ESET: روسیه و آمریکا در فهرست قربانیان اصلی حملات رمزنگاری قرار دارند
براساس گزارش تهدیدات سه ماههی دوم 2021 شرکت ESET، آسیبهای نرمافزاری در فضای رمزنگاری و بهویژه حوزهی استخراج کاملا به تحولات و توسعهی بازارهای رمز ارز وابسته هستند. با اینحال کاهش فعالیت در این زمینه بهمعنای افزایش امنیت نبوده است. تحلیلگران ESET درخصوص نیمهی دوم سال جاری گفتند:
«درحال حاضر بیشتر حملات رمزنگاری در پروژههای سرمایهگذاری جعلی رخ میدهند. کلاهبرداران این حوزه افراد را به سایتهای جعلی سوق داده و یا خود را بهعنوان مقامات دولتی معرفی میکنند و دارایی قربانیان را بهسرقت میبرند.»
کمیسیون تجارت فدرال آمریکا با انتشار گزارشی میزان خسارت وارده به قربانیان این دسته از حملات کلاهبرداری را از اکتبر 2020 تاکنون معادل 80 میلیون دلار اعلام کرد. گزارش اخیر شرکت تحلیلی بلاکچین Chainalysis نیز حاکی از آن است که گروه مجرمانهی Finiko در روسیه موفق شده است تا بهوسیلهی یک ترفند پانزی، بیش از 400 میلیون دلار داراییهای رمز ارز کاربران کشورهای اروپای شرقی را سرقت کند.
علیرغم آنکه سیستم شناسایی تهدیدات ESET از کاهش 23.6 درصدی حملات رمزنگاری در سه ماههی دوم سال 2021 خبر میدهد، کشورهای خاصی همچنان از این قبیل آسیبها رنج میبرند. روسیه در صدر این فهرست قرار دارد و بهتنهایی 10 درصد از کل حملات را بهخود اختصاص داده است. دو کشور پرو و آمریکا با 6.8 و 5.3 درصد بهترتیب در جایگاه دوم و سوم آسیبپذیرترین کشورها قرار گرفتهاند.
ماینرها و سارقین رمزنگاری
Jiří Kropáč، سرپرست بخش شناسایی تهدیدات ESET در اسلواکی، اظهار داشت:
«بررسیهای چندماه گذشتهی ما حاکی از آن است که با کاهش قیمت داراییهای رمز ارز، نرخ شناسایی ماینرها نیز کاهش یافت اما شمار سرقتهای رمزنگاری از این عامل تبعیت نکرده است.»
وی در ادامه توضیح داد همانند نرخ رمز ارزها، ماینرها نیز از رگولاتوریهای دولتی و سرمایهگذاریهای کلان در داراییهای خاص تاثیر میگیرند.
این مدیر ارشد ESET در خاتمه گفت سارقان رمزنگاری به نوسانهای بازار واکنشی نشان نمیدهند، زیرا این داراییهای سرقت شده ابزاری مناسب درزمان باجگیری بوده و در بازارهای گاوی نیز سود مناسبی عاید آنان میکنند.
پیشنهاد مطالعه: آشنایی با قوانین ضد پولشویی ارزهای دیجیتال (AML)