ایستگاه خبر

آى پى اف اس IPFS, فردای وب!

آى پى اف اس IPFS چیست؟

چندى پیش در  گفتگو با فرزاد هاشمی، یکى از متخصصین در زمینه بلاکچین، ایشان به پروژه اى اشاره کرد به نام آى پى اف اس IPFS. در ادامه متوجه شدم که تعداد کمى در مورد این پروژه شنیده اند. با این حال، این طرح با دارا بودن ویژگیهاى منحصر به فرد، روز به روز در حال گسترش است، این طرح به خصوص در میان جامعه برنامه نویسان متن باز طرفدار دارد. این طرح با بهبود و بالا بردن سرعت انتقال فایل در سراسر اینترنت این دست از برنامه نویسان را مجذوب خود کرده است. این پروتکلى است با ترکیبی از بهترین قسمتهاى بیت تورنت، بیت کوین و قابلیتهاى وب براى ارائه سرویسى بى نظیر.

یکى از مهمترین ویژگیهاى آى پى اف اس IPFS که میتوان به آن اشاره داشت, حذف نیاز وبسایتها به یک سرور مرکزى است که شاید بتوان آن را یک فرصت استثنائى براى احیاء و دوباره سازى ساختار اینترنت در نظر گرفت.

در توضیح IPFS این گونه آمده است:

یک سیستم توزیع فایل همتا به همتا (P2P) که بدنبال اتصال تمامى دستگاه هاى محاسبه گر با همان سیستم فایلها است. در واقع IPFS چیزى شبیه به وب است، اما در عین حال می توان آن را به عنوان یک گروه واحد بیت تورنت که به تبادل آبجکتها در یک فضاى درونى مى پردازد، در نظر گرفت. به عبارت دیگر، IPFS یک مدل از مخزن آدرس دهىمحتوا (content-addressable storage) است که به همراه هایپرلینک، آدرس دهىمحتوا را ارائه میدهد و  از توان عملیاتى بسیار بالایى برخوردار است. این یک ساختار داده است که بر اساس آن مى توان سیستم فایلهاى نسخه بندى شده، بلاکچین و حتى وب دائمى ساخت.

IPFS ترکیبى از جداول توزیع هش، تبادل بلاک و  یک فضاى نام (namespace) خود تایید کننده(self-certifying) است. IPFS هیچ نقطه شکستى ندارد و گره ها(nodes) نیازى به اعتماد به یکدیگر ندارند.

آى پى اف اس یک پروتکل ابررسانه اى(Hypermedia) همتا به همتا است که به عنوان مکمل و یا حتى جانشین پروتکل ابرمتن(Hypertext) از آن نام برده می شود.

یکى از مشکلاتى که با HTTP وجود دارد این است که وقتى کاربر مى خواهد وارد یک وب سایت شود، مرورگر کاربر باید بصورت مستقیم با کامپیوترهاى سرور وبسایت متصل شود حتى اگر سرورهاى آن سایت از نظر جغرافیایى در فاصله اى دور قرار داشته باشند، این انتقال داده مقدار بسیار زیادى از پهناى باند را مصرف می کند.

ارائه دهندگان سرویس و داده براى این نقطه ضعف متحمل هزینه هاى بالایى براى تأمین پهناى باند خود می شوند. دانلودهاى HTTP تنها از روى یک کامپیوتر صورت می گیرد در حالى که با استفاده از بیت تورنت این امکان وجود دارد که هر قسمت از فایل از روى یک کامپیوتر دانلود شود.

در نتیجه چیزى که در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرد نه تنها یک اینترنت کم سرعت و گران است بلکه غیر قابل اعتماد نیز است. یکى دیگر از مشکلات HTTP این است که اگر در حال دانلود یک فایل باشید و اتصال شبکه شما قطع شود (به هر دلیلى، مثلا سرعت کم اینترنت)، تمامى پروسه انتقال از بین مى رود و باید دوباره اقدام به دانلود کرد.

بازسازى اینترنت با آى پى اف اس IPFS

آى پى اف اس با استفاده از آدرس دهىمحتوا امکان جدا سازى محتوا از سرور و ذخیره سازى دائمى آن بر روى کامپیوتر هاى مختلف را مى دهد. این به معناى آن است که کاربر میتواند فایل را از کامپیوترى نزدیک تر دریافت کند، کامپیوترى که حتى ممکن است در همان اتاق قرار داشته باشد. آدرس دهىمحتوا امکان تایید اطلاعات توسط کاربر را نیز فراهم مى کند چرا که ممکن است دیگر میزبانان داده ها قابل اعتماد نباشند.

هچنین آى پى اف اس (IPFS) مشکلات امنیتى HTTP را حل می کند. آدرس دهىمحتوا و امضاى محتواى دیجیتالى به وب سایتهاى مبتنى بر آى پى اف اس (IPFS) کمک میکند که از حمله هاى DDos در امان بمانند. آى پى اف اس با ذخیره سازى دائمى اطلاعات همگانى و مهم، در صورت متوقف شدن هر وبسایتى به کاهش از بین رفتن اطلاعات کمک می کند.

آى پى اف اس وبسایتها و وب اپلیکیشنهایى را مى سازد که کاملا غیر متمرکز هستند و می توانند خیلى ساده توزیع شوند، همان گونه که بیتکوین عمل کرده است و این کارى است که HTTP از عهده آن برنمی آید.

https://coiniran.com/?p=3578
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x