رمز ارز ریپل تنها کریپتویی نیست که تحت تعقیب کمیسیون بورس است!!
در اوایل این هفته بود که کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) علیه رمز ارز ریپل به صورت رسمی شکایت کرد. کمیسیون بورس این شرکت بزرگ را متهم کرد که اوراق بهادار ثبتنشدهای را به صورت توکن XRP منتشر و صادر کرده است. البته خاطرنشان میکنیم که قانونگذاران در چند سال گذشته و از جمله در سال ۲۰۲۰، شرکتها و افراد دیگری را نیز در فضای کریپتو متهم کردهاند.
در ۳۰ سپتامبر سال ۲۰۱۹ بود که قانونگذاران کمیسیون پستی را منتشر کردند و در آن ابراز داشتند که خالق ایاس (EOS) توافق کرده تا هزینهای را برای اتهامات وارده از جانب کمسیون بورس و اوراق بهادار بپردازد. این کمیسیون شرکت Block.One را که شرکت پشتیبان ایاس است به همان جرم ریپل متهم کرد و ابراز داشت که این شرکت با فروش اوراق بهادار ثبتنشده سرمایه جمعآوری کرده است. جریمهای که این شرکت در آن زمان پرداخت ۰.۵۸ درصد مبلغی بود که در عرضه اولیه سال ۲۰۱۷ جمعآوری کرده بود.
Block.One در جواب به این اتهام قبول کرد که جریمه را بپردازد و این اتهام را نه رد کرد و نه پذیرفت. این شرکت سپس اعلام کرد که توکن ERC-20 آن زمان دیگر در حال گردش نیست و ایاس در میانه سال ۲۰۱۸ به شبکه اصلی خود مهاجرت کرده است. این شرکت اظهار داشت که آنها اینک چیزی برای ثبت کردن به عنوان اوراق بهادار ندارند.
در ۵ اکتبر سال ۲۰۲۰، مقالهای از جانب CNBC منتشر شد که در آن اشاره شده بود که کمیسیون بورس و اوراق بهادار جان مکافی (John McAfee) را برای ترویج پیشنهادهای کریپتویی خود در تویتر متهم دانسته است. بنا بر دادههای کمسیون بورس و اوراق بهادار، مکافی بیش از ۲۳.۱ میلیون دلار برای توصیههای خود در زمینه عرضه اولیه کوینها در پیج تویتر خود دریافت کرده است. CNBC در آن مقاله اشاره داشته است که پیشنهادهای مکافی دروغین و گمراهکننده بودهاند.
در حال حاضر، مکافی منتظر تصمیم زندان اسپانیایی در مورد بازگردانی او به ایالات متحده است. او در حال حاضر متهم به این است که از پرداخت مالیات به سازمان خدمات درآمد داخلی آمریکا امتناع کرده است. این سرمایهگذار آمریکایی در چند سال گذشته از پرداخت مالیات خوددداری کرده است. در حال حاضر و بنا به تویتی که توسط همسر او منتشر شده است، مکافی در زندان با مشکلات سلامتی مواجه شده است. علیرغم تقاضاهای مکرر همسرش، برای مکافی هنوز هم کمک پزشکی فراهم نشده است.
اخیرا اعلام شده که پلتفرم کریپتویی Kik نیز یک دعوای حقوقی کمیسیون بورس را با پرداخت جریمه ۵ میلیون دلار خوابانده است. قانونگذاران ادعا کردهاند که توکن بومی این پلتفرم به عنوان یک دارایی اوراق بهادار حساب نمیشود. جنین ادعایی به نسبت بیت کوین و اتریوم نیز مطرح شده است. بنابراین میبینیم که رمز ارز ریپل تنها پروژهای نیست که با چنین اتهاماتی مواجه بوده است. تیم Kik پیامی را در تویتر برای شرکت ریپل فرستاده و با این شرکت برای مشکلات پیشآمده ابراز همدردی کرده است.