ایستگاه خبر

ادعای جدید پژوهشگران: ۹۹.۹ درصد از تراکنش‌های زی‌کش قابل ردیابی هستند

پژوهشگران دانشگاه کارنگی ملون دست به بررسی ویژگی‌های حریم خصوصی دو رمزارز محبوب مونرو (XMR) و زی‌کش (ZEC) زده‌اند. ناگفته پیداست که این دو رمزارز از جمله پرطرفدارترین دارایی‌های رمزینه‌ای هستند که قابلیت ناشناسی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

بنابر یافته‌های این محققان، الزامات امنیتی و ناشناسی سفت و سخت مونرو توانسته جایگاه این رمزارز را کماکان به عنوان یک دارایی ردیابی‌ناپذیر حفظ و تثبیت کند.

با این حال، نتایج مطالعات این پژوهشگران نشان می‌دهد که عدم استفاده‌ی ۹۰ درصد از کاربران زی‌کش از قابلیت‌های حریم خصوصی این رمزارز، باعث شده به‌رغم برخورداری آن از ویژگی‌های رمزنگارانه قدرتمند، محرمانگی شبکه‌ی آن تضعیف شود.

محققان یاد شده در گزارش خود از زی‌کش به عنوان فورکی از بیت کوین (BTC) یاد کرده‌اند که می‌خواهد تمامی پیوندهای میان فرستنده و گیرنده را به طور کامل محو کند.

با این حال، این محققان تصریح کرده‌اند که زی‌کش در حال حاضر، کاربست‌پذیری چندان گسترده‌ای ندارد. آن‌ها با استناد به گزارشی که در مه ۲۰۲۰ منتشر شده و وضعیت بازارهای دارک نت را مورد بررسی قرار داده، گفته‌اند که زی‌کش، رمزارز مرجح کاربران برای استفاده در دارک نت نیست.

آن‌طور که پیداست به‌رغم‌ آنکه زی‌کش از هر دو قابلیت تراکنش‌های محافظت‌شده‌ی ناشناس و دارای نام مستعار بهره می‌برد، اما تنها ۰.۰۹ درصد از تراکنش‌های این رمزارز طی یک بازه‌ی زمانی ۳۰ روزه از این ویژگی‌ها استفاده کرده‌اند.

در گزارش پژوهشی محققان دانشگاه کارنگی ملون آمده است:

به نظر می‌رسد که بخش عمده‌ای از کاربران زی‌کش هنوز فاقد درکی صحیح از مدل عملیاتی این رمزارز هستند. با این حال، درصد ناچیزی از کاربران زی‌کش که از تراکنش‌های محافظت‌شده استفاده می‌کنند، توانسته‌اند به طور موثری از قابلیت ردیابی‌ناپذیری این رمزارز بهره‌مند شوند.

Source

https://coiniran.com/?p=39037
دکمه بازگشت به بالا