیست؟

ایده مشعل لایتنینگ با هدف سرگرمی طرفداران شبکه لایتنینگ توسط کاربر توییتر @Hodlonaut در ماه ژانویه آغاز شد. این کاربر ۱۰۰ هزار ساتوشی برای این بازی در نظر گرفت و از دنبال کنندگانش خواست تا هر یک با اضافه کردن مبلغ ۱۰ هزار ساتوشی به مبلغ قبلی، آن را دست به دست کنند. این روند همینطور ادامه داشت تا زمانی که یکی از کاربران، جک دروسی، مدیرعامل توییتر را به بازی دعوت کرد. جک دروسی دعوت را پذیرفت و به صورت های مختلف به طرفداری از بیت کوین پرداخت. اقدامات دروسی توجه بسیاری را به این بازی جلب نمود و چهره های بزرگی در بازار و تکنولوژی خواستار ورود به بازی شدند. به خاطر مشارکت افراد از کشور ها و قاره ی مختلف، این بازی کم کم نام مشعل لایتنینگ را به خود گرفت.

گفتگو با ضیا صدر در مورد ورود مشعل لایتنینگ (lightning torch) به ایران
Bitcoin’s Lightning Torch Enters Iran/ Source

مشعل لایتنینگ چه اهمیتی برای جامعه ی بیت کوین ایران و جهان دارد؟

ضیا صدر فعال مستقل و بیت کوینر ایرانی، بارها تلاش کرد تا مشعل را در دست بگیرد اما با ترس دارندگان مشعل از تحریم های آمریکا علیه ایران مواجه شده بود. برخورد های اینچنینی واکنش موافقان و مخالفان بیت کوین و رمز ارز ها را برانگیخت و باعث شد «بی مرز بودن بیت کوین» زیر سوال برود و علی رغم ادعاها، بیت کوین به عنوان یک سیستم پرداخت بین المللی در مقابل سیاست مغلوب به نظر برسد. چنین نگاهی باعث می شود صدر و دیگران مشعل لایتنینگ را به عنوان «محور مقاومت علیه سانسور» ببینند و برای آوردن آن به ایران از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

زمانی که مشعل در دست BitcoinMagazine بود کاربران زیادی خواستار تحویل آن به ضیا صدر بودند. از آنجا که BitcoinMagazine در آمریکا مستقر است و تبعات تراکنش مالی با بیت کوین بین آمریکا و ایران در هاله ای از ابهام قرار دارد، یک شخص ولزی پیشنهاد کرد که ابتدا او مشعل را دریافت کند و سپس به ضیا صدر تحویل دهد. BitcoinMagazine برای احترام به نظر کاربرانش در توییتر این پیشنهاد را عملی کرد.

گفتگو با ضیا صدر در مورد ورود مشعل لایتنینگ (lightning torch) به ایران
Bitcoin’s Lightning Torch Enters Iran/ Source

ضیا صدرZiya_Sadr@  در گفتگو با کوین ایران توضیح می دهد: «با توجه به مشخص بودن هدف مشعل لایتنینگ و عدم انجام اعمال غیرقانونی و پول شویی، افراد نباید نسبت به برخورد قانون گذاران نگران باشند. هرچند مشکلات سیاسی باعث شد مشعل دیرتر به ایران بیاید، اما نتوانست آنرا متوقف کند».

Bruce Fenton، مدیرعامل Atlantic Financial در توییتر گفت: «بیت کوین نباید توسط تحریم یا بروکراسی متوقف شود. کاربران برای بیت کوین تصمیم می گیرند نه نهاد های قانون گذاری. آینده اینجاست». Fontaine اضافه کرد: «بیت کوین باعث اتحاد انسان ها می شود و این بهترین بخش این تکنولوژیست»

مشعل لایتنینگ از چه کشورهایی عبور کرده است؟

با توجه به داده های سایت Takethetorch.online، مشعل لایتنینگ تا به امروز از بیش از ۱۳۷ کشور گذشته و ۲۳۸ بار دست به دست شده است. در مجموع و تا زمان نگارش این مقاله ۳۷۴۰ ساتوشی در حال چرخش است که حدود ۱۴۳ دلار ارزش دارد.

این مشعل از دست کسانی چون Reid Hoffman یکی از بنیان گذاران شبکه ی اجتماعی لینکدین و غول مالی Fidelity نیز گذشته است.

بیشتر بخوانید: مشعل لایتنینگ از دست سرمایه گذاران غول مشتقات مالی Fidelity هم عبور کرد

مقصد مشعل کجاست؟

ضیا صدر مشعل را به سام عباسی، ایرانی مقیم فلوریدای آمریکا تحویل داد. در نهایت قرار است موجودی جمع شده به صفحه ی بلاک چین ونزوئلا بخشیده شود.

گفتگو با ضیا صدر در مورد ورود مشعل لایتنینگ (lightning torch) به ایران
Bitcoin’s Lightning Torch Enters Iran/ Source

آقای صدر با الگو گرفتن از مشعل لایتنینگ گفت که برای اهداف آموزشی و آشنایی جامعه با بیت کوین، می توان از ایده ی مشعل لایتنینگ استفاده کرد.

رشد سریع شبکه ی لایتنینگ

به نظر می رسد مشعل لایتنینگ نقطه ی عطفی در رشد نمایی لایه ی دوم بیت کوین یعنی شبکه ی لایتنینگ، به خصوص در چند ماه اخیر ایجاد کرده است. داده های سایت ۱ML.com نشان می دهد که تنها در ماه گذشته ظرفیت شبکه حدود ۲۰ درصد رشد داشته و تعداد نود ها با افزایش ۱۹ درصدی به حدود ۷۰۰۰ رسیده و کانال ها نیز ۳۹ درصد افزایش یافته اند.

بیشتر بخوانید: گسترش Lightning Torch بیت کوین در بیش از ۳۷ کشور جهان

https://coiniran.com/?p=28283
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x